Keukenlinnen - het gezicht van de gastvrouw

 Keukenlinnen - het gezicht van de gastvrouw

Vrijwel geen werk in de keuken is mogelijk zonder het gebruik van handdoeken. De stof wordt gebruikt voor het drogen van gerechten, het afvegen van de handen, het schuren van de kookplaat of zelfs het verwerken van groenten. Bovendien kunnen correct geselecteerde handdoeken de keuken compleet maken en niet alleen helpen in het huishouden, maar ook alsjeblieft met het uiterlijk.

Complete set

De set theedoeken kan van één handdoek tot drie en meer bevatten. Eén handdoek is geschikt in de situatie dat de vaat wordt gewassen en gedroogd in de vaatwasser en daarom geen extra droging vereist.In dit geval wordt een enkel doek gebruikt om schone handen schoon te vegen. Meestal gebruiken huisvrouwen twee producten - één voor handen en de tweede - voor gerechten. Een set van drie of meer exemplaren heeft echter veel meer gebruiksmogelijkheden.

U kunt bijvoorbeeld een afzonderlijke doek selecteren voor schone handen en fruit en twee servetten voor gerechten: op de eerste worden natte platen geplaatst, en de tweede worden ze afgeveegd. Een microfiber flap zal ook nuttig zijn - met zijn hulp is het mogelijk om de messen, het oppervlak van een glas-keramische plaat en stalen schalen in perfecte staat te brengen. Als er kinderen in het huis zijn, is het voor hen beter om een ​​aparte handdoek te maken. Bovendien is een "vod voor vuil werk" en een veeg voor het afvegen na een vochtige doek nuttig.

Selectiecriteria

De belangrijkste eis voor keukenpapier is dat ze van hoge kwaliteit zijn, alle vloeistof opnemen en idealiter geen villi achterlaten. Voor veel gastvrouwen is het ook belangrijk dat ze ook in het interieur passen.

materialen

In de regel worden twee soorten handdoeken gekozen voor de keuken. De eerste - badstof - worden gebruikt om handen af ​​te vegen.Voor serviesgoed zijn servetten op basis van katoen en linnen geschikt. Het kunnen ook wafels zijn gemaakt van 100% katoen. In het geval dat de gemakkelijke wasbaarheid van textiel belangrijk is, verdienen terry handdoeken met een lage pool de voorkeur. Meestal zijn ze versierd met inzetstukken van een ander materiaal, applique of borduurwerk. Handdoeken van katoen en linnen zien er altijd licht en aantrekkelijk uit, bovendien kunnen ze worden veredeld met veters en kanten linten. Servetten van wafels hebben op hun beurt een goede hygroscopiciteit.

Katoenen handdoeken zullen lang dienen, kwalitatief vocht absorberen en geen schade toebrengen aan de menselijke gezondheid. Linnenproducten kunnen te ruw aanvoelen, maar sommige mensen beschouwen dit juist als een plus - een soort van massage vindt plaats door contact met hen. Vlas neemt vloeistof kwalitatief op. Velours wordt niet aanbevolen voor de keuken, omdat de absorberende eigenschappen zeer matig zijn. Badhanddoeken drogen lang, maar ze voelen aangenaam aan. Onlangs zijn bamboe handdoeken populair geworden.Ze verzamelen perfect vocht, worden niet "doordrenkt" met vreemde geuren en worden ook niet blootgesteld aan schimmels of meeldauw.

vorm

De vorm van keukenservetten kan elk zijn. Uiteraard worden rechthoeken als klassiek beschouwd, maar een ronde of ovale handdoek ziet er erg origineel uit. Het belangrijkste criterium in deze kwestie is gemak, dus als de gastvrouw het niet moeilijk vindt om objecten met afgeronde fragmenten te vegen, dan kan ze best zo'n originele keuze maken.

afmeting

Uiteraard kunnen theedoeken verschillende maten hebben, maar het handigst zijn stoffen met een breedte van 40 centimeter en een lengte van 70 of een breedte van 30 centimeter en een hoogte van 60. Bij het maken van een handdoek met je eigen hand, is het belangrijk om niet te vergeten een centimeter op elke kant te laten die nodig is voor edge.

kleur

Het beste in de keuken zien er uit als gewone handdoeken met borduurwerk. In dat geval, als de keuze wordt gemaakt voor kleurrijk textiel met veel afbeeldingen, moeten ze noodzakelijkerwijs "overlappen" met de interieurdetails.

ontwerp

Hoewel mooie handdoeken in de regel worden geselecteerd afhankelijk van het bestaande interieur en kleurenschema, geven veel hostessen de voorkeur aan originele servetten, afhankelijk van het seizoen.In de winter domineert bijvoorbeeld de feestelijke nieuwjaarsdecoratie, in de lentebloemen "bloeien" op handdoeken en in de zomer en de herfst wordt borduurwerk met een gewas en kleurrijke bladeren relevant. Het is belangrijk om de lussen niet te vergeten, die kunnen worden gemaakt van veters, linten, knopen en andere materialen. In de regel heeft bijna elke vakantie in de familie een nieuwe geschenktextielset, maar als deze niet wordt gecombineerd met een keukenontwerp, moet u uzelf niet "dwingen" - het is beter om het aan iemand anders te geven.

Toepassing van papieren analogen

Wegwerpdoekjes zijn in veel gevallen nuttig in de keuken. Met hun hulp bijvoorbeeld, zal het blijken natte rauwe vis, gevogelte of vlees te worden voordat het verder verwerkt wordt, of, bijvoorbeeld, te dompelen in de marinade. Handdoeken zijn onmisbaar en wanneer u overtollig vet moet verwijderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het koken van pannenkoeken, pannenkoeken, cheesecakes of gehaktballen. Tot slot zullen papieren servetten nuttig zijn voor sommige vuile acties: verwijder de resten van voedsel uit de gootsteen, dep de druppels op een bord voor het serveren, pak een gevallen stuk voedsel van de vloer, of veeg eenvoudigweg bevuilde handen. Opslag van dergelijke handdoeken is handig met een speciale houder.

Populaire fabrikanten

Een groot aantal bedrijven produceert keukentextiel en de merken kunnen zowel Russisch zijn als gevestigd zijn in Turkije. Van de bekende fabrikanten verdient aandacht het bedrijf Oriflame, die de lijn van goederen "White Gold" met onopvallende fonkelende prints en een rijke basistint vertegenwoordigt. Andere beroemde merken handdoeken zijn Tac, "Vasilisa", Mona Liza, "Romance", "Fidget", "Favourite Home" en anderen. Trouwens, alle fabrikanten moeten aandacht besteden aan de handdoeken "Week". Ze zijn een set van zeven servetten voor elke dag van de week. Met behulp van de "Week" kunnen we ons vertrouwd maken met de keukenhygiëne en het regelmatig vervangen van handdoeken.

Onafhankelijk maatwerk

Zelfs een beginnende gastvrouw kan een handdoek met haar eigen handen naaien. Alles wat nodig is, is doek, schaar, een naaimachine, draden en een naald. Door een linnen- of waferbasis te kiezen, kunnen eventuele fantasie-ideeën met behulp van gekleurde draden worden gerealiseerd. Overigens is het niet nodig om nieuwe stoffen aan te schaffen. Fragmenten van oude kleding, bijvoorbeeld een print-jurk, zijn redelijk geschikt voor dit bedrijf.

Het naaien van een eenvoudige handdoek begint met het feit dat een rechthoek met een lengte van 62 centimeter en een breedte van 32 centimeter uit de stof wordt gesneden, waar een paar centimeters naar de vouwen gaan. Bovendien kan ongeveer 5 millimeter van de rand worden gestreken met een strijkijzer om de rand uit te lijnen. Bochten worden vastgezet met pinnen en de randen worden verwerkt op een naaimachine. Bovendien zijn de randen bedekt met een zigzag.

Opslag en gebruik

Het is het handigst om schone handdoeken bij de gootsteen te bewaren om uw handen of de vaat zelf te kunnen afvegen en onmiddellijk te kunnen drogen. Als een afzonderlijke handdoek voor de platen wordt gebruikt, moet u ze op verschillende plaatsen plaatsen. Speciale rails bevestigd aan de deuren van kasten, of ergens in de buurt, zijn bijvoorbeeld geschikt voor opslag. Hangende servetten kunnen op verschillende haken zitten. Ze kunnen gewoon zijn, gemonteerd op spijkers, zelfklevend of ringen op de handgrepen van kasten.

Het is handig om handdoeken te hangen en aan de horizontale handgreep van de oven, maar in de regel zul je een lange tijd moeten lopen tot aan de gootsteen. Er zijn speciale houders voor de keuken. In de kast is het beter om de microvezelresten en de "uitgeklede" werkservetten te verwijderen.

Zorgregels

Het is de moeite waard om te beginnen met het feit dat het wordt aanbevolen om theedoeken gescheiden van andere dingen en zelfs handdoeken uit de badkamer te wassen. Het feit is dat constant absorberende vloeistof, het weefsel een verscheidenheid aan microben en bacteriën accumuleert, die niet bestand zijn tegen een delicate manier van wassen, geschikt voor bijvoorbeeld vellen. In de meest gunstige situatie worden keukendoeken om de drie dagen vervangen, hoewel dit cijfer afhangt van de gebruiksfrequentie en het aantal mensen dat de keuken gebruikt. De behoefte aan verandering wordt bepaald afhankelijk van de smaak - de geur van vuile stof verschijnt vóór een onaangenaam uiterlijk.

Ze worden met gewoon poeder op een temperatuur van 60 tot 90 graden gewassen, afhankelijk van de kleur van de stof. Sterke vervuiling kan vooraf worden gedrenkt in bleekmiddel of in een oplossing van zeep en frisdrank. Van thuis recepten, steil handdoeken in 20 gram zout opgelost in een liter koud water wordt beschouwd als de meest effectieve.

Vetvlekken van zonnebloemolie worden gewassen met een gewone afwasoplossing voor het wassen. Het is het gemakkelijkst om dit 's avonds te doen en' s morgens om handdoeken op de gebruikelijke manier te wassen.Bovendien moet de vervuiling proberen 72% van de zeep te behandelen en ongeveer vier uur te laten staan. In het geval dat de keukenservetten eerder besloten te laten weken, kunt u azijn aan het water toevoegen. De verhouding is als volgt: twintig gram product per paar liter water. In extreme situaties is het toegestaan ​​om de waterlijnreiniger te gebruiken, verdund in water.

Huishoudsters bleken handdoeken met mosterdpap, aangebracht op het gekleurde oppervlak. Soms helpt een oplossing van mangaan verdund in water dat bedoeld is om te weken. Met de hulp is het trouwens mogelijk om het koppige aroma van het bereidende voedsel te vernietigen. Goed omgaat met de taak van waterstofperoxide toegevoegd aan water. Naast desinfectie biedt het een succesvol gevecht tegen schimmel.

Het wordt aanbevolen om witgekleurde servetten te koken. Water wordt in een grote pot gegoten. Zodra het begint te koken, kunt u 40 gram bleekmiddel, 40 gram plantaardige olie en 180 gram wasmiddel toevoegen. De vloeistof wordt grondig gemengd en er worden handdoeken in geplaatst.Na tien minuten te hebben gekookt, kun je het vuur uitzetten en het deksel gesloten laten. Deze techniek is buitengewoon effectief, maar helaas niet geschikt voor handdoeken gemaakt van kunststof.

Hoe je je eigen theedoeken wast, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer