Hoe versier je bomen met straatverlichting?

De trend van mode over het gebruik van verschillende gevelversieringen heeft zich lang verspreid naar straatkransen. Ingewikkelde ornamenten en gewoon prachtige lichtcomposities maken huizen en tuinen echt feestelijk. Ondanks de visuele complexiteit van een dergelijke gebeurtenis als het decoreren van bomen met straatkransen, is het proces zelf vrij eenvoudig.

De belangrijkste kenmerken van straatverlichting

Een kenmerk van straatenslingers is de aanpassing van de technische kenmerken voor gebruik onder alle weersomstandigheden. Door de veelzijdigheid van LED-structuren kunnen ze niet alleen de gevels van gebouwen, maar ook planten versieren.

voordelen:

 • de vorstbestendige guirlande kan soepel werken, zelfs bij lage temperaturen, wat automatisch de levensduur van het apparaat verlengt;
 • waterdichte slingers kunnen in een veilige modus werken in geval van regen of dooi, zonder dat een circuit wordt gesloten;
 • laat toe om energieverbruik te besparen;
 • verschaft een heldere luminescentie van lichtemitterende diodes van een ontwerp;
 • bij de vervaardiging van fabrikanten die materialen van hoge kwaliteit gebruiken, waardoor de duurzaamheid van de constructie toeneemt, ongeacht de weersomstandigheden.

De enige ongemakkelijke nuance van LED-straatverlichting kan een manier zijn om gloeilampen in een circuit aan te sluiten. Als het circuit consistent is, zal bij het falen van ten minste één LED de krans stoppen met werken. De voorkeur moet worden gegeven aan constructies met parallel geschakelde gloeilampen.

Voor dot-decoratie van oppervlakken kunnen compacte slingers met miniatuur LED-elementen worden gekocht.

Fabrikanten produceren ook een breed scala aan LED-apparaten met afstandsbediening en verschillende modi.

types

LED-snaren bezetten een leidende positie onder de verscheidenheid van sieraden. Gebruikt voor kerstboomversieringen, het decoreren van gevels, bomen en struiken.De eenvoud van het ontwerp stelt u in staat om sierlijke patronen en zelfs thematische figuren uit de slingers te maken. Ze zijn ook geschikt om tekens en banners in te kaderen.

De lengte van de draad is van 12 tot 20 meter. In de hele draad bevinden LED-lampen zich op dezelfde afstand van elkaar. Moderne modellen van garlanddraden zijn uitgerust met een backlight-moduscontroller.

Achtergrondverlichting in de vorm van een pony lijkt op ijspegels of zelfs takjes. Meestal gebruikt in de samenstelling van de LED-draad. Zeer geschikt voor het decoreren van gevels van gebouwen en boomtakken.

"Grid" goed als een accent op de gevel van het object, en benadrukt ook het volume van de bomen. Zo'n slinger geeft het totaalbeeld van mysterie en elegantie.

"Clip-light" is een soort sieraden ontworpen voor hoge bomen en struiken. Hun lengte varieert van 5 tot 10 meter.

"Spider" is een van de nieuwste soorten straatenslingers voor bomen. Het ontwerp zelf wordt gepresenteerd in de vorm van een samenstelling van verschillende slingers aangesloten op een voedingseenheid. Het aantal "poten" in een dergelijke "spin" is van 3 tot 5 stukken, waarvan de lengte elk 20 meter kan bereiken.Het apparaat heeft slechts drie lichtmodi.

De meest populaire zijn roze, gele en blauwe tinten van LED's.

Hoe te kiezen?

In eerste instantie is het noodzakelijk om het type lamp en de plaats van gebruik te bepalen. Verder moeten bij het kiezen van een slinger verschillende hoofdfactoren in aanmerking worden genomen, waarvan de kwaliteit van het werk van de constructie afhangt. Het kopen van een straatkrans is veeleisender dan het kiezen van een huisdecoratie, omdat de gebruiksvoorwaarden extremer zijn.

 • Allereerst is het de moeite waard om de kwaliteit van de lamp zelf, de staat van de draden en de voeding te onderzoeken. Daarom is het wenselijk om het product alleen te kopen bij vertrouwde verkopers in gespecialiseerde winkels.
 • Kwalitatief hoogwaardige slingers zijn uitgerust met een automatische uitschakelmodus in geval van overbelasting van het elektriciteitsnet. Deze functie helpt de levensduur van het product te verlengen.
 • Let bij het kiezen zorgvuldig op de informatie op de doos, controleer de garantieverplichtingen van de fabrikant, het vermogen en de spanning die nodig zijn voor de werking van de slinger.
 • In officiële winkels is de verkoper op verzoek verplicht om documenten te verstrekken ter bevestiging van de brandveiligheid van straatdecoraties.
 • Zorg ervoor dat u de aankoop in uitgebreide vorm inspecteert om de kwaliteit van verbindingen, LED's en andere elementen te controleren. Draden moeten sterk zijn. De voorkeurslocatie van de eerste lamp in het circuit van de voeding moet minimaal anderhalve meter zijn.
 • Het kleurenschema van de bedrading is beter om neutrale kleuren te kiezen: zwart, groen of bruin. Dergelijke tinten zullen de aandacht niet van de hoofdstructuur afleiden. Wikkelmateriaal wordt bij voorkeur uit rubber of rubber genomen.
 • Door straatverlichting op laagspanning kan het apparaat dag en nacht werken. Daarom moet de decoratie een hoge vochtbestendigheid hebben. Dit kenmerk komt overeen met een speciale markering op de verpakking van de goederen.
 • De aanwezigheid van een adapter voor aansluiting op laagspanningsnetwerken is ook welkom.
 • Het merk op vorstbestendigheid van de sieraden geeft een garantie voor kwaliteitswerk bij lage temperaturen.
 • Afhankelijk van het gemak van verbinding met het elektrische netwerk van uw huis, moet u de methode kiezen om energie aan de structuur te leveren. De meest gebruikelijke modellen zijn modellen die rechtstreeks op het netwerk zijn aangesloten.Als het echter onmogelijk is om dit type verbinding te gebruiken, is het beter om de voorkeur te geven aan decoraties met een voedingseenheid. In dit geval is het noodzakelijk om rekening te houden met de kracht van de batterijen en het stroomverbruik van het apparaat zelf.

Boom decoratie

Eerst moet je beslissen welke delen van de boom bij de decoratie betrokken zullen zijn en welk plan de decoratie zelf zal zijn. Over het algemeen is de afstand tussen de spoelen van de slinger ongeveer 8 centimeter het meest optimaal. Dit is wanneer rekening wordt gehouden met de afstand van de locatie van de LED's in het circuit op een afstand van 15 centimeter van elkaar. We kiezen de benodigde lengte van de decoratie op basis van de berekening: de hoogte van de boom gedeeld door de afstand tussen de slingers van de slinger, vermenigvuldigd met de omtrek van de plant.

Bij het gebruik van professionele decoraties op straat, waarbij economische versies van LED's betrokken zijn, is het mogelijk om maximaal 43 draden van een slinger te installeren met een totaal vermogen van maximaal 210 watt per keer. Bij het maken van takken genoeg om de dikste te benadrukken, met een lengte van maximaal anderhalve meter. Dus het decor ziet er harmonieus en netjes uit.

Je kunt in een paar simpele stappen zelf een boom versieren voor het nieuwe jaar:

 • we beginnen de slinger op de stam te wikkelen vanaf de basis van de plant, zodat het uiteinde met de plug aan de onderkant zit;
 • op de vereiste afstand wikkelen we de versiering rond de kofferbak, de draadstekker in de volgende aansluiting;
 • het is noodzakelijk het product strak op te winden, gebruik zo nodig speciale klemmen;
 • bij het decoreren van takken is het nog steeds de moeite waard om de afstand tot de stam van de boom na te leven, zodat de slinger niet door de wind breekt.

Aanbevelingen voor het gebruik van producten

Over het algemeen kunnen de slingers worden versierd en bomen, en elk deel van de tuin. Het eindresultaat hangt af van het type decoratie, de lengte en kleur van de LED's. Dus, om de veranda te verlichten, zou de meest relevante optie een pony zijn. Voor lage planten is het guirlande "rooster" optimaal. Bomen en relingen zien er geweldig uit met een patroon van draden.

Je kunt echter niet gebruiken voor de decoratie van de straat zelfgemaakte kerstslingers, zoals je zou moeten denken aan de veiligheid van mensen en dieren. De afwezigheid van speciale bescherming van een dergelijk product zal het niet toelaten de effecten van natuurlijke verschijnselen te weerstaan.

Wanneer u meerdere slingers op één oppervlak gebruikt, verdient het de voorkeur om ze tot een enkele ketting te combineren.Anders moet u verschillende kabels doortrekken, wat overlast zal veroorzaken en veel ruimte inneemt.

Als u niet alleen de omringende bomen, maar ook de gevel van het gebouw siert met de draden, kunt u een thematische tentoonstelling maken van een of meerdere tinten dioden. De combinatie van veelkleurige gloeilampen geeft ook helderheid aan de tuin en creëert een feestelijke sfeer.

Het installeren van buitenslingers aan de bomen is het beste, met behulp van een trapladder en het inschakelen van de hulp van een andere persoon. Vergeet in ieder geval de veiligheid niet bij werkzaamheden op hoogte en met elektrische apparaten. Als er geen tijd of gelegenheid is om een ​​evenement te houden, kunt u een specialist uitnodigen. Gespecialiseerde bedrijven helpen niet alleen om versieringen op te hangen, maar ontwikkelen ook een persoonlijk ontwerp van de inrichting van de tuin en planten.

Hoe je een boom versiert met een guirlande, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer