Tegel onder de "Gzhel": kenmerken en geschiedenis

Keramische tegels met een patroon van "Gzhel" is een geweldige decoratie van het interieur van de keuken, badkamer, landhuis. Ongebruikelijke en originele tekeningen met verschillende percelen en aangename rustige tonen zullen comfort en vrede toevoegen aan de atmosfeer.

Geschiedenis van

De naam van de visserij komt van de naam van het dorp Gzhel. Dit dorp ligt in de regio Moskou aan de oevers van de rivier de Gzhelka. Dit gebied is rijk aan afzettingen van unieke gekleurde klei.

Het is deze eigenaardigheid van de bodem die de visserij-industrie initieerde die het dorp Gzhel niet alleen in heel Rusland, maar over de hele wereld verheerlijkte.

Bewoners van het dorp maakten gerechten gemaakt van gebakken klei met een ongewoon gedenkwaardig patroon. In de loop van de tijd verbeterde de meester hun vak steeds meer. Al snel begonnen vanuit het dorp naar Moskou en andere steden aardewerk en porseleinwaren te brengen.

Het gedenkwaardige onderscheid van deze producten was een zacht schilderij met glazuur, gemaakt in blauwe en blauwe tinten, in elkaar overgaand.

Traditionele schilderijen en onderwerpen voor het schilderen waren gras, bloemen, granen, bladeren, takken, bessen, boeketten, vogels, dieren. Tekenen wordt meestal niet gezocht naar naturalisme en schilderachtig. Het was een soort artistieke interpretatie van afbeeldingen, voorwaardelijke beelden van contouren en silhouetten. Even later begon het schilderij met het silhouet van een persoon, verschillende delen van het menselijk leven.

Moderne fabrikanten beperken de opties van patronen en afbeeldingen niet. U kunt voor elke smaak een verscheidenheid aan tekeningen vinden, zelfs het gedurfde en ongewone.

Tegenwoordig is de productie van porselein en aardewerk Gzhel gerechten wereldwijd bekend. Op dit moment is de productie van duizenden stuks van producten voor verschillende doeleinden. Het productiegamma voor een lange tijd is niet langer beperkt tot gerechten. De techniek van het tekenen van patronen en verwerkingsmaterialen is aanzienlijk veranderd. De identiteit en de herkenning van het schilderij van Gzhel bleef echter tot op de dag van vandaag bestaan.

Interieur decoratie

De meest beknopte tegel met een patroon onder de "Gzhel" past in het interieur van de keuken of badkamer. U kunt deze tegel gebruiken voor vloerbedekking. Een kachel of open haard in een landhuis versierd met tegels met Gzhel-schilderijen ziet er mooi en ongewoon uit.

Specifieke patronen en kleuren brengen de ruimte de originaliteit, comfort, een gevoel van comfort en comfort.

Patronen op de tegel kunnen als afzonderlijke elementen worden gemaakt: bloemen, dieren, takken, bessen, menselijke silhouetten. Er zijn opties met de karakters van volksverhalen, afbeeldingen van oude gebouwen en kerken, huishoudelijke schetsen. Het kleurenschema van patronen en tekeningen bevat een spel van blauwe en blauwe tinten.

De volgende collecties en fabrikanten genieten momenteel de grootste populariteit op de Russische markt:

  • Landcollectie van de fabrikant Equipe;
  • Collectie Levia, fabrikant Giovanni De Maio;
  • Ceramica Artistica Vietrese-collectie door Giovanni De Maio;
  • Melograno-verzameling, fabrikant Ornamenta;
  • Collectie Wijnland van de fabrikant Elios;
  • Collectieidee uit de fabriek Ariana.

tips

Besluiten om een ​​tegel te gebruiken met een schilderij onder de "Gzhel" in het interieur, moet je goed nadenken over de bijbehorende onderdelen. Overlaad de ruimte niet met een dergelijke afwerking.Het is genoeg om een ​​deel van de muur te versieren en de rest van de ruimte met versiering en details in geschikte kleuren toe te voegen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het in een kamer die is versierd met "Gzhel", helemaal niet nodig om overdadig interieuronderdelen, decor en meubilair van blauwe en blauwe kleuren te gebruiken, het is beter om je op de details te concentreren. Voor het inrichten en inrichten van de keuken in de Gzhel-stijl, kunt u veilig de borden, gordijnen, keukentextiel, meubelstickers gebruiken.

Dit zal de originaliteit van de stijl perfect aanvullen en benadrukken.

Voor het ontwerp van de badkamer is het het beste om tegels onder de "Gzhel" te combineren met lichte of witte tegels. Het is mogelijk om een ​​dergelijke afwerking aan beide muren en een vloer van een badkamer te versieren.

De lichte kleuren en de zuiver witte kleur combineren goed met het Gzhel-kleurenschema. Veel ontwerpers raden aan te experimenteren met elementen van goud, geel, groen en beige. Het lijkt misschien vreemd op het eerste gezicht, maar deze heldere kleuren vormen een perfecte aanvulling op en benadrukken het blauw-blauwe bereik.

Het meubilair kan zacht zijn, dicht bij de natuurlijke tinten: stro, zandkleur, citroen, olijf.

Het hele appartement of huis in dezelfde stijl maken zal uiterst moeilijk en onpraktisch zijn.Het is beter om één geschikte kamer te beperken en de tegel op te pakken met een patroon onder de relevante interieurartikelen en decoratieve items van "Gzhel".

Zie de volgende video voor meer informatie over welke interieuronderdelen in deze stijl passen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer