Lamp voor staande lamp

 Lamp voor staande lamp

De vloerlamp was te allen tijde geassocieerd met huis warmte en comfort. Dit artikel past natuurlijk in elk kamerontwerp en een breed scala aan lampenkappen, hun maten, kleuren en materialen laat niemand onverschillig.

Staande modellen

Bij de gedachte aan een staande lamp hebben veel mensen voor hun ogen het beeld van een hoge staande lamp, waarvan de lampenkap werd omlijst door een pony. Dergelijke items worden al beschouwd als een relikwie en ze zijn vervangen door een verscheidenheid aan moderne modellen.

Huidige modellen omvatten het volgende.

 • Staande lampen - Dit is een klassieke versie van apparaten voor residentiële gebouwen. Het bestaat uit een basis, standaard en een lampenkap. Staanlampen op de poot, naast het hoofddoel, kunnen een ruimte perfect in zones verdelen: een dergelijke lamp kan bijvoorbeeld in een recreatiegebied naast een salontafel, fauteuil of bank worden geplaatst.Buitenverlichting vereist geen installatie of installatie en is absoluut mobiel: op elk moment kan het worden verplaatst of ingezet naar een stopcontact.

Opgemerkt moet worden dat met een correct gekozen afmeting, een vloerlamp visueel de hoogte van de kamer kan vergroten.

 • Desktop. Een groot aantal mensen verwarren lampen vaak met tafellampen, hoewel er grote verschillen tussen zijn. Staanlampen hebben lampenkappen, terwijl lampen alleen een reflector van licht hebben. Het grote verschil is dat de lampen door de lampenkap een zacht diffuus licht geven dat veilig is voor de gezondheid. Anders dan lampen zijn desktopapparaten alleen ontworpen om een ​​specifiek deel van een kamer of object te markeren.
 • Wandmontage. Staande lampen die aan de muur zijn bevestigd, worden soms "schansen" genoemd. Dergelijke lampen hebben geen statief en een statief en hun parameters zijn twee tot drie keer kleiner dan die van buiten. De meeste aan de muur gemonteerde apparaten hebben een unieke lampenkap en zijn onderverdeeld in twee typen: draaien en draaien.
 • Decoratief. Dit type armatuur verschilt van de klassieke staande lampen doordat het meestal wordt gebruikt om een ​​kamer in te richten in plaats van voor verlichting.Moderne apparaten worden gemaakt in ongebruikelijke ontwerpen, waarmee u de naam van een kunstobject veilig kunt toewijzen. Wijdverspreide apparaten in de vorm van bladeren, bloemen, bomen en dieren.

Soorten lampenkappen

De hele inrichting van de ruimte en de objecten moeten in harmonie zijn met elkaar, en dit geldt met name voor verlichtingsapparatuur. Staande lampenkappen zijn de belangrijkste onderdelen van de lamp, en ze zijn verantwoordelijk voor de technische kenmerken, de mate van verlichting en de verspreiding van stralen.

Het beeld van de kamer als geheel hangt af van een goed gekozen lampenkap. Een vloerlamp past naadloos in het ontwerp van een ruimte en trekt geen aandacht, en kan ook een centrum van algemeen belang worden.

Een kegel wordt beschouwd als een traditioneel type lampenkap, maar moderne verlichtingsapparaten hebben een grote verscheidenheid aan vormen, kleuren en maten die zelfs de meest veeleisende en strikte koper kunnen veroveren. Vaak zijn er aan de balie ronde, vierkante, rechthoekige plafondlampen die bij uitstek geschikt zijn voor verschillende moderne stijlen van de kamer.

Als de kamer het hoofdlicht van de vloerlamp nodig heeft, is het het beste om de voorkeur te geven aan een lampenkap, waarbij de lichtstroom naar boven en opzij wordt gericht.Integendeel, diffuserende plafondlampen die een sfeer van gezelligheid en comfort zullen creëren, zullen geschikt zijn voor het verlichten van bepaalde zones of objecten. Je kunt ook staande lampen met topmontage gebruiken om composities en kunstdecor te maken.

7 foto

kleur

Zwarte, bruine en witte tinten staande lampen zijn verreweg het populairst. We kunnen gerust stellen dat deze kleuren een klassieker worden in de moderne wereld van lampen. Elektrische apparaten gemaakt in vergelijkbare kleuren creëren warme, gezellige verlichting en worden meestal geïnstalleerd in woonkamers of slaapkamers.

Er zijn meer gewaagde rijke kleuren, die het centrale onderwerp in de kamer worden en de aandacht trekken. Een gele lampenkap creëert bijvoorbeeld niet alleen een warme verlichting in de kamer, maar wordt ook een helder functioneel accent.

Rode, blauwe en groene lampenkappen zien er erg ongewoon uit. Deskundigen adviseren om dergelijke vloerlampen te selecteren voor binnenobjecten, gemaakt in dezelfde tinten. Er kunnen echter uitzonderingen zijn.

Een rode lamp is bijvoorbeeld ideaal gecombineerd met een interieur dat volledig in lichte of pastelkleuren is gemaakt.

Blauw, perzik en roze lampenkappen zien er delicaat en mooi uit. Staanlampen met vergelijkbare kleuren creëren een gevoel van comfort en gezelligheid in de kamer, en de verlichting wordt ongewoon helder.

Paarse en turquoise lampenkap gecombineerd met de decoratie van de kamer, die is gemaakt in witte, paarse en lichte tinten.

Licht uit de Bourgogne geeft de kamer een verfijnde en verfijnde uitstraling. Dit zal vooral opvallen als je de lampenkap verfraait met monogrammen en opengewerkte patronen.

Volgens deskundigen is het bordeauxrood verlichtingsapparaat ideaal gecombineerd met smaragdgroene meubels en interieurartikelen.

materiaal

Door deze of gene dekking kun je verschillende resultaten bereiken, omdat elk van de materialen op verschillende manieren licht doorlaat en diffundeert. Voordat u een staande lamp aanschaft, moet u daarom zorgvuldig het materiaal overwegen waarvan de lampenkap zal worden gemaakt.

Moderne lampenkappen zijn gemaakt van verschillende materialen.

 • Weefsel. Lampenkappen gemaakt van natuurlijke stoffen zijn geschikt voor de Provence of klassieke stijl. Op het plafond van linnen of katoen kunt u borduurwerk toevoegen in de vorm van bloemen, planten, dieren of decoreren met verschillende details in volksmotieven.
 • Glasvezel en glas. Meestal worden dergelijke artikelen als duur beschouwd en zijn speciale zorg nodig. Glazen vloerlampen worden meestal stationair gemaakt, vrij groot en zwaar.
 • Kralen. Meestal worden kralen gebruikt bij onafhankelijke registratie van de lampenkap. Fantasie is in dit geval onbeperkt. U kunt absoluut elke vorm, kleur, patroon, verscheidenheid aan kralen gebruiken en een unieke creatie creëren.
 • Leer. Lederen lampen hebben meer decoratieve functies dan de hoofdlampen. Er komt heel weinig licht uit, maar de kleuren echt leer zien er spectaculair uit.
 • Papier (rijst). Tot op heden worden rijstpapier lampenkappen beschouwd als een van de veiligste en gezondste en milieuvriendelijkste. Fabrieks lampenkappen worden behandeld met speciale verbindingen die niet toestaan ​​om te vervormen en ontbranden tijdens de werking van de staande lamp.
 • Aardewerk. Hoogwaardige en stijlvolle keramische lampenkappen hebben een breed scala aan verschillende vormen, maten en tinten. Dat is waarom ze in elk interieur passen.
 • Metal. De lampenkap van metaal of koper wordt als de sterkste en duurzaam beschouwd.Gesmeed plafond met originele patronen zien er ongewoon en rijk uit.
 • Acryl plastic. Een dergelijk plastic brokkelt niet af en klapt niet in onder invloed van warmte. Het wordt beschouwd als een duurzaam materiaal dat in staat is tot uitstekende lichttransmissie.

Veel vrouwen maken hun eigen meesterwerken van geïmproviseerde middelen, zowel voor zichzelf als om te bestellen. Je vindt bijvoorbeeld vaak een gebreide lampenkap gemaakt van wollen draden of gemaakt met behulp van macrame-techniek en decoupage. Er zijn ook zeldzame unieke plafonds gemaakt van touw of plastic bekers en flessen.

stijlen

Zowel het materiaal als het uiterlijk van de lampenkap moeten altijd overeenkomen met het interieur van de ruimte waar het de bedoeling is om een ​​staande lamp te plaatsen. Tegenwoordig zijn er bepaalde aanbevelingen van experts voor een juiste keuze van de verlichting of het decoratieve apparaat.

 • Minimalisme. Voor een dergelijke stijl is het noodzakelijk om een ​​eenvoudige laconieke vloerlamp zonder decoraties en decor te selecteren, bijvoorbeeld een hoge vloerlamp met een statief in de vorm van een boog. Van materialen is het het beste om de voorkeur te geven aan metaal en hoogwaardige kunststof.
 • Ecostyle. Staanlampen, volledig gemaakt van natuurlijke materialen, zijn ideaal voor ecostyle.Besteed ook speciale aandacht aan de lampenkap. Het kan bijvoorbeeld hout zijn in de vorm van een kroon of een schok van bladeren.
 • Country. Rustieke stijl met natuurlijke materialen. Lamp schaduw lamp kan worden opgehaald van vlas of sits zonder enige onzuiverheden, en een statief - van onbehandeld hout. Het uiterlijk van het apparaat moet klassiek zijn, zonder opsmuk en toevoegingen.
 • Provence. In tegenstelling tot het land, in de richting van de Provence, is een groot aantal lichte en blauwe tinten toegestaan. Populairst zijn lampenkappen gemaakt van katoen met bloemenpatronen of kant.
 • Neo-barok. Luxe moderne stijl, die heldere en prominente staande lampen impliceert. De lampenkap kan worden versierd met verschillende decoraties van guipure, satijn, fluweel, metaal, kostbaar hout en zelfs kristal. De vorm van elektrotechniek moet klassiek zijn met een statief op een lange poot.
 • High-tech Voor dit ontwerp wordt aanbevolen om lichte en dunne originele lampen te kopen met een verchroomd statief en futuristische lampenkappen.
 • Retro. Staanlampen met een standaard of extravagante lampenkap passen perfect in een kamer met retro-stijl,maar dergelijke lampen moeten noodzakelijkerwijs duidelijke en eenvoudige ontwerpen hebben met een klein aantal ornamenten of hun volledige afwezigheid. Uit materialen kun je het beste kiezen voor porselein, hout, hoogwaardige kunststof of kristal.

Onlangs zijn staande lampen in de vorm van grote tafellampen, die uit een vaste voet en een vrij krachtige lampenkap bestaan, een trend in de designwereld geworden.

Zulke originele vormen zijn perfect voor de moderne stijl, maar ook voor hedendaags en eclectisch.

Hoe je je oude lampenkap transformeert, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer