Handdoekmaten: standaardparameters en doel

Handdoek is niet alleen een mooi accessoire dat elk interieur kan versieren, maar ook een uiterst nuttig en noodzakelijk ding is. Het creëert een bepaald comfort in de badkamer, ondersteunt de algehele stijl en stelt u in staat om de echte warmte en tederheid te voelen na het nemen van een bad of douche. Voor velen is de keuze voor hoogwaardige en comfortabele handdoeken een echt probleem, omdat de producten die worden aangeboden door de moderne textielmarkt niet altijd van goede kwaliteit en handige parameters zijn. Om een ​​mooie en vooral comfortabele set handdoeken voor het lichaam, gezicht en handen te vinden, moet u het probleem zorgvuldig onderzoeken.

structuur

Er zijn veel opties voor de samenstelling van handdoeken en dit is afhankelijk van de kwaliteit van het gekochte product.Deskundigen beschouwen biologisch katoen als het beste materiaal voor handdoeken, omdat het in veel opzichten de concurrentie overtreft. Ze zijn de duurste, maar tegelijkertijd van echt hoge kwaliteit.

 • Besteed aandacht aan badstofproducten, het land van productie is Egypte of Pakistan. In deze landen is het klimaat het hele jaar door gematigd: er groeit lang niet-katoenen katoen, waaruit elegante handdoeken worden verkregen. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en frequente wasbeurten, omdat ze in hun samenstelling lange en sterke draden hebben. Dergelijke varianten slaan op met speciale zachtheid en een lange levensduur, die volledig hoge kosten rechtvaardigt in vergelijking met Chinese en Turkse tegenhangers.
 • Vaak worden zijden draden aan de samenstelling toegevoegd, maar dergelijke producten zijn in de meeste gevallen niet van goede kwaliteit. Bovendien absorbeert een zijdezachte handdoek vocht slecht, dus het is niet geschikt voor badopties en kan maximaal worden gebruikt voor handen of gezicht.
 • Bamboe handdoeken zijn de laatste tijd erg populair. Fabrikanten beweren dat ze hypoallergeen zijn, gemakkelijk vocht opnemen, zacht zijn en een lange levensduur hebben. Bovendien, in dergelijke producten start de schimmel niet.In vergelijking met dezelfde linnen handdoeken is dit een serieus voordeel. In feite is bamboevezel een kunstmatig gemaakt materiaal, maar het productieproces is zodanig dat het ten minste "chemie" bevat, en de structuur ervan is vrij poreus, waardoor het goed met vocht kan omgaan.
 • Jacquard trekt externe kwaliteiten aan, maar is qua gemak niet zo goed als op het eerste gezicht lijkt. Het is noodzakelijk met speciale aandacht om dit soort materiaal goed te bekijken om een ​​echt goede optie te vinden.
 • Voor sport en wandelen zijn er speciale handdoeken gemaakt van hypoallergene microfiber. Ze zijn compact, droog snel en absorberen vocht goed. Tegen kostprijs zijn ze redelijk betaalbaar.
 • Linnen handdoeken worden voornamelijk gebruikt in de keuken. Ze onderscheiden zich door hun natuurlijke samenstelling en milieuvriendelijkheid, maar het gebruik van dergelijke handdoeken voor handen en gezicht is moeilijk: de vlasstructuur maakt de handdoeken een beetje stekelig en bij het afvegen geven ze het effect van afpellen of masseren.

dichtheid

Aan dichtheid moet veel aandacht worden besteed. Het is aangegeven op het etiket en geeft u de mogelijkheid om te begrijpen hoeveel vocht de handdoek absorbeert voordat deze nat wordt.De gebruiksduur hangt ook af van de dichtheid. Handdoeken moeten dus indicatoren hebben van 450 - 600 g / m 2, 700 g / m 2 hebben een product voor benen. Als er geen label is voor dergelijke informatie, moet u de verkoper vragen.

Absorbeerbaarheid en kwaliteit zijn in hoge mate afhankelijk van de lengte van de stapel. Kies voor thuisgebruik handdoeken met een lengte van 3,5 mm en producten met een kleinere middagdut zijn geschikt voor gebruik op het strand. Producten met een lang dutje worden snel nat en dit zal snel mislukken. De ideale poollengte is 5 mm. Een product met een stapel van meer dan 8 mm na de eerste wasbeurt krijgt een slordig uiterlijk.

Om de kwaliteit onafhankelijk te controleren, moet u de draad een beetje trekken. Verlies van draden spreekt van slecht weven, en de aankoop van een dergelijk product moet worden opgegeven. De naden moeten plat zijn en worden gestikt met twee draden, terwijl de steekdikte niet meer dan 6 mm mag zijn.

Volgens de statistieken en indicatoren van fabrikanten is de gebruikelijke duur van het gebruik van handdoeken, wanneer deze in redelijke staat blijft, drie of vier jaar. Als u echter alle instructies voor het wassen en strijken van het product volgt, kunt u deze tijd aanzienlijk verlengen, vooral als de originele, hoogwaardige handdoek op de juiste manier is gekozen.

Afmetingstabel

  Elke handdoek heeft zijn eigen doel: er zijn verschillende soorten producten, verschillend in grootte. U kunt kiezen voor standaardmaten handdoeken voor dames en heren, bijvoorbeeld 140x70, 100x150 of 180x90 cm. De standaard is niet altijd geschikt voor bepaalde behoeften. Er zijn handdoeken voor het gezicht, handen, voeten en lichaam, gebruik vaak een aparte handdoek voor intieme hygiëne.

  • Gastendoekjes de kleinste, hun parameters zijn 30x30 en 35x35 cm. Als we het hebben over katoenproducten voor het gezicht, is het beter om te stoppen bij 50x85 en 50x90 cm. Handdoeken van deze grootte presteren goed, en nemen niet veel ruimte in op elke haak in de badkamer .
  • Opties voor een bad beginnend bij 90 tot 160 en 100 tot 150 cm, terwijl het misschien wel meer is: 80 tot 180 cm, en hier bij het kiezen, is het de moeite waard te beginnen met persoonlijke voorkeuren. In een groot gebied kunt u snel afdrogen en comfortabel doen als de handdoek zacht is en aangenaam aanvoelt. Mediumvarianten worden als 70x140 cm beschouwd, ze zijn compact en heel handig om te gebruiken na het douchen.
  • Voor de keuken Het wordt aanbevolen om producten te kiezen met parameters van 50x70 cm, deze te gebruiken voor handen en voor andere behoeften.En ook in deze categorie kunnen producten met de maten 30x30, 30x40, 30x50 cm worden toegeschreven, omdat ze handig zijn voor gebruik in de badkamer voor handen en in de keuken.

  In de onderstaande video vindt u meer informatie over de afmetingen van handdoeken die geschikt zijn voor een bepaalde kamer.

  Comments
  auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer