LED-kaarsen

 LED-kaarsen

De moderne markt van verlichtingsapparatuur is letterlijk overvol met verschillende modellen met verschillende technische kenmerken en uiterlijk. Recent zijn de originele diodelampjes in de vorm van een kaars erg populair geworden.

Dergelijke opties zijn niet alleen zeer economisch, maar ook zeer aantrekkelijk.

Wat is het?

Diode- of led-lampen zijn razend populair vanaf de dag dat ze op de markt verschenen. Het kan gezegd worden dat deze details furore maakten in de wereld van verlichtingsapparaten. Vooral is het noodzakelijk om de unieke kaarslampen te benadrukken, gekenmerkt door een interessant en elegant ontwerp.

In deze modellen is er een nette glazen koepel, die erg lijkt op de trillende vlam van een echte kaars.

Wat betreft de andere prestatiekenmerken van vergelijkbare modellen, ze verschillen niet van andere LED-apparaten.

Opgemerkt moet worden dat het werkingsprincipe van diode kaarsen complexer is (vooral vergeleken met gloeilampen), als we ze beschouwen vanuit het oogpunt van de fysica. De basis van dergelijke producten is de interactie van twee belangrijke componenten: materialen met positief geladen en negatieve deeltjes.

Op het moment van verbinding en hun overgang naar een andere staat, worden licht en warmte uitgestraald.

Het is de moeite waard te vermelden dat zelfs in de 20e eeuw speciale stoffen werden ontdekt die luminescentie afgeven op het moment van warmteafgifte. Vele jaren werden LED's alleen gebruikt als indicatoren, omdat ze verschilden door een niet erg fel licht met een roodachtige of groene tint. Gelukkig is de moderne wetenschap op een voldoende niveau, dus experts hebben stoffen gevonden die bijdragen aan de emissie van meer dicht en verzadigd licht.

Diodes gemaakt van dergelijke high-tech materialen geven mensen een geweldige kans om kwaliteitsverlichting apparaten van voldoende kracht te krijgen. Het ontwerp van een moderne LED-lamp bestaat uit de volgende componenten:

 • cap:
 • metalen behuizing;
 • power board;
 • borden met LED's;
 • glazen plafond (koepel).

De LED is in veel opzichten anders dan de goede oude Ilyich gloeilamp. Allereerst is het vermeldenswaard dat de diodevarianten bestaan ​​uit verschillende kleine deeltjes, op een speciale basis gecombineerd met stroompaden.

In de regel hebben de bases van vergelijkbare apparaten dezelfde afmetingen als de onderdelen in gloeilampen.

Tegenwoordig hebben kopers de mogelijkheid om een ​​geschikte lamp voor elk verlichtingsapparaat te kopen.

Voors en tegens

Moderne LED-lampen in de vorm van een kaars zijn erg populair vanwege een aantal positieve eigenschappen die het waard zijn om in detail te praten:

 • Een van de belangrijkste voordelen van dergelijke lampen is dat ze geschikt zijn voor bepaalde soorten armaturen waarin traditionele ronde elementen niet kunnen worden geïnstalleerd. Ook mogen we niet vergeten dat veel van de verlichtingsapparaten, gemaakt in de vorm van een kaars en als aanvulling op de elegante kroonluchter-kandelaar, uitsluitend door LED worden geproduceerd.
 • Veel consumenten geven de voorkeur aan LED-lampen vanwege hun efficiëntie. Varianten met een vermogen van 7 watt zijn manieren om eenvoudig de gebruikelijke heldere 60 Watt-lamp te vervangen. Dit heeft echter geen invloed op het energieverbruik van zuinige LED-lampen.
 • Een belangrijk voordeel van dergelijke voordelige gloeilampen is hun duurzaamheid. Eén hoogwaardige LED-lamp kan meer dan 50.000 uur licht afgeven. Simpel gezegd, zo'n lichtbron zal gedurende minstens vijf jaar soepel werken. Dit kenmerk is vooral handig als het gaat om lampen die worden gebruikt voor verlichting op moeilijk bereikbare plaatsen of op een aanzienlijke hoogte.
 • Ook moet worden gewezen op de milieuvriendelijkheid van LED-lampen. Deze modellen zijn gemaakt van veilige materialen zonder toevoeging van chemicaliën. Verre van alle lichtbronnen kan bogen op dergelijke eigenschappen. Eenvoudige fluorescentielampen zijn bijvoorbeeld gevuld met kwik. LED-lampen zijn absoluut veilig, niet alleen voor de menselijke gezondheid, maar ook voor het milieu als geheel.
 • LED-lampen zijn niet alleen duurzaam, maar ook slijtvast. In de regel zullen ze niet doorbranden en niet breken.Dergelijke verlichtingsinrichtingen ontploffen niet en verschaffen de meest intense verlichting van de beschikbare ruimte.

De helderheid van het licht van dergelijke bronnen overtreft veruit de kracht van andere opties.

Maar alles is niet zo rooskleurig als het lijkt. LED-lampen hebben hun nadelen, net als alle andere items:

 • Dergelijke apparaten zijn vrij duur omdat ze een complexer ontwerp van hoge kwaliteit hebben. De troost in deze kwestie kan echter zijn dat in de loop van de tijd zo'n lichtbron met enige interesse zal opkomen, omdat het zeer weinig energie zal verbruiken en u het niet voortdurend hoeft te veranderen naar een nieuwe.
 • Na verloop van tijd kunnen de LED's vervagen. Ze verliezen niet het vermogen om te licht, maar verliezen veel helderheid. Het is onmogelijk om dit probleem op te lossen, dus het stervende licht hoeft alleen maar te worden veranderd.

LED-lampen geven flikkering, wat bijna onmerkbaar is voor de gebruikelijke menselijke blik. Aanvankelijk verschilden LED-apparaten van koud licht, waardoor de ogen vaak werden bestraald. Ten eerste had het een negatief effect op vermoeide ogen en verminderd zicht. Flikkerende lampjes hebben ongeveer hetzelfde effect.

Tegenwoordig worden LED-modellen gemaakt in een speciaal kleurengamma en zijn ze in de regel aangepast voor het menselijk zicht.

model

Moderne LED-lampen in de vorm van een prachtige kaars zijn gemaakt met verschillende vormen. Dankzij een niet-arm assortiment van deze apparaten, kan men de fantasie de vrije loop laten en een breed scala aan armaturen in het interieur brengen.

Zijn onvervangbaar geleide kaarslichtenGeschikt voor elegante kroonluchters in de vorm van een kandelaar. Het kan zowel een plafond als een opgehangen structuur zijn. Dergelijke voorwerpen met lichtkaarsen zijn altijd onderscheiden door een aristocratisch en nobel ontwerp. Bovendien zijn deze dingen absoluut veilig, omdat geen enkele eigenaar ermee instemt om een ​​middeleeuwse kroonluchter met open vuur thuis te plaatsen, vooral als je bedenkt dat moderne gloeilampen die flikkerend vuur effectief nabootsen een geweldig alternatief zijn voor dergelijke gevaarlijke apparaten.

Een van de meest populaire en aantrekkelijkste zijn bollen van langwerpige en gebogen vorm, herhalend een kleine vlamtong. Dergelijke decoratieve opties in de vorm van "kaarsen in de wind" manieren om een ​​complete look te gevenbijpassende kroonluchters aan het plafond. In de regel is het onmogelijk om dergelijke apparaten uit te rusten met gewone gloeilampen. Er zijn geen lampenkappen in, daarom zullen traditionele ronde lampen in dergelijke lampen er zorgeloos uitzien.

Modieuze en elegante verlichting apparaten met een "vurig" effect tegenwoordig is er veel vraag naar. Veel consumenten voelen zich aangetrokken door het feit dat deze lampen verschillende kleuren kunnen hebben, omdat ze vaak worden gebruikt voor extra verlichting. LED-lampen zijn te vinden, zelfs in uw favoriete kerstverlichting.

Hoe te kiezen?

Als u een geschikt apparaat met een vlameffect kiest, moet u op het verlichtingsvermogen letten. Het aantal watt van de diode is veel lager dan dat van een vergelijkbare lamp. Daarom is het raadzaam om bij het selecteren van dergelijke bronnen te vertrouwen op hoe de lichtstroom eruit ziet.

 • Plafondlampen moeten van hoge kwaliteit en voldoende zijn om de ruimte te verlichten, dus u moet de voorkeur geven aan de helderdere gloeilampen, anders ziet de kamer eruit als een sombere kast of kelder. Ondanks het feit dat kroonluchters, kandelaars behoren tot de gestileerde oudheid, toch moet je niet te ver gaan in de donkere tijdperken.
 • Ook kunt u bij het kopen van een LED-lamp op Lumas vertrouwen.Dit is een maateenheid die wordt gebruikt om de helderheid en verzadiging van verlichtingsapparaten te beoordelen. Een gloeilamp met een vermogen van 60 W is dus gelijk aan 700 LM.
 • De belangrijke rol die wordt gespeeld door de kleur en temperatuur van kunstlicht in het interieur. Dus, koude en warme tinten van witte kleur zien er anders uit.

Bijvoorbeeld, een zacht warm licht met een lichte rode tint zal helpen om een ​​zeer gezellige sfeer in de kamer te creëren.

Koud wit licht met een klein vermogen is geassocieerd met veel mensen met een steriele operatiekamer, dus het kan worden gebruikt om de omgeving schoon en fris te maken.

Koude verlichting wordt meestal aangesproken om een ​​modern interieur in hightech of modieuze industrialisatiestijl te benadrukken. In dergelijke interieurs bevinden zich doorgaans meubelstukken van metaal en met futuristische vormen. In combinatie met koude verlichting zien dergelijke details er stijlvoler en progressiever uit.

 • In de regel worden prachtige kaarslampen gebruikt in elegante klassieke lampen. Maar er zijn uitzonderingen op de regel, daarom is het noodzakelijk om een ​​of ander type verlichting te kiezen, gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar van de woning.Dus, voor hoogwaardige verlichting in een gezellige slaapkamer of kinderkamer, is het de moeite waard warme lampen te kopen met een gele of roodachtige tint.

Een dergelijke sfeer zal een ontspannen effect hebben op de aanwezigen in de kamer.

Waar niet gebruiken?

Moderne LED-lampen worden niet aanbevolen voor gebruik in bepaalde kamers en onder bepaalde voorwaarden:

 • LED's zelf zijn erg gevoelig voor vocht, dus gebruik dergelijke lichtbronnen niet in vochtige ruimtes. Onder dergelijke omstandigheden zal het apparaat snel stoppen met werken.
 • Ondanks het feit dat hoogwaardige LED's heel lang continu kunnen werken en een minimum aan elektriciteit verbruiken, is het toch aan te raden ze uit te schakelen wanneer u uit huis gaat. Dit verwijst naar een eenvoudige brandveiligheidsregel die niet mag worden vergeten.
 • Wees voorzichtig met deze lampen, plaats ze in de kinderkamer. Een kind kan rond spelen en de lamp per ongeluk laten vallen of met een bal afslaan. Nette diode lampen zijn sterk genoeg en betrouwbaar, maar het is heel goed mogelijk om ze te breken, daarom is het noodzakelijk om dergelijke items zorgvuldig en zorgvuldig in het interieur te behandelen.
 • Gewone huislampen kunnen niet worden gebruikt om de binnenplaats te verlichten.Voor buitenverlichting zijn speciale apparaten met geïsoleerde en afgesloten behuizingen beschikbaar die vochtbestendig zijn.

Herziening van een van deze lampen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer