Handdoeken: variëteiten, kenmerken, oriëntatiepunten voor selectie

 Handdoeken: variëteiten, kenmerken, oriëntatiepunten voor selectie

In elk huis zijn er een aantal voorwerpen en dingen, zonder welke het onmogelijk is om te doen in het dagelijks leven. De handdoek in deze lijst neemt de leidende plaats in. Iedereen heeft te maken met de noodzaak om dit huishoudelijke artikel te kopen, maar niet iedereen weet dat zijn keuze een zeer moeilijke taak is.

Soorten naar bestemming met maten

In voorgaande jaren, toen een product als een tekort werd beschouwd, besteedde niemand aandacht aan de kwaliteit van het product. Handdoeken werden gekocht op basis van het feit dat het product in de handel verkrijgbaar was. Maar vandaag kan deze aankoop vrij lang duren.Als je naar de winkel bent gekomen, is het erg belangrijk om kennis te hebben van de soorten handdoeken en hun maten om de modellen niet per ongeluk voor handen en haar te verwarren.

bad

De aanwezigheid van badhanddoeken in de badkamer is standaard voor elk huis. Dit product is voor iedereen bekend, evenals het hoofddoel. Het badtextielproduct is een grote doek gemaakt van badstof. Door de grootte kunt u het menselijk lichaam volledig inpakken na het nemen van waterbehandelingen. De eigenaardigheid van badtextiel is het vermogen om vocht te absorberen, zonder de zachte aanraking op de huid te verliezen.

Hoogwaardige stoffenproducten kunnen de eigenaar voor een lange tijd van dienst zijn. En voor vertegenwoordigers van de eerlijke seks fabrikanten van badhanddoeken een leuk cadeau, het vrijgeven van een vrouwelijke handdoek gewaad.

Voor douche

De meeste van hen lijken op een badhanddoek met het enige verschil in grootte - een product voor een beetje minder douche. Anders komt het volledig overeen met zijn collega. Moderne badmodellen voor de douche zijn voorzien van een speciale bevestiging op het velcro. Vrouwen bedekken hun lichaam van de borst en mannen - van de gordel.

Voor handen

Dit type handdoeken wordt gepresenteerd in kleine maten. Meestal gebruikt in de badkamer. Kortom, een handdoek is opgehangen in de buurt van de gootsteen, minder vaak in de buurt van een douche of bad. Weinig mensen weten het, maar de stof van dit type handdoek is voorzien van een gegroefd oppervlak, dus tijdens het afvegen wordt de huid van de handen niet alleen afgevoerd, maar ontvangt ook een kleine massage.

Voor benen

Dit type handdoek is qua grootte identiek aan zijn medehand. Alleen als een handdoek door alle gezinsleden kan worden gebruikt, kan het voetproduct het best individueel worden gebruikt.

Voor gezicht

Tot op heden is het bijna onmogelijk om in de badkamer een afzonderlijke handdoek voor het gezicht te ontmoeten. Het is erg handig voor een persoon om ochtendwaterprocedures vast te houden en een textielproduct voor handen te gebruiken, omdat het dichterbij komt vanwege frequent gebruik. Doe het gewoon niet de moeite waard. De gezichtshanddoek, ondanks zijn kleine formaat, is gemaakt van hun zachte en delicate badstof. De aanraking van zo'n stof maakt je gelukkig en glimlacht.

Een belangrijk kenmerk van dit soort handdoeken is de onmiddellijke opname van vocht.

Voor het hoofd

Haar is een belangrijk onderdeel van elke afbeelding en stijl. Juiste zorg voor hen hangt niet alleen af ​​van de aangebrachte shampoos, balsems en maskers. Een belangrijke rol wordt gespeeld door een handdoek. De belangrijkste functie is het drogen van het haar en de hoofdhuid te maximaliseren.

Voor mannen produceren fabrikanten een speciale lijn van kleine handdoekjes met een zacht dutje. Het eerlijke geslachtsmodel met lang haar biedt een model voor het hoofd met een knoop.

aan het strand

Vertrek naar de zee veroorzaakt altijd veel positieve emoties. Het verzamelen van dingen begint een week voor de reis. En hier komt de kwestie van het kiezen van een handdoek. Baden, respectievelijk, is niet geschikt voor dergelijke avonturen, maar het strand - precies goed.

Een belangrijke eigenschap van het strandmodel is de goede absorptie en grote afmetingen. Daarnaast kan strandtextiel op het zand worden uitgespreid en zonnebaden.

keuken

In een ruimte waar de dromen van culinaire meesterwerken werkelijkheid worden, is het erg belangrijk om een ​​paar handdoeken te hebben. Eenvoudige vochtabsorptie-eigenschappen voor keukengerei zijn niet voldoende. Het is erg belangrijk dat de producten compact en duurzaam zijn.

Voor het drogen van gerechten is het beter om een ​​handdoek uit een wafelmateriaal te kiezen.

Vel papieren handdoeken zijn de laatste tijd in zwang geraakt, enerzijds is hun wegwerpgebruik goed, en aan de andere kant zijn ze vaak snel leeg.

bruiloft

Heel vaak krijgen jonggehuwden op de trouwdag beddengoed sets, huishoudelijke artikelen en een set handdoeken. Aan de ene kant wordt dit als een traditie beschouwd en aan de andere kant als een bijdrage aan de gezinsbagage.

Over traditie gesproken, het is de moeite waard eraan te denken dat jongeren in de afgelopen eeuwen tijdens het huwelijk op speciaal geborduurde handdoeken opdoken, die daarna voor altijd in het gezin bleven. De moderne wereld heeft opgehouden met dit gebruik te gebruiken, maar de versierde handdoek is een zeer belangrijk geschenk voor een bruiloft.

toilet

Dit type textiel is uitsluitend bedoeld voor intieme hygiëne. Daarom moeten ze individueel worden gebruikt.

De grootte is onbeduidend - twee keer kleiner dan een handdoek. De stof zelf is gemaakt van super-hypoallergeen materiaal, dat in contact met de huid aangename sensaties veroorzaakt.

baby

Dit soort handdoeken verschilt van zijn tegenhangers in hun speciale zachtheid en zachtheid. En dat allemaal dankzij een speciaal geweven badstofgaren. Bovendien drogen kinderhanddoeken snel uit, waardoor de mogelijkheid om verkouden te worden wordt geëlimineerd. Kleine kinderen verpozen zichzelf graag in warme handdoeken na een avondje zwemmen. Moderne modellen bieden jonge consumenten een handdoekjasje met een capuchon. In zijn ontwerp staan ​​afbeeldingen van favoriete stripfiguren, bovendien kan het kinderkleed zelf oren en een staart hebben.

Bij het kiezen van een maat is het erg belangrijk om rekening te houden met de lengte van het kind, hoewel het modelbereik is ontworpen voor een leeftijdscategorie van 0+.

De beoordeling van materialen met plussen en minnen

Om de handdoeken zacht en zacht te maken, gebruiken fabrikanten niet alleen natuurlijke, maar ook synthetische materialen. Om de voor- en nadelen van elk materiaal te begrijpen, is het noodzakelijk om hun karakteristieken in detail te bestuderen.

katoen

Dit materiaal is iedereen bekend. Elke dag wordt iedereen geconfronteerd met katoen in elk onderwerp, in kleding, in textiel en nog veel meer. Hieruit volgt dat dit type weefsel niet in staat is om de gezondheid van de mens te schaden.Katoenmateriaal heeft een hoge dichtheid, dus de levensduur is erg lang.

In de prijsafgifte is katoen een algemeen verkrijgbare stof en zijn producten gemaakt van dit materiaal niet erg duur. Het nadeel is het langzaam drogen van de stof.

Overigens, wanneer niet-naleving van de regels voor de verzorging van de materiële katoenen stoffen direct na de eerste wasbeurt plaatsvindt.

vlas

Verschilt in de verhoogde mate van absorptie van vocht, veroorzaakt geen allergische reacties. Hier zijn alleen vlasproducten, met name handdoeken, hebben een grove textuur. Maar voor een massage zijn vlasproducten gewoon onmisbaar.

velours

Door zijn eigenschappen, is velours handdoekstof meer geschikt voor decoratie van producten, in plaats van voor een specifiek doel. Als materiaal Velours is heel mooi, maar het neemt heel erg vocht op..

Wafelmateriaal

Een veelgebruikt soort textiel voor theedoeken. Het heeft geen villi, waardoor het mogelijk is om schone gerechten af ​​te vegen zonder angst. De absorbeerbaarheid is honderd procent, wat een materiaal van positieve kwaliteit is.

mahr

Om een ​​badstof handdoek van hoge kwaliteit te maken, gebruiken fabrikanten verschillende soorten materiaal: katoen, linnen, bamboe en soms worden synthetische vezels toegevoegd. Deze ongewone combinatie maakt een donzige stof met zachte lussen.

Mahra in zijn structuur is duurzaam, wat een positief effect heeft op de levensduur. Het nadeel is een lange droogtijd van het weefsel, vooral bij intensieve bevochtiging.

bamboe

Bij de productie van textielproducten wordt bamboe beschouwd als een novice. Dankzij moderne technologie hebben op bamboe gebaseerde dingen een hoge bacteriedodende eigenschappen. De dichtheid van het bamboemateriaal is gemiddeld, waardoor het gewicht van de producten in handbagage wordt gevoeld. Het is erg belangrijk dat bamboe handdoeken vocht goed absorberen. Ze zijn sterk en duurzaam.

In tegenstelling tot veel andere materialen, absorbeert bamboe geen geuren, en tijdens langdurige opslag op de verre plank zal het niet worden bedekt met schimmel of schimmel. De nadelen zijn de kosten van bamboe handdoeken en de complexiteit van de zorg voor dit materiaal.

modaal

Dit materiaal heeft niet veel populariteit in de samenleving en er wordt niet veel over gesproken tijdens de hoorzitting. Maar ondanks dat maken ze prachtige handdoeken van modaal.De basis van de stof is hout - het kan den, eucalyptus of beuk zijn. De speciale technologie van weefdraden geeft de handdoeken een speciale zachtheid.

Afgewerkte producten onderscheiden zich door hun bruikbaarheid in gebruik, ze zijn zeer licht, slijtvast, wat spreekt van hun duurzaamheid. Maar modal heeft nog steeds één nadeel - het kan een allergische reactie veroorzaken.

Tencel

Dit type materiaal is gemaakt van eucalyptus cellulosevezels, wat de natuurlijkheid van het weefsel aangeeft.

Het gebruik van tensela wordt aanbevolen voor alle mensen, ongeacht huidtype, behalve voor kleine kinderen en allergieën.

Tencel-handdoek heeft verschillende voordelen, bijvoorbeeld duurzaamheid. Het veroorzaakt geen allergische reactie. Bovendien, zelfs na meerdere wasbeurten, verliest de stof zijn zachtheid en uiterlijk niet.

polyamide

Bij de productie van dit weefsel worden synthetische vezels gebruikt, gerecycled uit aardolieproducten. Dienovereenkomstig is de productie van polyamide synthetisch. Maar ondanks dat zijn deze producten over de hele wereld populair.

Dergelijke kenmerken zoals duurzaamheid, duurzaamheid, sneldrogend,weerstand tegen kleine beschadigingen. Aan de andere kant polyamide absorbeert geen vocht goed.

polyester

Dit materiaal behoort ook tot de groep van synthetische stoffen. De basis is gemaakt van afgewerkte olie. Tot zijn positieve eigenschappen behoren het gemak van gefabriceerde producten, bruikbaarheid en prijs. Negatief wordt overwogen lage hygroscopiciteit.

microfiber

Producten gemaakt van microfiber, een paar jaar geleden aan populariteit gewonnen. Het materiaal zelf wordt gekenmerkt door snelle absorptie en droging. Na het wassen heeft u geen extra zorg nodig. Het enige negatieve is het imminente verlies van het perfecte uiterlijk.

jacquard

Dit type materiaal is gemaakt op speciale machines. De technologie van zijn productie is een dubbele thread, die dient als basis voor bilaterale loops. De kwaliteit van de stof hangt voornamelijk af van het type katoen dat wordt gebruikt en de nabijheid van het weven van de lussen. In elk geval zijn jacquarddoeken zacht, zacht en absorberend.

Kleuren en design

In het verre verleden, toen er een tekort aan textielproducten op de markt was, kochten mensen wat beschikbaar was.Tegelijkertijd keek niemand naar de kleur van handdoeken, naar hun ontwerp. Vandaag spelen deze twee factoren een belangrijke rol.

Sterk verworven modellen van handdoeken, gemaakt in contrast - dit is een zwart-wit product.. Kortom, deze ontwerpoplossing is ontworpen voor een high-tech stijl, maar dit weerhoudt mensen er niet van om onderscheid te maken tussen keukengerei.

Heel vaak vindt u in grote gezinnen gepersonaliseerde handdoeken. Dit artikel heeft betrekking op persoonlijke hygiëne en om niet verward te raken, waar het product in de hoek van een textielproduct een patch met de naam maakt.

Geborduurde handdoek om een ​​bruiloft te geven. Vasthouden aan de Slavische tradities, kan een eenvoudig product worden omgezet in een ongewoon gedenkwaardig geschenk dat jonge mensen hun hele leven in hun familie zullen bewaren.

De handdoeken van het nieuwe jaar zijn het helderste en kleurrijke accessoire van de vakantietafel. Standaard servetten hebben lang opgehouden het oog te behagen, maar een klein canvas met een kerstthema doet je een duik nemen in de magie van de vakantie en opnieuw in de kerstman geloven.

Vestigde zich in het hotel, het eerste wat een persoon naar de badkamer gaat om hun handen te wassen.En daar wordt hij opgewacht door verschillende soorten handdoeken met het logo van het hotel. Dit kan alleen een naam in de hoek zijn en het is mogelijk een verkleinde kopie van het bord met alle kleine details. In elk geval is zo'n ontwerpoplossing niet voor elke onderneming betaalbaar, maar alleen voor elite-bedrijven.

Kwalitatieve eigenschappen

Na bestudering van de eigenschappen van materialen die worden gebruikt voor de productie van handdoeken, is het nodig om aandacht te schenken aan enkele aanvullende factoren. Meer precies, de uniformiteit van verf, de duurzaamheid ervan, de verwerking van randen. En pas op het laatste moment moet aandacht worden besteed aan de zachtheid en de tactiele eigenschappen van de textielmodellen van belang.

opneembaarheid

Misschien is dit de belangrijkste kwaliteit voor elk type handdoek. Deze producten zijn voornamelijk ontworpen om de vochtopname te maximaliseren.

Hoe hoger de hygroscopiciteit van de handdoek die u wilt, hoe beter het water zal verwijderen.

dichtheid

Op de etiketten van elk model presenteren handdoeken enkele symbolen, waaronder de dichtheid van het materiaal. Deze waarde wordt aangegeven in de verhouding van gram per vierkante meter van het product.Voor elk type handdoek wordt de individuele dichtheid dienovereenkomstig berekend. Op het etiket bijvoorbeeld, duidden keukendoeken 150-200 g / m² aan. Dit betekent dat de dichtheid van de stof varieert van 150 tot 200 gram per vierkante meter.

Stapel lengte

De hoogte van de stapel, die voornamelijk aanwezig is in badstoffen handdoeken, moet ook standaard zijn. De beste maat is vijf millimeter.. Dergelijk materiaal absorbeert vocht goed, het voelt zacht en zacht aan, en zal de eigenaar voor een lange tijd van dienst zijn. Als de lengte van de stapel meer dan vijf millimeter is, kunnen er problemen ontstaan. Na verschillende wasbeurten, zullen de wollige tips beginnen samen te weven en klitten te creëren.

Een kleine stapel badstof handdoek is geen zin. Dergelijke producten worden beschouwd als van hoge kwaliteit, in staat om vele jaren te dienen, alleen is de opneembaarheid van een dergelijk product tamelijk laag.

Mate van stijfheid

Als het handdoekmodel dat u wilt, te zacht aanvoelt, betekent dit dat synthetische vezels werden gebruikt in het productieproces, waardoor het niveau van hygroscopiciteit wordt verminderd.

Selectiecriteria

Het is geen geheim dat handdoeken een lijst zijn met noodzakelijke dingen die kunnen worden gekocht voor persoonlijk gebruik of als een geschenk. Voor een bruiloft of verjaardag is het beter om de mooiste geschenkpatronen te kiezen met borduurwerk. En om iets leuks te maken voor een geliefde, volstaat het om een ​​set theedoeken te kopen.

Als u een keuze maakt voor een bepaald handdoekenmodel, moet u op sommige parameters letten.

 • Eerst moet je de randen inspecteren. Elke naad moet duidelijk en netjes worden gemaakt, er mogen geen resterende draden zijn.
 • U moet de lakdoeken controleren. Genoeg om het oppervlak van het geselecteerde model vast te houden met een natte witte doek of een sjaal. Als de stof slecht is geverfd, dan zijn er gekleurde sporen op het servet.
 • Bij het kiezen van een badhanddoek moet u het product aan uw hand bevestigen. Zachte en warme sensaties praten over de kwaliteit van de goederen.

fabrikanten

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven en ondernemingen die zich bezighouden met de productie van huishoudtextiel, waaronder handdoeken. Maar niet iedereen kan bogen op een wereldnaam en een enorm assortiment van het nummer.

 • Arya - Turkse textielfabrikant, die op de wereldmarkt brak en veel vraag heeft vanwege de natuurlijkheid van het gebruikte materiaal. Er wordt speciale aandacht besteed aan consumentenhanddoeken van katoenen badstof.
 • Cleanelly is een Russische fabrikant van textielproducten. Het assortiment van het bedrijf is gericht op het leveren van de benodigde goederen, niet alleen thuis, maar ook kantoren. Cleanelly merkproducten kunnen niet alleen worden gekocht voor persoonlijke hygiëne, maar ook voor actieve recreatie.
 • Zee naar top - een Australisch merk dat luxe persoonlijke verzorgingsproducten en apparatuur voor toeristen produceert. Het bedrijf hecht bijzonder veel belang aan de productie van ultradunne handdoeken die een hoeveelheid vloeistof kunnen absorberen die de factor 10 overtreft.
 • "Week" - een bekend merk, dat zijn oorsprong vindt in het grondgebied van de Russische Federatie. Het productassortiment van deze fabrikant staat vol met een verscheidenheid aan textielproducten. Handdoeken van het bedrijf "Week" zijn zeer gewild en dit alles dankzij hoogwaardige materialen en moderne technologieën voor naaiproducten.

Tips voor gebruik en verzorging

Voor elke handdoekfabrikant maakt speciale merken op het productetiket. Ze geven de algemene zorgregels, basiskenmerken en mogelijke onderscheidende kenmerken aan.

Toch is het de moeite waard om van tevoren een paar aanbevelingen te weten die schade aan textielproducten kunnen voorkomen.

 • Voordat het eerste gebruik van de handdoek moet worden gewassen. Wassen moet worden uitgevoerd rekening houdend met de kenmerken van het materiaal, de temperatuur van het water moet in het bereik van 28-60 graden zijn.
 • Vaste handdoeken moeten apart van gekleurde stoffen worden gewassen en natuurlijk, apart van synthetische stoffen.
 • Tijdens het wassen is het niet nodig om verschillende balsems te gebruiken. Ze hebben een nadelige invloed op de hygroscopiciteit van handdoeken.
 • Het is erg belangrijk dat de gewassen handdoek vanzelf uitdroogt, zonder hulpdrogen.
 • Blijkbaar aanhalen op het badstofoppervlak kan worden verwijderd met een nagelschaartje.

Hoe je badstofhanddoeken wast en maakt, raadpleeg de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer