LED-vloerlamp

Bij het uitrusten van huisverlichting bieden ontwerpers vrij vaak een LED-vloerlamp aan op het hoofdverlichtingsapparaat. Dit licht is opgenomen in de lijn van populaire lampen, heeft veel voordelen en functies, harmonieus gecombineerd met meubels.

functioneel

Een vloerlamp is een staande lamp, die uit een paal en een lampenkap bestaat. Het is lang gebruikt als een extra verlichting van het recreatiegebied. Vaker wordt een staande lamp geïnstalleerd bij de bank of fauteuil, waar ze in boeken worden geplaatst. Een opvallend kenmerk van de staande lamp is een zacht diffuus licht: het is onmisbaar als de verlichting van de kamer onvoldoende is.

Naar believen kan de LED-vloerlamp de functie van de hoofdverlichting vervullen, als je opeens een speciale sfeer nodig hebt.Om dit te doen, zet u gewoon het overheadlicht uit en zet u dit apparaat aan - de instelling voor een romantisch diner is klaar. LED-lampen worden zelden gebruikt als decoratief attribuut van de ruimte, omdat ze worden geïnstalleerd in moderne interieurs, waarbij functionaliteit het belangrijkste is.

Speciale functies

LED-apparaten van dit type hebben verschillende voordelen:

 • Het grote voordeel is energie-efficiëntie. Ze verminderen het energieverbruik ten opzichte van conventionele gloeilampen met 10 keer, afhankelijk van het minimale stroomverbruik.
 • Het door de LED-vloerlamp uitgestraalde licht is vrij helder, aangenaam voor waarneming, irriteert niet, knippert niet, de ogen worden niet moe bij het werken met dergelijke verlichting.
 • Lichtbronnen die worden gebruikt in staande lampen kunnen verschillende temperaturen hebben. Dit is handig, omdat de gloed warm, koud en egaal van kleur kan zijn.
 • De LED's in het werk worden praktisch niet warm, dus dit apparaat is veilig voor volwassenen en kinderen.
 • Lange levensduur van de elementen zal elke koper verrukken. De garantieperiode voor LED-lampen, die door fabrikanten is vastgesteld, is minimaal 2 jaar.

Onder de nadelen, kan worden opgemerkt dat LED's duur zijn, hoewel deze nuance volledig wordt afbetaald door de duur van de werking. Bovendien verschillen ze in het gerichte licht, zodat ze niet het hele gebied van de kamer kunnen verlichten.

materialen

LED-vloerlampen zijn gemaakt van verschillende moderne materialen. Vaker grondstoffen voor de productie is:

 • metaal (meestal aluminium). Dit is een lichtgewicht materiaal dat goed werkt. Hierdoor zijn de lampen duurzaam, betrouwbaar, niet zwaar. Het materiaal is milieuvriendelijk, accumuleert geen stof en veroorzaakt geen allergieën.
 • Plastic. Voor de fabricage van verlichtingsapparaten van dit type met hittebestendig materiaal. Omdat de LED's het oppervlak niet verwarmen, stoot het plastic geen schadelijke stoffen uit, dus het is onschadelijk.
 • Glass. Dit materiaal is een duurzame transparante component van armaturen die een uniforme verspreiding van de lichtstroom bevordert. Bij een sterke mechanische werking kan het glas breken.
 • Crystal. Buitengewoon mooi, zij het een duur materiaal voor vloerlampafwerking, waardoor je een spel met sprankelende drops kunt maken.Verschilt in een andere vorm van decoratieve elementen en hun kleurenpalet.

kleuren

De kleur van de staande lamp met LED's kan van alles zijn.

Hier kunt u verschillende oplossingen vinden:

 • monochrome producten (modellen van wit, zwart, zilver);
 • klassieke meerkleurige opties (apparaten in beige en bruine kleuren);
 • apparaten heldere flitsende kleuren (in oranje, rood).

Hoe te kiezen?

De keuze voor LED-vloerlamp buiten hangt van verschillende factoren af:

 • Afspraak. Het is belangrijk om te bepalen voor welk doel u van plan bent dit apparaat te gebruiken. Als het als accessoire nodig is, kan het formulier elk zijn, indien nodig voor werk of lezen, het is beter om de voorkeur te geven aan functionele modellen met instelbare richting van de lichtstroom.
 • Het is noodzakelijk om een ​​vloer-LED-vloerlamp op te nemen onder de stijl van de kamer. Er is een grote selectie van modellen voor verschillende stijlen op de verlichtingsmarkt, een staande lamp met een glamoureuze tint van kristal in de woonkamer van minimalistische stijl is niet relevant, zoals een moderne fantasie-vormige lamp van heldere kleuren in prim Engels ontwerp.
 • De kleur van het apparaat is belangrijk. Het kan in dezelfde toon met de algemene achtergrond van de kamer zijn, of een helder accent van het interieur zijn, ondersteund door bijvoorbeeld de kleur van meubels, gordijnen, behang.
 • Handig, als de vloerlamp is uitgerust met een bedieningspaneel. U kunt het apparaat uitschakelen dat ver van de bank is geïnstalleerd, zonder er vanaf te komen.
 • Comfortabele apparaten, veranderende lichtintensiteit. Zulke apparaten kunnen worden gebruikt als een nachtlampje: het licht hindert dus niet de rustgevende slaap.
 • perceptie apparaat speelt een belangrijke rol in de selectie. LED-vloerlamp moet de kleur en vorm mooi vinden. Anders is het gewoon niet uw product en moet u op zoek naar een ander model.

Er zijn momenten waarop u het apparaat leuk vindt, maar het is geen LED. Dit is niet eng: de moderne industrie produceert een LED-tegenhanger van gloeilampen met een basis, zoals de gebruikelijke "Ilyich-lampen". Vrijwel elke vloerlamp (zelfs van een antiekwinkel) kan een LED-lamp worden.

Interessante modellen

Diode-staande lampen zijn een enorm assortiment op de planken. Je kunt gemakkelijk verdwalen bij het kiezen van een model.

Hier zijn enkele originele opties die een hoogtepunt kunnen zijn in het interieur van de kamer:

 • Het model met een kristallen lampenkap zal geen onverschillige glamourliefhebbers achterlaten. Zo'n apparaat geeft je een unieke gloed telkens wanneer je het apparaat aanzet, en de wanden decoreren met kristallen. Met de Chrome-poot en de eenvoud van het apparaat kunt u het installeren in de sfeer van een modern interieur.
 • Een vloerlamp in de vorm van een lamp aan het uiteinde van een metalen pijp is een goede optie voor een minimalistische stijl. Niets overbodig, terwijl tegelijkertijd de functionaliteit van het apparaat volledig behouden blijft.
 • Een model dat hout imiteert, vervult de functie van verlichting, draagt ​​een decoratieve lading en herinnert aan zijn uiterlijk als een berk in de sneeuw.

Voorbeelden in het interieur

Dankzij een enorme keuze aan modellen is het eenvoudig om een ​​led-vloerlamp in het interieur te plaatsen. Ontwerpers bieden veel goede oplossingen:

 • Een kamer in bruin en wit kan worden versierd met drie identieke lampen. Twee ervan komen overeen met de kleur van de situatie, de derde is een helder accent, waardoor het interieur van de kamer op een geheel andere manier wordt waargenomen. In dit geval voeren de apparaten de functie uit van een partitie die de rustruimte scheidt van de hoofdruimte.
 • LED-vloerlamp in de bank in de vorm van fantasieprestaties zal het ontwerp versieren.Het onderscheidt zich niet van de rest van het interieur, maar trekt de aandacht met zijn ongewone vorm.
 • Niet alleen in de woonkamer is er plaats voor deze verlichtingsarmatuur. Het kan worden gebruikt om de eethoek te markeren. Bovendien hebben de modellen vaak een lange basis, die de stoelen aan de tafel niet hindert.

Hoe u een designer-staande lamp met uw eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer