LED-lampen met bewegingssensor

 LED-lampen met bewegingssensor

LED's zijn unieke lichtbronnen die weinig energie verbruiken, terwijl ze een heldere lichtstroom afgeven. Tegenwoordig worden ze gebruikt om verschillende verlichtingsarmaturen te maken.

Onder al deze diversiteit moet de LED-lamp met een bewegingssensor worden benadrukt. Het ontwerp is relatief recent op de markt verschenen, maar is al populair bij gebruikers.

Ontwerpkenmerken

LED-lampen zijn gemaakt in de vorm van een plastic of stalen lamp, die op een metalen frame is gemonteerd. Vandaag zijn er producten met een bewegingssensor en licht. Ze zijn veel praktischer dan de klassieke modellen, omdat ze je in staat stellen om de integratie van het systeem te regelen zonder menselijke tussenkomst.

Zo'n constructie bestaat uit verschillende basiselementen:

 1. Frame. Vaak bestaat het uit een dop en een glazen lamp, waar het apparaat wordt geplaatst.
 2. LEDs. Ze zijn verbonden met een speciaal bord en hebben ook een aluminium frame voor warmteafvoer. Ze bevinden zich op het oppervlak van het bord en staan ​​in een andere volgorde op de omtrek. Houd er rekening mee dat het aantal LED's kan verschillen, afhankelijk van het vermogen en de fabrikant van de lamp.
 3. Infrarood sensor. Dit systeem bestaat uit een signaalzender en zijn processor. Het wordt direct in het midden van het bord gemonteerd, waar de LED's zich bevinden. Alle fabrikanten proberen de afstand tot de IR-sensor en het beschermglas te minimaliseren. Een dergelijk systeem fungeert als een schakelaar in het geval van een persoon die de actieradius betreedt.

Het bereik van de sensor varieert in een ander bereik, maar is vaak niet groter dan 8 m.

Opgemerkt moet worden dat de bewegingssensor kan worden aangesloten op een standaard diodelamp. Maar tegelijkertijd zal dit ontwerp zich buiten het lamphuis bevinden. Hiermee kunt u het actiegebied aanpassen aan specifieke menselijke behoeften en de afhankelijkheid van de locatie van de lamp elimineren.

Werkingsprincipe

LED-lampen met bewegingssensoren worden vrij vaak gebruikt, omdat ze erg handig en praktisch zijn. De werking van dit systeem kan in verschillende opeenvolgende stappen worden beschreven:

 1. Het menselijk lichaam zendt voortdurend infrarode straling uit. Daarom bereikt deze stroom, als deze de zone van de sensor op de lamp binnengaat, de Fresnel-lens en de thermische sensor.
 2. Daarna analyseert het mechanisme de warmtestroom en, als het behoorlijk krachtig is, voert het de opname uit van een gloeilamp. Om dit te doen, verbindt het een gebroken elektrisch circuit.
 3. Wanneer het object uit het bereik van de tweedraadssensor verdwijnt, geeft het apparaat een signaal om het circuit te openen. Bij sommige lampen wordt het systeem niet meteen uitgeschakeld, maar pas na een bepaalde tijd. Tegelijkertijd schijnt het apparaat, maar alleen met een veel lagere helderheid.

De sensor kan worden bediend via het netwerk en met behulp van batterijen. Daarom zijn deze apparaten geschikt voor zowel huishoudelijke als grote industriële faciliteiten.

Voor- en nadelen

Het gebruik van LED-lampen met een bewegingssensor is een unieke kans om uw huis comfortabeler te maken. De populariteit van deze structuren is te danken aan verschillende voordelen:

 1. Externe lichtschakelaar. U hoeft de schakelaar niet te verplaatsen, die verantwoordelijk is voor een bepaalde gloeilamp. Houd er rekening mee dat ze ook worden aangevuld met schakelaars waarmee u het systeem afzonderlijk kunt bedienen.
 2. Eenvoudige installatie. LED-lampen verschillen uiterlijk praktisch niet van hun klassieke tegenhangers. Ze hebben dezelfde basis, waardoor ze in standaard gaten kunnen worden geschroefd.
 3. Kenmerken van licht. Deze indicatoren verschillen ook praktisch niet van andere soorten lampen. Tegelijkertijd zijn er verschillende wijzigingen van dergelijke producten op de markt, waardoor ze kunnen worden geselecteerd voor specifieke werkomstandigheden.
 4. Economy. Dit komt door de eigenaardigheden van LED's, die aanzienlijk minder energie verbruiken dan andere soorten lampen. Een 5-watt LED-apparaat zal bijvoorbeeld een conventionele gloeilamp vervangen met een kenmerk van 60 watt.
 5. Kosten. De prijs van dergelijke lampen is iets hoger dan bij andere modellen apparaten. Maar dit wordt genivelleerd door de lange en betrouwbare werking van het systeem.

Maar lampen met bewegingssensoren zijn niet universeel en hebben verschillende nadelen:

 • De mogelijkheid van een onjuist antwoord. Dit komt door het feit dat IR-sensoren reageren op warmte, die ook wordt uitgezonden door andere bronnen. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door huisdieren. Maar er zijn enkele aanpassingen aan apparaten die de gevoeligheid kunnen veranderen. Dit vermindert op een of andere manier de kans op triggering bij dieren.
 • Als de lamp op straat is geïnstalleerd, kan de opname ook optreden bij harde wind. Dit maakt het onmogelijk om de werking van het systeem te regelen. Daarom is de beste optie om gloeilampen te gebruiken op de veranda's of in het huis.
 • Plaats van installatie. Vaak zijn deze lampen in het appartement geïnstalleerd, waardoor het de hele kamer kan bedienen. Maar als de ruimte groot is, is het belangrijk om de juiste bijlage te kiezen. Als de gloeilamp op een bepaald moment niet werkt, maakt hij het gewoon nutteloos. Houd er rekening mee dat montage op de muur het bereik van het apparaat beperkt.

Apparaat classificatie

LED-lampen met bewegingssensoren kunnen volgens verschillende criteria in groepen worden verdeeld. Een van de belangrijkste daarvan is het type sensor en zijn doel. Afhankelijk van deze emissie:

 1. Apparaten met bewegingssensoren. Ze werken op basis van infraroodstraling. Andere soorten sensoren worden praktisch niet gevonden, omdat ze een beperkt bereik hebben of hoge kosten hebben.
 2. Gloeilamp met geluidssensor. Ze werken wanneer ze worden blootgesteld aan akoestische golven. Tegelijkertijd kan het volume van het signaal ook worden aangepast, waardoor u de opname van lampen uit te sluiten wanneer de stem van dieren of straatgeluiden.
 3. Producten met lichtsensoren. Met dit type sensor kunt u het licht in een bepaalde periode van de dag inschakelen. Ze worden eerder zelden als afzonderlijke apparaten gebruikt, omdat ze geen efficiënt gebruik van energie toelaten. Vaak worden ze aangevuld met infraroodsensoren die in een paar met hen werken.

Wat betreft de LED-lampen zelf, zijn er ook verschillende soorten.

Ze zijn ingedeeld volgens de kleur van de lichtstroom:

 1. White. Apparaten zijn bedoeld voor gebruik op straat.
 2. Neutraal. Gloeilampen van dit type stralen ook wit uit, maar ze worden al gebruikt bij de organisatie van verlichting in industriële installaties.
 3. Geel. Warme lichtstroom, die perfect is voor residentiële gebouwen.
 4. Veelkleurig.Bollen van dit type worden hoofdzakelijk gebruikt als binnenhuisinrichting als hulpsysteem.

Selectiecriteria

Gloeilampen met bewegingssensoren zijn een soort klassieke modellen, maar alleen met verbeterde functionaliteit. Bij het kopen van LED-wijzigingen moet aandacht worden besteed aan verschillende indicatoren:

 1. Apparaatvermogen. Vaak hangt de intensiteit van de lichtstroom en de helderheid daarvan af. Deze parameters zijn alleen geselecteerd voor persoonlijke behoeften.
 2. De kracht van het licht. Deze waarde wordt aangegeven in lumens op elk instrument. Hoe hoger, hoe helderder de lichtstroom.
 3. Temperatuur kleur. Conventioneel is de straling verdeeld in koud en heet. Koude tinten beginnen met een temperatuur van meer dan 5.000 K. In het onderste bereik is de lichtstroom warm en geel.
 4. Het bereik van de sensor en de mogelijkheid om het te configureren. Tegenwoordig kunnen sensoren worden geactiveerd afhankelijk van verschillende parameters. Het is belangrijk dat ze het alleen op een bepaalde plaats en op het juiste moment doen.

LED-lampen met bewegingssensoren zijn unieke ontwerpen die ideaal zijn voor zowel industriële als residentiële gebouwen.

Verkies alleen producten van bekende fabrikanten. Dit zorgt voor een lange en betrouwbare werking van het hele systeem.

Verdere beoordeling van de LED-lamp met een bewegingssensor.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer