Tegel "zwijn": kenmerken en methoden van leggen

Sommige soorten tegels onderscheiden zich van anderen door hun unieke uiterlijk. Een van deze opties is de populaire tegel "hog", over de kenmerken en methoden van leggen die je moet weten.

Wat is het?

Een tegel is een materiaal met veel voordelen. Dat is de reden waarom het vaak wordt gebruikt voor de decoratie van gebouwen in appartementen en landhuizen. Naast sterkte, vochtbestendigheid en duurzaamheid heeft de tegel uitstekende decoratieve eigenschappen. Om een ​​interessant visueel effect te bereiken, kan het type tegel met een grappige naam "hog." Het verscheen aan het einde van de 19e eeuw, maar vanwege de oorspronkelijke vorm heeft het nog steeds veel bewonderaars.

De naam is verkregen vanwege de technologische kenmerken van het creatieproces.Toen de oplossing in de mal terechtkwam, was het mogelijk om de vorming van twee gaten te observeren. Uiterlijk leek het op het stigma van een varken, dus het product werd bekend als het "varken". Aanvankelijk werd het materiaal alleen voor de gevels gebruikt. Toen begon het te worden gebruikt voor het ontwerp van de metro van Parijs. Dit is hoe de tweede naam van de tegel verscheen - "Metro".

Tegenwoordig wordt "hog" actief gebruikt in de interieurdecoratie (voornamelijk keukens en badkamers). De textuur van het materiaal is veranderd, het kleurengamma is uitgebreid en de algehele look is eleganter en aantrekkelijker geworden. Alleen de karakteristieke convexe vorm van de producten, die een imitatie van metselwerk oplevert, bleef ongewijzigd.

Speciale functies

Moderne fabrikanten bieden verschillende opties voor tegels van dit type. Een onderscheidend kenmerk dat hen verenigt, is een rechthoekige vorm die op een baksteen lijkt. Ook hebben de meeste producten van dit type een afkanting van de randen van de producten in een hoek van 45 graden. Wat het kleurengamma betreft, wordt gewoonlijk het "varken" gepresenteerd in monochrome varianten, hoewel er uitzonderingen zijn.

De populariteit van dergelijke producten is te danken aan hun talrijke voordelen, waaronder:

 • Sterkte. Speciale productietechnologie biedt verhoogde hardheid en weerstand van het materiaal tegen mechanische belasting.
 • Duurzaamheid. Door de weerstand van tegels tegen temperatuurschommelingen, hoge luchtvochtigheid en chemicaliën, is het in staat om de eigenaars vele jaren te behagen. De tegel wordt niet dof, waardoor de externe aantrekkelijkheid behouden blijft en u kunt besparen op reparatiewerkzaamheden.
 • Een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen. Zelfs in een versie met één kleur heeft het varken een spectaculaire uitstraling, geschikt voor elke stijl van interieur. Met een verscheidenheid aan kleuren kunt u de optie voor elke smaak kiezen. Je kunt tegels ook combineren met gekleurde randen, twee contrasterende tinten combineren en zelfs het varken combineren met gewone vierkante of rechthoekige tegels. Met de juiste selectie van kleuren en maten, kunt u een harmonieus en interessant ontwerp krijgen.

Wat betreft de tekortkomingen, het is er maar één. De speciale vorm van de tegel bemoeilijkt de installatie enigszins. Het is bijzonder moeilijk om tegels in de hoeken te plaatsen.

Er zijn twee manieren om het probleem op te lossen:

 • professionele vakmensen inhuren om te werken;
 • kies een glad gedeelte van de muur voor decoratie.Als er geen voegen zijn, kunt u de tegel gemakkelijk heel mooi leggen, waardoor het een spectaculair tintje krijgt in de kamer.

species

Klassiek "varken" wordt in één kleur uitgevoerd. Dit zijn beknopte, strikte kleuren (wit, zwart, grijs) en delicate pasteltinten en heldere kleuren. In dit geval kan het oppervlak mat, glanzend of zelfs parelachtig zijn. Interessant kijk doorzichtige glastegels, goud en zilverproducten. Ook produceren moderne fabrikanten tegels die marmer of echte baksteen nabootsen. Sommige merken bieden een "varken" met een patroon. Meestal zijn het geometrische vormen en abstracte patronen.

De meeste modellen van dit type zijn afgeschuind.het verstrekken van dekking. Oppervlakken die op deze manier zijn ontworpen, zien er origineel uit, zelfs als ze slechts één kleur gebruiken. Ook te koop kan worden gevonden en "varken" vlakke vorm. Om het leggen expressiever te maken, gebruiken ze vaak een voeg in een contrasterende kleur.

afmeting

De grootte van de tegel wordt gekozen op basis van de afmetingen van de kamer en de persoonlijke smaak. De kleinste producten hebben de parameters van 7.5x10 cm of 8x10 cm, maar de 10x20 cm-versie is nog steeds het populairst, een dergelijke keuze is optimaal voor elk ontwerp.Grote elementen verminderen visueel het oppervlak van de kamer, maar in de ruime keukens kunt u een grotere tegel gebruiken. Het heeft meestal een afmeting van 10x30 cm.

Soms combineert u in hetzelfde ontwerp tegels van verschillende formaten.bijvoorbeeld: een duet van kleine tegels en grote "stenen" van 30 bij 10 centimeter helpen om een ​​zeer interessante compositie te creëren. Houd in gedachten dat dergelijke experimenten beter zijn om alleen professionele ontwerpers te vertrouwen.

kleur

Sneeuwwitte tegel is een klassieker. Een dergelijke universele oplossing is geschikt voor elke stijl van interieur, omdat wit wordt gecombineerd met andere tinten. Bovendien kan de witte kleur visueel de grenzen van de kamer verlengen, wat vooral belangrijk is voor badkamers.

Zwarte tegel minder vaak gebruikt, hoewel het er niet minder indrukwekkend uitziet. Deze optie is meer geschikt voor ruime kamers. Zwarte kleur ziet er ook geweldig uit als een accent, vooral in combinatie met wit.

Grijze tinten zijn neutraal. Als je een lichte keukenset hebt, maar je weet niet hoe je een afwerking moet kiezen om een ​​harmonieus en relatief stil interieur te krijgen, kun je veilig een lichtgrijze tegel kiezen.Deze optie is geschikt voor liefhebbers van minimalisme. Hij, in combinatie met witte en zwarte bloemen, creëert een beknopte en stijlvolle sfeer.

Beige tegel - Een goede keuze voor diegenen die warme kleuren prefereren. Net als wit vult het de kamer visueel met licht, maakt het ruimer. In tegenstelling tot de strikte witte tegels, maakt dit "varken" de sfeer gezellig en huiselijk. In de keuken kunnen beige tonen met succes worden gecombineerd met chocolade. De badkamer ziet er geweldig roze en beige uit, evenals een combinatie van beige met witte, melkachtige of grijze tinten.

Blauwe kleur ideaal voor badkamers. Het wordt geassocieerd met de frisheid van de zee en de uitgestrekte heldere hemel. Voor de keuken is een dergelijk kleurenschema niet de beste keuze, omdat de kou van de schaduw niet bijdraagt ​​aan de eetlust, maar met de juiste selectie van meubels en accessoires kan een dergelijke eethoek mooi en gezellig worden gemaakt.

Rode kleur geven de voorkeur aan dynamische aard. Het is niet aan te raden om dergelijke tegels alle muren van de kamer te maken. Dus riskeer je een te agressief en zelfs weerzinwekkend interieur te krijgen. Bovendien zal de overvloed aan heldere kleuren leiden tot overmatige inspanning van de ogen.Als een accent-element zou zo'n "varken" erg nuttig zijn. Het beste zijn rode en witte en rode en zwarte variaties.

Groene kleur Het heeft een kalmerend effect, maar ontwerpers raden het gebruik van felle groene tinten voor wanddecoratie af. Het is beter om de selectie op gedempte tinten te stoppen. Hetzelfde geldt voor blauw.

Turkoois en paars kleuren moeten voorzichtig worden gebruikt. Het is beter om ze te combineren met andere, meer rustgevende tonen als een spectaculaire accentslag.

Geel en oranje creëer een zomer, zonnig humeur. Het kiezen van een tegel van dergelijke sappige tinten, wees voorzichtig. Overweeg of een dergelijke helderheid u binnen een paar weken hindert, omdat er meestal tegels worden gelegd met de verwachting van een langdurige werking.

Naast monochromatische tegels zijn er ook kleurvarianten met verschillende patronen beschikbaar. Het ziet er nobele tegel "gemarmerd" uit. Kenners van loftstijl zullen houden van het 'under the brick'-ontwerp, dat perfect in dit concept past. Degenen die een romantische sfeer willen creëren, kunnen tegels zoeken met bloemmotieven.

texturen

Moderne fabrikanten bieden "pig" met glanzende en matte texturen.Kies meestal voor de badkamer de eerste optie. Glans reflecteert de lichtstroom, vergroot visueel de ruimte en maakt de coating bijzonder spectaculair. Matte tegels zien er echter niet slechter uit en overtreffen in de praktijk zelfs glanzende tegenhangers. Op de matte tegels niet zo opvallende druppels en sporen van water. Bovendien is het voor dergelijke tegels gemakkelijker om voor te zorgen. Ook het vermelden waard is de verscheidenheid aan design frosted "pig". Als glans vaker wordt weergegeven door monochrome kleuren, kunnen matte oppervlakken verschillende afdrukken hebben en marmer, baksteen en andere materialen imiteren.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van keramische wandtegels is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met persoonlijke voorkeuren, maar ook met het doel van het materiaal. Voor een badkamer en een toilet is het beter om materiaal met een rustige schaduw te kiezen. Voor het ontwerp van de keukenschort kan worden gekocht en een helderdere optie. Zodat het ontwerp van de muren niet buiten het algemene concept van ontwerp valt, is het ook de moeite waard de stijl van de kamer in overweging te nemen.

 • Art Deco verwelkomt een combinatie van verfijning en schandalig. Hier kan het klassieke zwart-witte kleurengamma worden aangevuld met paarse, roze en zelfs turquoise accenten.De zwarte tegel onderstreept door vergulden ziet er effectief uit. Vaak gebruikt de techniek van contrasterende zwart en wit. Grenzen worden meestal hiervoor gebruikt, maar soms worden er meer ambitieuze "schaak" -opties gebruikt.
 • In het Scandinavische binnenland de tegel met witte, grijze, beige, bruine kleuren past er perfect in. Het zal passend zijn en de optie "onder de steen".
 • Voor binnenmuren Provence of Chebbi-chic sneeuwwit "varken" zal doen. Imitatie van verouderd materiaal zal ook erg handig zijn.
 • zolder - Een andere stijl waarin het effect van geveldecoratie binnen wordt verwelkomd. Hier kan de tegel niet alleen een badkamer en een keuken versieren, maar ook een gang en kamers. De kenmerkende nalatigheid en ruwheid wordt bereikt door een tegel met een mat oppervlak te gebruiken. De kleuren in dit geval hebben de voorkeur voor donker (zwart, bruin, grijs). Ongeacht de kleur van de tegel, zijn de naden gevuld met donkergrijze of zwarte voegen. Imitatie van echte stenen hier is een ideale keuze.
 • In het klassieke interieur het ziet er goed uit witte, beige, bruine, grijze tegels. Er is geen plaats voor felle tinten. Integendeel, het kleurenschema moet zacht en kalm zijn.Fijne ontwerpen zijn toegestaan.
 • In een moderne setting Alle opties zijn mogelijk: delicate pastelkleuren of levendige dynamische kleuren - de keuze hangt alleen af ​​van persoonlijke smaak. Vergeet ook niet om rekening te houden met de compatibiliteit van de tegel op de vloer en meubels. Alle kleuren moeten in harmonie zijn met elkaar. Als u bang bent dat het moeilijk zal zijn om voor de tegel in de buurt van de kachel te zorgen, kunt u dit gedeelte beschermen met een transparant wandpaneel.

Kies een fabrikant, focus op klantrecensies. U kunt dus kiezen voor een materiaal van echt hoge kwaliteit dat u vele jaren zal plezieren.

Hoe te leggen?

Afhankelijk van de technologie van het leggen van tegels, kunt u verschillende ontwerpen krijgen. Er zijn zes basismethoden om wanden te ontwerpen met behulp van de "hog" -tegel.

 • De klassieke methode. De tegel wordt op de muur geplaatst, zodat de definitieve versie op metselwerk lijkt. Elke volgende rij verschuift met ½. Het resultaat is een vrij interessant ontwerp. Zelfs niet-professionele mensen zullen met het werk omgaan, daarom wordt deze methode vaker gekozen dan andere.
 • Horizontale vormgeving. Hier staan ​​alle tegels precies onder elkaar.Ondanks de schijnbare eenvoud, kan deze methode alleen worden gedaan door ervaren vakmensen. Mooie styling in dit geval kan alleen worden bereikt onder de voorwaarde van de meest gladde en nette tegelvoegen.
 • "Stacks". Met deze technologie kunt u de hoogte van de kamer visueel vergroten. Modules worden met de smalle kant naar boven geplaatst, terwijl de nauwkeurigheid en consistentie van een strikte parallel extreem belangrijk zijn. Deze methode is niet erg populair, hij is alleen geschikt voor extreme gevallen.
 • "Schaakbord". Hier past de tegel in twee modules. De eerste bevindt zich verticaal, de tweede - horizontaal. Deze technologie wordt ook zelden gebruikt.
 • Diagonaal. Diagonale plaatsing van het varken is de meest effectieve optie. Bovendien is hij in staat om de ruimte visueel uit te breiden. Tegels op deze manier leggen is niet eenvoudig.
 • "Herringbone." Deze technologie doet denken aan het leggen van parket. Het resultaat van het op deze manier afwerken van het pand is indrukwekkend, maar het proces zelf is erg gecompliceerd. In dit geval is het noodzakelijk om elke tegel in een hoek van 45 graden (riem) te zagen.

Ongeacht de installatiemethode, is het ook de moeite waard om een ​​paar basispunten te overwegen:

 • Het kenmerk van het "varken" is vrij grote dikte en gewicht, daarom is het oppervlak voor het leggen van een dergelijke tegel voorbereid voor het schilderen. Voor grotere betrouwbaarheid wordt de lijm niet alleen aangebracht op het oppervlak van de muur, maar ook op de tegels zelf.
 • Een andere belangrijke nuance is de ontoelaatbaarheid van grote tegelvoegen. De optimale breedte van de opening tussen de producten is niet groter dan 2 mm.
 • Het moeilijke punt is het ontwerp van de hoeken. Om een ​​perfect resultaat te bereiken, moet u de muren zorgvuldig van tevoren uitlijnen. U moet ook letten op de nauwkeurigheid van het trimmen van externe hoeken en de selectie van interne hoeken als referentiepunt voor installatie.
 • Om sockets en switches goed te kunnen installeren, is het belangrijk om voorlopige berekeningen te maken. Plaatsen voor dergelijke delen, kies op basis van de locatie van de tegel zelf.
 • Alle verbindingen worden verwerkt met grout of kit. Vanwege de eigenaardigheden van het uiterlijk van het varken, zal zelfs een lichte tegel met een donkere voeg er goed uitzien, dus als u een kleur kiest, laat u leiden door de stijl van het interieur en uw artistieke smaak.

Voorbeelden in het interieur

De grijsbeige tegel met een prachtige gebeeldhouwde rand is ideaal voor een badkamer in klassieke stijl.Vergulde details vullen het interieur succesvol aan, waardoor het "duur" en stijlvol is. De vloer in de toon zetten van de muren - de juiste beslissing om een ​​harmonieuze sfeer te creëren.

Koude beige toon is geschikt in de keuken. Deze tegel is perfect te combineren met een houten tafelblad en met een sneeuwwitte koptelefoon.

Fans van felle kleuren kunnen het rode ontwerp van de keuken bepalen. De perfecte combinatie van rood, wit en zwart creëert een spectaculaire contrastinstelling. "Hog" ongebruikelijke vierkante vorm met een karakteristieke afschuining past perfect in de moderne stijl.

De combinatie van het klassieke witte varken met vierkant gekleurde tegels is een interessante ontwerpbeweging. Competente selectie van de foto, gecombineerd met de toon van de headset, zorgt voor de creatie van een ideaal interieur met een uniek karakter.

Het strikte, maar stijlvolle ontwerp creëert een combinatie van monofone witte tegels en tegels met een grijze afdruk. De helderheid van de kamer voegt kleine, maar schattige accessoires toe.

Zie hieronder voor informatie over het maken en gebruiken van de werksjabloon voor het onderscheppen van tegels "pig".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer