Touch verlichting

Kunstlicht is een integraal element in elke kamer, ongeacht stijl, grootte, doel en andere parameters. Verlichtingsapparaten vervullen niet alleen een belangrijke functie, vullen de ruimte met licht, maar spelen ook een belangrijke rol als decoratief element. Ze worden gebruikt om bepaalde accenten te markeren, lampen in de buurt van schilderijen, beeldjes, foto's en meubels plaatsen. Ook zonder lampen kan het niet werken tijdens het werken of studeren 's nachts.

Opgemerkt moet worden dat met behulp van licht u visueel de grootte van de kamer en zelfs de architectuur kunt veranderen.

Om comfortabel in de kamer te zijn, is het nodig om de helderheid van de verlichting aan te passen. Het is nodig om aanvullende elementen vast te stellen die voortdurend moeten controleren.Voor handig gebruik en veiligheid, ontwikkelde "slimme" verlichting. Verderop in het artikel zullen we het hebben over sensorlampen en hun toepassingsgebied.

species

De moderne markt biedt een breed scala aan "slimme" lichten.

Alle producten van dit type kunnen worden onderverdeeld in twee subgroepen:

 • modellen met batterij;
 • lampen op netspanning.

Verlichtingstoestellen kunnen ook op de muur of tafel en op een ander plat horizontaal oppervlak worden geplaatst. Afhankelijk van het type lamp, kan de temperatuur van het licht warm of koud zijn.

Tafellampen worden meestal gebruikt voor het ontwerp van werkgebieden, op het bureau in de buurt van de computer.

Wandopties worden meestal bevestigd in de buurt van bedden, sokkels en andere meubels. Ze worden ook geïnstalleerd in gebieden met een aanzienlijk gebrek aan natuurlijke of kunstmatige verlichting.

Aanraaklampen worden actief gebruikt voor thuis, op kantoor, op kantoor. Lampen die zichzelf aandrijven, zijn een veelvoorkomend element voor hightech-stijl - hightech.

In deze decoratieve richting, hoe meer automatisering, hoe beter.

Speciale functies

Sensorlampen zijn uitgerust met speciale sensoren die reageren op beweging. Het is dit element dat lampen van dit type onderscheidt van andere producten op de markt. Door de sensoren worden de lampen automatisch in- en uitgeschakeld. Dit is erg handig, vooral als de kamer geen ramen heeft of als de kamer aan de noordkant ligt.

In plaats van naar een schakelaar te zoeken, ga je gewoon in de lamp omhoog.

Het is vermeldenswaard dat de installatie van aanraakverlichting aanzienlijk zal besparen op elektriciteit. Het "slimme" licht is dus niet alleen handig, maar ook winstgevend. De installatie van de lamp kost weinig tijd en is helemaal niet gecompliceerd.

Om het maximale comfortniveau van het apparaat te bereiken, het is noodzakelijk om dergelijke parameters aan te passen:

 • De gebruiksperiode van de schakelaar.
 • Respons afstand.
 • De gevoeligheid van de lamp.

Mode voor sensoren

Tegenwoordig zijn aanraaklampen wijdverspreid, LED-modellen zijn vooral populair. Dit type lamp schijnt fel en verbruikt een minimum aan elektriciteit. Gezien het rijke bereik, hebben kopers de mogelijkheid om de meest handige, praktische en stijlvolle optie te kiezen. Opgemerkt moet worden dat de methode van installatie ervan afhangt van de aanpassing van de lamp.Apparatuur voor de sensorruimte kan worden gekocht via online winkels of in verkooppunten van verlichtingsapparatuur.

In woonruimten zijn "slimme" lampen vaak te vinden in de keuken. Wanneer handen bezig zijn met schoonmaken of koken, zijn aanraaklichten precies wat u nodig hebt. Als kinderen in het appartement wonen, zal een comfortabele lamp het kind helpen de angst voor het donker op te nemen.

Met slechts één aanraking kan het kind het licht aan doen als hij midden in de nacht wakker wordt.

Werkingsprincipe

Een sensor die reageert op aanraking is bevestigd aan de lampbehuizing. Dit element is verbonden met het apparaat dat verantwoordelijk is voor de hoeveelheid licht en werkt volgens het principe van een standaardcondensator. Het lamphuis fungeert als een condensatorplaat.

De capaciteit van de condensator neemt toe zodra de gebruiker het apparaat aanraakt. Als gevolg van dergelijke veranderingen wordt de sensor ingeschakeld en wordt een signaal verzonden om de lamp in te schakelen of in te schakelen om deze uit te schakelen. Al deze processen duren een ogenblik. Opgemerkt moet worden dat energiebesparende lampen die eerdere opties verdringen niet zijn gereguleerd in termen van het regelen van de helderheid van de verlichting.

Bij het kopen van een apparaat moet worden gekeken naar het type lamp dat voor een specifieke lamp wordt gebruikt. Als het model uitsluitend is ontworpen voor fluorescentielampen, wordt het gebruik van halogeen of andere opties sterk afgeraden. Afhankelijk van het model kan de lamp verschillende werkingsmodi en soorten inschakelen hebben.

De lamp kan worden ingeschakeld door aanraking of wanneer de persoon zich op een bepaalde afstand van het verlichtingsapparaat bevindt.

Gebruiksvoorwaarden

In gespecialiseerde winkels verschijnen steeds meer nieuwe, verbeterde modellen die een hoge frequentie hebben en iemands benadering op een langere afstand regelen. Om de gebruiker de gelegenheid te geven het werk van de lamp zelf aan te passen, rustten de ontwikkelaars de lamp uit met een aantal functies.

Als we het hebben over een apparaat dat werkt vanuit het lichtnet en is aangesloten op een gemeenschappelijk systeem, is het na plaatsing nodig om twee draden aan te sluiten: nul en fase.

Na de aankoop is het ook noodzakelijk om bekend te raken met de instructies en bepaalde aanbevelingen op te volgen.

Werkt op batterijen

Vanwege de compactheid, praktische bruikbaarheid en gemakkelijke bediening zijn "slimme" lichtbronnen op batterijen enorm populair geworden. Voor gemakkelijke bevestiging is het apparaat uitgerust met een sterk plakband of bevestigingsmiddelen voor zelftappende schroeven.

Te koop zijn er modellen die worden meegeleverd zodra een persoon zich op een afstand van 3 meter bevindt. Afhankelijk van het type apparaat kan de dekkingshoek verschillen, van 90 tot 360 graden. Meer gedetailleerde informatie over de kenmerken van een specifieke lamp vindt u in de documentatie van het apparaat.

Voor het gebruik van compacte armaturen zijn in de regel 4 AA-batterijen nodig. Als lichtbron worden meestal LED-lampen gebruikt.

Indien nodig kunt u tijdens een reis een lamp meenemen. Dit apparaat is handig voor mensen met een visusstoornis. Een extra lichtbron die u mee kunt nemen om op kantoor te werken, maakt de werkstroom comfortabeler en vruchtbaarder.

Als u een schuur of een andere extra verlichting moet ontsteken, waar geen licht is, zal de aanraaklamp met batterijen perfect passen.

In dit geval wordt het aanbevolen om een ​​model met een waterdichte behuizing aan te schaffen.

De voordelen van apparaten op batterijen:

 • Spaar vrije ruimte.
 • Praktisch, veilig en gemakkelijk te gebruiken.
 • Breed bereik. Producten verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functionaliteit.
 • Gunstige prijzen.
 • Elektriciteit sparen.
 • Eenvoudig installatieproces van de armatuur.
 • Veelzijdigheid. De reikwijdte van hun gebruik is breed: van woongebouwen tot kantoren, conferentiezalen en kantoren.
 • Lange levensduur als er geld werd uitgegeven aan lampen van hoge kwaliteit.
 • Milieuvriendelijkheid. Producten die volgens internationale normen zijn gemaakt, zijn milieuvriendelijk en volledig onschadelijk voor de gezondheid.

Populaire handelsmerken

Het Chinese merk Xiaomi, dat bekend staat om zijn betaalbare smartphones, produceert ook een breed scala aan "slimme" technologie, waaronder touchscreen-armaturen. Tafelaanraaklampen van het bovengenoemde merk worden op grote schaal gebruikt vanwege een redelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit, evenals praktische bruikbaarheid en compactheid.

Stijlvolle en comfortabele lampen kunnen in elk deel van het huis worden geplaatst, of het nu gaat om een ​​klein bureau of een nachtkastje.Producten onder het merk Xiaomi worden wereldwijd verkocht.

Russische kopers kunnen alle voordelen van lampen waarderen, goederen bestellen via een online winkel of door het te kopen in gespecialiseerde winkels.

Verschillende modellen

Ondanks het feit dat LED-lampen de belichaming zijn van moderne technologie, wordt het onderwerp van de oudheid nog steeds gebruikt bij de vervaardiging van "slimme" lampen. De "vlam" van de lamp ziet er visueel uit als een schaal waarin een vuur brandt. Natuurlijk is dit een bekwame imitatie, bereikt door het spel van licht, textiel en andere elementen.

Een lamp van dit type zal een buitengewone en aantrekkelijke decoratie van de kamer in etnische stijl zijn.

beoordelingen

Recensies van "slimme" lampen zijn meestal positief. Kopers die de voordelen van LED-lampen persoonlijk waardeerden, wijzen erop dat dit zeer handige, praktische en tegelijkertijd stijlvolle lampen zijn.

Jonge ouders verklaren dat de aanraaklamp de beste aankoop is voor de kinderkamer.

Door eenvoudig gebruik leren kinderen snel de verlichting te regelen.

De betaalbare prijs van dit type product heeft een belangrijke rol gespeeld bij de distributie en popularisatie van sensorische verlichting. Opgemerkt moet worden dat de prijs afhankelijk is van de fabrikant, de functionaliteit van het model, het type lamp en andere parameters.

De lovende kritieken gaven aan dat zintuigverlichting heel geschikt zou zijn op basis van verschillende soorten gebouwen: huizen en appartementen (alle locaties, inclusief de inkomhal en gangen), kantoorgebouwen, werkruimten, winkels, enzovoort.

In de volgende video vindt u meer informatie over aanraakverlichting.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer