Handdoeken: variëteiten, tips voor selectie en verzorging

Lyon, dat een paar decennia geleden heel gewoon was, ervaart vandaag een stijgende populariteit. Steeds meer mensen in grote steden streven niet alleen naar gemak, maar ook naar natuurlijkheid, waardoor ze dergelijke stoffen kiezen voor zowel kleding als huishoudelijke artikelen. Linnen handdoeken voor de keuken en badkamer zijn aangenaam in gebruik en passen in bijna elk interieur. Met een verscheidenheid aan vormen en kleuren kunt u de juiste set kiezen, zelfs voor de helderste badkamer of keuken.

De voordelen van linnen

Vlas is een plant die op een speciale manier wordt gekweekt en geoogst om natuurlijke vezels te verkrijgen. De gerijpte steel wordt niet afgescheurd of gesneden, maar wordt voorzichtig uit de grond getrokken. Hiermee kunt u de lengte van het vezelmaximum behouden, het proces van de scheiding vergemakkelijken.

Sinds de oudheid in Rusland werden zelfgemaakte doeken op speciale machines handmatig gemaakt van linnen garen. Vandaag wordt het uitgevoerd op speciale apparatuur met behulp van de "natspinning" -technologie. Machineproductie maakt het niet alleen mogelijk om de snelheid en de schaal van de productie te verhogen, maar ook om het oppervlak van de linnenstof soepel en zacht te maken.

Naast zijn natuurlijkheid heeft linnen handdoek verschillende andere voordelen.

sterkte

De handdoek is een onderwerp voor dagelijks gebruik. Het wordt actief gebruikt, wat resulteert in een snelle slijtage van de stof. Linnen draad is sterker dan katoen, en het weven in het canvas is meer compact.

Hierdoor kunt u de stof ongerepte look langer laten en zacht blijven.

opneembaarheid

Natuurlijke vezels absorberen perfect vocht, wat vooral belangrijk is voor grote badhanddoeken, die niet alleen het lichaam, maar ook het haar afvegen.

Droogsnelheid

De linnen handdoek is dunner dan de anderen. Hierdoor droogt het sneller en is het klaar voor nieuw gebruik.

hypoallergeen

Gevoelige huid in contact met synthetische weefsels kan reageren met irritatie en peeling.

Met natuurlijk vlas bedreigt zo'n reactie zelfs kleine baby's niet.

Verzamelt geen statische elektriciteit

Bij het wrijven van synthetische vezels tegen menselijke huid en haar kunnen kleine elektrische vonken optreden. Natuurlijk vlas verzamelt geen elektriciteit en magnetiseert het haar niet.

Milieuvriendelijkheid

Degenen die bezorgd zijn over de ecologische situatie van ons land en de planeet als geheel, zullen het proces van het produceren van linnen van vlas waarderen.

In tegenstelling tot andere stoffen, heeft vlas minder water nodig en elimineert het vrijwel het gebruik van chemische stoffen in de productie.

Soorten linnen handdoeken

Afhankelijk van de grootte en het gebruik van handdoeken kunnen worden verdeeld in bad en keuken. De eerste zijn veel groter en worden gebruikt voor het hele lichaam, en de laatste zijn nodig voor keukenwerkzaamheden. Ze kunnen de borden en de handen afvegen, een hete pan pakken, deze in zo'n doek wikkelen en de waterdruppels op de keukentafel afvegen. Afhankelijk van hoe het linnen werd gemaakt, zijn er verschillende soorten handdoeken.

gevlekt

Stof voor hen is gemaakt van garen geverfd vóór het weven.

Meestal zijn het effen pastel zachte canvaskleuren.

jacquard

De draden van het canvas zijn op de een of andere manier met elkaar verweven, waardoor een uniek patroon of volume patroon wordt gecreëerd.Meestal zijn in de keukens dergelijke geruite handdoeken te vinden, die "wafel" worden genoemd.

Met opvulling

Kleur of patroon wordt toegepast nadat de draden tot een enkel doek zijn geweven of zelfs op het eindproduct. De kleuren van dergelijke handdoeken zijn helderder en de tekeningen hebben een hoge helderheid.

Een dergelijke toepassing heeft echter één groot nadeel: deze wordt snel gewist bij frequent gebruik van het product.

Hoe zorg je voor vlas?

Badkamer en keuken worden beschouwd als kamers met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien zijn de handdoeken zelf vaak in contact met verschillende reinigings- en reinigingsmiddelen. Dit alles leidde tot de opkomst van een aantal functies voor de verzorging en opslag van producten van natuurlijke stoffen.

Het is noodzakelijk om het juiste product te kiezen, dat tijdens het wassen wordt schoongemaakt. Het moet zelfs vette vlekken verwijderen zonder een spoor achter te laten en tegelijkertijd niet de structuur van vlasdraden vernietigen. Het is het beste om poeders of gels te kiezen voor het wassen zonder bleekmiddel in de compositie. Tegelijkertijd kunnen linnen handdoeken zowel handmatig als met een wasmachine worden gewassen.

Niet nodig om te warm water te gebruiken, 40 graden zal voldoende zijn.

Trek niet te veel aan de handdoeken en draai ze niet om, knijp ze na het wassen. Vlas kan het best niet worden geperst, omdat het het weven van het canvas verandert en vervormt. Met een machinewasbeurt kunt u met een minimale snelheid centrifugeren, of, als het model het toelaat, de draai helemaal uitzetten. Drogen van vlas is het best in de open lucht of op een warme batterij. Voordat je een natte handdoek ophangt, kun je hem goed schudden. Dit zal helpen het aantal vouwen op een droog product te verminderen.

Het strijken van linnen stof moet op een temperatuur van maximaal 200 graden zijn. Gebruik best geen strijkijzer, maar een speciale stomer. Hete handdoeken kunnen het beste op een bed of een bank worden gelegd en laten ze iets afkoelen voordat je ze oprolt en in de kast legt. Dit vermindert de plooien die verschijnen in de plooien van de linnen handdoek.

De rol van producten in het interieur

Linnen stof ziet er het beste uit in het interieur, waarin er andere natuurlijke materialen en ontwerp zijn. Deze omvatten: muur of raam decor; meubelstoffering of tegels in de vorm van natuursteen. De eenvoudigste manier is om het handdoekendoek te combineren met een ander kleed, bijvoorbeeld met gordijnen aan het raam of een gordijn voor de douche.Het ziet er geweldig uit met badhanddoeken, opgehangen of in de badkamer, in dezelfde kleur als het sanitair of patroon op de keramische tegels.

De keukenhoek kan worden ingericht met kleine kussens, kussenslopen die worden genaaid uit dezelfde stof als theedoeken.

Linnen lampenkappen zien er geweldig uit op een kroonluchter in de keuken, als ze overeenkomen in kleur of patroon met kleine hangende handdoeken.

Het is het beste om meerdere handdoeken van dezelfde kleur of patroon tegelijk te kopen en in te delen, omdat een enkel stuk stof er minder aantrekkelijk uitziet. Want elk product heeft zijn eigen plek, het is niet alleen mooi, maar ook erg handig. Gebruik geen handdoeken die al versleten, gescheurd zijn en hun gezichtsvermogen verliezen. Een nieuw product is niet zo duur, en een gezellige thuisomgeving kan zelfs op de meest bewolkte en regenachtige dag opvrolijken.

Zie de volgende video voor tips over het verzorgen van vlas.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer