Hoe maak je een lampenkap met je eigen handen?

 Hoe maak je een lampenkap met je eigen handen?

Verlichting speelt een belangrijke rol in huis. Een goed gekozen lichtbron is een combinatie van correcte helderheid en kracht met een mooi ontwerp van de lamp. Een goede oplossing zou een kroonluchter, een staande lamp of een lamp onder de lampenkap zijn. Maar als noch de stilering voor de vorige eeuw, noch het moderne product in het interieur passen, kan de lampenkap met uw eigen handen worden gemaakt!

Populaire materialen

Elementen van het interieur, gemaakt op een individueel project, handig en mooi geïntegreerd in de thuisomgeving.Ze zijn gemaakt van die materialen en in die kleuren die worden gecombineerd met het ontwerp van de kamers en zijn de sleutel voor een bepaalde stijlrichting.

Maar uiterlijk is niet alles. Elk product moet niet alleen voldoen aan het interieur, maar ook zijn functies vervullen. Voordat je leert hoe je een lampenkap met je eigen handen kunt maken, is het belangrijk om te bepalen waar je het moet maken. De materiaalkeuze wordt beïnvloed door de volgende nuances:

 • De locatie van de lampenkap. Er zijn verschillende opties: plafond, staande lampen op een hoge poot, met bevestiging aan de muur, tafellampen. Het is moeilijk om aan het nachtkastje hetzelfde totaalontwerp voor te stellen als onder het plafond. Een klein bedlampje kan op zijn beurt de functies van de kroonluchter in de woonkamer niet aan.
 • Dimensies. Hoe groter de diameter van het plafond, hoe moeilijker het is om het uit kleine elementen te maken. Als je voor een stoffen kap maar een meter materiaal nodig hebt, dan moet je voor een baldakijn ijsstokken meer dan een dozijn ijslolly eten.
 • Afspraak. Lampenkappen zijn geschikt voor vele gelegenheden. Ze creëren een romantische setting voor een date, een gezellige kameromgeving voor vriendelijke gesprekken, geven het interieur een vleugje lichtheid.Hoe meer licht de ruimte nodig heeft, hoe dunner en gemakkelijker de materialen moeten zijn, des te donkerder de verlichting is gepland - hoe dichter de materialen kunnen zijn en hoe verzadigd de kleuren.
 • Kosten. Niet alle materialen zijn goedkoper dan het kopen van een kant-en-klare lampenkap. Zo overtreffen kant, fluweel en sommige andere nobele stoffen de kosten van een product dat gemaakt is van afvalmateriaal vaak.

Lampenkappen gemaakt van stoffen, leer, verschillende soorten papier, fragmenten van hout, touwen en linten, kralen en metaal zijn erg populair. Niet minder gebruikelijk zijn producten van "afval" dingen en "veranderingen" die een nieuw leven hebben gekregen.

textiel

Niet elke stof is geschikt voor het naaien van een lampenkap. Conventioneel kan het worden verdeeld in twee typen: transparant en dicht.

Transparent is ontworpen voor kroonluchters en staande lampen, die een groot gebied moeten verlichten. Met deze stof kunt u een prachtig designplafond creëren zonder de technische kenmerken van verlichting in gevaar te brengen. Lichte sluiers, luchtige producten met dunne randen, "gebreide" opengewerkte plafondlampen zijn geschikt.

Transparante stoffen moeten op grote afstand van gloeilampen liggen en kant moet bij voorkeur zetmeelachtig zijn, zodat ze zelfs zonder frame een stijve vorm behouden.

Dichte stoffen zijn nodig om een ​​kamersfeer te creëren.Deze omvatten satijn, jacquard, linnen, jute, flock, zijde, nietje, stof met fotodruk. Er is ook een stof op het lichtcanvas, exclusief ontworpen voor lampenkappen met geometrische vormen.

Dikke stoffen zijn meer variabel in termen van ontwerp. Ze komen in elke gewenste schakering en kunnen een patroon hebben: geometrische patronen, verschillende soorten kooien, plots, vogels en dieren, bloemen- en bloemmotieven. Los daarvan is het vermeldenswaardig dat producten van leer, golfweefsels en de mogelijkheid om kleefbanden en linten te gebruiken om plooien van welke vorm dan ook te vormen.

Verandering van oude dingen zal helpen om te besparen op het creëren van een originele stoffen kap. In de loop zal holey jeans gaan, waarvan de hand niet uitsteekt, een trui, die de mol geproefd, snijdt van jute en alle kleding die heeft gediend.

hout

Bij het ontwerpen van lampen gemaakt van hout, wordt de basis vaak uitgevoerd en voor het plafond minder zware materialen. Dit belet echter niet het gebruik van kleine, lichtgewicht houten delen van niet-triviale vorm om een ​​lampenkap te creëren.

Het kunnen gevlochten producten zijn uit stroken hout (zoals een mand of een doos), flexibele dunne takken (wilg, hazelaar, berk), dunne houtsneden tot 10 centimeter in diameter, aan touw vastgemaakt in overeenstemming met het type gordijnen voor de deuropening.Een originelere uitstraling is een lampenkap, waarvan het frame is gemaakt van een oude prullenbak en het plafond is versierd met even rijen houten wasknijpers. Van de budgetopties - decoratie voor de lamp van sushi-sticks of een eenvoudige en elegante tint van de hoepel om te breien.

Massief houten plafond ook op de markt te vinden. Dit zijn de beste cilinders die de textuur van hout behouden en licht doorlaten, maar ze zijn moeilijk te produceren en vereisen enige vaardigheid in timmerwerk. Bovendien zijn ze vanwege de materiaal- en productietechnologie van hoge kosten.

metaal

Velen in de zin "metalen lampenkap" hebben associaties met omvangrijke kandelabers onder het plafond van gotische interieurs, maar moderne technologieën maken de productie mogelijk van elegante en laconieke producten uit aluminium en soortgelijke metalen in eigenschappen. Ze hebben een andere vorm, de diepte van de koepel kan integraal zijn of bestaan ​​uit enkele "randen", zoals een kaal frame.

De budgetversie van hun eigen handen is eenvoudig te maken met draad (aluminium of koper). Aluminium heeft een grotere diameter, geschikt voor producten met mooie vormen, maar zonder decoratieve elementen.Koperdraad is dunner en flexibeler. Het produceert niet alleen ingewikkelde plafonds, maar ook prachtige decor van elke mate van complexiteit. Het afgewerkte product van een draad kan geheel of gescheiden fragmenten worden geschilderd.

Om de draad de gewenste vorm te geven, gebruikt u een kleine emmer, een slakom op een steel, een afgebeelde vaas, een fruitmand of een ander object dat u om de bovenkant kunt wikkelen en vervolgens kunt verwijderen.

Een andere optie voor zelfgemaakte kunstwerken is een schaduw van munten. Als het geld uit het oude Sovjet-tijdperk thuis is bewaard, kunnen deze vervallen roebels worden omgezet in een originele plafondlamp als je ze lijmt met ribben met behulp van superlijm. Metalen cirkels met meerdere afmetingen moeten een diepe kom vormen waarin de lamp past.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit hard werken is, en zelfs een klein product zal veel munten nodig hebben, dus je zou deze optie niet moeten kiezen om de kroonluchter in de woonkamer te versieren. Maar als een decoratief ornament voor de tafel, zal het zeer nuttig zijn.

gips

Gips lampenkappen zijn zeldzaam. Meest gebruikte zijn halfronde en gekrulde plafondlampen in interieurs in een historische, vooral antieke, stijl.

Zelf maken is eenvoudig. Er is alleen gipsmix, water, medisch verband en de basis voor nodig om het toekomstige plafond te vormen. Het werk vindt plaats zoals in de techniek van papier-maché, maar in plaats van stukjes papier worden kleine fragmenten van een pleister, gedrenkt in een gipsmengsel, gebruikt.

Na het drogen zal het product van pleister getextureerd en ongelijk zijn. Het kan zo worden gelaten of gepolijst met fijn schuurpapier tot vloeiendheid.

plastic

Afgewerkte plastic producten treffen een verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren. Er kan niet een kleiner aantal originele plastic lampenkappen persoonlijk worden gemaakt met huishoudelijke artikelen van dit materiaal. Tot de populaire producten behoren flessen, bekers, wegwerplepels en rietjes. Het handigst zijn drinkflessen met een groot volume.

Gekleurd plastic wordt gebruikt om kleine onderdelen eruit te snijden. U kunt bijvoorbeeld bladeren, cirkels, ovalen, ruiten maken en deze vervolgens op het frame bevestigen. Transparant plastic dient als basis voor het schilderen met acrylverf en glas-in-loodverven.

Van de flessen van 5 of meer liters blijkt de afgewerkte hoes, als je het onderste deel van de container afsnijdt.De resterende bovenkant heeft al een gat voor de cartridge en de onderkant kan worden gevormd, afgesneden (verwarmd plastic krijgt mooie vormen), afgezet met een ander materiaal. Het blijft alleen om een ​​foto te tekenen.

papier

Papieren lampenkappen - een van de goedkoopste, comfortabel en gemakkelijk uit te voeren. Ze zijn lichtgewicht en universeel. Net als bij textiel zijn ze transparanter of dichter.

Licht, dat veel licht doorlaat, dergelijke lampenkappen zijn gemaakt van perkament of rijstpapier. Voordat u de onderdelen snijdt, moeten de vellen gladgestreken zijn. Dichte lampenkappen kunnen worden gemaakt van karton, behangpapier, krantenpagina's in de techniek van papier-maché.

draad

De meest populaire en eenvoudigste optie is een product gemaakt van draden (touw, sisal, touw, jute), die gedrenkt zijn in een grote hoeveelheid PVA-lijm en gewikkeld rond een ballon of een opblaasbare bal. Omdat tijdens het drogen de lijm transparant wordt, blijven er geen sporen achter op de draden, zelfs de gekleurde.

Een meer grof ogende en complexe lampenkap is gemaakt van gevlochten waslijn of touw. Het is niet mogelijk om het een ronde vorm te geven, maar de klassieke halfronde, kegelvormige of cilindrische hoes is ideaal voor kamers in een nautische stijl en loft-interieurs.Ook interessant zijn rieten plafonds gemaakt van vlechtwerk, touw, met behulp van macrame-techniek.

Handige materialen

Met goede verbeeldingskracht en bekwame handen, kun je een lampenkap maken van minder buigzame materialen: kralen, kralen, satijnen lintjes, gebruikte schijven, schelpen, boekenbladen of onnodige muzikale notitieblokken, golfkarton, mallen voor cupcakes en vele andere kleinigheden die niet meer kunnen worden gebruikt.

Stijl richting

De keuze voor een bepaalde stijlrichting voor interieurontwerp vereist dat je je eraan houdt, zelfs in kleine dingen:

 • Als het interieur de overhand heeft een van de klassieke richtingen, het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan hoogwaardige materialen en nobele tinten. Stoffen, veters, brons, gouden en zilveren elementen, sierlijke vormen, wit, beige, bordeaux, smaragd, bruin, evenals ivoor en schakeringen van fijn hout zijn geschikt. Vooral voordelig zal de lampenkap kijken, die eruit ziet alsof hij geërfd van de intelligente overgrootmoeder.
 • Etnisch ontwerp impliceert de aanwezigheid van de nationale kleur van een land. Europese stijlen naar stijfheid en elegantie,Aziatische regio is meer karakteristiek voor lichtheid, luchtigheid, eenvoud, oosterse stijl belichaamt fantastische motieven, heldere kleuren, kostbare sieraden, een combinatie van een groot aantal tinten.
 • Russische stijl, in tegenstelling tot ideeën, is geen wirwar van nationale symbolen, maar rijkdom, stevigheid, schoonheid en goede kwaliteit; Amerikaans - vrijheid van meningsuiting en originele materialen, bijvoorbeeld de omslag van de pagina's van roddelbladen.
 • stijlen, dicht bij de natuur, moet natuurlijke en eenvoudige materialen hebben - hout, stro, grof draad.
 • Moderne richtingen zoveel mogelijk vrij van beperkingen. Ze mogen absoluut alle materialen, afvalstoffen en de meest onverwachte oplossingen gebruiken: lampenkappen van touw, snoeppapiertjes, gebruikte schijven met een glad oppervlak, papieren bekertjes en cocktailkokers. En dit zijn slechts een paar variaties op het onderwerp.

Masterclass over maken

Op het eerste gezicht is een lampenkap op zich misschien geen gemakkelijke taak, maar een gedetailleerde beschrijving helpt u in een paar eenvoudige stappen om te gaan.De meest lichte uitvoering is frameloze papierproducten, touw, kant.

Om een ​​papieren lampenkapaccordeon voor een kroonluchter, een vloerlamp of een bureaulamp te monteren, hebt u het volgende nodig:

 • Maak een stuk papier (je kunt behangpapier) van 150 cm lang en minimaal 30 cm breed;
 • Een eenvoudig potlood op de lijn om de "randen" van de accordeon te identificeren met 3 of 5 cm;
 • Monteer de accordeon, met de nadruk op de geplande lijnen;
 • Maak met behulp van een perforator gaten in het plafond langs de bovenrand en steek er een lint of koord in om de breedte van de bovenrand van het plafond aan te passen;
 • Lijm de twee uiteinden van de accordeon met superlijm.

De meest populaire bolvormige lampenkap maken je hebt nodig: 20-25 meter katoen-linnen draad (dik) of zacht touw, schaar, constructie PVA-lijm, water, lijmcontainer, marker, dichte, effen gekleurde opblaasbare bal, medische handschoenen, vaseline, basis voor de lamp.

Acties worden in fasen uitgevoerd:

 • Bereid het werkoppervlak voor. Het is het gemakkelijkst om acties uit te voeren op een tafel bedekt met een film;
 • Verdun de lijm met water in een verhouding van 2 tot 1, doe een bol garen in de resulterende oplossing. Het moet nat worden.Indien nodig kunt u tijdens het werk meer oplossing toevoegen;
 • Terwijl de draden lijm absorberen, blaast u de bal op tot de gewenste maat, markeer rond de staart van de bal een cirkel, waarvan de diameter gelijk is aan de diameter van de gloeilamp. Loop lichtjes de bal van vaseline;
 • Bind een bal met een draad en wikkel deze in een chaotische volgorde totdat deze zonder draad zit. Het is wenselijk dat het weven dun en spiderachtig is;
 • Wanneer het weven voltooid is, moet de punt van de draad opnieuw rond de staart van de bal worden vastgemaakt en de overmaat afsnijden;
 • Hang de bal 48 uur op een droge plaats totdat deze volledig droog is. Het is belangrijk op te merken dat er lijm uit druipt, dus onderaan moet een capaciteit worden voorzien.
 • Prik in of blaas de bal uit en haal hem uit de lampenkap. Het product is klaar.

Ongelooflijk mooie tinten ronde kanten servetten. Ze geven de ruimte verfijning en romantiek, en het is heel eenvoudig in uitvoering.

Aangezien de basis van de veter draad is, is de productietechnologie vergelijkbaar met de vorige versie:

 • Bereid een werkplek voor en alles wat je nodig hebt: schaar, witte lijm zonder geelheid of transparant, kant- of kanten servetten, water, een contrasterende opblaasbare ballon zonder patroon;
 • Los de lijm op met water, dompel onder in een mengsel van servetten voor decoratie;
 • Blaas de bal op, markeer het gat onder de bol, smeer het oppervlak van de bal in met vaseline;
 • Overlap de kanten cirkels, bewegend van het aangegeven gat voor de lamp met de klok mee;
 • Laat het gedurende 24-48 uur staan ​​om volledig te drogen;
 • Bevestig de cartridge en lamp.

Ook voor frameloze lampenkappen zijn producten gemaakt van metaal, plastic en houten fragmenten die aan elkaar zijn gelijmd en die een halfrond of rond plafond vormen. Bijvoorbeeld van munten, tandwielen, kopjes, takken.

Het frame is vereist voor meer complexe prestaties van producten gemaakt van dun papier of textiel. Hiermee kunt u lampenkappen van verschillende vormen, maten en complexiteit verzamelen.

Hoe maak je een frame?

Ideaal voor de realisatie van de geconcipieerde ideeënbasis van de oude lampenkap.

Zo niet, dan kunt u een nieuwe maken uit de volgende materialen:

 1. Wire.
 2. Metalen hangers voor kleding.
 3. Plastic verpakkingen van de dranken.
 4. Plastic en rieten manden.
 5. Borduurring.

Het draadframe is het meest bewerkelijk, maar het product is betrouwbaar en stevig.Het belangrijkste voordeel van de draad is dat je de basis elke vorm kunt geven: kegel, cilinder, vierkant, tetraëder.

Het samenstel vereist staaldraad met een dikte van 2-3 mm, draadsnijders, buigtangen (tang), rondbektang, een hamer, een houten blok, schuurpapier, lakemail, een soldeerbout.

voortgang:

 • Leg de draad op een houten blok met een hamer recht.
 • Snijd de draad in stukken in overeenstemming met de diameter van de bovenste en onderste ringen en de hoogte van de "randen" van het frame.
 • Afgewerkt fragmenten gereinigd van onregelmatigheden en roest met schuurpapier; met behulp van een ronde tang en tang, geef ze de gewenste vorm. Het klassieke frame is twee ronde bases van verschillende diameter en 4-6 ribben.
 • De uiteinden van het werkstuk voor de basis schuin afsnijden, opzij zetten.
 • Aan het bovenste uiteinde van elk stuk draad voor het maken van randen, maakt u een klein knoopsgat en rijgt u deze in de bovenste ring van het frame. Verspreiden op dezelfde afstand.
 • Wikkel de uiteinden van de draad op de bovenste ring en de gewrichten van de basis met de ribben met dunne koperdraad, druk erop met een tang en soldeer.
 • Ronde buigtang buigt de lus aan de onderkant van de ribben,leg de onderste basisring erop, pas de afstand aan, druk erop met een tang, wikkel hem met draad, druk hem opnieuw in met een tang en soldeer.
 • Het afgewerkte frame om te bedekken met lichtgekleurd email, zodat na een tijdje de draad niet donkerder wordt en geen vuile vlekken achterlaat op de stoffen kap.

Het frame van de oude metalen hangers voor kleding gaat op hetzelfde principe als de draad, maar vereist minder inspanning en het blijkt minder duurzaam te zijn.

Voor de vervaardiging moet je de schouders afwikkelen tot lange draadstrips, waarvan met behulp van een tang en ronde tang de details van de gewenste vorm en grootte worden gevormd. Overtollig kan worden afgebeten met een tang. Tussen de delen zijn verbonden met behulp van bouwlijm, dunne draad of elektrische tape.

Lege plastic flessen met een inhoud van 5 liter kunnen ook dienen als een goede basis voor een lampenkap als u de dop verwijdert en de bodem afsnijdt. Het resulterende plafond kan worden geverfd, geverfd, gedecoreerd met plastic onderdelen.

Een grote ruimte voor verbeelding wordt geboden door plastic manden met drie kopjes voor oud papier en verouderde rieten manden.Ze zijn bijna klaar om te worden gebruikt als een lampenkap, het blijft alleen om een ​​gat in de bodem te maken voor de gloeilamp, en als je de fantasie inschakelt en decoreert, zal niemand de stembus van gisteren herkennen in de luxe vloerlamp.

Het laatste type frame is ook gebaseerd op het gebruik van een bekend object op een ongebruikelijke manier. Voor de vervaardiging van een eenvoudige en handige houten basis heeft u alleen een borduurring nodig voor borduurwerk van verschillende diameters. De ringen zijn met elkaar verbonden met een touw, vlechtwerk of koord met elke handige knoop of doorgaande gaten geboord rond de omtrek. Ze kunnen in oplopende volgorde worden gerangschikt voor staande lampen en aflopend voor plafondkandelaars.

Hoe te naaien van een stof?

Voor het naaien van een klassieke stoffen kap in de vorm van een cilinder, heeft u een patroon, textiel, boven- en onderframe ringen, PVC-folie voor lampenkappen of wit katoen, textiel en een draadspoel in kleur, een naaimachine, ijzer, lijm, schaar, wasknijpers, een vochtige doek, gewichten nodig .

Stapsgewijze instructies om een ​​oude lampenkap met een nieuwe doek over te halen of een omslag te omhullen met een nieuw frame omvatten verschillende stappen:

 • Voorbereiding van de werkplek.
 • Een tekeningpatroon maken. Een cilindrische lampenkap is voldoende om te meten met een meetlint, en de taps toelopende moet worden "gerold" over een vel papier om een ​​patroon te tekenen. Nadat het begin is gemarkeerd, wordt het op de lijn op het papier aangebracht zodat het samenvalt met het teken en over het vel wordt gerold, waarbij elke 3-5 centimeter een nieuw punt aan de boven- en onderkant wordt gemarkeerd totdat het "begin" -teken opnieuw het papier raakt. Teken op deze plaats de tweede regel. Aan de voltooide tekening moet je 2-4 cm aan de randen toevoegen en vervolgens het patroon overbrengen naar de stof en de PVC-film. Snijd het stuk op de film.
 • Film op stof lijmen. Het moet precies samenvallen met de tekening, plus toelagen van 3-4 cm vanaf elke rand. Nu kunt u snijden.
 • Vergadering. Er zijn twee opties: steek of kleef het deksel op de basis. De tweede is veel sneller en gemakkelijker, dus de meeste geven er de voorkeur aan. De montage begint met het bevestigen van de lampenkap op de bovenste en onderste ring met behulp van haringen of klemmen. Het is belangrijk om een ​​uniforme inkeping vanaf de rand waar te nemen, zodat de stof goed aansluit op de basis. Als de lampenkap correct is bevestigd, moet u de bovenste en onderste randen markeren en de plaats waar de naadverbinding zich ten minste in twee punten heeft gevormd.
 • "Staple". Verwijder de wasknijpers, vouw de lampenkap open en leg ze neer op het werkoppervlak. Verbind dan op de aangewezen punten en lijm met superlijm. Nadat het product moet worden omgedraaid en de naadgewichten moeten worden aangebracht, zodat de lijm goed wordt vastgepakt.
 • Randverwerking. Hier zijn toelagen die aan het begin zijn overgebleven nuttig. Ze worden behandeld met lijm en vervolgens naar binnen gebogen, rond de basisring en vastgemaakt met clips. Dit moet afwisselend met de bovenste en onderste ring worden gedaan.
 • Lijmpaper plakken. Deze fase is niet verplicht, maar voor meer nauwkeurigheid kunt u de randen lijmen met een dunne strook zelfklevend papier in de kleur van de lampenkap.

Hoe de oude lamp thuis updaten?

Restauratie van de oude lampenkap kost niet veel tijd en het resultaat zal alle bewoners van het huis verrukken. Er zijn veel variaties op het thema: een oude kinderlamp met stripfiguren kan worden getrokken met een nieuwe doek en een inscriptie of patronen kunnen door een stencil worden gesproeid, in de slaapkamer kun je een sterrenhemel met licht maken en een vloerlamp in de woonkamer kan worden versierd met vlinders.

Decoreren met kleurpasta van interessante vormen (strikken, schelpen, spiralen) is geschikt voor decoratie in de keuken.De decoratie ziet er oorspronkelijk uit met kanten servetten, metalen elementen in de stijl van steampunk, papieren bloemen.

De decoupage-techniek met het gebruik van prachtige patronen op servetten en speciale composities om ze over te brengen op textiel, kan de oude lampenkap redden. In dezelfde techniek worden antieke producten gemaakt.

Als het huis door wereldwijde veranderingen is gegaan, is het de moeite waard om de lamp aan te passen aan de nieuwe stijl. Romantische lichte tinten, bloemenprints, strovlechten en kanten ruches passen bij de stijl van de Provence, industriële thema's ondersteunen het moderne interieur, chromen oppervlakken en scherpe vormen passen perfect in minimalisme, techno en hightech, luxueus gedecoreerd met kralen, parels, kralen, lint en Kant lampenkappen zullen hun plaats vinden in historische interieurs, terwijl papier, bamboe, jute en andere natuurlijke materialen een beroep zullen doen op liefhebbers van nationale kleuren.

Stijlvolle en mooie ideeën voor zelfgemaakte plafond-, vloer- en desktopmodellen

Het ontwerp van een ongewone lampenkap met je eigen handen is een van die situaties waarin schatten met mezzanines en oude dingen vanaf een balkon een tweede leven kunnen krijgen.Zo kunnen gekleurde lapjes stof en sieraden veranderen in een boho-lampenkap, terwijl grove materialen, metaal en glas een decoratie kunnen worden voor een interieur in een loftstijl.

Een prachtige plafondlamp in de hal of slaapkamer kan worden gemaakt van kant, papier, grote kralen, om een ​​katoenen basis met stoffen bloemen te versieren. Keukenthema-ondersteuningslampen van oude gebruiksvoorwerpen, wijnkurken, cocktailstro, lepels, flessen. In de kinderkamer kun je lampenkappen maken uit de helften van de wereld, behang gebruiken met sterren om de lamp in te lijsten, de kamer in lichte, fabelachtige lampen in een prachtige oosterse stijl versieren.

Een uitstekende oplossing voor een staande lamp is een lampenkap, gehaakt, geweven met macramatechniek of gemaakt van opengewerkte servetten. Als er geen klaar degenen in het huis zijn, zullen schema's voor het breien helpen om het gewenste patroon te creëren.

Goed idee voor tafellampen - schilderen met glas in lood op glas, waarmee de identiteit van Tiffany wordt nagebootst.

Hoe u een lampenkap van draad kunt maken, u kunt meer in detail zien in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer