Kenmerken van de keuze van kinderhanddoeken

 Kenmerken van de keuze van kinderhanddoeken

Bij het kiezen van babyhanddoeken kunt u bepaalde nuances tegenkomen. Bijvoorbeeld dat handdoeken voor volwassenen niet geschikt zijn voor pasgeboren baby's en zelfs oudere kinderen. Besteed voor het kopen speciale aandacht aan de fabricage, de textuur en het uiterlijk van het product.

Het verschil tussen handdoek voor kinderen en volwassenen

De keuze van kindertextiel moet zo verantwoord mogelijk worden gedaan, omdat een kind geen normale volwassen handdoek mag gebruiken. En de kwestie zit niet eens in verschillende maten accessoires. Deze handdoeken hebben vaak een vrij harde textuur en kunnen krassen maken op de gevoelige babyhuid.

Ze kunnen ook van synthetisch materiaal zijn gemaakt, waarop de gevoelige huid van een baby zal reageren met allergieën. Bovendien worden gewone handdoeken vaak uit stoffen genaaid met kleurstoffen (vooral voor heldere modellen), wat over het algemeen niet erg handig is, en zelfs een kwetsbaar kinderlichaam kan een pijnlijk effect hebben.

De keuze van materiaal en textuur

Het is erg belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en geen geld te verliezen met de textuur, 90% van het succes hangt ervan af. De volgende stoffen worden beschouwd als de beste materialen voor het maken van kindertextiel.

  • Cotton. Met recht neemt de eerste plaats in tussen stoffen voor de productie van dingen voor kinderen. Het veroorzaakt geen allergieën en irritatie, is even onschadelijk voor de huid van kinderen, als voor de huid van een volwassene. Het is een hygroscopisch natuurlijk materiaal dat vocht goed absorbeert en niet nat wordt. Soms gecombineerd met eucalyptusvezels, waardoor producten zijdezacht, zacht en bestand tegen stofafzetting zijn. Van de tekortkomingen - katoen wordt snel weggevaagd, dus je moet handdoeken inleveren voor toekomstig gebruik.

Waarschuwing! Als u "M katoen" of "PC-katoen" op het etiket ziet, betekent dit dat kunstmatige vezels of polykatoen aan het natuurlijke materiaal worden toegevoegd. Voor een kind zijn deze supplementen overbodig.Let ook op de fabrikant, het is beter om te kiezen voor 100% katoen uit Egypte of Pakistan.

  • De bamboe Het materiaal is minder populair dan katoen, maar in de meeste kenmerken niet anders. Dit is hetzelfde natuurlijke en hypoallergene canvas, dat misschien iets natter is. Maar dit is een zeer duurzaam ademend materiaal met antibacteriële eigenschappen. Het is zo'n product volgens de kenmerken waard, bovendien vereist het meer zorgvuldige zorg en droogt het lang. Vaak gecombineerd met katoen. Vanwege de weerstand tegen hoge temperaturen en de aanwezigheid van een natuurlijk antiseptisch effect, zijn bamboe handdoeken goed om in bad te nemen.
  • Vlas. Linnendoeken opvallend "ademen", ze zijn erg dicht. Het is een milieuvriendelijk materiaal dat noch een volwassene noch een kind kan schaden.
  • Microfiber. Dit materiaal absorbeert perfect vocht, veroorzaakt geen allergieën, is goed in gebruik. Het is duurzaam, het is gemakkelijk te wissen, omdat het volledig pretentieloos is in de zorg. We moeten ook micromodal noemen - een ander innovatief materiaal dat vocht goed absorbeert. Maar het is minder gebruikelijk dan microfiber.
  • Badhanddoek - de beste vriend van de baby. Het is donzig, zacht, aangenaam om aan te raken, kan geen pijn doen.

Synthetische materialen zijn strikt niet geschikt voor kindertextiel, ze veroorzaken allergieën, en nog erger - absorberen vocht. Vergeet ook wafel handdoeken. Ze zijn ruw, kunnen de gevoelige huid van de baby beschadigen, krassen. Bezit slechte hygroscopiciteit.

Denk aan de lengte van de stapel. Katoenen handdoeken hebben bijvoorbeeld een optimale poolhoogte van 6 mm. Handdoeken met een stapel van minder dan 6 mm absorberen slecht vocht en met een langere tijd verliezen ze snel hun aantrekkelijkheid en rollen ze weg. By the way, is het beter om te kiezen voor zwaarder in gewicht en meer compact om aan te raken handdoeken. Ze dienen langer, minder ingewreven, gedragen zich over het algemeen minder wispelturig.

Vormen en afmetingen van producten

De vorm en grootte van het product is afhankelijk van waar u het voor wilt gebruiken. Dus, voor een normale rubdown van een baby, is een handdoek in de vorm van een vierkant of een rechthoek geschikt - gebruikelijk, klassiek, 30 centimeter bij 30 of iets meer. Het wordt gebruikt om het gezicht, de handen en de voeten te vegen. Als u echter een handdoek gaat gebruiken om een ​​baby in te wikkelen, moet deze groter zijn en een iets andere vorm hebben.

Een grote handdoek kan van 75x75 tot 100x100 centimeter zijn.Het is raadzaam om twee kleine handdoeken thuis en twee grote handdoeken te hebben of om een ​​set te kopen die, naast deze typen, badhanddoeken bevat, voor baden en intieme hygiëne.

De ideale oplossing zou een handdoek met een kap (hoek) zijn. Je kunt de baby erin wikkelen na het baden, rustig naar een andere kamer dragen om op te warmen en niet bang zijn voor de minste tocht, want de handdoek bedekt de oren en het hoofd van het kind. Het is erg handig om ze te gebruiken: u hoeft zich geen zorgen te maken over waar u een handdoekrand moet wikkelen. Eerst leg je een kap over je hoofd en dan wikkel je het lichaam in een vrij canvas.

Handdoekponcho wordt minder vaak gebruikt, voornamelijk op vakantie. Dit is een breed canvas met een opening voor het hoofd, die de baby speelruimte biedt en tegelijkertijd de kou tegengaat. Soms heeft ook een capuchon. Standaardformaat - 100 x 150 centimeter. Het model is goed omdat je hierdoor de baby niet lang hoeft in te pakken of af te vegen: je hoeft alleen maar een poncho aan te trekken en de baby kan blijven rennen en spelen.

Stoot soms ook een handdoek-gewaad uit. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat het niet uitmaakt hoe het kind zich verzet tegen inpakken en de armen en benen niet vrijgeeft, maar dat ze nog steeds veilig verborgen blijven voor de koude bries op weg naar de kamer.

ontwerp

Besteed speciale aandacht aan de kleur van de stof.Het moet uniform zijn, zonder kale plekken en vlekken, vlekken. Applicaties, indien aanwezig, moeten zo zacht mogelijk zijn, niet tactiel om de huid van kinderen niet te irriteren. Je kunt niet eens praten over kralen, strikken, knopen of kralen, ze kunnen de babyhuid beschadigen of bovendien in zijn slokdarm terechtkomen.

Als we het hebben over volwassen kinderen, dan kun je een handdoek kiezen met een prachtig patroon of een schattig patroon. Met de personages van favoriete cartoons bijvoorbeeld, zijn kinderen op deze leeftijd al in staat om dit accessoire te waarderen. Het is heel schattig en verstandig om een ​​babyhanddoek te kopen en deze als souvenir te bewaren. Het kan worden besteld of gevonden in een kinderwinkel. Wanneer het kind opgroeit, zal hij blij zijn om de babyhanddoek met zijn naam te bekijken.

Een handdoek met een kap is vaak versierd met grappige oren die kinderen van elke leeftijd leuk zullen vinden. De kleur van de handdoek voor een pasgeborene of een ouder kind moet laag zijn. Pastel, lichte of witte tinten zijn het meest geschikt, omdat in dergelijke producten de minste kleurstof is die een allergische reactie kan veroorzaken.

Eigenaardigheden van zorg

Naast het feit dat de handdoek optimaal op elkaar moet worden afgestemd, moet deze goed worden verzorgd. Onjuist gebruik, schoonmaken of drogen van handdoeken kan ervoor zorgen dat uw baby een allergie of een al te gevoelige reactie ervaart, zelfs bij een eerder favoriet product.

  • Voordat u een gekochte handdoek voor de eerste keer gebruikt, moet u hem wassen. Het is het beste om nu en in de toekomst de "delicate was" te gebruiken met twee spoelbeurten. Stel de watertemperatuur in op 60 graden, draai - bij 800 tpm.
  • Gebruik speciale waspoeders, gels en conditioners voor babykleding. Ze zijn te vinden in kinderafdelingen of cosmeticawinkels. Op elk pakket staat geschreven, op welke leeftijd het product kan worden gebruikt.
  • Als na de eerste wasbeurt de handdoek zijn zachtheid heeft verloren, vervaagd, grof is geworden of de kleur eraf is gekomen, moet u hem niet gebruiken.
  • Het is noodzakelijk om handdoeken te strijken, maar bij een temperatuur niet hoger dan 150 graden. Strijken is de beste manier om babykleding te desinfecteren.
  • Gedroogde badstof handdoeken met gebreide kleding zitten lang in de binnenkant, dus als er een vlek verschijnt, is het niet nodig om de hele doek onmiddellijk te wassen.Het volstaat om de vlek te kleven en te drogen te houden, in het extreme geval - föhn droog.

Handige tips

Een babyhanddoek kiezen, net als elk ander product voor een baby, gebeurt niet snel. Vaak gaan ouders van winkel naar winkel om de beste combinatie van kwaliteit en prijs te vinden. Voordat je iets koopt, is het beter om een ​​lijst met materialen mee te nemen die bij uitstek geschikt zijn voor baby's, maar je moet ook je eigen gevoelens niet vergeten. "Test" een handdoek in de winkel: bevestig hem aan je nek, voel voor zachtheid, zorg ervoor dat hij niet prikt of krabt. Het materiaal mag niet afbrokkelen en sporen achterlaten - pluis, stapel, enz.

De geur van handdoeken moet natuurlijk, schoon en zonder chemische onzuiverheden zijn. We raden af ​​om handdoeken in felle kleuren te kopen: er is een kleurstof gebruikt in de productie en dit kan allergieën veroorzaken bij het kind.

Handdoek - een onmisbaar iets dat nodig is voor kinderopvang. Het is uniek op zijn eigen manier: het kan worden gebruikt voor het beoogde doel (om de baby na het baden af ​​te vegen) of als een tijdelijke deken / deken, terwijl het kind bijvoorbeeld van kamer naar kamer kruipt.Bespaar niet op de textielkeuze voor uw baby, niet alleen zijn comfort en goed humeur, maar ook zijn gezondheid hangt ervan af.

Hoe je handdoeken voor kinderen kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer