Functies en tips voor het kiezen van mako-satijnen beddengoed

Er zijn zoveel soorten stoffen dat je gemakkelijk verward kunt raken in dit ras. De meest populaire en hoge kwaliteit zijn die gemaakt van natuurlijke vezels. Natuurlijk wordt de aanwezigheid van katoen in de samenstelling zeer gewaardeerd vanwege de uitvoerbaarheid en milieuvriendelijkheid van dergelijke grondstoffen. Het wordt gebruikt om vele soorten stoffen te produceren die variëren in dichtheid, kwaliteit en kosten. Een van de beste katoenderivaten wordt beschouwd als mako-sateen. Het beddengoed wordt vaak van deze stof genaaid, hoewel het materiaal ook kan worden gebruikt om andere items te maken (ondergoed, lichte sjaals). Dit artikel bespreekt de kenmerken van de keuze van beddengoed sets van mako-satijn.

Geschiedenis van de schepping

Er is een legende die de oorsprong van mako-sateen omgeeft.De naam van de stof is te danken aan de eigenaar van de tuin, de gouverneur van Caïro, Mako Beyu el Orfali, waar dit type katoen ooit werd ontdekt door een Franse staatsburger, Louis Jumel. Dankzij de Fransen in zijn geboorteland, werd het materiaal bekend als Jumel. De ondernemende Fransman zag hoe goed katoen groeit in een Egyptische tuin en deed een aanbod aan de vice-koning van de staat, Mohammed Ali, om de fabriek op industriële schaal te laten groeien.

Voor lang nietje-katoen bleek het plaatselijke klimaat het meest voordelig.daarom was hij in de 19e eeuw al beroemd in de textielmarkt. Naast het markeren van Jumel of "mako-satijn", kan de stof Giza worden genoemd.

Daarom moet u, als u een dergelijke aanduiding ziet op het productlabel, begrijpen dat dit één en dezelfde kwestie is.

Speciale functies

Kies een kit om te slapen, denk niet alleen aan het ontwerp. Ze stellen ook hoge eisen aan de kwaliteit van stof en maatwerk. Natuurlijk hebben natuurlijke materialen prioriteit. Mako-satijn is een nieuwigheid op de binnenlandse markt van stoffen, terwijl niet iedereen het goed kent. Echter, bestaande beoordelingen beweren dat deze katoenen stof, 100% natuurlijk van samenstelling, zeer aangenaam aanvoelt.

Inderdaad, wanneer u de mako-satin voor het eerst aanraakt, voelt u de zachtheid van contact met een zijdeachtig oppervlak. Heldere kleuren stof en een lichte, matte glans verrukken het oog.

Zo'n edel materiaal lijkt erg op traditioneel katoen of satijn en overtreft ze zelfs in een aantal eigenschappen en eigenschappen.

Belangrijkste voordelen

Afgaand op de welsprekende beoordelingen van gebruikers van beddengoed van deze stof, kan worden beoordeeld dat deze ongewoon licht, soepel, duurzaam en zijdeachtig kan zijn. Externe gegevens en de kwaliteit van dit materiaal is bijna net zo goed als natuurlijke zijde, en de kosten zijn veel lager. Er zijn een aantal voordelen van textiel:

 • luchtdoorlaatbaarheid;
 • duurzaamheid;
 • hypoallergeen;
 • kleurechtheid na honderden wasbeurten.

Ook materiaal:

 • heeft geen speciale zorg nodig;
 • praktisch niet gerimpeld;
 • niet onderhevig aan ruien;
 • perfect zijn vorm behoudt;
 • heeft een visuele gelijkenis met natuurlijke zijde;
 • droogt snel;
 • niet geëlektrificeerd;
 • absorbeert vocht goed;
 • verzamelt geen stof in de vezels en geeft het niet af.

Hoe wordt het gemaakt?

Mako-satijn wordt gemaakt door zeer fijne vezels van katoengaren te verweven met een verhouding van 4: 1 garen, waardoor de materie een bijzonder zachte en nobele glans krijgt. Bij het maken van dit eersteklas textiel moet u zich aan bepaalde parameters houden:

 • absolute zuiverheid van de gebruikte grondstoffen;
 • minimale vezeldikte;
 • technologie speciaal satijnen weefsel.

Voor de vervaardiging van dit materiaal gebruikte Egyptische katoen, in het bijzonder, een ras bekend als Mako. Het wordt gekenmerkt door bijzonder fijn bewerkte vezels met een lengte van 40 tot 55 mm, die verdraaien en de fijnste materie met een hogere dichtheid en verbeterde sterkte ontvangen. Grondstoffen voor het maken van materie worden in de Nijl-vallei verbouwd zonder het gebruik van chemische onzuiverheden en het gebruik van pesticiden.

De kwaliteit van het verband is van invloed op de zuiverheid van het materiaal. In de stadia van productie doorloopt de stof verschillende stadia. Om glans aan de voorkant te bereiken, zijn katoenvezels verdraaid. De dichtheid van het materiaal wordt verhoogd door het te behandelen met een speciale oplossing van een alkalische samenstelling.

Kleuring van schilderijen vindt plaats door de reactieve methode, waarbij de kleurstof tot in de diepte doordringt in elke vezel. De stoffen krijgen dus een verzadigde kleur, bestand tegen vervaging en wassen.

toepassingsgebied

Meestal is beddengoed gemaakt van Egyptisch katoen.Elke bekende fabrikant moet een lijn van exquise mako-satijn linnen hebben. Het hoort bij de elite-producten vanwege de kwaliteit en schoonheid. De figuren 3d en 5d op deze doeken zien er bijzonder realistisch en elegant uit. Daarom zijn het deze sets die door de meest veeleisende klanten worden gekozen om hun slaapkamers te versieren en de meest comfortabele slaap te bieden.

Stofverzorging

Na het kopen van een nieuw beddengoed moet worden gewassen, het omdraaien van de kussenslopen en dekbedovertrek binnenstebuiten. Als je knoppen of ritsen hebt, moet je ze vastmaken. De eerste wassing wordt uitgevoerd in een delicate modus, bij een temperatuur van maximaal 40 graden. Vervolgens is het mogelijk om producten op 60 graden te wassen. Als er vlekken op linnen van mako-satijn voorkomen, moet u deze verwijderen voordat u het in de wasmachine plaatst.

Het materiaal droogt snel en hoeft meestal niet te worden gestreken, maar als een dergelijke behoefte zich voordoet, moet dit worden gedaan door de "katoen" -modus op het strijkijzer in te stellen. In dit geval moet het beddengoed licht vochtig blijven. Als deze eenvoudige omstandigheden worden nageleefd, zal de kit zijn opmerkelijke kwaliteiten nog vele jaren niet verliezen.

Het is beter om het wasgoed uit te voeren met spaarzame middelen die geen bleekbestanddelen bevatten. Dan zal de materie, zelfs na een paar honderd wasbeurten, haar heldere uiterlijk en unieke zachtheid behouden. Gelijktijdig wassen van delicate mako-satijn met polyester stoffen is niet toegestaan. Anders zal het katoen zijn esthetische uiterlijk en tactiele eigenschappen verliezen. Om dezelfde reden wordt het gelijktijdig wassen van gekleurd en wit linnen niet aanbevolen.

Als je het gewassen wasgoed op tijd ophangt om te drogen, blijft het gelijkmatig en behoudt het zijn vorm. Het strijken van de gedroogde bedset is niet vereist.

Hoe te kiezen?

Aangezien bedlinnen gemaakt van dure stoffen vaak de neiging heeft om nagebootst te worden, kies een kit moet zorgvuldig zijn, rekening houdend met bepaalde aanbevelingen.

 1. Bestudeer de structuur van de stof zorgvuldig. Echte mako-sateen strekt zich niet uit onder spanning en is niet doorschijnend in het licht, het is dicht en glad.
 2. Er mag geen onaangename geur van items op het bed voorkomen (dit is het eerste teken van het gebruik van een goedkope kleurstof).
 3. Zorg voor gladde, nette naden en behandelde delen.

Koop slaapkits alleen in gespecialiseerde winkels.Marktkooplieden zullen u waarschijnlijk een goedkoper equivalent laten glippen onder het mom van een natuurlijk materiaal. Slapen op echt linnen gemaakt van mako-sateen is puur genieten. Met een verscheidenheid aan kleuren kunt u een set kiezen voor elke smaak.

Verschillende maten maken het mogelijk om bedlinnen voor elk bed te kiezen. Single, 1,5 slaapkamer, euro, familie suites zijn altijd in het bereik van bekende bedrijven. Als je ooit kleding koopt van waardevol en hoogwaardig Egyptisch katoen, dan ruil je het niet voor iets anders, omdat er volgens de kenmerken van dergelijke producten geen gelijke is.

Zie de volgende video voor tips over welke stof u uit beddengoed kunt kiezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer