Kenmerken van verlichting in een houten huis

De verlichting van een houten huis heeft zijn eigen kenmerken. Zorgen op zo'n manier dat elk gezinslid comfortabel en comfortabel is, is geen gemakkelijke taak. Als u de verlichtingsapparaten verkeerd verdeelt, kunt u een behaaglijke atmosfeer in het huis krijgen in plaats van comfort. Overweeg de basisregels van de lichtregeling.

Speciale functies

Bij het kiezen van verlichting moet u rekening houden met de kenmerken van de ruimte.

binnenshuis

Bij het ontwerpen van verlichting moet worden opgemerkt dat de boom licht absorbeert, daarom is naast het algemene diffunderen, het gebruik van extra (punt) lichtbronnen vereist. Bijvoorbeeld in de keuken - in het werkgedeelte, boven de eettafel; in de woonkamer - in de leeshoek. Het plaatsen van de kroonluchters in het midden van het plafond, wordt de voorkeur gegeven aan die met diffusers gemaakt van matglas of waar de lichtstraal naar boven is gericht.

De optimale oplossing is roterende lichtbronnen die op het plafond zijn gemonteerd of op een geleidende bus zijn gemonteerd.

Verlichting van verschillende functionele gebieden heeft zijn eigen kenmerken.

In de woonkamer moet je verlichting organiseren om verschillende functies uit te voeren: van tijd doorbrengen met familieleden tot het ontvangen van gasten en het houden van een weelderige vakantie. Vaak wordt de woonkamer gecombineerd met het eet- en werkgedeelte. Daarom is het noodzakelijk om zowel heldere, feestelijke verlichting als rust, zachtheid en comfort te bieden. Je kunt niet alleen worden beperkt tot de kroonluchter of schijnwerpers in het plafond.

Bij lage plafonds moet u er rekening mee houden dat de afstand van de onderkant van de kroonluchter tot de vloer minstens 2,1 meter moet zijn, behalve als deze zich boven de eettafel of de salontafel bevindt. In dit geval kan de afstand ongeveer anderhalve meter zijn.

Om een ​​deel van de woonkamer te markeren met behulp van spotlichten, die zowel buiten als aan de muur of op een bureau kunnen worden bevestigd.

Organisch kijken koppelt de schans. Goed om halogeenspots te installeren om de foto's te markeren. Als u de plint markeert, kunt u de ruimte visueel vergroten.

Verlichtingsapparaten kunnen dienen als een uitstekende manier om de woonruimte in te richten. Met behulp van verlichting kunt u uw huis uniek maken. Het is echter noodzakelijk om een ​​gevoel van verhoudingen te observeren om een ​​kleine ruimte niet te overbelasten.

Voor het verlichten van de keukenwerkplek is een voldoende, goed georiënteerd licht noodzakelijk, de uniformiteit ervan moet in acht worden genomen. Welnu, als het een natuurlijk spectrum is. Er moet voor worden gezorgd dat er geen verblindende oppervlaktepixels zijn. Het wordt aanbevolen om verlichtingsapparatuur aan het plafond te plaatsen, op een afstand van 60-70 centimeter van de muren en iets boven de bovenkant van de planken. Lineair en schijnwerpers worden vaak geïnstalleerd op de bovenrand van de wandkasten. Als er geen dakrand is, kunnen apparaten op flexibele beugels worden gebruikt, verlichting van planken en laden wordt aanbevolen.

In de eetzaal wordt het niet aanbevolen om fluorescentielampen te gebruiken, omdat deze de kleur van gekookt voedsel vervormen.

Hal moet helder zijn. Naast de plafondverlichting, moet je een paar schansen op hoofdniveau installeren om jezelf goed in de spiegel te kunnen zien.

De trap moet niet alleen comfortabel, mooi, maar ook veilig zijn.Met zijn uitrusting kunnen schijnwerpers worden geïnstalleerd of verlicht met verticale lampen met diffuus licht. Bij het opstellen van de trap moet er rekening mee worden gehouden dat de verlichtingsinrichtingen de vrije doorgang niet verstoren.

Kinderkamers moeten een helder licht hebben, maar tegelijkertijd is het wenselijk om matte gloeilampen te gebruiken om kinderen niet te ergeren. Op het bureau moet je een bureaulamp plaatsen voor lessen.

Bij het plannen van de slaapkamer moet u weten dat de hoofd- en extra verlichting hetzelfde moeten zijn. Het licht moet diffuus zijn, waardoor een atmosfeer van volledige ontspanning ontstaat. Het is noodzakelijk om voorwaarden voor lezen te bieden.

vliering

Een goede lichtzolder creëert schoonheid en comfort. Als u lage plafonds heeft, is het beter om wandspots te installeren en als u vloerlampen plaatst, kunt u de zolder visueel breder maken. In landhuizen vormen balken een integraal onderdeel van het gebouw, ze kunnen een mooi designelement worden. In de straal van dergelijke liggers kunt u verlichtingselementen monteren.

Bij houten huizen hangt het plafond vaak schuin vanwege het dak. Het is dan beter om algemene verlichting te weigeren, waardoor de ruimte visueel kleiner wordt.

veranda

De veranda-verlichting moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn.Gebruik voor buiten veranda's straatlantaarns, die duurzamer zijn en worden beschermd tegen vocht. Ze kunnen een plat plafond hebben of hangen, als de plafonds hoog zijn. Om de verlichting uniformer te maken, kunt u ze op een muur, balustrade of pilaren plaatsen.

veiligheid

De organisatie van verlichting in een houten huis vereist de volgende regels:

  • In houten huizen is het belangrijk om brandveiligheid te bieden. Branden worden vaak veroorzaakt door onjuiste bedrading. Werkzaamheden aan het ontwerp en de installatie van verlichtingsapparatuur moeten specialisten zijn. In gebouwen van boomstammen en timmerhout wordt aanbevolen om open elektrische bedrading te installeren, waarvoor kabelkanalen of bevestigingsdraden op isolatoren van porselein worden gebruikt.
  • Bij de bedrading moet er rekening mee worden gehouden dat loggebouwen gevoelig zijn voor krimp. Interne bedrading moet zorgvuldig worden doordacht en uitgevoerd. Het wordt uitgevoerd met draden beschermd door niet-brandbare isolatie. Zorg ervoor dat u het circuit aardt om afbraak of vonkvorming te voorkomen.
  • Leg de kabel niet op de boom, gebruik geribbelde pijpen, dozen plastic, metalen slang.Immers, wanneer de vlam zich binnen de muur verspreidt, is het heel moeilijk om het te doven. Voor bedrading is het beter om de doos en pijpen van staal en koper te installeren. Koperdraden met massieve aders tot vijf worden gebruikt voor houten gebouwen.
  • De elektrificatie van het gebouw vereist de installatie van een goed elektrisch paneel. Het is uitgerust met elektrische machines en een beschermende uitschakelinrichting (RCD).
  • Gebruik voor verlichting geen halogeenlampen met een hoge verwarmingstemperatuur.
  • Het is noodzakelijk bij het regelen van de verlichting van het huis van hout om te voldoen aan de algemene stilistische oriëntatie en harmonie. Stijlexperts adviseren het gebruik van messing, smeden, met de hand geschilderd.
  • Het is noodzakelijk om vooraf alle details van de verlichting van het gebouw te ontwerpen, rekening te houden met waar de schakelaars worden geplaatst, waarvan de hoogte het best kan worden berekend op basis van de gemiddelde hoogte van de huurders. Sommige schakelaars kunnen worden uitgerust met dimmers om de mate van verlichting aan te passen.
  • Probeer meer natuurlijk daglicht te gebruiken met behulp van grote ramen, plus de installatie van daklichten zal een pluspunt zijn.

Na de bijzonderheden van de verlichting van een houten huis te hebben overwogen, zal iedereen zijn huis intelligent, functioneel en op een originele manier kunnen ontwerpen.

Verdere interessante ideeën bekijken met LED-verlichting voor het houten huis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer