Spoorverlichtingssysteem in het interieur

Elk jaar zijn er steeds meer nieuwe ideeën voor interieurontwerp, dus interieurdecoratie wordt steeds complexer. En standaard verlichtingsarmaturen passen vaak gewoon niet in de algemene sfeer, waardoor je gedwongen wordt naar andere opties te zoeken. Hierdoor ontstond een spoorverlichtingssysteem, dat op zichzelf lampen, rails en andere elementen combineerde.

Het belangrijkste doel en de toepassing

In eerste instantie werden spoorverlichtingssystemen gemaakt voor winkelcentra. Ze hebben de aandacht getrokken van potentiële kopers naar een bepaalde winkel. Producten worden vaak van plaats naar plaats verschoven, dus het is noodzakelijk om lampen te gebruiken met een instelbare lichtinvalshoek.

In de loop van de tijd besloten de ontwerpers om dit type verlichting in stadsappartementen te gebruiken, zodat bewoners de richting van de lichtstralen konden veranderen als ze dat wilden.

Hanglampen helpen de gebreken te verbergen en focussen op de verdiensten van de kamer. Met hun hulp werd het mogelijk om de parameters van een kamer visueel te veranderen en in verschillende kleuren te schilderen.

Spoorverlichtingsapparaten worden op veel gebieden gebruikt, bijvoorbeeld in restaurants, cafés en bars. Ze helpen een bepaald gebied te markeren.om de relevantie ervan op dit moment te tonen. Dergelijke lampen zijn nodig voor beurshallen en musea.

Het systeem zelf bestaat uit een rail, ophangelementen, lampen, fittingen en geleiders. Ondanks de schijnbare complexiteit van het systeem, zijn bandensystemen eenvoudig te gebruiken en kunnen daarom niet alleen binnenshuis, maar ook op straat worden geïnstalleerd.

Hun installatie vereist niet veel ervaring en het veranderen van de verlichtingshoek kost bijna geen tijd.

Ontwerpkenmerken van de busbar en zijn typen

Volgsystemen hebben een solide en flexibel ontwerp, zodat ze op elk oppervlak kunnen worden gemonteerd en hun configuratie kunnen worden gewijzigd om de beste belichtingshoek te krijgen. Het belangrijkste kenmerk van het ontwerp is de lichtbronnen die mobiel zijn en, indien gewenst, kunt u ze van de ene fase naar de andere verplaatsen.Tegelijkertijd kunt u in dezelfde busbar verschillende fixtures gebruiken met elke vorm en kracht.

Het belangrijkste voordeel van de baan ligt in het vermogen om de kamer te verlichten, zelfs als een van de lampen uitvalt.

Alle lampen werken immers onafhankelijk van elkaar. Spoorrail kan worden onderscheiden door zijn vorm, installatiemethode en het aantal fasen. De fase van de track hangt af van het aantal koperen railkoper in de baan. Eén band heeft één zin, twee banden - twee fasen en drie banden - drie fasen.

Het aantal fasen beïnvloedt het vermogen van de lampen om onafhankelijk van elkaar te werken, dat wil zeggen, hoe meer fasen, hoe meer lampen en meer bedieningsmogelijkheden.

Een speciaal voordeel is een driefasig spoor, dat op een spanning van 380 V op het lichtnet kan worden aangesloten om de belasting gelijk over de frases te verdelen.

Bij wijze van montage kunnen volgbanden zijn:

 • Extern en geïnstalleerd in een verticale of horizontale positie met bevestigingsmiddelen of ophangkabels.
 • Ingebed en bevestigd onder het werkgebied om de aandacht te trekken.

De busbarbox kan een rond of vierkant gedeelte hebben.Als u een nummer koopt om te bestellen, kunt u een product van elk ontwerp met een willekeurig aantal gezichten bestellen. Van externe verschillen zal de werking van het apparaat niet veranderen.

Sterke en zwakke punten

Beweegbare lampen hebben veel positieve eigenschappen waardoor ze populair zijn bij kopers:

 • Met hun hulp kunt u een algemene of accentverlichting creëren op basis van persoonlijke voorkeuren.
 • Een ander pluspunt van het systeem is de mogelijkheid om het op verschillende oppervlakken te installeren. Het kan immers een hangende, wand- en plafondconstructie hebben.
 • Alle componenten van het apparaat zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn duurzaam en stabiel, waardoor een langdurig gebruik van het systeem wordt gegarandeerd.
 • Bandensystemen - een combinatie van gemak, lichtheid en functionaliteit. Daarom kunt u met hun hulp eventuele functionele problemen oplossen.
 • Een ander voordeel van de baan is het innovatieve uiterlijk, waardoor het harmonieus in elk interieur kan kijken.
 • Het systeem heeft één ernstige tekortkoming die het voor sommige mensen onmogelijk maakt om het te verwerven. Dit is een hoge prijs.

Spoorsystemen zijn een uitstekende oplossing voor het verlichten van het pand, niet alleen in een residentieel gebouw, maar ook in een winkelcentrum of stadspool.Zelfs in kleine appartementen met lage plafonds, zal het gebruik ervan helpen om de ruimte in een gunstig daglicht te stellen.

Welke lampen worden gebruikt?

Sprekend over de typen verlichtingsinrichtingen, kan worden opgemerkt dat bijna elke lamp in de baan kan worden gebruikt. Eerder werden hiervoor halogeen- of fluorescentielampen geselecteerd, maar in de moderne wereld van de technologie worden LED-apparaten en andere producten die een minimum aan elektriciteit verbruiken, hoog gewaardeerd.

Op basis hiervan kunnen we concluderen dat Spoorverlichting kan worden ingedeeld volgens de installatiemethode, het toepassingsgebied en de functionaliteit:

 • Bij wijze van installatie kunnen ze aan de muur, het plafond en opgeschort zijn.
 • Belichting, technische, draai- en zoeklichtlampen onderscheiden zich door hun omvang en functionaliteit. De modernste zijn schijnwerpers en belichtingslampen, die zijn ontworpen om zich op specifieke gebieden te concentreren.

Dankzij een enorme selectie aan armaturen die geschikt zijn voor het volgen van verlichtingssystemen, kunt u experimenteren met licht. Tyre-apparaten kunnen overal worden gebruikt, of het nu een straat of een afgesloten ruimte is.Ze kunnen de belangrijkste of extra lichtbron zijn - het hangt allemaal af van de ontwerpideeën of de wensen van de koper.

Hoe te kiezen?

Als u deze verlichtingsmethode kiest, moet u zich concentreren op verschillende hoofdaspecten:

 1. Het apparaat moet worden uitgerust met spaarlampen om de hoeveelheid verbruikt energie te besparen.
 2. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de voedingsspanning, die aangeeft dat het systeem kan werken met verschillende spanningsfluctuaties.
 3. Productiematerialen moeten van hoge kwaliteit zijn, zodat de baan binnen een korte tijd niet kapot gaat.
 4. De kosten van een kwaliteitsapparaat overtreffen de kosten van goedkope analogen.
 5. Het ontwerp en de vorm van bandsystemen moet volledig in overeenstemming zijn met de stijlrichting en de grootte van de kamer.
7 foto

Interessante interieurideeën

Het is voor niemand een geheim dat goed ontworpen verlichting de sfeer in het huis volledig verandert. Met behulp van lampen is het mogelijk een kamer in functionele zones te verdelen, bijvoorbeeld in de slaapkamer / woonkamer of keuken / eetkamer.

In verschillende stijlen worden bepaalde spoorverlichtingssystemen gebruikt. Organisch kijken in de stijl van hi-tech of minimalistische schijnwerpers beknopte vormen. Ze hangen niet noodzakelijkerwijs aan het plafond en worden gebruikt als een extra lichtbron. Ze kunnen dagelijks worden gebruikt als ze op de juiste plaats en plaats zijn geïnstalleerd.

Tyre systemen zijn goed benadrukt klassieke keuken of woonkamer, vooral als hun ruimte niet erg groot is. Door het apparaat in de gang of badkamer te installeren, is het mogelijk om het aan te sluiten op een speciaal bedieningspaneel om het verlichtingsniveau aan te passen.

In de "Chroesjtsjov" of in het studio appartement ziet er perfect lichtslingers. Ze zijn licht in gewicht en hebben de mogelijkheid om hun hoogte aan te passen. Door zijn buigzaamheid, miniatuur en eenvoudige installatie, kunnen de verlichtingssystemen op de kabels in de kamer worden geïnstalleerd met zowel lage als hoge plafonds.

Overzicht van een van de modellen van het spoorverlichtingssysteem, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer