Gauss LED-lampjes

 Gauss LED-lampjes

Het uiterlijk van de eerste industriële ontwerpen van Light Emitting Diodes (LED) - LED's die een rode en geelgroene gloed uitstraalden, vielen halverwege de vorige eeuw. De massadistributie van hun herhaaldelijk verbeterde "witte" tegenhangers, die al voldoende helderheid hadden, begon in het tijdperk van "nul". Tegenwoordig is de LED-lamp qua vermogen, lichtsterkte, emissiespectrum en efficiëntie de onbetwiste leider onder de bestaande lichtbronnen.

Gezien het feit dat de vraagcurve voor LED-apparaten op constant hoge niveaus blijft, staat de Russische markt voor LED-producten vol met aanbiedingen van binnenlandse en buitenlandse fabrikanten van lichttechniek.De keuze is altijd goed, hoewel de verscheidenheid aan soorten LED-lampen, die verschillen in vorm, kleur, kracht, grootte, tot op zekere hoogte de aankoop bemoeilijkt. Ons doel is om u te oriënteren op het assortiment producten uit dit marktsegment.

Aandacht verdient het merk Gauss - een hightech fabrikant van energiezuinige apparatuur. Laten we eens kijken naar de opmerkelijke Gauss LED-lampen.

Voor- en nadelen

De kwaliteit van LED-producten van het verlichtingsmerk Gauss is erin geslaagd de wereldwijde gebruikersgemeenschap in meer dan 20 landen, van Spanje tot de VRC, te evalueren. De productlijn van Gauss bevat nu meer dan 250 items.

Wat is het verschil tussen Gauss LED-producten en analogen van andere merken:

 • De kwaliteit van het licht. Het matte oppervlak van de centrale zone in combinatie met een transparante multisector-diffusor zorgt voor de gebruikelijke gloed van een halogeenbron en elimineert het verblindende effect - een van de minnen van standaardlampen, waarbij de lamp transparant is.
 • De helderheid van de gloed. De LED-helderheidsniveaus van Gauss-producten worden met 20% overschreden, terwijl het stroomverbruik hetzelfde is als dat van andere merken.
 • Bouw kwaliteit. Het ingebouwde LED-bord, een geavanceerde ronde radiator en de afwezigheid van onnodige onderdelen vereenvoudigen het installatieproces, waardoor er geen tijd verloren gaat om de lamp te monteren en een insteekpunt te maken.
 • Dimensies. Het plaatsen van LED's in een pakket van 10x37 mm maakt het mogelijk de meest compacte lampen te verkrijgen.
 • De mate van betrouwbaarheid en veiligheid. In de nieuwe generatie lampen worden uitsluitend beschermde CBB-condensatoren gebruikt om de werking te stabiliseren met schakelaars die zijn uitgerust met indicatoren, met uitzondering van knipperen en flitsen.
 • Compatibel met elk type armatuur, dankzij het gebruik van alle soorten bases, geoptimaliseerde vorm en gereduceerde body voor individuele modellen.
 • Esthetische uitstraling. Een verscheidenheid aan verlichtingsoplossingen zijn indrukwekkende, geverifieerde, gunstig onderstreepte vormen met de hulp van originele texturen en kleuren. Exclusieve collecties van lampen gemaakt van aluminiumlegeringen, messing, brons en gips met de mogelijkheid van zelfschilderen zijn in staat om te voldoen aan de behoeften van de meest geavanceerde koper.
 • Goede verpakking. Het pakket bevat gedetailleerde informatie over de belangrijkste kenmerken van het model, waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van een lamp.Niet elke fabrikant kan bogen op slimme verpakking, die is ontworpen om het aankoopproces te vereenvoudigen en niet ingewikkeld te maken vanwege het ontbreken van de noodzakelijke parameters. Het is om deze reden dat veel kopers worden gedwongen om zelfstandig berekeningen te maken, waarbij de kracht van gloeilampen en LED's wordt vergeleken.

Gauss LED-lampen produceren een zachte, flikkervrije gloed met voldoende helderheid en voldoen aan de Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Het relatieve nadeel van LED-producten van deze fabrikant is de hoge kosten, wat de kosteneffectiviteit, duurzaamheid en bruikbaarheid van verlichtingsoplossingen grotendeels rechtvaardigt.

kenmerken

Alle Gauss LED-lampen worden vervaardigd met Taiwanese chips Episar is een toonaangevende fabrikant van LED-chips. Overweeg de algemene kenmerken van producten.

verschijning

Veel voorkomende vormen van verlichtingselementen zijn onder andere:

 • bal - uitwendig sferische lamp vergelijkbaar met een gewone gloeilamp. Perfect voor ronde kleine tinten.
 • Afgeknotte kegel - deze vorm is typisch voor binnenwelvinglampen, die een soort piramide op de basis vertegenwoordigen.
 • kaars - reikwijdte van kaarsvormige lampen - decoratieve verlichting: kroonluchters, staande lampen, wandlampen en andere soorten binnenverlichting. Hun eigenaardigheid is de aanwezigheid van een "minion" -basis, die wordt gebruikt om vlakke of smalle lichtbronnen uit te rusten.
 • Kaars in de wind - een vorm die wordt gekenmerkt door creatieve uitvoering. Meestal is het te vinden in dimbare lampen met een verbluffend mooie gloed gecreëerd door de gezichten van een enkel kristal, dankzij de spiegelreflector van de LED, die helpt om de helderheid van de lamp te verhogen.

Basistype

Zoals eerder vermeld, gebruiken Gauss LED-lampen alle soorten doppen, wat het doel van de producten bepaalt. Daarom kunt u een model kiezen op basis van specifieke bedrijfsomstandigheden.

Classificatie van sokkels naar doel:

 • E14 Minion / E27standaard - twee traditionele soorten dop, voornamelijk gebruikt voor huishoudelijke behoeften.
 • G4 / GU5.3 / GU10 - soorten doppen voor lampen die de corresponderende halogeenlampen volledig kunnen vervangen.

Stroombron

 • GX-53 - de basis van dit type is uitgerust met ingebouwde / bovenlichten van verschillende soorten, die worden gebruikt om plafondconstructies en meubels te verlichten.
 • G13 - lampen met een dergelijke kelder, uitrusten van lineaire / plafondlampen ontworpen om grote gebieden te verlichten.

Het bedrijfsspanningsbereik is 12-265 watt. Omdat niet alle modellen een driver hebben, hebben ze een 12 volt-voeding nodig om te kunnen werken. Producten met voeding hebben een geweldige functionaliteit, ze werken op een ingangsspanning van 220 volt.

Lampen van deze fabrikant werken probleemloos wanneer de netspanning daalt binnen 150-265 Volt.

Bedrijfstemperatuurbereik

Deze parameter is hetzelfde voor elk lampmodel. De ondergrens van het toegestane temperatuurbereik is 25 ° C en de bovengrens is 50 ° C.

Kleurtemperatuur en gloeihoek

Indicatoren van de kleurtemperatuur voor lampen voor de verlichting van residentiële voorzieningen zijn 2.700 K, en voor kantoorgebouwen - 4.100 K. LED-producten van dit merk hebben een lichttransmissiecoëfficiënt - Ra90, wat vrij veel is, aangezien de referentielichtbron een kleurweergave-index van Ra100 heeft. De hoek van de lichtstraal is van 120 ° tot 360 °.

Levensduur en garantie

Duur van de werking voor verschillende modellen varieert in het bereik van 25-50 duizend uur.Als u gewend bent aan hogere functionele resourcetarieven voor LED-producten, onthoud dan of de lamp altijd aan de aangegeven periode heeft voldaan. Alleen deze fabrikant heeft niet de neiging de mogelijkheden van hun producten te overdrijven, waardoor kopers worden misleid. De garantieperiode kan van verschillende reeksen van 1 tot 3 jaar zijn.

lineup

Verlichtingsproducten - lampen en lampen vervaardigd met het handelsmerk van Gauss worden vertegenwoordigd door verschillende categorieën producten die op verschillende gebieden worden gebruikt.

Residentiële verlichting

Het bereik van LED-lampen voor huishoudelijk gebruik omvat de lijn:

 • Slimme lampen Gauss LED - modellen met een bolvormige en kaarsvormige vorm, met een capaciteit van 7-10 W, basistype E14 / E27.
 • Spiegellampen - apparaten van de reflector R39 / R63 / R50-serie, met een capaciteit van respectievelijk 4, 6, 9 W en een luminescentiehoek van 120 °. Spiegellampen zijn de beste assistenten bij het creëren van lichte accenten in het interieurontwerp.
 • Capsule lamp G4 / G9-serie met een vermogen van 2 tot 5 watt. Sommige modellen hebben een lichthoek van 360 °.
 • halfgeleider apparaten voor algemene doeleinden in de vorm van een bal met een capaciteit van 6 tot 27 watt.
 • Soffit-lampen drie reeksen: Elementaire MR 16 met typen sokkels GU5.3 / GU10, vermogen 5.5-10 W, 5-7-watt MR-modellen 16 en 3-5-watt MR 11-modellen.

Apart vermeldenswaardig over lijn van decoratieve lampen, die verschillende series omvat:

 • Elementaire kaars in de vorm van kaarsen / kaarsen in de wind, met een capaciteit van 6-8 watt.
 • Elementaire wereld bolvorm, vermogen 8 watt.
 • Gloeidraadkaars en Gloeidraadbol - 5-watt-modellen in de vorm van kaarsen, kaarsen in de wind en de bal.
 • Globe, Candle en Candle Tailed - modellen met een vermogen van 6,5 W, kaarsvormig, bolvormig en in de vorm van een kaars in de wind.
 • G95 dimmen - modellen van dimbare bolvormige lampen, met een vermogen van 14 watt. Dimbare lamp met een functie om de helderheid van de uitgestraalde lichtstroom aan te passen, is een nieuwigheid in de wereld van verlichtingsproducten, die actief wordt gebruikt voor het ontwerpen van binnenverlichting.

Dekking van administratieve faciliteiten

Deze categorie omvat modellen van veelzijdige lampen met een rechthoekige, ronde, vierkante vorm. Hier kunt u lampen ophalen om de verlichting van Armstrong-plafondconstructies, Cesal-cassetten / roosters en akoestische plafonds van Ecophon te organiseren. Het assortiment wordt vertegenwoordigd door vochtbestendige producten, diode panelen, "anti-crisis" reeks lampen met een laag vermogen.

Een modern interieurontwerp is moeilijk voorstelbaar zonder zo'n belangrijk onderdeel als de plafondverlichting, die naast het uitvoeren van decoratieve functies vaak dient als hoofdverlichting.LED-inbouwverlichting kan de verhoudingen van het pand aanpassen door visueel lage plafonds te heffen.

Gauss LED-lampen en -spots maken het interessant om niet alleen rek- en meerlaagse plafondconstructies te verslaan, maar ook vrijwel elk oppervlak dat is ingebed in nissen en smalle openingen.

Het voordeel van de verlichting tandemlampen en "punten" - een doordacht minimalistisch ontwerp, compacte afmetingen en absolute veiligheid, omdat ze de sterke hitte elimineren, zelfs na langdurig gebruik.

Verlichting van winkelruimte

Dit omvat verschillende reeksen LED-apparaten: R-lijn, G-lijn, T-lijn, GR / DL, marktlijn. Ze worden gebruikt om de ramen te verlichten en de handelsruimtes te versieren, om de producten en ontwerpkenmerken van het pand gunstig te benadrukken. De mogelijkheden van LED-verlichting worden door supermarkten, hardwarewinkels en modieuze boetieks bij uitstek gebruikt door supermarkten, wat het imago van winkelketens in de ogen van klanten positief beïnvloedt.

Verlichting voor straatverlichting

Hier kunt u producten ophalen om de verlichting van het achtererfgebied te organiseren. Daarnaast worden modellen van de Triumph, Uranus, Village-serie gebruikt om openbare plaatsen te verlichten.Met behulp van de originele architecturale verlichting worden de gevels van gebouwen onderscheiden, waardoor ze fel en merkbaar zijn, wat vooral 's nachts indrukwekkend is.

Dankzij de energiezuinige LED-technologie is het mogelijk om de elektriciteitskosten aanzienlijk te verlagen, om nog maar te zwijgen over de unieke voordelen van LED-verlichting ten opzichte van andere verlichtingsapparaten, als het erop aankomt een gebouw te markeren en het in een gunstig daglicht te stellen. Alleen met behulp van RGB-kleurenkleuren in kleur is het bijvoorbeeld mogelijk om de parameters van kleur, temperatuur en intensiteit van de lichtstroom te wijzigen, door de gewenste werkingsmodus in te stellen.

LED-lampen worden ook gebruikt voor eenvoudige verlichting van gebouwen, zodat u de omtrek van een structuur kunt selecteren met neutraal licht of om diepte en volume te geven aan architecturale kenmerken, door ze met een bepaalde kleur te benadrukken.

Verlichting van onderwijsinstellingen

Het toepassingsgebied van speciale lampen in deze categorie is onderwijsinstellingen, sportcomplexen.

Woningbouwverlichting

Verlichtingsmodellen die economisch zijn, hebben een laag energieverbruik en een verhoogd functioneel vermogen tot 50.000 uur.

Verlichting van productie-installaties en magazijnen

Hoogsterkte materialen worden gebruikt om LED-apparaten te vervaardigen, en daarom worden ze gekenmerkt door verhoogde betrouwbaarheid en een hoog niveau van bescherming tegen externe factoren IP 65. Het assortiment wordt weergegeven door de series Iron, Olymph en Strong. Een afzonderlijke groep omvat producten die zijn bedoeld voor gebruik in industriële gebouwen. Ze kunnen worden gekocht compleet met krachtige verlichtingsarmaturen en verschillende soorten bevestigingsmiddelen om uit te kiezen.

Het verlichtingsmerk Gauss is dus een kans om energie-efficiënte verlichtingsoplossingen te kiezen voor alle activiteitengebieden, waarvan de kwaliteit en betrouwbaarheid de gebruikers vertrouwen.

beoordelingen

Als we de beoordelingen van consumenten van verlichting van Gauss analyseren, is de verhouding van tevreden kooplampen en daarin teleurgesteld respectievelijk 90% tot 10%, wat veel zegt.

De voordelen van Gauss LED-apparaten zijn onder meer:

 • Energiebesparing, als een van de echte manieren om te besparen op het betalen van elektriciteitsrekeningen.
 • Gebrek aan sterke hitte.
 • Aantrekkelijk ontwerp, verschillende kleuren en zeer mooie zachte gloed.
 • Werk in volle kracht onmiddellijk na installatie in de lichtbron.
 • Ononderbroken werking met spanningsdalingen en helderheid.
 • Lange garantie tot 3 jaar.
 • Comfortabele temperatuur van de lichtstroom, dicht bij natuurlijk licht, dat de ogen niet irriteert.
 • Naleving van de gedeclareerde functionele hulpbron met een echte levensduur.
 • Hoge lichtefficiëntie en compatibiliteit van de kelder met standaard kroonluchters.
 • Moderne verpakkingen met een transparant venster waarmee u de inhoud van de verpakking onafhankelijk kunt onderzoeken en de verkoper niet met dit probleem kunt verwarren.

Van de minnen zeggen kopers:

 • Te witte gloed, wat onaangenaam is voor de ogen.
 • Ongebruikelijk kleine bron van individuele modellen - 25 duizend uur.
 • Moeilijkheden bij het kiezen vanwege het enorme bereik.

Wat de andere tekortkomingen betreft, zijn er in bijna elke beoordeling achtergelaten door ontevreden gebruikers, er zijn klachten niet over de kwaliteit, maar over de prijs van LED-lampen. Volgens de meerderheid van de kopers zouden hun kosten "lager kunnen zijn", er zijn vaak verklaringen dat "het prijskaartje ten onrechte is gewekt" en "Ik begrijp niet waar deze prijs vandaan komt."

Interessant is dat, ongeacht hoe negatief de houding ten opzichte van het prijsbeleid van de fabrikant is, praktisch elke beoordeling het praktische voordeel erkent van het kopen van een Gauss LED-lamp.

Een overzicht van een van deze lampen, die u kunt zien in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer