LED-lampen voor schijnwerpers

LED-lampen voor schijnwerpers zijn tegenwoordig erg verspreid. Ze kunnen zowel in huishoudelijke als industriële omstandigheden worden toegepast. Ze zijn zeer economisch in gebruik en zien er ook stijlvol en modern uit.

voordelen

Die keren dat het onmogelijk was om een ​​gewone gloeilamp te vervangen door iets dat in het verleden was achtergelaten. Tot op heden kan geen enkel modern appartement niet zonder LED-apparaten, en daar zijn specifieke redenen voor.

Hun belangrijkste voordelen:

 • Lange levensduur. In hun duurzaamheid overtreffen LED-lampen significant vergelijkbare opties.
 • Kosteneffectief in gebruik. Dit is een van de belangrijkste parameters waarmee deze producten zo wijdverspreid zijn.Met dit type lamp kunnen uw energiekosten met maar liefst 70% worden verlaagd.
 • Absolute beveiliging. Gebruik bij de fabricage van LED-lampen voor gedraaide lampen geen schadelijke stoffen (kwik, enz.). Apparaten vormen geen enkel gevaar voor mens of milieu.
 • Ononderbroken werk. Als je zo'n lamp in je armatuur plaatst, hoef je deze niet vaak te veranderen. Het werkt goed en continu. Dit komt door de hoge kwaliteit van het product en de betrouwbaarheid ervan.
 • De mogelijkheid om een ​​uniek ontwerp te maken. Met deze uitvinding is het eenvoudig om in uw appartement een zeer stijlvolle en unieke sfeer te creëren. U kunt lampen van verschillende groottes, vormen en kleuren combineren. Ontwerpopties voor dergelijke gevallen zijn eindeloos. Elke kamer zal schitteren met nieuwe kleuren.

De nadelen van deze lampen zijn hun zeer dure prijs.

Als u de prijs echter combineert met de levensduur van het product (van 4 tot 11 jaar), zal het bedrag niet te hoog lijken.

Hoe te kiezen?

Bij het kopen van een dergelijk product is het belangrijk om rekening te houden met verschillende parameters:

 • Hue. Kleurvarianten produceren het grootste scala aan tinten: van rood naar paars, van wit naar geel. Als u gewend bent aan het licht dat een traditionele gloeilamp biedt, maar u wilt besparen op elektriciteit en het veranderen, dan is er een oplossing. Je kunt de LED-lamp eenvoudig oppakken, wat precies hetzelfde licht geeft als een gloeilamp van wolfraam.
 • Helderheid. Deze parameter wordt gemeten in Kelvin en staat aangegeven op de verpakking van het product. Denk eraan: haal geen te heldere opties voor het huis, om het gezichtsvermogen niet te schaden.
 • Het bedrag. De LED voor een spot geeft een gerichte lichtstraal, dus om een ​​grote kamer goed te verlichten, moet je een voldoende aantal producten kopen. Zorg ervoor dat u het exacte aantal in te stellen voordat u gaat winkelen.

Het is ook erg belangrijk om rekening te houden met het type spot waarvoor u van plan bent een LED aan te schaffen. In totaal zijn er ongeveer een dozijn verschillende soorten sokkels in moderne winkels (E-14, MR-40, A60, C37 en andere) die geschikt zijn voor bepaalde lampen.

Zorg ervoor dat u controleert bij welke variëteit uw armatuur hoort en koop op basis hiervan een LED-lamp.

Hoe te vervangen?

Zoals eerder vermeld, hebben LED's een lange levensduur en gaan ze zelden branden. Maar als u nog steeds een diodelamp in de lamp moet plaatsen, let dan op enkele belangrijke regels:

 1. Voordat u begint met werken, moet u het elektriciteitsnet uitschakelen.
 2. Wacht voordat u de lamp gaat vervangen, totdat de lamp volledig is afgekoeld (indien nodig).
 3. Wees heel voorzichtig als je de LED uit de lamp moet trekken, die een behuizing van glas heeft. In de loop van de tijd wordt het materiaal erg fragiel.
 4. Als u de cartridge niet loskoppelt van de basis, moet u het apparaat volledig verwijderen en loskoppelen van de stroom en vervolgens de lamp aan de onderkant uittrekken. Deze situatie kan zich voordoen in het geval van een onvolledige verbinding van de patroon en de geleider, waardoor de lamp, onder invloed van hoge temperaturen, soms aan de basis blijft kleven.
 5. Voordat u de lamp in de cartridge plaatst, moet u controleren of de lamp overeenkomt met uw verlichtingsarmatuur. Dit is erg belangrijk, want als u een lamp met een hoger vermogen installeert, kunt u een defect van een transformator of controller uitlokken.Wees uiterst voorzichtig in het proces.

Overweeg nu dus direct het proces van het vervangen van de gloeilamp.

 • Nadat u de stroom hebt uitgezet en de stroom van de LED hebt gecontroleerd, verwijdert u de oude gloeilamp. In het geval van schijnwerpers is dit heel gemakkelijk om te doen, trek het voorzichtig met een speciale ring.
 • Installeer vervolgens een nieuw LED-lampje en vervang de ring.
 • Hierna kunt u het elektriciteitsnet inschakelen en het werk van de lamp controleren.

Zoals u kunt zien, is het proces niet bijzonder moeilijk en kost het niet veel tijd. Je kunt deze taak zonder hulp gemakkelijk aan.

Voor verschillende kamers

Spotlights zijn een veelzijdige optie die er geweldig uitziet in kamers van elke grootte en stijl.

Maar er zijn nog steeds enkele regels die zullen helpen om de verlichting in de ruimte beter te regelen.

 • Hal of gang. Voor deze ruimtes speelt verlichting een zeer belangrijke rol, omdat gangen vaak vrij klein zijn. Bovendien zijn er geen ramen in dergelijke ruimtes, wat betekent dat het nodig is om daar de meest comfortabele kunstverlichting te maken.

Kies meerdere spots met LED's om de ruimte visueel iets uit te breiden.

 • Kitchen. Puntapparatuur voor zo'n kamer is een echte toverstaf. U hoeft niet het grootste deel van de kroonluchters of staande lampen te wassen. Met behulp van kleine lampen is het eenvoudig om werkruimten toe te wijzen of de ruimte effectief op te splitsen in zones. Bijvoorbeeld op het gebied van koken en eten.
 • Woonkamer. Heel vaak worden voor de hal dergelijke lampen gebruikt als zowel de hoofdlichtbron als de hulplichtbron. Het zal ook zeer geschikt bestemmingsplan zijn met licht en selectie van de werkplek.

In de volgende video leert u meer over LED-lampen voor schijnwerpers.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer