Verlichting op het balkon

De balkons van zowel de moderne als de huizen van de afgelopen eeuw, verschillen in de regel niet van ruimtelijkheid. En voor velen worden ze gebruikt als bijkeuken of ruimte voor technische behoeften. Maar zelfs een klein balkon kan functioneel worden gebruikt en uitrusten met een comfortabel kantoor, een gezellige werkplaats, een kleine woonkamer of een serre met bloemen. Om dit te doen, moet u zorgen voor de isolatie van het balkon en de juiste verlichting. Zowat wat lampen en lampen te kiezen om de ruimte uit te breiden, zullen we praten in het artikel.

types

Voordat u met reparatiewerkzaamheden begint, moet u een aansluitschema voor verlichtingsapparaten maken en hun type bepalen. Voor een complex verlichtingssysteem, zal het noodzakelijk zijn om de draden extra van het schakelbord naar het balkon te strekken.Verbinding maken met het bestaande netwerk in een appartement in een toegankelijke aansluitdoos is behoorlijk problematisch en kan gevaarlijk zijn. Om dit te doen, moet u vertrouwen hebben in de kwaliteit van de draden en het aantal draden van elke kabel.

Als u niet repareren en de bedrading in het appartement in uw plannen wijzigen is niet inbegrepen, is het beter om meer eenvoudige opties te overwegen.

De meest elementaire en economische manier is om het balkon vanaf het dichtstbijzijnde stopcontact van elektriciteit te voorzien. Bovendien maakt moderne technologie het mogelijk lampen te gebruiken zonder elektriciteit. LED-strips en sommige lampmodellen worden van stroom voorzien door batterijen en oplaadbare batterijen. U hoeft de batterijen slechts af en toe op te laden of te vervangen.

Maar de meest economische optie is zonne-energie verlichting. Dit is een echte ontdekking, niet alleen voor eigenaren van plattelandspercelen, maar ook gelukkige eigenaren van zonnige balkons. Het unieke apparaat vereist geen constante zorg en lading van uw kant.

Er zijn geen beperkingen aan de keuze van apparaten voor een warm balkon. Als verlichtingsapparaat kunt u een staande lamp, schansen, schijnwerpers en zelfs een kleine kroonluchter kiezen.Evenals de plaats van installatie kan absoluut alles zijn: het plafond, wanden, vensterbank of vloer.

De keuze van de verlichting is afhankelijk van de afmetingen van het balkon, de functionaliteit en het interieur.

De basisregels die moeten worden gevolgd bij het kiezen van lampen voor het balkon:

 • Hoe meer licht, hoe beter. Om het verlichtingsniveau naar believen en gemoedstoestand te wijzigen, is het beter om lichtsterkteregelingen te gebruiken.
 • Plafondspots vereisen meer installatiekosten. Voor gewone lampen is het noodzakelijk om de houder aan het plafond voor te bereiden en voor de verborgen lampen om een ​​verlaagd plafond te installeren. De lamp van direct licht zal de ruimte visueel vergroten.
 • Een verticale lichtstroom van wandlampen tilt het plafond visueel op en vergroot de ruimte. Blaker is geweldig voor verschillende interieuropties. En voor het aansteken van een klein balkon slechts een paar lampen.
 • Mobiele en niet omvangrijke staande lamp met lampenkap - dit is de beste optie voor het oplossen van problemen van een groot gezin. Een staande lamp kan in de buurt van een stoel worden geïnstalleerd voor het lezen van boeken of in de buurt van de desktop of naast een mand met kinderspeelgoed.Een staande lamp met verschillende lampen helpt bij het creëren van een decoratief effect van semi-duisternis en privacy.
 • Kies geen lampen met gekleurde of donkere tinten en lampenkappen.
 • Verlichting met ledstrip helpt om unieke lichteffecten te creëren en geeft het interieur een balkonromance.
 • Op een open, ongeglaasd balkon kunt u straatlantaarns of LED-banden als licht gebruiken. Omtrekrails en raamopeningen zijn de meest succesvolle gelegenheid om felle lichten te regelen.
 • Hangende opengewerkte kleine kroonluchter is de beste oplossing voor een klein, knus balkon. Omgekeerd, als u een grote loggia heeft, kan het gebruik van verschillende plafondlampen een uniek accent in het interieur zijn.
 • Bij het combineren van een balkon met een woonkamer, is het noodzakelijk om de eenheid van stijl in het interieur te observeren.

De combinatie van verschillende soorten verlichting maakt het interieur van het balkon comfortabel voor werk en ontspanning voor rust.

lampen

Het belangrijkste punt dat speciale aandacht vereist is verwarming in het koude seizoen. Als de balkonverwarming niet wordt voorzien in de winterperiode, is het noodzakelijk om betrouwbare lampen te kiezen die bestand zijn tegen veranderingen in vochtigheid en temperatuur. De beschermingsgraad voor armaturen voor koude balkons moet IP44 zijn.Als het balkon is beglaasd en verwarmd, dan is het gelijk aan de gebruikelijke woonruimte.

Moderne technologieën hebben al lang aangeboden om weg te gaan van het gebruik van een enkele gloeilamp om de hele kamer te verlichten. Fabrikanten bieden een grote selectie nieuwe verlichtingsproducten.

Welke lampen te kiezen:

 1. Veel gebruikt eerder gebruikelijk gloeilampen, vermogen van 15 W tot 200 W. De prijs van dergelijke producten is laag, maar hun levensduur is vrij klein, ongeveer duizend uur.
 2. Fluorescentielamp heeft een lange buisvorm en zorgt voor een sterkere lichtstroom. Installeer dergelijke lampen zowel aan het plafond als aan de muur.
 3. Halogeenlampen verbruik minder elektriciteit op hetzelfde vermogensniveau.
 4. LEDs hebben de langste levensduur, zijn economischer, maar verschillen in hoge prijs. Tegelijkertijd heeft de LED-tape een hoge mate van bescherming tegen stof en vocht en kan deze zelfs op een open balkon worden gebruikt. Sommige producten hebben verschillende kleuren en bedieningsmodi. LED-strips met diffuus warm licht helpen u ontspannen en zullen niet moe worden.

Door de constante ontwikkeling en bijwerking van verlichtingsproducten kunt u zonder extra moeite een uniek ontwerp van het balkon creëren.

Typen bevestigingen

Verlichting voor het balkon kan als volgt worden geïnstalleerd:

 • De vlakke halfronde wandlamp neemt niet veel ruimte in en zorgt voor een optimaal verlichtingsniveau. Blaker kan de rol van primair of secundair licht spelen.
 • Het plafondmontagetype past absoluut op elk balkon. De kroonluchter moet een miniatuurvorm hebben en niet te laag vallen. Universele versie - schijnwerpers.
 • LED-verlichting - de gemakkelijkste optie om het balkon te verlichten. De achterkant van de tape is plakkerig, dus de LED-achtergrondverlichting kan op elk oppervlak en zelfs bolvormig worden bevestigd. Als decoratief design is tape met LED's bijna onmisbaar. Daarnaast kan het worden gebruikt om de verlichting van schappen, nissen en kasten op het balkon te organiseren. Zo'n eenvoudige techniek helpt je gemakkelijk het juiste te vinden en de orde te houden.
 • Verlichting op het balkon kan mobiel zijn. Dit zijn bijvoorbeeld tafellampen of staande lampen. Indien nodig kunnen alle apparaten worden verwisseld en vervangen door nieuwe.

Bestemmingsideeën

Om een ​​werkplek te creëren, moet u eerst beslissen over de keuze van het meubilair en de locatie van het bureau en de stoel op het balkon. En pas dan ga je verder met de selectie van lampen.

Als het beeldscherm een ​​glanzende afwerking heeft, is het heel belangrijk lampen zodanig te kiezen dat mogelijke verblinding op het scherm wordt voorkomen. Voor deze perfecte plafondspots met diffuus licht. En als individuele verlichting van het werkgebied moet u een bureaulamp gebruiken.

Als het balkon geen stopcontact heeft, kies dan een model dat werkt op de batterij of via USB.

Als u besluit om een ​​kleine botanische tuin op het balkon te organiseren, moet u het type verlichting kiezen aan de hand van de kenmerken van de planten. Niet alle bloemen verdragen direct zonlicht, dus het is waarschijnlijk dat u wat glas moet verduisteren of verschillende soorten jaloezieën moet gebruiken. Het belichten van bloemen ziet er ongelooflijk mooi uit.

Maar voor planten is het gebruik van gewone gloeilampen onacceptabel. Gebruik daarom alleen speciale fitolamps met verschillende tinten zichtbare kleuren.

Dergelijke apparaten helpen de planten niet alleen om zich te ontwikkelen, maar brengen ook de nodige stemming in het interieur van het balkon. En geef als belangrijkste lichtbron de voorkeur aan fluorescentielampen. Ze zullen de nodige verlichting creëren voor viooltjes en andere lichtminnende kleuren.

Om een ​​kleine, gezellige hoek te creëren voor een avondthee of een privé-ontmoeting met het gezin, kunt u een bank met een tafel op het balkon plaatsen. Verlichting opties kunnen veel zijn. Bijvoorbeeld een staande lamp in de hoek of een wandlamp, een bureaulamp of elektrische en gewone kaarsen.

Als je schijnwerpers als je hoofdlamp hebt gekozen, plaats ze dan niet in het midden van het plafond. Een dergelijke opstelling verdeelt het balkon in platte, smalle delen en "knijpt" de ruimte. Het is beter om de plafondlampen dichter bij de buitenbeglazing te plaatsen.

Kies felle lichten voor een kleine fitnessruimte op het balkon. In de schemering, zal het lichaam proberen te ontspannen en deelnemen aan dergelijke omstandigheden zal heel moeilijk zijn. En met helder en verzadigd licht, zal training effectiever zijn.

Als u besluit om meerdere functionele gebieden op het balkon te plaatsen, helpen spotlights u om de ruimte af te bakenen en accenten te plaatsen.

Interieuropties voor balkons en balkons

 • Een interessant en ongewoon gebruik van het balkon is een kleine bibliotheek. Zo'n interieur moet worden aangevuld met een comfortabele grote fauteuil en een vloerlamp, en je zult prachtige avonden hebben in het gezelschap van je favoriete schrijvers.
 • Miniatuurlampen en kandelaars op de vensterbank creëren een geweldige romantische sfeer.
 • LED-strip om de vloer te verlichten is eenvoudig elementair bevestigd, maar het ziet er heel origineel uit.
 • LED-strip of guirlande op de muur van het balkon ziet er zeer origineel uit.
 • Degenen die graag alleen denken en genieten van de stilte, genieten van het heldere balkon in een klassieke stijl. Een lichte kleine kroonluchter geeft een optimaal niveau van licht, zelfs bij bewolkt weer.

Over de installatie van de lamp op de loggia met uw eigen handen, leert u van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer