Straatverlichting

 Straatverlichting

Tegenwoordig speelt straatverlichting een van de belangrijkste rollen in het leven van zowel de grote stad als privé-individuele huisjes en tuinhuizen. De veiligheidsfunctie, oriëntatiehulp in het donker en natuurlijk de decoratieve functie die inherent is aan moderne straatverlichting.

Functies en toepassingen

Straatverlichting heeft tegenwoordig veel verschillende functies.

De hoofdfunctie was en blijft verlichting voor meer gemakkelijke en veilige bewegingen in het donkeren de beweging is niet noodzakelijk een voetganger, het licht op de weg helpt automobilisten in de ruimte te oriënteren.Stel hiervoor de lichten op ware grootte langs de straten in, die dagelijks bij het begin van de avond worden meegeleverd.

Op de huizen in de binnenplaatsen hangen speciale lichten, schijnwerpers, die de functie vervullen van zowel de verlichting van de gevels van gebouwen als de verlichting van de omgeving. Hier en de verlichting van looppaden, toegangswegen, speeltuinen.

In de binnenplaatsen om elektriciteit te besparen, installeren ze vaak een achtergrondverlichting met een bewegingssensor die alleen werkt als dat nodig is.

Er is ook een speciale industriële verlichtingsfunctie.. Draagbare lampen, tegenwoordig vaker light-emitting diodes, in staat om op te laden van de zon of met behulp van batterijen, worden geïnstalleerd op bouwplaatsen, op reparatiewerkplaatsen op de rijbaan en op andere bouwplaatsen. Het gebruik van een lichtstroom van verschillende richtingen en verzadiging stelt u in staat door te gaan met reparatiewerkzaamheden in een natuurlijk licht of zonder.

Afzonderlijk moet worden opgemerkt dat vandaag de straat verlichting vervult decoratieve functies in landschapsontwerp. Door het gebruik van verschillende helderheid, verdelingshoeken, kleuren van de lichtstroom, kunt u een interessant effect bereiken voor het zomerhuisje, chalet, tuin.Het markeren van bomen wordt actief gebruikt, het maakt het mogelijk om ze te onderscheiden van de algemene achtergrond.

Want een landhuis wordt gekenmerkt door de plaatsing van speciale lage statieven met verlichting op het terras of op de veranda, die niet alleen tot laat laat zitten, genieten van het uitzicht, maar ook een redelijk interessant ontwerp krijgen.

Voor een speciaal ingerichte wintertuin is de verlichting ook geen overbodig element, het is hier van het grootste belang om een ​​achtergrondverlichting te kiezen die de kleur van de planten niet vervormt.

Voor de entreeportiek gebruiken ze ook een achtergrondverlichting, die meestal een bewegingssensor heeft en alleen oplicht wanneer iemand 's nachts op de veranda staat. En de weg naar de veranda is vaak versierd met zaklampen op zonne-energie, ze slagen erin overdag voldoende energie op te slaan om de nodige lichtstroom in het donker te bieden.

Afzonderlijk kunt u blijven op de beveiligingsfunctie van straatverlichting. Het wordt gebruikt in combinatie met bewakingscamera's, er zijn vaak bewegingssensoren. Een dergelijke verlichting wordt toegepast in speciaal beschermde gebieden, daarom hebben ze een hoge helderheid, verschillende golflengten en infrarode straling Een verplichte vereiste voor dergelijke lichtbronnen is een hoge mate van kleurweergave van de verlichte objecten.

types

Wat de soorten straatverlichting betreft, is het in de eerste plaats mogelijk om twee types te onderscheiden die worden geboren uit de richting van de lichtstraal, meer bepaald het object waarnaar deze straal zal worden gericht.

Gericht op het gebouw

Dit omvat bijvoorbeeld verlichtingsgevels, veranda. Een dergelijke verlichting kan niet alleen een persoon helpen zich in het donker te oriënteren en zijn huis te vinden, maar het is ook goed om interessante ontwerpoplossingen, de waardigheid van gevels, te benadrukken.

Het type huisverlichting heeft ook zijn eigen speciale classificatie, kan de volgende typen onderscheiden:

 • Flood. Dit is het meest heldere licht van de schijnwerpers, dat noodzakelijkerwijs is gericht op de muren van het huis, het helpt om alle eigenschappen van de architecturale structuur van het gebouw zo veel mogelijk te benadrukken. Met behulp van licht van verschillende kleuren, kunt u de kleuraccenten op de gevels verdelen.
 • Contour type verlichting. Wordt gebruikt om individuele ontwerpelementen van de gevel van het huis te markeren. Bovendien is dit type belangrijk om te gebruiken voor het verlichten van balkons, loggia's, raam- en deuropeningen, daken. Een dergelijke verlichting wordt uitgevoerd met LED-strips, die langs de contour worden bevestigd en een of ander gebied met de geselecteerde kleur markeren.
 • Local. Verlichting met een aparte spot.Naast contouren wordt dit type vaak gebruikt voor het verlichten van balkons, ramen en deuren. Aangezien de schijnwerper meestal zacht diffuus licht heeft, kan een lokaal type visuele lichtheid en luchtigheid toevoegen aan het gebouw.
 • Achtergrond. Dit type wordt vaak gebruikt voor extra verlichting van theaters, paleizen en andere gebouwen met architectonische kenmerken, zoals kolommen, bas-reliëfs, kroonlijsten. Achtergrondtype verlichting helpt om de grootsheid en schoonheid van het object verder te benadrukken. Meestal wordt een dergelijke lichtbron achter het gebouw geïnstalleerd en gaat de achtergrondverlichting naar voren of naar de grond en wordt het gebouw van onderen gemarkeerd.

Licht op het perceel

Het wordt ook gebruikt op de rijbaan, op yards enzovoort. Deze omvatten straatlantaarns, verlichting van sporen, bomen, lokale omgeving.

Voor licht op de site heeft ook zijn eigen classificatie per type:

 • Flood. Hiermee kunt u het hele gebied gelijkmatig verlichten en het verlichtingsniveau bij daglicht brengen. De kracht van dergelijke verlichting is vrij hoog en vereist hoge elektriciteitskosten, wat niet altijd raadzaam is.
 • Technische. Dit type betekent ook gewoon verlichting van paden, een veranda,wickets en andere functionele elementen van het huis voor maximaal gebruiksgemak van het bovenstaande.
 • Decoratief. Gebruikt om individuele elementen met decoratieve doeleinden te benadrukken: verschillende bomen, tuinkabouters, alpine dia's en andere ontwerpelementen.

Landschap lichten

Moderne landschapslampen hebben verschillende vormen, doelen en typen:

 • De klassieke optie zijn de lampjes op de racks. Ze worden geïnstalleerd langs de sporen, gebruikt voor verlichting op de binnenplaatsen, voegen romantiek toe aan de parken, als ze naast de banken worden geïnstalleerd. Lantaarnpalen zijn meestal metaal, waardoor u verschillende ontwerpopties kunt kiezen met behulp van gesmede decoratieve elementen. De lantaarn kan ook een bepaald decor hebben: het kan met een grille zijn, mat, een foto hebben.
 • Opgeschorte opties armaturen kan zowel op huizen als op elementen van een persoonlijke plot worden geplaatst, of het nu bomen of priëlen zijn. In het prieel, op het terras geschorste plafond landschap lampen kunnen de functie van een kroonluchter vervullen.
 • Spot grond inbouwspots ze hebben een onderscheidend kenmerk: ze kunnen rechtstreeks in het metselwerk van baksteen of beton van de baan of rechtstreeks in de grond worden gemonteerd. Op basis van de specifieke kenmerken van hun locatie, zijn ze zo stoffig en waterdicht mogelijk. Dergelijke lampen zijn het meest geschikt voor het markeren van wegen, sporen op de site, veranda. Bovendien zorgt dit type voor laagspanningsverlichting, wat energie bespaart.
 • Een afzonderlijke groep kan worden onderscheiden van rotatielampen. Meestal staan ​​ze op de grond, hebben een speciale timing van de beurt. De omkering kan zowel horizontaal als verticaal plaatsvinden. Rotatielampen met een lens hebben de functie van extra lichtverstrooiing.
 • Voor het verlichten van de afzonderlijke elementen van de gevel kan gebruik worden gemaakt lineaire diodelampjes. In feite is deze tape met LED's eraan vastgemaakt. De meest gebruikelijke functie van dit type achtergrondverlichting is de mogelijkheid om kleuren te wijzigen. Veel verschillende kleurkeuzes worden geschakeld met een speciale afstandsbediening.

Een andere groep kan op zonne-energie werkende lichten combineren. Op een zonnige dag laden en kunnen ze een lichtstraal van voldoende kracht projecteren voor maximaal 14 uur extra verlichting voor de tuin.

Elk van de bovenstaande soorten landschapslampen kan een bewegingssensor zijn.

Door alle elementen van de straatverlichting te combineren, kunt u ze bovendien verbinden met één besturingssysteem dat deze elementen automatisch op het werk start op een bepaald moment of onder bepaalde omstandigheden, als het een geautomatiseerd besturingssysteem is.

schijnwerper

Afzonderlijk is het zinvol om schijnwerpers toe te wijzen als een speciaal type straatverlichting, hoewel ze in feite ook tot de elementen van landschapsverlichting behoren, maar verschillende kenmerken van verschillende typen combineren.

Het grootste verschil in de schijnwerpers is de mogelijkheid van unidirectionele verlichting onder een bepaalde hoek.

Spotlights kunnen worden opgelost en het type lamp gemonteerd op een metalen kolom van verschillende hoogte, afhankelijk van de plaats en de bestemming. Wanneer geïnstalleerd, is een elektrische kabel aangesloten op de projector, die energie aan het apparaat levert en zorgt voor een uniforme gloed.

Het zoeklicht kan worden ingeschakeld met behulp van een schakelaar of door te reageren op een bewegingssensor, die, zoals eerder opgemerkt, elektriciteit helpt besparen.

Een alternatief voor schijnwerpers zijn draagbare opties. Dit type schijnwerpers is gemakkelijk te verplaatsen, ze zijn uitgerust met een speciaal handvat op het lichaam, waardoor u de schijnwerper zonder problemen van de ene plaats naar de andere kunt verplaatsen.

Je kunt zo'n spot overal installeren. U kunt dit doen met een speciale standaard, een statief of zonder extra accessoires. De aansluiting gebeurt rechtstreeks op het stopcontact met een spanning van 220W.

Een schijnwerper, zoals een spot-straatlantaarn, kan in de grond of in de elementen van een huis worden ingebed. Hiervoor zijn er speciale modellen met verhoogde waarden voor bescherming tegen water en stof. Afzonderlijk kunnen draagbare zoeklichten op batterijen of oplaadbare batterijen worden opgemerkt, maar ze worden veel minder vaak gebruikt in landschapsontwerp dan op netvoeding.

vorm

Tegenwoordig zijn er een groot aantal verschillende soorten landschapslampen. Ze kunnen zowel een vrij standaardvorm hebben, niet versierd met extra elementen, en ingewikkelde pompeuze vormen, complexe geometrische composities, interessante stijl en functionele oplossingen.

Een mooi decoratief effect kan worden bereikt met inbouwspots. Ze kunnen van veel verschillende vormen en grootten zijn. Zelfs een gewone ronde lamp als gevolg van verschillende diameters en extra decor kan een heel ander effect creëren.

Inbouwlampen kunnen de vorm hebben van bloemen en bladeren, deze optie zal een uitstekende lichtbron voor het gazon zijn. Vierkante en rechthoekige vormen passen goed in het bakstenen en betonnen metselwerk van een huis of loopbrug.

Nog een vrij veel voorkomende vorm - bolders. Deze optie is perfect geïntegreerd in de stijlen van minimalisme en hightech, omdat dit de meest beknopte en geometrische vorm is. Meestal varieert de hoogte van dergelijke kolommen van 40 tot 150 centimeter.

Het uitgestraalde licht is in de regel niet erg helder en heeft een vrij beperkte invalshoek, daarom zullen grote te belichten delen met modellen van deze vorm niet werken, maar stoepranden, paden of portieken accepteren dit verlichtingsmodel volledig.

Voor algemene verlichting zijn verschillende vormen van armatuurarmaturen het meest geschikt.

Er kunnen ook ronde plafondlampen zijn, vaak zijn ze saai gemaakt,om verfijning en een gevoel van huiselijke sfeer toe te voegen, zal bovendien een mat plafond helpen om een ​​zacht diffuus licht te creëren.

Gebruik voor klassieke interieuroplossingen vaak lichtbronnen in de vorm van een oude straatlantaarn. Dit formulier kan romantiek en een vleugje fabelachtigheid toevoegen.

Vierkante of ronde spots kunnen ook worden gebruikt bij installatie op lantaarnpalen. Bovendien is deze vorm van fixtures het gemakkelijkst in de omgang met bewegingssensoren, die alleen worden opgenomen als er enige activiteit buiten is.

Klein genoeg vandaag straatlantaarnsdie worden gebruikt als een decoratief element in landschapsontwerp.

Er zijn ongelooflijk veel vormen.

De eenvoudigste is natuurlijk de vorm van de bal, en vaak zijn er kubussen, vaak meerdere opgebouwd uit elkaar, gecombineerd in een bepaalde compositie. Volumetrische diamanten, cilinders, kaarsvlamvormen en vele, vele andere opties.

Dergelijke vormen kunnen direct op de grond worden geplaatst en ze kunnen een speciale poot hebben die ze op enige afstand van de grond zal optillen.Ze kunnen de meest eenvoudige beknopte vormen aannemen en een rijk decor hebben.

Over het algemeen zijn de vormen en ontwerpen van landschapslampen op de markt van vandaag grote variëteit, en hun keuze zal alleen afhangen van de verbeeldingskracht van de koper en het algehele ontwerp van de site.

Soorten lampen

Omdat er veel soorten straatverlichting zijn, zijn ook de lampen geschikt voor hen.

De meest voorkomende typen zijn:

 • Gloeilamp. Het oudste type lamp. Binnenin is het een inert gas dat de metalen gloeidraad binnenin verwarmt, waardoor een gloed wordt geproduceerd. Deze lamp is krachtig genoeg om zowel binnen als buiten te verlichten. Bovendien zijn het de goedkoopste modellen lampen.

De belangrijkste nadelen zijn de angst voor spanningsverlies, dus ze falen snel en vereisen regelmatige vervanging en hebben ook een hoog energieverbruik.

 • Afvoer of afvoer. Dit type lamp is een glazen fles gevuld met gas of metaaldamp. Bovendien worden in de kolf 2 elektroden geplaatst, die evenwijdig aan elkaar zijn, tussen hen bevindt zich een elektrische spanning die het verbranden van gas veroorzaakt.De voordelen van dit type lamp omvatten: een hoge mate van kleurweergave van het verlichte object, daarnaast zijn ze behoorlijk economisch en duurzaam.

Onder de minnen: hoge kosten, toxiciteit, die speciale voorwaarden vereist voor verwijdering, straling die schadelijk is voor de ogen van knipperen.

 • Xenon. Het principe van de werking van een dergelijke lamp ligt in de werking van een elektrische boog gevuld met xenon. Deze lampen zijn vrij helder, ze kunnen de kleur en alle details van het object duidelijk overbrengen, dus xenon wordt zo vaak gebruikt in de autoproductie. Dergelijke lampen verbruiken vele malen minder elektriciteit, het licht is dichtbij het daglicht en veroorzaakt daarom geen oogirritatie. Wat betreft de nadelen van dergelijke lampen, zijn er praktisch geen ze voor straatverlichting van een landhuis, maar voor de auto-industrie is dit alleen de hoge helderheid van de lichtstraal, het kan de naderende automobilist verblinden, daarom verschijnen er meer beperkingen op xenon.

Nadelen voor straatverlichting: voldoende hoge kosten en de verwachting van volledige helderheid van de lamp.

 • LED of led. De meest economische en veilige lamp met een lange levensduur.Het led-elektriciteitsverbruik is 6-10 keer lager dan dat van gloeilampen, ze zijn gemaakt met een ander type basis, zodat ze kunnen worden gekozen voor bijna elk type armatuur.

LED's zijn niet bang voor stroompieken, dus hun levensduur zal niet afnemen door sprongen in het elektriciteitsnet. LED's zijn ontworpen voor een levensduur van 10-15 jaar. De nadelen zijn: hoge kosten, evenals een groot aantal vervalsingen en gewoon modellen van lage kwaliteit in de uitverkoop.

Instrumentvereisten

Op uw site, die ver van de aangrenzende territoria en straten voor algemene doeleinden ligt, kunt u vooral de vereisten voor straatverlichtingsapparatuur negeren.

Voor het licht dat wordt toegepast in openbare ruimtes, in stadsstraten en binnenplaatsen, gelden echter bepaalde vereisten die worden beheerst door een speciale documentcode. Het bevat alle basisnormen en bouwvoorschriften, inclusief beperkingen en regels voor verlichtingsapparatuur die wordt gebruikt voor verlichting op straat:

 • Dus voetpaden en parkgebieden moeten worden verlicht met diffuus zacht licht, dit effect kan worden bereikt door het gebruik van plafondlampen van een bepaalde vorm, de juiste keuze van het type lamp voor de lamp. Het vermogen van dergelijke lampen mag 125 watt niet overschrijden.
 • Als landschapsverlichting wordt aangesloten op het 220 W-netwerk, is het beter om verbinding te maken via een transformator, dit zal helpen het spanningsniveau te verlagen, omdat maximale veiligheid alleen kan worden bereikt bij een opgewekte spanning van 12 watt.

Objecten met belangrijke informatie, of het nu een huisnummer is of een straatnaam op de gevel van een gebouw, moeten worden verlicht door zoeklichten of een lamp.

 • Voor straatverlichtingslampen is kleurweergave niet zo belangrijk, maar helderheid is een van de belangrijkste indicatoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen ervan. Als de verlichtingsapparaten op drukke snelwegen staan, is de maximale helderheid belangrijk, maar voor privégebieden is het beter om minder felle lichten te kiezen die geen ongemak veroorzaken voor de buren door een te felle lichtstraal.

Bovendien moet voor verlichtingsapparaten rekening worden gehouden met de vocht- en stofbeschermingsfactor. Hoe hoger de beschermingsgraad, hoe langer het armatuur zal duren. Bovendien hebben modellen met het hoogste niveau van stofbescherming minder inspanningen nodig om te reinigen.

 • Bediende lichtbronnen moeten voldoen aan alle eisen van brandveiligheid,ze mogen niet gemaakt zijn van brandbare materialen en het verbrandingsproces mag niet bijdragen aan het genereren van giftige rook.
 • Er zijn ook speciale vereisten voor de afstand tussen stationaire lichtbronnen. Tussen lantaarns op de snelweg kan de afstand bijvoorbeeld tussen 40 en 750 meter liggen. Natuurlijk, in de omstandigheden van de plot, zal de afstand van 750 meter te groot zijn, maar de afstand moet nog steeds genormaliseerd worden om het verlichtingsnetwerk zo goed mogelijk op te bouwen.
 • Draagbare lichtbronnen en bronnen die over het grondgebied worden verplaatst, moeten voldoende draad hebben.
 • De normen kunnen ook afhankelijk zijn van het soort bestrating, de materialen van het huis en de locatie, evenals van de vorm en het type van de armatuur, dus de ontwikkeling van verlichtingsondersteuning binnen uw eigen site wordt het beste toevertrouwd aan een specialist die de veiligste en juiste locatie van lichtbronnen wil plannen.

Wat zijn de vereisten voor netwerken?

Vereisten voor externe verlichtingsnetwerken zijn vastgelegd in de regels voor elektrische installaties.

Basisvereisten zijn te vinden in paragraaf 6.3.25 - 6.3.37.De hoofdstelling van de vereisten is de volgende paragraaf: 6.3.25. Deze clausule bepaalt dat een correcte en veilige werking van het straatverlichtingsnetwerk moet bestaan ​​uit geïsoleerde draden voor gebruik in de lucht of een kabelnetwerk.

In speciale uitzonderlijke gevallen laten de regels het gebruik van een draadsysteem zonder isolatie toe.

Hoe te kiezen?

Het is heel eenvoudig om de juiste verlichtingselementen voor uw landhuis te kiezen met een overvloed aan opties op de markt - kies kwaliteit en kies de kwaliteit en de meest geschikte - de hele kunst. Verlichtingsapparaten moeten niet alleen hun hoofdfunctie vervullen om het grondgebied te verlichten, maar ook harmonieus passen in het ontwerp van de site.

Dus wat zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen?

Allereerst natuurlijk de helderheid van de lichtstraal. Het moet van dien aard zijn dat het alle benodigde gebieden verlicht, maar niet te intens. Overdreven felle verlichting kan ongemak veroorzaken voor zowel de bewoners van het huis als voor de buren. Bovendien moet de helderheid van de lichtstraal rechtstreeks afhangen van het verlichte gebied en het aantal lichtbronnen.Het is logisch dat hoe groter het aantal lichtelementen dat op het object is geïnstalleerd, hoe lager de helderheid van de lichtstraal kan worden geselecteerd.

Het doel van de lichtelementen zal ook een belangrijke rol spelen.

We kunnen dus de volgende soorten verlichting onderscheiden: lange afstand (dergelijke verlichtingsapparaten kunnen de lichtstraal over vrij grote afstanden verdelen), evenals accent (ontworpen om een ​​specifiek object te verlichten, focus op een bepaald punt, selecteer een bepaald element).

De keuze van het type lamp moet ook worden bepaald door het doel van de lamp, de frequentie van in- en uitschakelen.

De meest voorkomende en goedkoopste optie is natuurlijk de gloeilamp die iedereen kent, u kunt ook fluorescerende modellen of xenon gebruiken, maar diodes zijn het meest geschikt voor landschapsverlichting. Hoogwaardige LED-lamp biedt maximale energiebesparing, wat belangrijk is wanneer u een voldoende grote ruimte wilt verlichten.

De levensduur van een dergelijke lamp kan 10-15 jaar bedragen, wat zelfs met de hoge kosten van de lamp gerechtvaardigd is.

Bovendien wordt het LED-model gecreëerd door nieuwe veilige technologieën, bevat het geen schadelijke gassen, kwikdampen en andere chemische elementen, dus zijn er geen speciale verwijderingsvoorwaarden vereist. Deze belangrijke factor laat ons niet alleen spreken over energiebesparing, maar ook over het beschermen van het milieu.

De vorm en bevestiging van het armatuur kunnen variëren., afhankelijk van de plaats van hun locatie, dus bij het kiezen, is het noodzakelijk om van tevoren de installatieplaats te bepalen.

Landschapslampen kunnen dus worden gebruikt om bomen, gazons, decoratieve paden en andere elementen in het landschap te verlichten, dus ze zijn van het ingebouwde type of bevinden zich op speciale poten, statieven, statieven, afhankelijk van het ontwerp.

Architecturale verlichting, die wordt gebruikt om de elementen van architectuur met een lichtstraal te benadrukken, wordt meestal op speciale wasknijpers of andere aangepaste bevestigingen gemonteerd.

Afzonderlijk moet u op de klasse vocht- en stofbescherming van geselecteerde apparaten letten. Dus, als de lamp zich net in een open gebied bevindt, zal elke standaardmeting dat doen, meestal IP64.Maar als u van plan bent om de lamp in het zwembad of de kunstmatige vijver te plaatsen, dan moet u apparaten kiezen met een maximaal niveau van vochtbescherming IP68.

Plattelandshuisontwerpideeën

Landhuis kan worden gedaan in elke stijl die vandaag bekend is. Beslissingen van ontwerpers zien er interessant uit, wanneer een huis en een binnenplaats worden verenigd door één interieuroplossing, voegt het stijl toe.

Landelijk huis moet worden gemaakt in pastel, natuurlijke kleuren. Het overwicht van houten elementen is het belangrijkste onderscheidende element van deze stijl, dus de verlichting op de binnenplaats kan worden gemaakt met behulp van lampen die zijn gestileerd als hout. Voor een tuinhuisje en thuis moet je een natuurlijke afwerking kiezen, zoals hout of gips, je kunt ook aandacht besteden aan het behang met bloemenprint.

Landcomfort zal helpen om zo'n stijl te bereiken Provence. Het overwicht van de witte kleur in aanvulling op de natuurlijke tekeningen van lila, groene, crèmekleurige kleuren zal helpen om het interieur van deze stijl perfect te creëren. Hier kunt u witte gesmede lampen of houten gesneden modellen kiezen. Verschillende verouderde meubelelementen passen perfect in het interieur van zowel de kamers als het buiten prieel.

Hi-tech en minimalisme Geef de voorkeur aan strikte geometrische vormen, monochrome kleuren. Een uitstekende oplossing voor het ontwerp van de woonkamer zal een open haard zijn. Felle kleuren en accenten passen ook perfect in de stijl. Als fixtures kun je fixtures-columns gebruiken, evenals fixtures gemaakt in de vorm van ballen, kubussen en andere geometrische figuren, die veel in de collecties van verschillende handelshuizen zijn.

Hoe u straatverlichting kunt kiezen in het zomerhuisje, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer