Hoe de specie van de tegel te vegen?

 Hoe de specie van de tegel te vegen?

Vaak blijven na reparaties vlekken van verschillende oplossingen achter op het oppervlak van afwerkingsmaterialen. Dit probleem doet zich vooral vaak voor bij het gebruik van voegen voor het verwerken van voegen. De samenstelling hardt snel uit en kan moeilijk te verwijderen zijn, omdat het gebruik van grove mechanische methoden niet de beste oplossing is. In dit geval is het belangrijk om een ​​paar eenvoudige manieren te kennen om dit soort vervuiling te verwijderen.

Eigenaardigheden van vervuiling

Kortom, de naden worden ingewreven na het leggen van de tegels. Meestal wordt dit afwerkmateriaal gebruikt voor de keuken, badkamer of toilet, dat wil zeggen plaatsen met een hoge luchtvochtigheid.Moderne fabrikanten produceren tegels die geen speciale zorg vereisen. Het belangrijkste ding - veeg regelmatig het oppervlak.

Na reparatie blijft voegmiddel voor naden vaak op het materiaal zelf achter. Om de vlekken van de bevroren oplossing kwijt te raken, is behoorlijk problematisch. Een beetje gemakkelijker dingen met een frisse compositie, die gemakkelijk kan worden afgewassen, zonder toevlucht te nemen tot radicale methoden.

Als je de fuga van het oppervlak verwijdert, moet je geen overmatige inspanningen leveren, omdat dit het uiterlijk van de tegel kan bederven en zelfs de integriteit ervan kan schenden. Tegenwoordig zijn er veel speciale gereedschappen waarmee u snel en zonder negatieve gevolgen de voeg van de tegel kunt verwijderen zonder sporen achter te laten. De verkeerde samenstelling kan echter ook het materiaal bederven. Daarom is een belangrijk punt het tijdig verwijderen van grout in het stadium van het leggen van tegels.

Fuga voor het afdichten van naden droogt vrij snel uit. Afhankelijk van de kwaliteit van de oplossing en de naleving van de applicatietechnologie kan dit 12 tot 20 minuten duren. Daarom moet de fugu die de tegel raakt zo snel mogelijk worden gewassen.

Bijzonder moeilijk om het oppervlak te reinigen met een ruwe en poreuze structuur, omdat plotselinge bewegingen het materiaal gemakkelijk kunnen beschadigen.In dit geval is het mengsel beter te verwijderen tijdens het verwerken van de naden tussen de tegels. Tegelijkertijd moet het vuil zo voorzichtig mogelijk worden geschrobd om de bewerkte openingen tussen de afwerkingselementen niet te bederven.

U kunt de voeg in twee stappen afvegen. De eerste fase is een stomerij, die wordt uitgevoerd na het bevestigen van een klein gedeelte van de voering. Om de afgewerkte oppervlakken af ​​te vegen met een speciale rasp. Beweging moet diagonaal op de naden worden uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om schade aan de nog niet uitgeharde constructiefuga te voorkomen.

In de tweede fase wordt het oppervlak witgewassen. Probeer de plaats van vervuiling voorzichtig schoon te maken met een gewone spons die in water gedompeld is bij kamertemperatuur. Een klein stukje schuimrubber is ook geschikt voor dit doel. Als u het mengsel niet in één keer van de tegel kunt wassen, kunt u de procedure herhalen.

Speciale middelen

Om de overblijfselen van het bouwmengsel op de tegel op te vangen, kunt u speciale huishoudhulpmiddelen gebruiken, waaronder zuur. Dit zijn zeer actieve oplossingen en verschillende poeders op basis van het aangegeven onderdeel.Opgemerkt moet worden dat producten met organische zuren ideaal zijn voor het verwijderen van andere verontreinigingen na reparaties.

Verbindingen met zuur verwijderen vlekken snel van lijm en primeroplossingen. Deze categorie bevat ook sporen van grout (egale kleur), die snel hard worden op de tegel. Speciale gereedschappen geven de behandelde ruimtes tussen de tegels een uniform uiterlijk.

Als u dergelijke wassingen kiest om de fuga te reinigen, moet u rekening houden met de technische eigenschappen van het materiaal. Het is de moeite waard van tevoren te controleren of de tegel bestand is tegen chemicaliën. Anders kan het oppervlak sporen van contact met zuur blijven, wat later onmogelijk te verwijderen is.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan vloeibare formuleringen en reinigingsmiddelen in de vorm van een gel. Volgens veel experts zijn ze een ideale keuze voor het reinigen van alle soorten oppervlakken. Het principe van de werking van deze verbindingen is om een ​​snelle reactie te creëren die de mortel verzacht.

Wat betreft poederopties, moeten ze voorzichtig worden gebruikt.

Vooral kunnen ze gevaarlijk zijn voor:

  • marmeren tegels;
  • granieten afwerkingen;
  • materialen van marmeren chips.

Het is ook ongewenst om poeders te gebruiken om grout van kalkoppervlakken te verwijderen.

Bij het kiezen van huishoudelijke formuleringen om vlekken van een tegel te verwijderen, moet u rekening houden met het feit dat ze allemaal van elkaar verschillen door verschillende zuurpercentages. Smaken en andere ingrediënten zijn ook in veel variaties aanwezig. Lees de compositie aandachtig door voordat u koopt, want het verkeerde gereedschap kan de afwerking bederven.

Als u besluit de tegel op professionele wijze te reinigen, volg dan de instructies van de fabrikant. Wat hulpmiddelen betreft, is het ook beter om een ​​spons met een zachte basis te gebruiken om de oude en gedroogde fuga's te verwijderen. Houd er rekening mee dat u voor het reinigen van keramische tegels nooit metalen voorwerpen en borstels met stijve haren mag gebruiken, omdat deze het materiaal kunnen krassen.

Zorg dat u handschoenen draagt ​​voordat u zure producten gebruikt. Reiniging moet zorgvuldig gebeuren. Zorg ervoor dat de oplossing niet op de huid en de slijmvliezen terechtkomt.

Folkmethoden

Als je besluit om te stoppen met het gebruik van speciale tools, kun je effectieve volksmethoden gebruiken.Bij het verwijderen van de bouwstof van het oppervlak nadat het droogt, zal gewoon citroenzuur helpen.

Vaak wordt een mengsel in de vorm van een pasta ook gebruikt om gedroogde mortel te wassen., waaronder baking soda en azijn. De componenten worden in dezelfde verhoudingen gemengd en de besmette gebieden worden behandeld met de voltooide samenstelling.

Het product wordt aangebracht op de vlek en blijft enkele minuten inwerken. Daarna wordt de pasta verwijderd met een zachte spons of borstel.

Deze methode kan zelfs worden gebruikt voor verouderde sporen van het mengsel dat op het oppervlak achterblijft.

U kunt bevroren puffer ook verwijderen met behulp van eenvoudig zuiveringszout. Om te beginnen moet de voering licht bevochtigd worden met een sproeipistool gevuld met water of een vochtige doek. Daarna moet een kleine hoeveelheid soda op de tegel worden aangebracht. Vervolgens wordt de voering met een zachte borstel ingewreven, zonder plotselinge bewegingen te maken.

Met behulp van soda kan worden verwerkt en interdigitale gewrichten. Dit is een uitstekende preventie van schimmel of meeldauw. Na de procedure moeten de behandelde tegels worden gewassen met schoon, warm water.

U kunt het matte oppervlak reinigen met gewoon afwasmiddel.De gel wordt verdund in water, waarna de tegel wordt gewassen met een spons. Daarna moeten de sporen van de gel worden verwijderd met een doek gedrenkt in warm water.

U kunt de specie van de reliëftegel reinigen met glycerine. De stof wordt in water verdund (1 deel van de stof in 3 delen zuivere vloeistof). De samenstelling reinigt het oppervlak voorzichtig en laat geen vlekken en strepen achter.

Een andere eenvoudige volksmethode is het gebruik van ammoniakoplossing. Een eetlepel van de stof wordt verdund met water en wrijf vervolgens over het besmette gebied. Zodra de specie volledig van het oppervlak is verdwenen, moet de tegel worden behandeld met schoon, warm water.

Voor het reinigen van porseleinen tegels is het beter om terpentine te gebruiken. De samenstelling (1 el L.) Moet worden opgelost in een glas water. De overblijfselen van de mortel verwijderd van het oppervlak met behulp van de bereide oplossing en een zachte spons.

Het moeilijkste is het reinigen van de fuga met epoxy. Deze component maakt de bouwstof volledig immuun voor de effecten van organische zuren en verschillende alkaliën. Dat is de reden waarom voor het verwijderen van grout speciale reinigingsmiddelen moeten worden gebruikt. Breng een weekmaker aan op de plaatsen van besmetting en verwijder de rest van het mengsel na 10 minuten met een borstel.

Vergeet niet dat, hoe sterk de vervuiling ook is, bewegingen in het reinigingsproces van het oppervlak zacht en voorzichtig moeten zijn. Dit geldt vooral voor glanzende oppervlakken. Alleen op deze manier kunt u de helderheid van de kleur en de onberispelijke zachtheid van het materiaal behouden.

Handige tips

Als je de grout eerst van de tegel verwijdert, moet je aandacht besteden aan een paar belangrijke punten.

  • Bleken van vervuilde naden helpt waterstofperoxide. De oplossing wordt aangebracht op de donkere plekken en verlaat deze zonder te wassen.
  • Epoxyverf of maskeertape beschermt de naad tegen beschadiging. Ze worden aanbevolen voor gebruik tijdens de reinigingswerkzaamheden.
  • Groutverwijdering begint altijd vanaf de bodem. Deze techniek helpt zelfs de kleinste plekken te elimineren, waardoor er geen strepen op het oppervlak achterblijven.
  • Als u speciaal huishoudgereedschap gebruikt, lees dan de instructies. De substantie moet strikt worden verdund in de aangegeven verhoudingen. Vergeet beschermende handschoenen niet.

Sommige componenten die aanwezig zijn in de samenstelling van huishoudelijke chemicaliën, kunnen ernstige irritatie veroorzaken. Folkmedicijnen kunnen ook de gezondheid nadelig beïnvloeden, dus zorg er eerst voor dat er geen allergische reactie is op de gebruikte componenten.

Zie de volgende video over het probleemloos vegen van de voeg van een ruwe tegel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer