Smart Lights

 Slimme lampen

Verlichting in het huis is erg belangrijk. Als het om een ​​of andere reden is uitgeschakeld, stopt de wereld eromheen. Mensen raakten gewend aan de standaard verlichtingselementen. Bij het kiezen van hen is het enige waar fantasie in kan slingeren, macht. Maar vooruitgang staat niet stil. Een nieuwe kijk op de verlichting werd geopend door "slimme" lampen, die zullen worden besproken.

Waarom slim?

Dergelijke lampen zijn ontworpen voor het "Smart Home" -systeem. Het is een intelligent complex dat bestaat uit automatisch instelbare apparaten. Ze zijn betrokken bij het levensonderhoud en de veiligheid van woningen.

Deze lamp bestaat uit LED's en heeft de volgende kenmerken:

 1. Vermogen: varieert hoofdzakelijk van 6-10 watt.
 2. Kleurtemperatuur: deze parameter bepaalt de kleur en kwaliteit van de lichtstroom. Eerder hadden mensen hier geen idee van, omdat gloeilampen alleen geel licht uitstraalden. In LED-lampen schommelt deze indicator.Het hangt allemaal af van hun halfgeleider: 2700-3200 K - "warme" verlichting, 3500-6000 K - natuurlijk, vanaf 6000 K - "koud".

In slimme lampen is er een breed bereik van deze parameter - bijvoorbeeld 2700-6500K. Met behulp van de aanpassing kunt u elk type verlichting selecteren.

 1. Basistype - E27 of E14.
 2. Werkmiddel: er zijn producten die u 15 of zelfs 20 jaar van dienst kunnen zijn.

Laten we het nu hebben over de directe verantwoordelijkheden van deze lamp:

 • Hiermee kunt u het licht tijdens het rijden automatisch in- en uitschakelen.
 • Dimmen van controle.
 • Mogelijkheid om als wekker te gebruiken.
 • Lichtscènes maken. In het werk zijn verschillende apparaten opgenomen. De modi die het meest worden gebruikt, worden onthouden.
 • Stembesturing
 • Voor degenen die hun huizen voor een lange tijd verlaten, zal een functie die de aanwezigheid van de eigenaars imiteert, doen. Het licht zal periodiek worden ingeschakeld, uitschakelen - dankzij het geïnstalleerde programma.
 • Auto gaat aan als het buiten donker wordt. En vice versa - het is afgesloten wanneer het begint op te steken.
 • Energiebesparend effect: hiermee kunt u tot 40% elektriciteit besparen.

Het is gewoon geweldig wat een simpele gloeilamp kan doen.

Hoe te beheren?

Dit is een speciaal onderwerp.Hier zijn verschillende opties voor, waaronder afstandsbediening, handmatige en automatische besturing:

 1. Een onderscheidend kenmerk van de "slimme" lamp is de mogelijkheid om deze te besturen. via telefoon of tablet. Hiervoor moet u over wifi beschikken en de juiste app downloaden naar uw provider. Sommige modellen worden geregeld met behulp van Bluetooth. U kunt uw lamp ook overal ter wereld bedienen. Hiervoor hebt u een bepaald programma nodig en hebt u ook een wachtwoord nodig.
 2. Aanraaklampje ingeschakeld met de gebruikelijke touch. Het is erg handig voor kinderkamers, omdat het gebruik ervan voor kinderen van verschillende leeftijden veel gemakkelijker is. Het product met een aanraakbediening is handig voor gebruik in het donker, wanneer het moeilijk is om een ​​schakelaar te vinden.
 3. Automatisch inschakelen. Het wordt geleverd door speciale sensoren. Ze zijn raadzaam om te gebruiken in die gebieden waar het licht niet altijd nodig is - bijvoorbeeld op de trap. Deze aanpassing is ook handig voor kinderen, als de baby de schakelaar nog niet bereikt.
 4. Afstandsbediening. Dit is de aanpassing van de "slimme" lamp van de afstandsbediening. Er zijn ook bedieningspanelen, maar deze zijn aangepast voor thuisgebruik,waarin een heel intellectueel verlichtingssysteem is. Het is erg handig om vanuit één kamer de verlichting in het hele huis aan te passen.
 5. Vergeet het niet handmatige bediening met behulp van een conventionele wandschakelaar. Als het een tafellamp is, staat de schakelaar er direct op. Tegelijkertijd worden verschillende modi van het verlichtingsapparaat geselecteerd door het aantal klikken te wijzigen of door de schakelaar in de ene of de andere richting te schuiven.

Opgemerkt moet worden, en het gebruik van apparaten zoals dimmers voor het dimmen en verschillende relais waarmee u ook op afstand de werking van lampen kunt regelen.

De manier om uw verlichting te bedienen "braaf meisje" kiest, afhankelijk van het type: nachtlampje, bureaulamp of kroonluchter. Welnu, voor de hele verlichtingssystemen is een meer complexe aanpak vereist.

model

Meer informatie over de beschrijving van de meest interessante modellen.

Oogzorg 2

Belangrijkste kenmerken:

 • vermogen - 10 W;
 • kleurtemperatuur - 4000 K;
 • verlichting - 1200 L;
 • spanning - 100-200 V.

Dit is een gezamenlijk project van beroemde bedrijven als Xiaomi en Philips. Vertegenwoordigt een LED-bureaulamp uit de categorie Smart.Het bestaat uit een plaat van witte kleur, gemonteerd op een standaard.

Het heeft twee lampen. De hoofdlamp bestaat uit 40 LED's en bevindt zich in het werkgedeelte. Extra bevat 10 LED-lampen, bevindt zich net onder de hoofdlamp en speelt de rol van een nachtlamp.

Het belangrijkste materiaal van dit product is aluminium, de standaard is gemaakt van kunststof en het buiggedeelte is bedekt met siliconen met een Soft Touch-coating. Hierdoor kan de lamp onder verschillende hoeken naar de zijkanten buigen en draaien.

Het belangrijkste dat deze lamp echt "slim" maakt, is de mogelijkheid om hem met de telefoon te bedienen.

Download om te beginnen de gewenste applicatie en zet vervolgens de lamp aan. Om verbinding met het netwerk te maken, moet u het wachtwoord invoeren en de plug-in installeren.

Dankzij de toepassing kunt u deze lampfuncties gebruiken:

 • pas de helderheid aan door simpelweg met uw vinger over het scherm te vegen;
 • selecteer de modus, spaar de ogen;
 • Met de "Pomodoro" -functie kunt u een modus instellen die de lamp periodiek laat rusten (standaard is dit 40 minuten werken en 10 minuten rust, maar u kunt ook uw eigen parameters kiezen);
 • De lamp kan worden opgenomen in het "Smart Home" -systeem als u andere vergelijkbare apparaten hebt.

Zo'n "smart" kan handmatig worden bediend - met behulp van de aanraaktoetsen die zich op de standaard bevinden.

Door een van de modi te selecteren, wordt het apparaat gemarkeerd. Er zijn knoppen op de lamp, achtergrondverlichting, dimmen met 4 modi.

De Eye Care 2-lamp is een echt slimme oplossing. Het heeft voldoende helderheid, de straling is zacht en veilig. Het kan in verschillende modi werken en onderdeel worden van een 'slimme' woning.

Tradfri

Dit is een product van het Zweedse merk Ikea. Vertaald het woord "Tradfri" betekent "draadloos". Het is een set van 2 lampen, een bedieningspaneel en een internetgateway.

LED-lampen, bestuurd door de afstandsbediening of via een telefoon zoals Android of Apple. U kunt hun helderheid en kleurtemperatuur op afstand aanpassen, die varieert tussen 2200-4000 K.

Dit systeem wordt verbeterd door de mogelijkheid om bepaalde scenario's op de lampen te installeren en ze aan te passen met behulp van stem. Om dit te doen, moet je de applicatie installeren en een extra wifi-module aanschaffen.

Momenteel is het Ikea-assortiment niet voor alle landen beschikbaar, maar daarna neemt het aantal apparaten toe.

Philips Hue Connected Bulb

De fabrikant van deze "slimme" lampen (zoals de naam al aangeeft) is Philips. Dit is een set van 3 lampen met een hub.

De lampen hebben een verlichting van 600 L, het vermogen is 8,5 W, de levensduur is 15000 uur.

Een hub is een netwerkconsolidatieapparaat. Dit type kan tot 50 lampen regelen. Het heeft een Ethernet-poort en een stroomaansluiting.

Om de verlichting via de telefoon aan te passen, moet u:

 • download de applicatie;
 • installeer gloeilampen;
 • verbind de hub via de poort met de router.

Toepassing kenmerken:

 • kunt u de toon van verlichting wijzigen;
 • selecteer helderheid;
 • de mogelijkheid om het licht op een bepaald moment aan te zetten (dit is handig als u lange tijd niet thuis bent - het effect van uw aanwezigheid wordt gecreëerd);
 • projecteer je foto's aan de muur;
 • door een profiel op de Hue-website te maken, kunt u gebruiken wat andere gebruikers hebben gemaakt;
 • in combinatie met de IFTTT-service is het mogelijk om de verlichting te wijzigen wanneer gebeurtenissen veranderen;
 • een stap voorwaarts is de mogelijkheid om de verlichting met je stem te besturen.

Zo'n "slimme" lamp is een goede keuze voor uw huis. Het verschil in eenvoud van installatie en aanpassing, heeft een breed kleurenpalet. Het enige nadeel is dat niet iedereen het zich kan veroorloven.

Dit is niet de volledige lijst van deze 'slimme' producten, evenals de fabrikanten. Dit product is ontworpen voor een brede groep consumenten. Als u op zoek bent naar een budgetoptie, dan past u op Chinese lampen. Natuurlijk zijn ze niet vol met een verscheidenheid aan eigenschappen, maar hebben ze nog steeds een standaard set functies tegen een betaalbare prijs.

Voor degenen die meer kansen hebben, bieden we producten van bekende merken aan - met een hoop extra mogelijkheden.

Als je de vervaagde, oninteressante avonden beu bent, bestudeer dan aandachtig de hele reeks "slimme" lampen en kies zelf de optimale oplossing. Natuurlijk moet je de keuze zo serieus mogelijk benaderen. Het is niet nodig om het eerste beschikbare apparaat te kopen, het wordt aanbevolen om verschillende opties te overwegen.

Een overzicht van de BlitzWolf BW-LT1 kan worden bekeken in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer