Draadloze verlichting in het appartement

Draadloze verlichting in het appartement

Moderne technologieën stellen ontwerpers in staat te experimenteren met het ontwerp van het pand, waardoor de interieurstijl, comfort, schoonheid en dit alles gecombineerd worden met veiligheid.

Een van de nieuwe technische ontwikkelingen wordt beschouwd als draadloze verlichting in een appartement, dat onlangs snel aan populariteit heeft gewonnen.

Wat is het

Dankzij draadloze verlichting werd het mogelijk om de lichtstroom absoluut vanaf elke plek in de kamer te regelen. Dit systeem is een set van speciale apparatuur, tijdens de installatie waarvan u de verlichtingsapparaten kunt bedienen, en u kunt ook het verlichtingsniveau aanpassen met behulp van de afstandsbediening.

Het systeem voor draadloze lichtregeling omvat een radio-relais en een afstandsbediening, ook bekend als een schakelaar. Dankzij de generator, ingebouwd in de afstandsbediening, worden elektrische pulsen gegenereerd, die een signaal naar het radio-relais verzenden, waardoor de stroom naar de elektrische verbinding wordt gesloten of ontkoppeld. Vaak wordt het radiorelais geïnstalleerd in de buurt van het lichtapparaat of binnenin, als de ruimte dit toelaat.

Met de introductie van draadloze verlichting in het leven van een persoon, werd het mogelijk om een ​​origineel kamerontwerp te creëren met behulp van een verscheidenheid aan lampen.

Een draadloos paneel is een systeem dat bestaat uit geleidende lagen waarin LED-lampen zijn ingebed. Deze panelen zijn vrij dun. Met hun hulp kunt u verschillende ongebruikelijke decoratiemogelijkheden creëren.

Bevestiging van deze producten is mogelijk op verschillende ondergronden: plafond, wanden of vloer. Onlangs werd dit type verlichting vaak gebruikt op reclamestands of monitors. Het draadloze paneel kan worden geïnstalleerd als primaire of secundaire verlichting.

Vanwege het kleine formaat van gloeilampen, is het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan unieke vormen en patronen te creëren.

voordelen

Draadloos verlichtingssysteem heeft verschillende voordelen:

 • geen noodzaak om de muren te beschadigen, de bedrading te leggen bij het veranderen van het schema van apparaten, wat tijd en materialen bespaart;
 • verhoogde comfortomstandigheden door de mogelijkheid om externe schakelaars in elk deel van de kamer te installeren. Dergelijke apparaten zijn behoorlijk mobiel, stellen u in staat om de verlichting overal in de kamer te bedienen en hebben een vrij grote werkstraal;
 • gemak en eenvoud van het installatieproces van een dergelijk systeem zonder contact met het hoofdnetwerk van het gebouw;
 • volledige veiligheidsuitrusting;
 • stijlvol ontwerp, de mogelijkheid van een origineel interieur;
 • automatisering van het werk van meerdere apparaten tegelijkertijd;
 • energiebesparing bij het installeren van extra sensoren die het licht indien nodig aanzetten.

Overweeg de lijst met voordelen van draadloze panelen:

 • vrij kleine dikte, ongeveer 2 cm;
 • laag gewicht, aangezien het materiaal van vervaardiging polyurethaan is;
 • uitstekende geluidsisolatie en elektrische isolatie-eigenschappen, indien correct geïnstalleerd;
 • hoge sterkte en vochtbestendigheid;
 • diverse afwerkingsmaterialen voor panelen: geweven, geverfd;
 • mogelijkheid om materiaal van twee kanten te gebruiken;
 • gemak en eenvoud van installatie van lampen en het paneel zelf: het is voldoende om een ​​gat te maken op de gewenste plaats en een gloeilamp te plaatsen;
 • energiebesparing, aangezien de gebruikte paneelspanning 12 watt is.

tekortkomingen

Ondanks een aantal positieve aspecten heeft het draadloze verlichtingssysteem nog steeds zijn nadelen:

 • vrij hoge prijs. Niet iedereen kan de aankoop van dergelijke technologie veroorloven;
 • als het een afstandsbedieningssysteem is, dan is controle over de batterijen in de console of een stabiel Wi-Fi-signaal noodzakelijk, anders is het niet mogelijk om de verlichting te manipuleren.
 • draadloze panelen vereisen speciale elektrische apparatuur, zoals een connector en een transformator, die op een gemakkelijk toegankelijke plaats moeten worden geïnstalleerd;
 • bij het installeren van metalen elementen is extra isolatie vereist.

species

In de regel zijn alle draadloze verlichtingssystemen vergelijkbaar met elkaar en verschillen ze in het type verzonden signalen, waarvan de belangrijkste als infrarood, radiogolf en puls worden beschouwd.

 • Infrarood signaalIn de regel wordt het gebruikt voor buitenverlichting in privégebouwen en op openbare plaatsen. Het bedieningsprincipe van dit type afstandsbediening is vergelijkbaar met dat van het beheer van tv's. Dergelijke systemen kunnen armaturen besturen die op een afstand van maximaal 10 m in zicht zijn.

De mogelijkheid om alle verlichtingstoestellen in het huis vanuit één plek te bedienen met behulp van dit signaal is uitgesloten.

 • Radiogolven signaal Het heeft een iets grotere impactstraal. De meest productieve worden beschouwd als gepulseerde signalen die zorgen voor een goede controle van de verlichting op afstand. Elk element in de set van deze draadloze verlichting heeft een radiosensor die via de afstandsbediening een signaal naar de lamp verzendt.

De straal van het signaal hangt af van het gebruikte apparaatmodel. In de aanwezigheid van de antenne bereikt 3 km.

Moderne systemen hebben een extra functie van vertraagde uitschakeling. Ze kunnen worden uitgerust met bewegingssensoren, waardoor dergelijke uitvindingen erg populair zijn onder comfortliefhebbers.

Afstandsbedieningen (afstandsbediening) kunnen voor elke kamer worden gedeeld of individueel.Apparaten hebben een ander aantal kanalen (in standaard - 2). Meestal bevat de afstandsbediening 5 knoppen die nodig zijn om verschillende apparaten te bedienen.

Samen met de consoles kunt u de verlichting regelen met een speciaal apparaat - een gemeenschappelijke controller die overal in de kamer is geïnstalleerd. Meestal is het gemonteerd aan de ingang van de gang, zodat de persoon die binnenkomt meteen het licht kan aandoen. Dit apparaat is een klein aanraakscherm of toetsenblok dat op elk oppervlak is bevestigd.

Er zijn ook meer vereenvoudigde versies van draadloze lichtregelsystemen, zoals slimme lampen en kroonluchters op het bedieningspaneel.

model

Momenteel zijn er een groot aantal modellen draadloze verlichtingsapparaten. Ze verschillen in technische kenmerken. De meest populaire opties zijn:

 • Draadloos multi-systeem Zamel. Het heeft 2 kanalen, de actieradius van de radio-installatie is maximaal 200 m, het is uitgerust met de optische signaleringsfunctie van de apparatuur.
 • Het Coco AWST-8802 model. Dit apparaat heeft slechts twee toetsen, gevoed door batterijen. Van de voordelen: de mogelijkheid van aanraakbediening, verbinding met Wi-Fi, lichtregeling gedurende een bepaalde tijd.
 • Draadloos apparaat "Delumo" Beheert de controle over drie zones tegelijk, niet alleen verlichting, maar ook andere verschillende elektrische apparaten. Verlengt de levensduur van gloeilampen.
 • Radiogestuurde schakelaars "Noteh" hebben goede technische kenmerken, een ruime keuze aan modellen, een garantie voor de kwaliteit van de fabrikant en redelijke prijzen.
 • NooLite radiografisch bestuurde kits hebben de mogelijkheid om het systeem uit te breiden, selecteer de vereiste lichtintensiteit voor elk kanaal. Wordt vaak gebruikt in het systeem van "smart home".

Hoe u met uw eigen handen het licht in het appartement draadloos kunt regelen, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer