Kenmerken van de keuze en gebruik van beddengoed van streep satijn

De set van stripe-satijn is een van de soorten premium beddengoed, gekenmerkt door een speciale productietechnologie. Het product is een katoenen canvas, dat wordt gekenmerkt door glanzende strepen aan beide zijden. De populariteit van het materiaal is te danken aan een aantal van zijn voordelen. Het is noodzakelijk om in meer detail na te gaan wat de bijzonderheid van dit bedlinnen is.

Wat is deze stof?

Streepsatijn is een uiterlijk glanzend, dun, maar tegelijkertijd zeer duurzaam materiaal, dat meestal wordt geverfd met natuurlijke kleurstoffen van lichte tonen. Een briljante coating wordt gecreëerd door een speciale technologie van het weven, die bestaat uit overlapping met een inslagdraad aan de voorkant van verschillende kettingdraden.Deze techniek maakt de stof glanzend, glad en zelfs glanzend.

Dergelijk beddengoed is op zijn naam verplicht strepen (van Engels - streep), die een prachtig patroon zijn.

Het materiaal wordt beschouwd als elite, omdat het een solide, elegante en verfijnde uitstraling heeft. Maar dit is niet het enige voordeel van het canvas.

Consumenten zijn geïnteresseerd om meer te weten te komen over de volgende voordelen:

 • het product van sateen is gemaakt van puur katoen;
 • in de productie van de draad wordt behandeld met soda, gevolgd door wassen met warm en koud water, waardoor ze stabiel en glanzend;
 • het materiaal stretcht niet en heeft geen krimp;
 • prominente strepen kunnen geometrische patronen vormen;
 • het is een zeer zacht en aangenaam aanvoelend materiaal, dat geen irritatie en allergieën op de huid veroorzaakt;
 • de mogelijkheid om niet uit te rekken na een normale wasbeurt maakt de stof duurzaam;
 • dit zijn hygiënische ondergoed dat kan opwarmen op een koude nacht en frisheid in de zomer creëren;
 • het materiaal druipt niet en heeft anti-stof eigenschappen.

De bijzonderheid van het materiaal is een speciale productietechnologie, die wordt gekenmerkt door de volgende aspecten:

 • de vezels zijn dun en strak gedraaid;
 • tijdens bleken en verven procedures, geen sterke chemicaliën worden gebruikt;
 • kleurstoffen dringen door in de structuur van de filamenten;
 • lichte kleuren en parelmoeren worden gemaakt zonder het gebruik van schadelijke pigmenten;
 • het aantal threads in 1 vierkant. cm - van 110 tot 180;
 • weefseldichtheid - 120 g / sq. meter.

Hoe te kiezen?

Een bezoek aan de textielafdeling op zoek naar het aangeboden soort linnen, Moet worden geleid door de principes van de keuze van katoenproducten en aandacht besteden aan verschillende criteria.

 • Gewicht. Katoenen doek kan niet gemakkelijk zijn. Een standaard set met 1,5 bed moet 1-1,3 kg wegen.
 • Certificaat. Hoogwaardig ondergoed moet voldoen aan de basisnormen voor kwaliteit. Dit moet worden gedocumenteerd, informatie wordt ingevoerd in het certificaat van overeenstemming, dat op verzoek in de winkel moet worden verstrekt.
 • Price. Houd er bij het kiezen van een goedkope set rekening mee dat dit synthetische producten zijn. Biokatoen kan niet goedkoop zijn.
 • Density. Hierboven is reeds opgemerkt dat de vezels van dit streepsatijn een dichtheid hebben van 120 g / sq. meter. Deze indicator kan hoger zijn, het is goed, maar zoiets kost veel meer.
 • Design. Stripe-strips zijn in de regel het hoofdontwerp van de fabrikanten van dit bedlinnen. Dit is het onderscheidende kenmerk en hoogtepunt van een eenkleurig product. Diversiteit wordt bepaald door een reeks tonen. Meestal is het pasteltinten - blauw, roze, perzik, maar er zijn expressieve exotische opties. Een turquoise set ziet er bijvoorbeeld heel mooi en duur uit op een gezinsbed. Het heeft een heldere en toonbare uitstraling, maar is tegelijkertijd een heel zacht, romantisch, geraffineerd meubelstuk. Dit is een van de meest voorkomende ontwerpopties die gemakkelijk te vinden zijn in de textielafdelingen.

Toepassing en zorg

Het belangrijkste kenmerk van het gebruik van beddengoed van streep satijn is de mogelijkheid van gebruik aan beide zijden. Je kunt lakens op het bed leggen zonder er zelfs maar naar te kijken en een kant te kiezen - beide delen zien er mooi en elegant uit. Hetzelfde geldt voor het dekbedovertrek met kussenslopen. Na het wassen, is het niet nodig om ze aan de voorkant te draaien.

Na het slapen, is het raadzaam om de kamer te ventileren voor het maken van het bed. Dan wordt de stof gevuld met nieuwe frisheid, het zal nog aangenamer zijn om 's avonds naar bed te gaan.

De verzorging van de stof is eenvoudig, maar vereist nog steeds dat aan dergelijke voorwaarden wordt voldaan:

 • wasgoed kan alleen afzonderlijk van andere materialen worden gewassen;
 • de maximale temperatuur waarbij het wordt aanbevolen om de streep satijn - +40 graden te wassen;
 • als een poeder moet een middel worden gebruikt dat geen bleekmiddel bevat;
 • strijken is niet nodig.

beoordelingen

   Positieve feedback op linnen met streepsatijn is gerelateerd aan het verbluffende uiterlijk. Consumenten geloven dat het product geen extra ontwerp nodig heeft en er geweldig uitziet zonder patronen en tekeningen. Sommigen geloven dat dit linnen het huis een speciale romance en smaak geeft. Volgens kopers is het heel prettig om onder een katoenen deken te slapen, haar en huid hechten nergens aan.

   Van de minnen van het product is opgemerkt dat het slecht ademend is. Volgens consumenten is satijn in de zomer onder een streep streep erg warm om te slapen. Bovendien is deze stof volgens sommigen erg glad, wat ook 's nachts voor enig ongemak zorgt. Om het probleem op te lossen, wordt aanbevolen om in katoenen pyjama's te slapen.

   Zie de volgende video voor wat voor soort stof en hoe je het van anderen kunt onderscheiden.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer