De vervaardiging van Thaise lantaarns en het gebruik van decoraties in het interieur

Met het begin van de vakantie wil ik het huis op een speciale manier versieren. De zogenaamde Thaise lantaarns kunnen bijvoorbeeld een buitengewone oplossing zijn. Maar helaas, je kunt ze niet in een gewone winkel kopen. In deze situatie wordt de man in de straat geholpen door het materiaal van dit artikel, waarin hij vertelt hoe hij met zijn eigen handen een ongewone krans van katoenen ballen kan maken, en waar en hoe hij ze moet ophangen, zodat ze er niet alleen mooi, maar ook passend uitzien.

Speciale functies

Thaise lantaarns zijn niets anders dan een gloeiende guirlande met filamenteuze ballen. Dit decoratieve element dankt zijn naam aan de provinciesteden van Thailand, waar de productie van deze decoraties een gewoonte is. In feite zijn de ballen, die het hoofddecor zijn van de toekomstige slinger, duurzame garenkogels die met speciale lijm zijn bevestigd.

Hun grootte is gemiddeld 6,5 cm, volgens de textuur zijn ze een beetje donzig. Door het licht dat uit de bol van de slinger komt, verspreiden ze de lichtstroom voorzichtig. Zo'n decoratie is fascinerend, het kan een gunstig effect hebben op de stemming van een persoon. Tegelijkertijd is de slinger met ballen door LED-lichtbronnen niet gevaarlijk, omdat de LED's tijdens het werk niet opwarmen.

Dit decor kan de ruimte versieren, niet alleen tijdens de nieuwjaarsvakantie. Je kunt het gebruiken op verschillende familiefeesten. Ze kunnen de waarneming van de ruimte visueel veranderen, de kamer mysterieus en elegant maken. Voor hun productie zijn geen dure componenten nodig: genoeg katoenen garens, lijm en ballen van de juiste maat.

Het enige dat het productieproces kan bemoeilijken, is een speciale oven die door fabrikanten wordt gebruikt.

Het pakket bevat geen festoon: het wordt afzonderlijk gekocht, het selecteren van het gewenste aantal LED-bronnen en, dienovereenkomstig, de lengte. Alle katoenen lantaarns moeten dezelfde maat hebben, bovendien moet de slinger voor hen zonder enig ander decor zijn. Het zou een enkele lichte kleur moeten schijnen. Kleurtonen zijn niet nodig - de gloed en zullen dus veelkleurig zijn vanwege de verschillende tinten zelfballen.

Varianten van gebruik in het interieur

Garland met Thaise ballen kan op verschillende plaatsen in het huis worden opgehangen. De traditionele optie zou bijvoorbeeld een boom zijn, die het mogelijk zal maken om een ​​speciale magische geest in de kamer te brengen. Als deze techniek te triviaal lijkt, kunt u andere locaties van de slinger bedenken.

Je kunt decoreren met dergelijke decorportières en soms met dakranden. Het ziet er prachtig uit, en de extra verlichting, zij het in beperkte mate, maar compenseert het gebrek aan kamerverlichting in de avond. De decoratie met ballen van muurplanken en rekken zal er prachtig uitzien. In dit geval kan de slinger niet alleen op de planken zelf worden gehangen, maar er ook op worden gelegd, die er nog interessanter uit zal zien.

Iemand gooit een soortgelijk decor op krukken, banken en zelfs stoelen. Anderen leggen ze op de grond, rondom bijvoorbeeld een mini-broeikas thuis. Vreemd genoeg biedt zelfs een zorgeloze manier van gebruik je de mogelijkheid om een ​​huiselijke sfeer in de kamer te brengen. Soms versieren een feestelijke eettafel, kasten en kaptafels de slinger met ballen.

Craftswomen kunnen aanpassen met behulp van Thaise ballen kroonluchters en wandlampen, ze maken grote spiegels, opknoping potten, babybedjes. In dit geval kan de locatie in het kinderbed anders zijn.Ballen trekken de aandacht van kinderen, omdat hun filamenten van verschillende kleuren ongebruikelijk en gemaakt zijn. Dit decor ziet er prachtig uit op de kronen van kindertenten en luifels van het bed, evenals op de trappen van de trap.

Een apart thema is het ontwerp van de Thaise slinger van fotozones waardig. In dit geval kan het decor niet alleen op een slinger worden geregen, maar ook verspreid over de fotozone.

Het originele gebruik van de Thaise guirlande kan een optie worden genoemd wanneer ze in transparante glazen kommen worden geplaatst. Zo'n decor gloeit niet altijd, maar trekt altijd de aandacht.

Je zult leren hoe mooi het is om een ​​slinger te hangen van Thaise lantaarns door de volgende video te bekijken.

Hoe te doen?

Het maken van Thaise lantaarns met je eigen handen is eenvoudig: Laten we ons wenden tot stap voor stap instructies.

  • Kleine ballen worden opgeblazen tot 6,5 cm met een speciale luchtpomp.
  • Opgeblazen ballen draaien, zodat ze de lucht niet verlaten.
  • Daarna worden ze omwikkeld met katoenen garens en worden ze met speciale lijm op natuurlijke hars geweekt.
  • Nadat de bal strak genoeg is ingepakt, worden de draden afgesneden. Doe het met alle ballen.
  • De blanco's worden een paar minuten in de droger (speciale oven) geplaatst.
  • Na het verwijderen van de blanco's uit de oven, worden de ballonnen eruit gehaald en voorzichtig opgepakt met een naald of een dunne haak en voorpuncties.
  • Daarna zal een vrij dichte en duurzame bol worden ingesneden om met een slinger op een slinger te hangen.

Craftswomen veranderen vaak de technologie. In plaats van het gebruikelijke garen kunnen ze bijvoorbeeld overgebleven garen gebruiken. In plaats van een speciale lijm nemen ze administratieve PVA, die te koop is in winkels voor schoolbenodigdheden. Om de droge wind niet te winden, maar de draden die met lijm op de ballon zijn geïmpregneerd, doorboren ze eenvoudig een plastic flesje met lijm door de zigeunernaald. Daarna wordt de naald verwijderd en wordt de draad getrokken en wordt deze naar de bal gevoerd in de vorm die is besmeurd met lijm.

Het belangrijke punt is het juiste type spleten. Ze moeten niet alleen zorgvuldig worden uitgevoerd, maar ook zodat de bal na het aantrekken van de slinger strak zit en niet in een richting beweegt. Als de gleuf groot is en naast de snede een gat heeft, kan de bal van de krans glijden, wat volkomen onaanvaardbaar is. Daarom is het bij aanschaf de moeite waard om ballonnen te kopen met een kleine marge.

reparaties

Thaise ballen - een soort "Masthev", die zowel wordt gebruikt om het huis te versieren, als voor het ontwerp van kantoorruimte. Het kan op verschillende handelsplatforms worden gekocht. Maar in de meeste gevallen tellen de producten in het transportproces op om ruimte te besparen, wat hun kwaliteit beïnvloedt. Nadat de ballen ver van ideaal zijn ontvangen, is de koper uiterst ontevreden.

Om het product in de ideale staat te krijgen, wordt niet altijd verkregen. Ze kunnen echter min of meer het formulier retourneren. Om dit te doen, heb je een houten stok nodig voor sushi of een gewoon potlood. Het wordt in de sleuf voor de guirlande geplaatst en strekt de bal van binnenuit. Het duurt een minimum van tijd (ongeveer een paar seconden).

Als de bal, gekocht op internet, geen sleuf heeft, wordt deze onafhankelijk gemaakt met behulp van een schaar. Het is moeilijker om het recht te maken met een metalen naald en om te proberen de oorspronkelijke vorm te herstellen met een zigeunernaald.

Het is de moeite waard om te overwegen dat de producten die bij betrouwbare fabrikanten of hun officiële leveranciers zijn gekocht, beter af zijn. Degenen die thuis gemaakt zijn en om wat voor reden dan ook verpletterd zijn, rechtzetten blijkt niet altijd. Dit is vooral problematisch als de bal nat is.

Nuances van aankoop

In de regel zijn zelfgemaakte producten niet duurzaam, terwijl zelfgemaakte imitaties van Thaise ballen dichter en duurzamer zijn. Chinese guirlande mag inferieur zijn aan kwaliteitsproducten van beproefde merken. Bovendien is niet altijd zo'n product perfect glad en duurzaam. Vaak zijn de ballen volledig dubbelgevouwen, zodat het pakket kleiner en goedkoper is.

Wanneer u katoenen ballen koopt, moet u niet alleen rekening houden met de hoeveelheid, maar ook met de kleur van de zaklantaarns. Ze kunnen worden gecorreleerd met elementen van interieurdetails, waardoor het effect van harmonieuze infusie in de bestaande stijl kan worden gecreëerd. Laat het niet alles zijn, maar een van de gerelateerde tinten, maar dit is wat het gebruik van slingers in het interieur op elk moment van het jaar geschikt zal maken. Je kunt een paar stukken in reserve kopen: door ze op een plank te leggen of, bijvoorbeeld, een rek, kun je de illusie van de integriteit van het ontwerp van een kamer creëren met behulp van ballen.

8 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer