Badhanddoeken: doel, grootte en kenmerken naar keuze

 Badhanddoeken: doel, grootte en kenmerken naar keuze

Tegenwoordig is de moderne mens niet huiselijk zonder badstof, omdat veel mensen zich graag in een zachte handdoek wikkelen na het douchen of baden. Maar het gebeurt dat na de eerste wasbeurt het product zijn aantrekkelijke uiterlijk verliest, het wordt hard en onaangenaam. Het is de moeite waard om de specifieke keuze van badstoffen handdoeken te overwegen om de beste optie te kiezen.

Productiematerialen

Terry handdoeken zijn tegenwoordig erg in trek vanwege de zachtheid en het hoge comfort dat ze bieden tijdens het gebruik. Deze handdoeken kunnen worden gemaakt van verschillende stoffen, dus u moet meer te weten komen over de materialen van hun productie.

 • Cotton. Katoenen handdoeken zijn vrij zacht, zacht en ook perfect in staat om vocht te absorberen. Het verdient de voorkeur het weefsel van organisch katoen te prefereren, omdat het wordt gekweekt zonder de toevoeging van chemische verbindingen. Deze stof is milieuvriendelijk. Dergelijk textiel wordt gebracht uit verschillende landen, zoals Turkmenistan, Pakistan, Brazilië, Oezbekistan, Turkije en Egypte. Maar er zijn producten die zowel organische als synthetische vezels bevatten. Op het productlabel vindt u informatie over de samenstelling van de stof. Dus, kunstmatige vezels worden aangeduid als "M", en polyester - "P". Katoenen handdoeken worden aangeboden door bedrijven zoals Tac, Hobby, Arya, Karven en anderen.
 • Vlas. Producten van vlas zoals de meeste, omdat ze worden gekenmerkt door een hoge sterkte en een lange levensduur. Lyon heeft een dichte structuur, dus deze handdoek in contact met de huid zorgt voor een licht massage-effect.
 • De bamboe Terry-producten van materiaal zoals bamboe zijn relatief recent verschenen.Ze trekken de aandacht van een zachte textuur, een mooie uitstraling door de aanwezigheid van een kleine glans, wat ze elegantie en originaliteit geeft. Een onderscheidend kenmerk van bamboe zijn antibacteriële eigenschappen, dus badstofhanddoeken gemaakt van dit materiaal zijn erg in trek. Een van de meest populaire productiebedrijven zijn de Maxstyle en Mariposa.

Doel en omvang van het product

Voordat u koopt, moet u bekend raken met wat badstofhanddoeken zijn, rekening houden met de mogelijke maten en, uiteraard, met hun doel. Ze kunnen worden ontworpen voor verschillende delen van het lichaam, dus veel soorten van dergelijke handdoeken worden te koop aangeboden. Het is noodzakelijk om de meest voorkomende typen uit te werken.

 • Air Conditioning. Dergelijke producten zijn groot, omdat ze vaak worden gebruikt na het nemen van een bad en een douche. Het is heel fijn om jezelf helemaal in een zachte handdoek te wikkelen. De lengte van het product kan 150 of 160 cm zijn, en de breedte - 100 cm .De saunaversie moet perfect vocht absorberen, verwarmen en ook worden gekenmerkt door zachtheid en zachtheid.
 • Kitchen. Dergelijke producten hebben speciale vereisten.omdat het in de keuken niet alleen in contact komt met vuil en vet, maar ook met verschillende agressieve middelen die worden gebruikt voor het afwassen. Meestal kan een vaatdoek worden gebruikt voor handen, schalen of een tafel. Geef de voorkeur aan materiaal met een kort dutje. Vaak voor keuken kiezen wafer opties of uit vlas.
 • Facial. De handdoek moet zeer zacht en zacht zijn, omdat deze in contact zal komen met de gevoelige huid. Een goede oplossing voor wassen is de optie van bamboe. De optimale grootte is 50 bij 90 cm.
 • Voor benen en armen. Producten voor deze delen van het lichaam kunnen gaan stellen. Meestal worden ze aangeboden in kleine maten, bijvoorbeeld 30x50 of 40x70 cm. Aan deze groep wordt een speciale eis gesteld: uitstekend absorptievermogen.
 • Voor kinderen. Badhanddoeken worden vaak gekocht voor kinderen, maar het is de moeite waard om goed op hun keuze te letten. Het moet tweezijdige makhra hebben en ook gekenmerkt worden door zachtheid en zachtaardigheid. Het kind zal het product zeker waarderen, versierd met een heldere afdruk. Veel opties vormen een aanvulling op de kap, waarmee u de handdoek veilig op de kop van de baby kunt bevestigen.
 • Beach. Deze producten voeren twee taken tegelijk uit: ze zijn geschikt om af te vegen na het baden en je kunt er ook op liggen en zonnebaden in de zon. Ze moeten van een geschikte grootte zijn en worden ook gekenmerkt door uitstekende absorptie. De optimale grootte is 70 bij 140 cm.
 • Bruiloft. Deze optie is een symbool van de trouwdag. De meeste modellen zijn gemaakt van vlas. Ze zijn vaak versierd met borduurwerk, dat duiven, zwanen, leeuweriken, maar ook tekeningen van bloemen presenteert. Meestal bestaat de bruiloftset uit verschillende handdoeken.
 • Massage. Deze handdoeken bestaan ​​uit vlas en katoen. Omdat ze hard moeten zijn, kun je dankzij deze samenstelling de spieren kalmeren en ontspannen tijdens de procedure.

Eerst moet u niet alleen beslissen over de afmetingen van een baddoek, maar ook over de functies die deze zal uitvoeren.

De meeste binnenlandse fabrikanten bieden standaard badstof handdoeken aan, terwijl producten van buitenlandse fabrikanten enigszins in grootte kunnen verschillen. Producten kunnen dus in de volgende formaten worden gepresenteerd:

 • 30x30 of 30 bij 50 cm - toilet of gast, die bedoeld zijn voor gebruik in de keuken of voor handen;
 • 50x70 of 40x70 cm - de standaardversie voor de keuken;
 • 50x90 cm - de beste oplossing voor het gezicht;
 • 50x100 cm - werkt als een kleine douche of voor het gezicht;
 • 70x140 cm - standaardafmeting van een gemiddeld badproduct;
 • 80x160 cm - de klassieke versie van het bad;
 • 90x160 of 100x150 cm - grote badhanddoek, die vaak wordt gebruikt voor de sauna of het bad;
 • 80x200 cm - dit is een laken dat geschikt is om te ontspannen op het strand of als massage;
 • 150x200 en 175x250 cm - standaard badstoflakens.

Kleur en ontwerp

Een badstofproduct moet niet alleen worden beschouwd als een handdoek voor het afnemen van keukengerei of lichaamsdelen, maar ook als een integraal decor van de kamer waar het zich bevindt. Een mooie badstofhanddoek geeft het interieur schoonheid, originaliteit, zodat de kleurprestaties, zoals het ontwerp van producten, een grote rol spelen. Als de binnenkant van de badkamer in neutrale kleuren is uitgevoerd, zijn felle handdoeken een stijlvolle aanvulling op het ontwerp van de kamer.

Klassiek is natuurlijk wit textiel. Hij is altijd in de trend, want zelfs in hotelkamers is het gebruikelijk om alleen sneeuwwitte producten te gebruiken. Sommige hotels gebruiken zelfs hun logo om de status van de plaats te markeren.Voor thuisgebruik kunt u textiel van verschillende kleuren gebruiken. Om bijvoorbeeld een aangename, romantische sfeer in de badkamer te creëren, kunt u handdoeken in neutrale tinten gebruiken. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan blauwe, turkooise, zuivel- of abrikozenkleur. Als het interieur in donkere kleuren wordt gepresenteerd, kan licht textiel de situatie verfraaien.

Mannen geven de voorkeur aan badstoffen in donkere kleuren, waaronder het vermelden waard is van bordeauxrood, donkerbruin, grijsblauw en zwart textiel. Hoewel je kunt oprapen en gevarieerde versie, versierd met heldere patronen. Jacquardproducten verrassen een verscheidenheid aan patronen en zullen een uitstekend decoratief element zijn in het interieur van een badkamer of keuken.

Belangrijkste selectiecriteria

Om baddoeken van hoge kwaliteit te kiezen, moet u rekening houden met verschillende belangrijke kenmerken.

Stapel lengte

De optimale lengte van de stapel moet ongeveer 5 millimeter zijn. Als de lussen te kort zijn, wordt de stof vrij snel nat, ruw en scheur na verloop van tijd, wat zal leiden tot ongemak tijdens het gebruik van het product.Handdoeken met lange haren kunnen ook niet de beste worden genoemd, omdat met een lengte van meer dan 8 millimeter na de eerste wasbeurt, het zijn originele aantrekkelijke uiterlijk volledig zal verliezen.

Materiële dichtheid

Met deze parameter moet rekening worden gehouden voordat u een badstofproduct koopt. Het laat zien hoeveel gram katoen er per vierkante meter weefsel aanwezig is. De dichtheid van het product heeft een directe invloed op de levensduur van het product. Dus hoe hoger de dichtheid, hoe langer het gebruik van handdoeken. Meestal staat deze parameter op het label. Als deze indicator dat niet is, kunt u zelfs de dichtheid van de stof zelf bepalen - weeg het product gewoon. Als het gewicht van een handdoek van 70x140 cm ongeveer 490 gram is, is de dichtheid 500 gram per 1 m².

opneembaarheid

Absorptievermogen van het product hangt af van de samenstelling van het product, dus lees de informatie op het productetiket. Het wordt beïnvloed door het soort garen. Gekamd garen wordt gekenmerkt door het beste absorptievermogen. Maar natuurlijk wordt dit criterium ook beïnvloed door de lengte van de stapel.

zachtheid

De koper raakt het product meestal zacht aan, omdat het een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een handdoek. Zachte stoffen, die worden gekenmerkt door pluizigheid, zoals velen. Dit zijn de producten die het waard zijn om te kopen. Tastbare sensaties duiden op de hoge kwaliteit van textiel.

gewicht

Productgewicht kan zeggen over de kwaliteit van het product. Dus, als een grote handdoek minder dan 500 gram weegt, moet je hem niet kopen. Het is beter om voorkeur te geven aan producten die 700 gram wegen, omdat het spreekt van een goede dichtheid. Producten met een gewicht van minder dan 300 gram moeten helemaal niet worden overwogen, omdat ze zijn gemaakt van stof van lage kwaliteit.

Nette afstemming

Dit criterium is ook van toepassing op de belangrijkste, omdat alleen een kwaliteitsproduct er netjes uitziet. De randen van de handdoeken moeten goed worden verwerkt, steken - glad. Het is onmogelijk om alle criteria te controleren bij het kiezen van een handdoek in de winkel, dus is het de moeite waard om producten van beproefde fabrikanten te kopen of thuis om het gekochte product grondig te controleren.

Subtiliteiten van zorg

Om de badstoffen handdoek langer zacht te houden en haar prachtige uiterlijk te behouden, Het is noodzakelijk om zich aan de volgende regels te houden wanneer u ervoor zorgt:

 • wassen kan zowel handmatig als in de wasmachine worden gedaan;
 • watertemperatuur kan variëren in het bereik van +30 tot +60 graden;
 • gewone wasmiddelen moeten worden gebruikt voor het wassen;
 • het wordt aanbevolen om de conditioner te weigeren, omdat het gebruik ervan een siliconenfilm vormt op de stof, die de hygroscopiciteit van het product negatief beïnvloedt;
 • meestal worden badstof handdoeken niet gestreken, u hoeft alleen maar het natte product met uw hand glad te maken;
 • Om een ​​nette uitstraling te behouden, moeten de gestrekte lussen zorgvuldig worden gesneden met een schaar.

Hoe je een handdoek kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer