Zwart en wit tegel: stijlvolle oplossingen in het interieur

Bij het kiezen van een tegel stoppen veel bij traditionele pasteltinten of keramische tegels uit collecties van felle kleuren: rood, groen, blauw.

De combinatie van zwart en wit lijkt zo eenvoudig dat mensen bang zijn om het te gebruiken in het ontwerp van de badkamer. In feite moet u rekening houden met de eigenaardigheden van het werken met dit kleurenschema, en dan is een ongewoon interieur gegarandeerd voor de eigenaars.

Kleur functies

De zwart-witte afwerking is een klassieker en is al lang bekend in de designwereld. Desondanks blijft de vervlechting van zwart en wit in de badkamer van belang gedurende vele jaren relevant en modieus. Beide kleuren bevinden zich diametraal tegenover elkaar aan het einde van het bereik. Dit trekt zo'n combinatie aan.

Zwarte kleur brengt diepte, bodemloosheid en onzekerheid.Het afwerken op zo'n toon ziet er te donker, angstaanjagend en onafgemaakt uit. Maar de helderheid en lichtheid van wit compenseert de negatieve energie van een donkere schaduw. Het interieur krijgt strengheid, nauwkeurigheid en vet contrast.

Stylingmethoden

Wanneer een tegel wordt gekocht, kunt u deze op veel verschillende manieren gebruiken. Het hangt allemaal af van de moed en de verbeeldingskracht van de eigenaars. Immers, verschillende manieren van stylen kunnen de perceptie van design in het algemeen sterk beïnvloeden.

Varianten kunnen gebouwdeficiënties verbergen, visueel het volume, de stijl en de stemming veranderen.

De volgende traditionele methoden voor het aanleggen van zwarte en witte tegels:

 • klassiek. In dit geval is een deel van de muur in één kleur verdeeld en deels in een andere. Dit kan een horizontale of verticale scheiding zijn. Nu is het populair om te benadrukken met actievere kleuren (in uw geval zwarte) zones in de badkamer: achter de wasmachine, boven de badkamer, achter de gootsteen of ergens anders. Het interieur zal grafisch, traditioneel en streng zijn.
 • Schaakorder. Zeer interessante stylingoptie. Het is ideaal voor de vloer, maar ook op de muren zal geschikt zijn in de vorm van afzonderlijke secties.Als alle muren in de kamer zijn gedecoreerd met een schaakpatroon, dan zal het ontwerp te onwerkelijk en opdringerig zijn.
 • strepen. Tegels kunnen worden afgewisseld met strepen van zwart en wit in verschillende richtingen: horizontaal of verticaal. Ze kunnen van verschillende grootte zijn, afhankelijk van het effect dat de eigenaar wil hebben.
 • visgraat. Deze manier van registreren kijkt het meest effectief op de vloer, voegt volume toe en verbergt de gebreken van de kamer.

stijl

Het is altijd prettiger en gemakkelijker om de kamer in te richten, nadat je van tevoren hebt beslist op basis van de stijl. Als je de kenmerken van designtrends kent, is het gemakkelijker om een ​​holistische en werkelijk prachtige omgeving te creëren.

De combinatie van zwarte en witte tegels kan in verschillende stijlen worden gebruikt:

 • minimalisme. Deze richting is ideaal voor de kleuren in kwestie. Laconisch interieur met een minimum aan decor, meubelstukken en plotse druppels tekeningen geschikt voor georganiseerde en zakelijke mensen. In dit geval is het beter om kleurencombinaties in grote delen te gebruiken, om kleine schetsen te vermijden: kerstbomen of andere patronen.
 • High-tech. Liefhebbers van geavanceerde technologie zullen de duidelijke lijnen, de strikte kleuren waarderen, aangevuld met moderne kranen, glanzende oppervlakken van sanitair en een stijlvolle douche.
 • klassiek. Met de toevoeging van vergulde accessoires: kranen, spiegels in gebeeldhouwde frames en spectaculaire kroonluchters, zal het bad eruitzien als een paleisentoilet. In dit geval moeten meubels en sanitair prachtige vormen kiezen. Er zijn kant en klare wandpanelen van tegels met prachtige en originele patronen en zelfs hele afbeeldingen. Deze stijl is alleen geschikt voor kamers met een groot oppervlak.

Sommige stijlen zijn niet erg duidelijk en staan ​​dicht bij de mensen in ons land. Vanwege het feit dat zwart als een rouwkleur wordt beschouwd, geven Russische kopers er zelden de voorkeur aan in de binnenhuisinrichting. Ondertussen zijn er stijlen waarin hij een cruciale rol speelt.

 • Een van de beroemdste gebieden wordt overwogen noir. Het verscheen aan het begin van de vorige eeuw in Amerika en wordt gekenmerkt door fatalisme en de oneindigheid van donkere kleuren. In het ontwerp van de badkamer kunt u de selectie van dure meubels helpen: de aanwezigheid van lederen accessoires en klassieke lampen. Dit is een keuze voor gedurfde en buitengewone eigenschappen.
 • De tweede optie is mogelijk gothic thema's. Het interieur "in de stijl van graaf Dracula" zal niemand onverschillig laten: het is schokkend en bewonderend.De decoratie wordt gedomineerd door zwarte kleuren, metalen decor met patronen, spiegels in gebeeldhouwde frames met tinten zilver patina, kristallen kroonluchters en elegante wandlampen worden verwelkomd.

Oplossingen voor verschillende kamerformaten

Afhankelijk van de grootte van de ruimte, worden de ontwerpfuncties gekozen.

De volgende opties zijn typisch voor een kleine badkamer:

 • om het effect van een hoog plafond te bereiken, is het noodzakelijk om de strook tegels in de verticale richting te plaatsen;
 • geen behoefte om betrokken te raken in zwart, op de muren moet worden gedomineerd door wit.
 • voor een smalle ruimte moeten korte wanden wit worden gemarkeerd en lange wanden zwart zijn;
 • het is beter om de vloer en het plafond in een klein bad met lichte tegels te leggen, u kunt ook een schaakpatroon gebruiken;
 • loodgieterswerk moet de juiste geometrische vormen kiezen;
 • als er een gestreept patroon op de wanden is, mag u er geen spiegel aan hangen - door er in te reflecteren vermindert de strip visueel de hoeveelheid ruimte;
 • het monochrome interieur kan worden aangevuld met heldere accenten: zeepkist, vaas, handdoeken van contrasterende tinten (rood, geel, groen);
 • een meer algemeen gebruikte techniek: leg het onderste deel van de muren met zwarte tegels en maak de bovenste helft wit - de kamer zal niet "pletten", maar tegelijkertijd zal de donkere tint effectief opvallen.

De badkamer hoeft niet vierhoekig te zijn: in kleine hoekappartementen kan het lijken driehoek. Deze optie is het best betegeld kleine maten..

Het tekenen van keramiek op de muren en op de vloer mag niet naar de uitgang worden versmald - dit zal de vorm van de ruimte visueel verder verkleinen en vervormen. Het is beter om patronen te kiezen voor een vloernorm: met een diagonale of monofone leg.

Voor ruime kamers zijn de ontwerpopties veel groter. Het is beter om het plafondlampje te verlaten, maar de vloer kan donker zijn, terwijl deze in een bepaalde volgorde is aangelegd. De overvloed aan accessoires zal alleen de foto compleet maken:

 • Loodgieters kunnen elke vorm en afmeting kiezen;
 • Een interessante keuze zou het ontwerp van de drie muren in zwart kunnen zijn;
 • Extra effecten kunnen aan het interieur worden toegevoegd met behulp van verschillende lichten: ingebouwde lampen, schansen of kroonluchters.

Zwart - witte tegels zijn goed, niet alleen voor de badkamer.Het kan in de keuken worden gebruikt om het schort in de headset af te werken en voor vloeren.

Een geweldige optie zou zijn het ontwerp van vierkanten en ruiten van zwarte en witte tegelvloer in de gang is een spectaculaire en klassieke oplossing. Het ontwerp met verschillende inzetstukken met een origineel ornament verovert de gasten die al bij de ingang van het appartement of huis zijn. Zelfs een kleine hal kan op deze manier worden ingericht.

Schaken dat de vloer in de keuken legt, is een veelgebruikte ontwerpmethode voor verschillende stijlen van keukeninterieurs.

Combinatie met meubels en armaturen

Grafisch zwart en wit ontwerp vereist een zorgvuldige selectie van meubels, opslagsystemen en zelfs accessoires. In de winkels kunt u veel interessante details ophalen die de strikte inrichting aanvullen.

Het belangrijkste hierin - om te voldoen aan de enige regel: overdrijf het niet met accessoires en felle accenten. Anders zal het algemene beeld te bizar en te vermoeiend zijn.

In een kleine kamer of een minimalistisch interieur is het beter om de keuze op transparant plastic en glas te stoppen.: planken, onderzetters, planken, sjerpdouche zullen de aandacht niet afleiden en de ruimte visueel verminderen.Armaturen passen in het ingebouwde plafond en aan de muren passen perfect harmonieuze schansen van regelmatige vormen met matglas. Een kleine hoeveelheid accessoires in één stijl vormt een aanvulling op het interieur.

Geproduceerde volledige collecties zwart en wit meubilair voor badkamers. Kluisjes, planken en kasten met verschillende combinaties van deze twee kleuren zijn een geweldig designidee.

De belangrijkste voorwaarde is de locatie van dergelijke items langs de vlakke muren, anders zullen de verschillende patronen op de muren en meubels een gevoel van "rimpeling" creëren.

Voor fans van standaard sanitair en kasten in een wit glanzend ontwerp is er ook een oplossing: het meubilair past perfect in een tweekleurig interieur. Het enige waar je op moet letten, is dat de zwarte wanden met lichte meubels een te sterk contrast hebben, dus dit is een 'amateur'-beslissing.

Nu is de keuze van kleuren van gootstenen, badkuipen en ander sanitair veel verder gegaan dan lichte kleuren. Iedereen kan kiezen en rode en paarse en gele en zelfs zwarte voorwerpen. Dit wordt een heel interessant accent in een zwart-witbad.. De donkere schil zal zeker de aandacht trekken en zal een spectaculair en ongewoon centrum van het hele ontwerpidee zijn.

Als de kamer in een ontspannen, strikte afbeelding met een kleine hoeveelheid donkere kleuren is gedecoreerd, dan kun je met behulp van meubels met een dierenprint originaliteit en chic toevoegen. Kleuren onder een zebra of een luipaard geeft uniek uniciteit en verfijning.

Het belangrijkste is dat het hoofdonderwerp met deze afdruk er een was: bijvoorbeeld een kast onder de gootsteen of badkamer. Je kunt het toevoegen aan de zeepkist, een kopje onder de borstel of handdoeken.

Zilveren en gouden accessoires, meubelbeslag en afwerkingen kunnen elegantie en praal aan de badkamer toevoegen. Maar deze oplossing kan het best worden gebruikt voor ruime kamers.

Een grote rol zal worden gespeeld door lampen met prachtige lampenkappen, kroonluchters met imitatie van kaarsen en kristal. Bad kan worden geïnstalleerd op de uitgesneden metalen poten. Ovale spiegels in antieke omlijstingen completeren het chique decor.

Spectaculaire ideeën

 • De combinatie van het effect van "metselwerk" en een schaakbord op de vloer verfrist de badkamer met een onregelmatige vorm. De aanwezigheid van zwart maakt het interieur niet somber. Dankzij de witte en strikte accessoires ziet de ruimte er "luchtig" uit.
 • Minimalisme in zijn pure vorm: een beperkt aantal sanitair en accessoires.Het conceptuele decor ondersteunt zwart sanitair en badafwerking, evenals een eenvoudige, normaal gevormde spiegel.
 • Liefhebbers van ongewoon en spectaculair design zullen het "cinema" -interieur leuk vinden. De zeldzame vorm van de gootsteen en de stoel, die de kleuren van de muren herhalen, completeren het harmonieuze en modieuze beeld.
 • Een beetje fantastisch ontwerp blijkt, volledig gemaakt in verspringende tegels. Een tafel onder de gootsteen met gebeeldhouwde poten stuurt je naar de fantasieën van 'Alice door het kijkglas'. Striktheid en surrealisme worden met succes gecombineerd in het idee van de ontwerper.
 • De gedessineerde vloer, zwarte lichten, eb van de metalen spiegelframe en afgeronde vorm van de badkuip zijn gotische klassiekers voor elegante afwerkingen. De overvloed aan metaalglans en de reflectie van licht van glanzende tegels voegen plechtigheid en elegantie toe.

Bekijk de badkamer van de zwarte en witte tegels, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer