Starit Litokol grout: voor- en nadelen

Epoxy Zatirka Litokol Starlike - gevraagd product, op grote schaal gebruikt voor de bouw en reparatie. Dit mengsel heeft veel positieve eigenschappen, een rijk palet van kleuren en tinten. Het is vooral geschikt voor het afdichten van voegen tussen tegels en glasplaten, evenals voor het bekleden met natuursteen.

Functies, voors en tegens

Het materiaal is een mengsel van epoxy-gebaseerde, bestaande uit twee componenten, waarvan er een is een combinatie van harsen, modificerende additieven en vulmiddel in de vorm van verschillende fracties van silicium, de tweede is een katalysator voor verharding. Dankzij de werkende en operationele eigenschappen van het materiaal kan het worden gebruikt voor buiten- en binnenbekleding.

De belangrijkste voordelen van het product zijn:

 • lage slijtage;
 • bestand tegen temperaturen beneden het vriespunt (tot -20 graden);
 • Troffelbewerking is mogelijk bij hoge temperaturen (tot +100 graden);
 • weerstand tegen mechanische spanning, in het bijzonder tegen compressie en buiging;
 • afwezigheid van defecten (lege holtes en scheuren) na polymerisatie;
 • UV-bescherming voor plating;
 • verschillende kleuren, het vermogen om een ​​metaalachtig effect te geven (goud, brons, zilver);
 • verhoogde waterbestendigheid;
 • bestendigheid tegen zuren, logen, brandstoffen en smeermiddelen, oplosmiddelen.

Het gebruik van epoxy grout Litokol Starlike voorkomt vervaging en vergeling veroorzaakt door direct zonlicht, daarnaast zorgt het voor eenvoudige reiniging en wassen van coatings.

Een andere positieve eigenschap van het mengsel is vuilafstotende eigenschap. Als er spatten of vloeistoffen zoals wijn, koffie, thee, bessensappen op worden gemorst, wordt het vuil niet in het oppervlak gegeten en kan het snel met water worden afgewassen. Omdat er echter vlekken kunnen verschijnen op poreuze en gemakkelijk absorberende oppervlakken, worden eerst kleine pleisters aangebracht voordat de naden worden verzegeld.In een dergelijke situatie is het niet mogelijk om kleuren te gebruiken die met elkaar contrasteren.

Het materiaal bij verharding is eigenlijk niet onderhevig aan krimp, wat vooral waardevol is als u een tegel zonder rand gebruikt.

Helaas heeft het materiaal ook nadelen. Dit betreft de volgende punten:

 • epoxypleister kan lelijke vlekken vormen op het vlak van de tegel;
 • vanwege de verhoogde elasticiteit is het moeilijk om het mengsel vlak te maken na het aanbrengen en dit kan alleen worden gedaan met een speciale spons;
 • onjuiste acties kunnen leiden tot een toename van het verbruik van het mengsel.

Al deze momenten kunnen alleen te wijten zijn aan de onervarenheid van de meester die het werk leidt, daarom is onafhankelijk gebruik van het materiaal niet altijd belangrijk. Bovendien wordt het troffelmengsel gekocht met een middel voor verwijdering, zodat de kosten ervan behoorlijk hoog kunnen zijn. Een dergelijk gemeenschappelijk nadeel, als een ruw oppervlak, dat optreedt tijdens de polymerisatie van Litokol Starlike mengsels, is alleen verstoken van Starlike Color Crystal grout, omdat de samenstelling ervan kleine fractionele componenten bevat die gladheid na uitharding verschaffen, wat niet gezegd kan worden van andere producten.

species

Het productiebedrijf biedt verschillende soorten materiaal, elk met zijn eigen onderscheidende kwaliteiten en kenmerken.

 • Starachtige verdediger - is een antibacterieel troffelmengsel voor keramiek. Het ziet eruit als een dikke consistentiepasta. Ontworpen voor verbindingen van 1 tot 15 mm. Dit is een zuurbestendige tweecomponentensamenstelling voor verschillende soorten tegels, die een hoge weerstand tegen UV-licht heeft. Dit materiaal wordt gekenmerkt door goede hechting, geeft geen giftige dampen af, zorgt voor een uniforme kleurvoering, vernietigt vrijwel alle bacteriële micro-organismen.
 • Starlike C. 350 Crystal. Het product is een kleurloze blend met het effect van "kameleon", het is bedoeld voor transparante basen, glassamenstellingen van smalt van decoratieve aard. Het voordeel van voegen is de toepassing van de kleur van de aangebrachte tegel en de verandering in zijn eigen kleur. Het wordt gebruikt voor naden van 2 mm breed en niet meer dan 3 mm dik. Het ziet er vooral indrukwekkend uit op de gemarkeerde vliegtuigen.
 • Litochrome Starlike - het mengsel is een tweecomponent, gebruikt voor externe en interne coating, ideaal voor een badkamer, zwembad, verticale oppervlakken van werkbladen en kasten in de keuken. Het is een functioneel en duurzaam materiaal voor interglaciale gewrichten.Speciale additieven in het product maken het mogelijk een interessant optisch effect te bereiken. Vooral het mengsel is relevant voor mozaïekfragmenten en tegels, is beschikbaar in verschillende kleuren (tot 103 tinten).
 • Sterrenachtig kristal - Doorschijnende grouting samenstelling, gemaakt voor het afdichten van naden van elke vorm van glasmozaïek, is in staat om de nodige schaduw binnen de grenzen van de algehele kleur te nemen. De kleur van de steken verandert met licht, waardoor u originele externe effecten kunt creëren. Het mengsel kan niet alleen voor glazen panelen worden gebruikt, maar ook voor andere decoratieve items. Door de fijne fractie vormt het een glad oppervlak, heeft het geen vochtopname, kan het worden gebruikt in gevallen waar hoge hygiënische coatings nodig zijn, naden van 2 mm zijn toegestaan.
 • Epoxystuk X90 - dit product vult de voegen in 3-10 mm met externe en interne installatie van de bekleding, geschikt voor vloeren en wanden. Het is optimaal voor elk type tegel. De tweecomponentensamenstelling bevat epoxyharsen, evenals additieven van granulometrisch kwarts, waardoor het hoge hechtingseigenschappen heeft. Het mengsel hardt snel uit en de overtollige pasta kan gemakkelijk worden afgewassen met gewoon water.

Naast tegels wordt het materiaal gebruikt voor het leggen van platen van natuursteen.

Het toepassingsgebied van dit product is vrij groot - zwembaden, vensterbanken van graniet en marmer, keukens, badkamers, industriële en andere ruimtes die speciale sterkte en duurzaamheid vereisen vanwege agressieve omgevingsinvloeden.

Op dit moment heeft de fabrikant Litokol Starlike een innovatief product uitgebracht - voegmiddel op basis van een waterdispersie van polyurethaanharsen, die ook kan worden gebruikt voor glasmozaïeken met voegen van 1-6 mm. Zo'n samenstelling is klaar voor gebruik, bevat geen agressieve en corrosieve componenten, bij het vullen van voegen, blijft het mengsel niet op het oppervlak, dankzij een kwartszandvuller.

Bij gebruik van verschillende materialen kan de applicatiemethode verschillen op dezelfde manier als de dikte van de naad.

Gebruik van

Het voorbereidende werk is beperkt tot het reinigen van de voegen tegen stof, resterende mortel en lijm. Als het legwerk onlangs is uitgevoerd, is het belangrijk om te wachten tot de lijm volledig is opgedroogd. Uitklaringen moeten voor tweederde gratis zijn.

Als u besluit het materiaal zelf te gebruiken, is het raadzaam om de bereiding van het mengsel uit te voeren en verder te werken volgens de instructies:

 • de verharder wordt in de pasta gegoten, terwijl wordt geprobeerd om de bodem en de randen van de container schoon te maken met een spatel, hiervoor worden stalen gereedschappen gebruikt;
 • meng de oplossing met een bouwmixer of boor;
 • het mengsel moet binnen een uur worden aangebracht;
 • onder de tegel wordt de samenstelling aangebracht met een spatel met tanden, overeenkomend met de afmeting en dikte van de tegel, de fragmenten worden met aanzienlijke druk gestapeld;
 • interdigitale openingen worden gevuld met een rubberen spatel en ze verwijderen de overmaat oplossing;
 • als het nodig is om een ​​groot gebied te bewerken, is het verstandiger om een ​​penseel met een rubberen dop te gebruiken;
 • het reinigen van overtollige voeg wordt snel uitgevoerd, terwijl het mengsel elastisch blijft.

Bij het werken met Litokol Starlike mortel moet de temperatuur worden beschouwd, de optimale amplitude is van +12 tot +30 graden, de oplossing mag niet worden verdund met een oplosmiddel of water. Dit product wordt niet gebruikt als het oppervlak in contact kan komen met oliezuur.

De fabrikant waarschuwt ook dat beide onderdelen van de voegmortel problemen kunnen veroorzaken, dus tijdens het werkproces moet u speciaal gereedschap gebruiken om de ogen, het gezicht en de handen te beschermen.

Recensies van dit materiaal zijn nogal tegenstrijdig, maar in de meeste gevallen zijn ze positief: er is een perfecte isolatie van vocht, sterkte en duurzaamheid van de naden. Dit zijn echt producten van hoge kwaliteit en met bekwaam gebruik zijn ze ideaal voor verschillende ruimtes en soorten decoratie.

Hieronder vindt u een video over het juiste wrijven van de naden met een Litokol Starlike mortel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer