Vloeibare spijkers voor keramische tegels: de voor- en nadelen

 Vloeibare spijkers voor keramische tegels: de voor- en nadelen

Gebruik bij vloeibare keramische tegels vloeibare nagels. Dit materiaal heeft een aantal kenmerken, voor- en nadelen: we begrijpen elkaar.

Wat is dit?

Vloeibare nagels - een moderne kleefstofsamenstelling, die wordt gebruikt om onderdelen in de constructie te verbinden. Gewrichtsterkte is gelijk aan spijkergedeelten. Deze lijm is handig verpakt voor werkpakketten in de vorm van buizen met verschillende ontwerpen, die veilig sluiten gedurende de periode van inactiviteit. Anders kan de lijm verslechteren. Dit is een betrouwbare hechting voor de meeste materialen en oppervlakken, inclusief keramische tegels en gipsen basis.

De tijd van drogen en uitharden van de lijm is veel minder, maar het is voldoende om de fouten in de installatie te corrigeren.

types

Moderne vloeibare nagels worden gepresenteerd in twee hoofdtypen:

 • acryl water emulsie;
 • neopreen op organische oplosmiddelen.

In termen van samengestelde sterkte zijn deze variëteiten ongeveer equivalent., hoewel er verschillen kunnen zijn in kwaliteit en toepasbaarheid. Acryl-gebaseerde vloeibare nagels worden verdund met water, wat de kans op schadelijke effecten op het lichaam vermindert. U kunt ze gebruiken in gebieden waar geen hoge luchtvochtigheid heerst, en de temperatuurdalingen zijn klein. Anders verliest de kleefbasis zijn eigenschappen.

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan bij het werken met poreuze materialen en plastic, is de verbinding sterk en duurzaam.

De kleefmiddelsamenstelling van vloeibare nagels op organische oplosmiddelen is hittebestendig. Het is bestand tegen hoge luchtvochtigheid en weerstaat op betrouwbare wijze de werking van de schimmel. De insteltijd is kort, er is bijna geen tijd om fouten te corrigeren, dus de voorbereiding voor het leggen moet grondig zijn. De sterkte van de lijm is hoog, maar ecologisch vloeibare nagels op neopreenbasis zijn gevaarlijker dan acryl-analogen. Tijdens het werk en enkele dagen na de voltooiing ervan, is het noodzakelijk om niet aanwezig te zijn in de kamer: schadelijke verdamping is niet uitgesloten. Zowel acryl en neopreen lijm zijn superieur in sterkte met PVC-lijm.

Hoe te kiezen?

De ervaring van de meesters laat zien dat het betrouwbaarder is om in water oplosbare samenstellingen Titan WB 50 of Solvent Free als vloeibare nagels te gebruiken. Voor de badkamer is het beter om een ​​andere lijm te gebruiken die beter bestand is tegen dergelijke omstandigheden, bijvoorbeeld "Power Pover" of "Teb Surround". Gebruik Zigger 99, LN 901, Hevy Djuti als je enorme, algemene tegels wilt plaatsen. Uitstekende hechting op stenen, gipsplaat, beton en vloeibare nagels Titebond Multi Purpos.

Bij het werken met keramische tegels en vloeibare nagels is het noodzakelijk om de voorbereidende werkzaamheden zeer zorgvuldig uit te voeren. Het eindresultaat hangt ervan af. Deze lijm is vrij sterk, maar een stoffig, niet-voorbereid oppervlak kan een slechte hechting veroorzaken.

De keuze van de lijm is belangrijk: er moet worden gekozen rekening houdend met het gewicht van het materiaal, de dikte en het type oppervlak. Het is belangrijk om rekening te houden met het type vlak (verticaal, horizontaal), de tijd voor voorlopige en definitieve stolling. Voordat u een totaalbedrag koopt, moet u advies krijgen van de meesters of verkopers over de keuze van een bepaalde lijm. Bestudeer zorgvuldig de instructies voor verschillende soorten materiaal.

Nadat het merk lijm is gedefinieerd, moet het geschatte volume worden verhoogd met 10-15%. Dit voorkomt het tekort aan vloeibare nagels bij het werken met tegels.

U kunt testmonsters kopen en testen op geschiktheid voor het beoogde werk.

Het is de moeite waard om het volgende te overwegen:

 • Controleer de lijmtijd. De instructies geven aanbevelingen voor correct gebruik, inclusief tijd.
 • Kalk en calciumcarbonaatdeeltjes die de hechting verminderen, moeten worden uitgesloten.
 • In de aanwezigheid van aceton en tolueen is de lijm niet geschikt voor werk, de geur en schadelijke effecten ervan kunnen lang aanhouden.
 • Sommige merken wateroplosbare vloeibare nagels (Solvent Free of Titan WB-50) kunnen worden gebruikt bij het plakken van keramische tegels in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.
 • Spiegelamalgaam zal niet verslechteren als vloeibare nagels van de merken Moment Installation, LN-930 of Zigger 93 worden gebruikt om het vast te maken.
 • Wanneer u op de badkamer werkt, kunt u merken met vloeibare nagels "Tube Surround" of "Nail Power" gebruiken.

Het is belangrijk om rekening te houden met één nuance: het duurt ongeveer 12 tot 24 uur om alle variëteiten volledig te polymeriseren (stollen).

Stadia van het werk

Voor het lijmen van het oppervlak van de tegel is het noodzakelijk om te reinigen, drogen en ontvetten. Er worden vloeibare nagels over het gebied aangebracht met een dunne slang, als de tegels licht zijn, volstaat het om ze in stippen aan te brengen.De tegel moet een paar seconden strak tegen het voorbereide oppervlak worden gedrukt: dit bepaalt de sterkte. Vloeibare spijkers drogen 24 uur op de gelijmde tegel en drogen uiteindelijk in een week. Aanraken en verplaatsen van de tegels in deze periode is het niet waard, om de kracht van de fixatie niet te bederven. Na 5-7 dagen, ga verder met voegen. Het wordt niet aanbevolen om tegels op de vloer van het bad te leggen met vloeibare nagels: gebruik hiervoor speciale waterdichte lijm.

Overtollige lijm

Om de hoeveelheid overtollige lijm te minimaliseren bij het plakken van keramische tegels, is het noodzakelijk om de hoeveelheid per tegel nauwkeurig te bepalen. Ervaren meesters zijn in staat om dit te doen, het is beter om dergelijk werk aan hen toe te vertrouwen om er zeker van te zijn dat ze snelle en hoogwaardige resultaten behalen. In de loop van het werk kunnen de voordelen van vloeibare nagels echter nadelig worden. Het is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om gedroogde lijm te verwijderen: het wordt elk uur sterker.

Daarom wordt geadviseerd om overtollige lijm onmiddellijk tijdens het gebruik te verwijderen, hiervoor een schone, zachte doek te gebruiken.

Als het moment wordt gemist, is het nodig om complexere technieken te gebruiken om gedroogde lijmresten te verwijderen:

 • Speciale reiniger die in elke bouwmaterialenwinkel kan worden gekocht. Het wordt aangebracht op gebieden met gedroogde lijm, 15-20 minuten lang geïncubeerd, vervolgens afgewassen en afgeveegd met een schone, zachte doek.
 • U kunt een schraper of borstelachtige hulpstukken op de schroevendraaier gebruiken. Ook hier is enige ervaring vereist om het oppervlak van de tegels niet te beschadigen.
 • Verwijder kleine lijmresten met een reiniger. Als de lijm echter stevig wordt vastgepakt, is deze methode niet effectief.
 • Je kunt het oppervlak van de tegel op een veilige manier tot 60 graden verwarmen. Wanneer de lijm deze temperatuur heeft, wordt het zacht en wordt het verwijderd met een spatel.

De extra's

Vloeibare nagels hebben veel verdienste.

 • Ze zijn waterdicht: polymere verbindingen hebben een hoge weerstand tegen water. Het binnendringen van vocht in de naad heeft geen invloed op de sterkte-eigenschappen van het gewricht.
 • Lijm onderscheidt zich door hoge sterkte: na uitharden wordt de samenstelling sterker dan beton en behoudt deze zijn eigenschappen nog lang.
 • Door voltage, de producten van toonaangevende merken weerstaan ​​tot 80 kg / sq. Zie, vloeibare nagels kunnen keramische tegels van aanzienlijk gewicht fixeren.
 • Ze worden gekenmerkt door weerstand tegen roest, schimmel, schimmel, rot in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid.
 • Ze onderscheiden zich door automatisering: je kunt een bouwpistool gebruiken om lijm aan te brengen, dit verhoogt de veiligheid en productiecultuur.
 • Dit materiaal is handig: de samenstelling is klaar voor gebruik, het is niet nodig om een ​​mengsel te bereiden.
 • Om fouten te corrigeren, is er een klein tijdsinterval.
 • Lijmsamenstellingen van vloeibare nagels zijn universeel bij het lijmen van veel homogene en heterogene oppervlakken, wat vooral belangrijk is bij het lijmen van tegels onder de steen.
 • De hechting van deze lijm is hoog genoeg voor de meeste bouw- en afwerkingsmaterialen.

cons

 • Niet alle vloeibare nagels zijn bestand tegen vocht. Verhoogde vochtigheid beïnvloedt de belangrijkste eigenschappen van de vloeibare nagels van individuele merken.
 • Keramische tegels worden niet aanbevolen om op de vloer te worden gelegd met behulp van vloeibare nagels, het is beter om een ​​speciale tegellijm te gebruiken. Dus het zal veiliger en goedkoper zijn.
 • Lijmvariëteiten op neopreenbasis kunnen het menselijk lichaam nadelig beïnvloeden, dus is een vrij lange periode nodig tot het volledig verdwijnen van neopreendampen.
 • Extra materialen en tijd zijn nodig om overtollig uitgeharde lijm te verwijderen.
 • De installatie van slechte kwaliteit repareren na het begin van de verharding van vloeibare nagels mislukt bijna.
 • Werk met vloeibare nagels en keramische tegels moet worden uitgevoerd onder stabiele temperatuuromstandigheden.
 • Wanneer de cartridge lijm oververhit raakt, verliest deze consistentie en kan deze ongeschikt worden voor het werk.

De tijd gedurende welke de aanpassing mogelijk is, is niet meer dan minuten. Dit is genoeg voor een ervaren meester, maar voor een beginner kan dit een echt probleem zijn. Alle fabrikanten produceren vloeibare nagels in blikjes van 300-500 gram, het is niet winstgevend met aanzienlijke hoeveelheden werk.

Als u tegels over een groot gebied legt, kunnen de kosten voor het kopen van lijm de kosten van de bekleding zelf te boven gaan.

De keuze van adhesieve formuleringen zoals vloeibare nagels is nu breed., een zorgvuldige aanpak voorkomt fouten en krijgt een betrouwbaar resultaat. Voordat u begint met werken, moet u proberen meer informatie te krijgen over de kwaliteit van de lijm en de mogelijkheden van het gebruik ervan in specifieke omstandigheden. Veel informatie is te vinden in de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het product. Over het algemeen zijn vloeibare nagels lijm met een goed functioneel effect.De samenstelling hoeft niet speciaal te worden voorbereid: met behulp van een bouwpistool wordt de samenstelling gemakkelijk aangebracht op het tegeloppervlak, gaat in korte tijd in en houdt op betrouwbare wijze gelijmde delen van licht gewicht vast.

Bij het kopen, is het de moeite waard om op de houdbaarheidsdatum te letten: naarmate de lijm verliest, verliest de lijm zijn eigenschappen, wat de kwaliteit van de hechting van de tegel op de onderkant van het oppervlak kan beïnvloeden.

Voor meer informatie over dit probleem, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer