Hoe een handdoek compact te vouwen?

Rationeel gebruik van het nuttige gebied van kasten, dressoirs en reistassen is geen gemakkelijke taak voor elke gastvrouw. De meeste gezinnen wonen in standaard appartementen, waar het vaak niet mogelijk is kleedkamers uit te rusten of ingebouwde kasten met een groot aantal planken te installeren. Ervaren huisvrouwen hebben geleerd om dit probleem op te lossen door compact te vouwen niet alleen de kledingkast items, maar ook beddengoed en handdoeken. Netjes opgevouwen dingen en volgorde in de schappen zijn niet alleen in staat om de stemming van alle gezinsleden te verbeteren, maar vergroten ook de capaciteit van de kast aanzienlijk, omdat ze minder ruimte innemen.

Deze procedure kost niet veel tijd en kan een spannende ervaring zijn voor alle gezinsleden.

Handdoektypes

In de schappen van gespecialiseerde winkels vindt u een groot aantal textielproducten. Voor de vervaardiging van handdoekenfabrikanten gebruiken verschillende materialen, waarvan de keuze afhangt van het doel van het product:

 • wafel - voor de keuken, voeten, gezicht en handen;
 • linnen - voor de keuken en handen;
 • katoen - een universeel type product;
 • Velours - voor bad en douche;
 • bamboe - een modern type huistextiel, dat antibacteriële en hypoallergene eigenschappen heeft, dergelijke producten hebben een lange houdbaarheid en zijn geschikt voor kinderen;
 • Microvezel - een kunstmatig soort handdoeken die licht zijn en niet hoeven te worden gestreken.

Klassieke manieren om producten te vouwen

In boeken over huishoudkunde en in secties van vrouwentijdschriften over huishouding U kunt enkele van de meest voorkomende manieren van compact opklapbare handdoeken vinden:

 • klassiek - vouw het product drie keer langs de lengte en vervolgens elke rand naar het midden en combineer de randen;
 • Frans - vouw het vierde deel van het product naar het midden en de andere kant naar het midden, rol de handdoek doormidden en dan nog drie keer;
 • Spa-methode - draai de hoek van één kant van het product en vervolgens in twee. Rol het product op in een rol en plaats de hoek in de gevormde zak.
klassiek
Spa-methode
Frans

Om een ​​grote badhanddoek te vouwen, moet u twee hoeken aan de korte kant nemen en twee stukken van een driedelig product samenvoegen. De grootte van het opgevouwen textiel is gelijk aan het laatste deel. De rest van de behoefte om in het midden te rollen en de randen te verbinden. Vouw het product zo dat de kleinere vouw op tweederde van de handdoek blijft. Producten voor handen moeten worden genomen door de hoeken aan de lange kant en dubbelgevouwen. Als je een handdoek bij de omgevouwen rand neemt, moet je deze in drie delen vouwen. Vervolgens moet het op het kastschap worden gelegd met gevouwen randen in het midden.

Het product voor het gezicht wordt dubbelgevouwen op een schoon en plat oppervlak en vervolgens moet de procedure worden herhaald. Met de methode van drievoudig vouwen kunt u de rand gebruiken als decoratief element. Deze methode kan de basis vormen voor het vouwen van het product in de vorm van een driehoek.

Rolling dingen op een rol is de meest populaire methode om grote dingen niet alleen op de planken van kasten te plaatsen, maar ook in ladekasten, in koffers en reistassen.Rationele huishouddeskundigen raden aan verticale opslag te gebruiken, waardoor ruimte zo veel mogelijk wordt bespaard en u een groot aantal dingen nauwkeurig kunt plaatsen.

De methode om textiel in de Amerikaanse rol te vouwen is geschikt voor handdoeken van verschillende groottes. De unieke methode vereist een kleine hoeveelheid tijd en zorgt ervoor dat producten niet kunnen worden gekreukt. Om een ​​speciale soort rol te maken, kan deze worden verbonden met een decoratieve tape of vlecht.

Decoratieve figuren

Een nieuwe trend op het gebied van decoratieve vouwtextiel voor thuis is het creëren van verschillende vormen. Ongebruikelijke producten versieren niet alleen de planken in de badkamer, maar ook kasten in de slaapkamers voor kinderen en volwassenen. Op de pagina's van speciale tijdschriften kunt u een groot aantal voorbeelden vinden van het maken van figuren en een gedetailleerde beschrijving van de uitvoering van het werk. De meest populaire figuren van handdoeken zijn:

 • zwaan;
 • pauw;
 • een aap;
 • een olifant;
 • slang.

Zwanen van grote handdoeken op het slaapkamerbed zullen niet alleen je geliefde verrassen, maar ook een sfeer van romantiek creëren. Om ze te maken, moet je twee grote witte handdoeken meenemen en ze op het oppervlak van het bed leggen.Leid de onderste hoeken naar het midden van het product en rol ze voorzichtig op met een rol. De gemeenschappelijke basis wordt de neus van de vogel en het middelste deel wordt de nek van de zwaan. Het lichaam zal de rest van het product zijn. Voor het maken van de vleugels is extra textielproduct van klein formaat nodig. Geurkaarsen en rozenblaadjes zullen deze compositie harmonieus aanvullen.

Zorgende moeders zullen hun kinderen kunnen plezieren met interessante figuren van grappige dieren. De stoute aap zal het kind zeker vermaken en hem laten glimlachen. Om het te maken moet je twee handdoeken van verschillende groottes en een kleerhanger meenemen. Een olifant, een krab, een muis en een slang zullen ook de baby verrukken. Om ze te maken, moet je aandachtig de speciale schema's bestuderen die worden gepresenteerd in de tijdschriften van jonge huisvrouwen.

  Het kleurenassortiment van textiel speelt een leidende rol bij het creëren van decoratieve dieren.

  Op de herenplank ziet u harmonieus huistextiel, opgevouwen in de vorm van een overhemd of stropdas. Het werken met huishouddoeken is een creatief proces en het is helemaal niet nodig om standaardpatronen strikt te volgen. Fantasie en buitengewoon denken - de belangrijkste assistenten van elke gastvrouw.

  tips

  Voordat het mooi is om de gewassen producten te keren, is het noodzakelijk ze volledig te drogen. Het opslaan van natte handdoeken kan onaangename geurtjes en meeldauw veroorzaken. Schimmelsporen beginnen zich niet alleen door het product te verspreiden, maar kunnen ook naar andere planken gaan. Zodat favoriete dingen niet alleen een lange periode van werking hebben, maar ook de gezondheid niet schaden, ervaren huisvrouwen raden aan om een ​​paar eenvoudige regels te volgen:

  • badproducten wassen na zes keer gebruik;
  • het wordt aangeraden drie keer per week van gezichts- en keukentextiel te wisselen;
  • voet handdoek om niet meer dan vier dagen te gebruiken;
  • Om de vorming van een onaangename geur te voorkomen, raden deskundigen aan de kamers te luchten en de luchtvochtigheid te bewaken;
  • het constante gebruik van de conditioner bij het spoelen vermindert de absorberende eigenschappen van de stof;
  • het gebruik van plastic ballen geeft het product zachtheid en luchtigheid;
  • spoelen in zout water maakt de villi glad en maakt het oppervlak aangenaam en zacht;
  • het sorteren van producten volgens kleuren is een verplichte procedure voor het wassen;
  • vloeibaar poeder is het meest geschikte reinigingsmiddel voor het wassen van huishoudtextiel;
  • zorg voor dingen die moeten worden uitgevoerd volgens de aanbevelingen van de fabrikant op het productetiket;
  • voor een rationeel gebruik van het appartementsgedeelte kun je handdoeken niet alleen in kasten opslaan, maar ook haken, organisers op de muur, manden van hout of plastic en planken onder de gootsteen gebruiken.

  Dagelijkse huishouding is een moeilijke klus die op de schouders van vrouwen valt. Maak het huis schoon, gezellig en comfortabel - de hoofdtaak van alle hostesses. Rationele huishouding wordt doorgegeven van moeder op dochter, maar de huidige trends dicteren nieuwe regels. Jonge huisvrouwen kunnen dingen niet alleen goed in kasten vouwen, maar ze ook een verscheidenheid aan decoratieve vormen geven door middel van allerlei soorten levenshacks.

  Dit siert ongetwijfeld het interieur en maakt het huis gezellig en uniek. Het esthetische uiterlijk van decoratieve producten hangt niet alleen af ​​van de technische vaardigheden van de gastvrouw, maar ook van de manier om te zorgen voor huishouddoeken en de kwaliteit van het wassen. De figuren gemaakt van goed verzorgd textiel, met een fel kleurenpalet, versieren de badkamer en slaapkamer.

  Hoe je handdoeken vouwt, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer