Brick brick tile: kenmerken en toepassingsgebied

De muren in het interieur van het kantoor of appartement, versierd met baksteen, zijn erg populair. Je kunt ze vandaag in deze stijl decoreren in de fase van afwerking van de kamer, ongeacht het materiaal waaruit de basis oorspronkelijk is gemaakt. Werk kan worden gedaan met behulp van klinkertegels onder de steen, die wordt gebruikt voor het interieurontwerp, en niet alleen voor de gevels. Het materiaal zelf heeft vele voordelen, die hieronder zullen worden besproken.

Materiële functies

Dit afwerkingsmateriaal heeft verschillende positieve eigenschappen. Het is anders:

 • sterkte;
 • vorstbestendigheid;
 • lage waterabsorptiecoëfficiënt;
 • slijtvastheid.

De populariteit wordt versterkt door het feit dat witte hoeksteentegels voor oude stenen tot milieuvriendelijke materialen behoren en voor binnenhuisdecoratie kunnen worden gebruikt.Het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, wat leisteen is. Volgens zijn kenmerken is het vergelijkbaar met een conventionele gevelsteen, maar het heeft verbeterde eigenschappen, omdat het na productie wordt verbrand onder invloed van hoge temperaturen.

Als gevolg daarvan is een dergelijk product niet bang voor schokken en andere mechanische effecten, waardoor u ze kunt afwerken met elke ondergrond in het interieur of exterieur, ongeacht de grootte die ze hebben. De klinkersteen is bestand tegen ultraviolet en vervaagt niet in de zon en wordt ook niet beïnvloed door klimatologische omstandigheden en andere factoren, ontbrandt niet bij verhitting en stoot geen stoffen uit die schadelijk zijn voor de mens of de aard van de lucht.

Vanwege de dichte structuur van dit materiaal neemt het geen water op, het lijkt geen schimmel of schimmels, wat belangrijk is bij het versieren van kamers met een hoge luchtvochtigheid.

Als er stof of vuil op het oppervlak van de tegel komt, wordt het gemakkelijk weggewassen met gewoon water.

Volgens experts die al vele jaren met dit materiaal werken, heeft het bijna geen gebreken behalve de hoge kosten van de tegel. Maar dit minpunt kan als onbeduidend worden beschouwdaangezien klinker jaren mee kan gaan en niet gerepareerd hoeft te worden, en het materiaal zelf behoudt zijn eigenschappen gedurende de gehele levensduur, die 15 jaar of langer kan zijn.

assortiment

Klinker op de markt in een groot assortiment. De tegenoverliggende tegel kan verschillende tinten hebben - van bruin tot wit. De rode kleur van de tegel is het best geschikt voor interieurdecoratie wanneer het nodig is om een ​​muur te imiteren onder een natuurlijke steen. Ook worden tegels gemaakt in de vorm van:

 • square;
 • zeshoek;
 • rechthoek.

Het verschilt in de textuur van de coating en kan daarom zijn:

 • glad;
 • ruwe;
 • geglazuurd.

Een bijzonder kenmerk is dat hedendaagse klinkertegels worden gemaakt als afzonderlijke elementen voor het afwerken van hoeken - dit maakt het ons op zijn beurt mogelijk om de plaatsing op deze plaatsen te versnellen en te vereenvoudigen, en om een ​​mooier uiterlijk van het afgewerkte oppervlak te creëren. Met dit materiaal kunt u de decoratie van de wanden vervangen door gewone baksteen op plaatsen waar dit technisch onmogelijk is.

toepassing

Door de dikte van wandtegels kan het op verschillende ondergronden worden gebruikt, inclusief hout en gipsplaat.Alvorens met de installatie te beginnen, is het raadzaam om de fundering in de vorm van een lat te leggen en deze met zelftappende schroeven op de muur te bevestigen, en er is geen extra werk nodig.

Om de tegel beter op het oppervlak te bevestigen, zijn aan de binnenkant speciale groeven gemaakt die met cement zijn gevuld en het product stevig op de muur bevestigen. Met dit apparaat kunt u het interieur eenvoudig in een andere stijl maken, bijwerken, de kamer verwarmen en het ook gebruiken als een esthetische decoratie.

Dergelijk materiaal vereist geen frequente reparaties en speciaal onderhoud wanneer het wordt gebruikt, dus het materiaal is behoorlijk populair en wordt veel gevraagd.

De tegel kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

 • Technische. Bij productie in de vervaardiging van tegels worden geen kleurstoffen aan hun samenstelling toegevoegd en dergelijke monsters worden gebruikt voor afwerkingslaboratoria of productielocaties. Het belangrijkste criterium voor een dergelijke tegel is de weerstand tegen chemische aantasting en sterkte. Daarom kunnen tegels een grotere wanddikte hebben.
 • Voor interieurdecoratie. Past perfect in elk interieur en vereist geen voorafgaande voorbereiding. Het modelbereik wordt gepresenteerd door verschillende variaties van een tegel op kleur en structuur.
 • Voor gebruik in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Ze worden gebruikt in zwembaden, sauna's of in andere ruimtes met temperatuurdalingen en hoge luchtvochtigheid.
 • Voor isolatie. Om dit materiaal als verwarmer te gebruiken, wordt het na het vormen gedroogd en vervolgens verbrand. Daarom kan deze tegel worden gebruikt voor de isolatie van kamers zonder het gebruik van extra soorten isolatie.
 • Volgens individuele parameters. U kunt tegels bestellen in overeenstemming met hun parameters en criteria voor de implementatie van unieke oplossingen.

afmeting

Het modelbereik van dit materiaal heeft veel verschillende variaties, die niet alleen verschillen in vorm en kleur, maar ook in grootte, wat in sommige gevallen het moeilijk maakt voor een onervaren gebruiker om te kiezen. De lengte van dergelijke tegels kan 210 tot 240 mm en breedte zijn - van 50 tot 113 mm.

houdende

Tegenover het oppervlak van dit materiaal wordt op dezelfde wijze gewerkt als die gebruikt voor het metselwerk van de voorste steen. Het materiaal wordt met een speciale lijm aan de basis bevestigd, waaraan verschillende kleurstoffen of weekmakers kunnen worden toegevoegd om de eigenschappen te verbeteren.Voor de behandeling van voegvoegen toegepast voegen, en de basis vereist extra voorbereiding voor het werk.

Basisprincipes van de voorbereiding. De baksteentegel onder de gemaakte oude baksteen wordt slechts op de voorbereide muren opgezet. Ze moeten niet soepel zijn om het gewicht van het product beter te kunnen houden.

Ook op de muren mogen geen stoten of scheuren zijn.

Met behulp van een koord worden markeringen gemaakt op de muur, waarop een afzonderlijke tegel zal worden gelegd. Ongeacht hoe zorgvuldig de markeringen zijn gemaakt en het oppervlak is voorbereid, het zal nodig zijn om sommige elementen van de tegel af te knippen tijdens het leggen. Voor dit doel worden speciale apparaten van mechanische aard gebruikt.

Alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in kamers met kamertemperatuur. Als deze werken op straat worden uitgevoerd, moet er koel weer zijn zodat de tegel niet al het vocht uit de muur van de oplossing opneemt.

Wandbekleding

Een mengsel van maximaal 1 cm dik wordt op het oppervlak van de muur aangebracht, waarna de oplossing met een spatel over het oppervlak wordt verspreid. De tegel wordt horizontaal in rijen geplaatst. Limiters worden gemonteerd tussen afzonderlijke platen om afstand te houden.Na een bepaalde tijd worden deze stops verwijderd en worden de naden verzegeld met mortel.

grout

Nadat de tegel droog is, is het noodzakelijk om de naden te wrijven. Verdun hiervoor de juiste samenstelling in water volgens de gebruiksaanwijzing. De grout is gemaakt met een rubberen spatel.

Ook tijdens het verwijderen van vuil van het oppervlak van de tegel.

Na zo'n werk is het oppervlak niet bang voor vocht, het zal niet worden geërodeerd onder invloed van negatieve externe factoren. Als het nodig is om af te werken met dit materiaal in kamers, dan kunnen de hoeken worden versierd met verschillende elementen of worden behandeld met technische siliconen.

Deskundigen merken op dat de klinkertegel niet altijd in het interieur past, omdat de speciale textuur, styling en tinten het gebruik van dit materiële individu mogelijk maken. Zelfs als je de juiste tegel kiest in overeenstemming met de stijl van het algehele interieur, zal de klinker nog steeds opvallen tegen hun achtergrond, wat hun stijl aangeeft.

Een bijzonder kenmerk is het feit dat het bij het gebruik van een dergelijk materiaal geen uitgesproken verticale en horizontale lijnen creëert, maar het maakt het mogelijk om het oppervlak te structureren,en daarom is het belangrijk om te overwegen bij het kiezen van dergelijke producten.

Volledig klinkerruimtes hebben alleen die nodig met een groot oppervlak. Als je een kleine kamer decoreert, wordt het nog minder visueel.

Het is ook belangrijk om de grootte van de tegel zelf te kiezen voor gebruik op bepaalde plaatsen.

Sommige monsters kunnen ook worden gebruikt om de keuken of badkamer af te werken. Het is mogelijk om tegels van dezelfde kleur te kiezen voor het afwerken van oppervlakken of om verschillende kleurenschema's met elkaar te combineren.

In de video hieronder vindt u een masterclass over de installatie van klinkertegels op de gevel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer