Subtiliteiten van keuze handdoeken poncho

Handdoek - misschien wel de meest gewilde van de essentie. En hoeveel variëteiten bestaan ​​er - en het bad, de keuken en het strand. Dit artikel wordt verteld over nog een vorm - poncho handdoek.

Dit is een zeer handige innovatie, uitgevonden voor kinderen.

Speciale functies

Handdoekponcho - is in feite een handdoek met een capuchon. Na het nemen van een bad of een baby shower, moet je het inpakken zodat de temperatuursprong niet van invloed is op het welzijn van je baby. Ja, en het gevoel van koele lucht na de hitte van het water houdt niet van kinderen. Soms zijn er meerdere panelen nodig om een ​​kind nat van top tot teen te bedekken. Maar het is onmogelijk om ze goed te fixen op het kind. Hij friemelt, beweegt en de handdoeken gaan vanzelf open.

In deze situatie, het daadwerkelijke gebruik van handdoeken met een kap. Het beschermt tegen temperatuursprongen, absorbeert water uit het lichaam en het haar van het kind, beschermt tegen tocht, en het delicate weefsel wikkelt de huid comfortabel. Als u in de frisse lucht baadt, beschermt het ook de gevoelige huid van uw nageslacht tegen overmatige blootstelling aan de zon. Geloof me, verpak je baby in een poncho handdoek, je wilt hetzelfde voor jezelf.

Momenteel zijn er op de markt een groot aantal producten voor alle leeftijden. U kunt elk ontwerp of elke kleur kiezen, of u kunt zo'n handdoekponcho met uw eigen handen naaien. Geloof me, dit is geen probleem.

Hoe je je eigen handen naait?

Eerst moet u beslissen over de grootte van het toekomstige product. Om dit te doen heb je verschillende metingen nodig:

  • hoofdomtrek (OG) - voor het patroon van de capuchon;
  • armoverspanning - voor de breedte van het product;
  • van het sleutelbeen tot de enkel - voor de lengte.

Selecteer vervolgens de stof en het kantenmateriaal. Voor het naaien van handdoeken, moet u natuurlijke stoffen oppikken, want alleen zij hebben een hoog vermogen om water op te nemen.

Experts adviseren om te kiezen voor badstof met een lang dutje (makhra).

De benodigde hoeveelheid materiaal wordt eenvoudig bepaald - vermenigvuldig de lengte van het toekomstige product met 2 en voeg de helft van de hoofdomtrekmaat toe. Als rand wordt aangeraden om een ​​vlecht- of satijnen banding te gebruiken (dit duurt ongeveer 6 m).

Nu gaan we beginnen met snijden. Breng eerst de metingen over op een stuk doek. Knip de twee lengten van het product uit een stuk doek. De breedte van het patroon moet de hoeveelheid armspanwijdte zijn. Als er teveel overblijft, knip het dan af. Rond de randen van de achterkant en voorkant, dat wil zeggen, de hoeken van de resulterende rechthoek. De ronding van de kap lijkt op 2 vierkanten, waarvan de lengte aan de zijkant gelijk is aan ½ OG.

Om de hals van het product af te snijden, vouwt u het hoofdpatroon langs de lengte en wijst u het midden aan. Hieruit trekken aan de voorkant van de toekomstige poncho een halve cirkel met een straal gelijk aan een kwart van de uitlaatgassen. Knip het voorzichtig uit.

Naai de details van de kap aan elkaar. Behandel de randen met randen.

Maak een lus van 5 cm randmateriaal. Naai het in het midden van de achterkant van de nek. Naai vervolgens de capuchon en het hoofddeel. Keer de randen van de bijna afgewerkte handdoek-poncho om met een vlechtwerk of bies.

Naai de details van de kap aan elkaar. Behandel de randen met randen.

Maak een lus van 5 cm randmateriaal. Naai het in het midden van de achterkant van de nek. Naai vervolgens de capuchon en het hoofddeel. Keer de randen van de bijna afgewerkte handdoek-poncho om met een vlechtwerk of bies.

Productzorg

Katoen-badstof vereist geen speciale zorg.

  • Hij gaat niet zitten, kan worden gewist en handmatig, en in een typemachine.
  • Voordat u de handdoek gebruikt, moet de poncho worden gewassen en gestreken.
  • Let op de noodzakelijke wasmodi (voor kleur en lichte dingen) om te voorkomen dat het product gaat vervellen.
  • Voor het einde van de was, gebruik wasverzachter om de handdoek zacht en zacht te houden.
  • Bij het wassen met de hand in water voor de laatste spoeling, zout toevoegen en een kwartier laten staan. Na goed afspoelen. Hierdoor blijft de mahr lang zacht, terwijl hij tegelijkertijd wordt gedesinfecteerd.
  • Het is beter om het product in de frisse lucht in de schaduw te drogen.
  • Strijken is noodzakelijk als het nat is of onder stoom.

Probeer zelf te zien dat de handdoek-poncho noodzakelijk is voor zowel kinderen als volwassenen.

Masterclass over het maken van handdoeken, poncho's in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer