Spaanse tegels in het interieur

Veel landen staan ​​bekend om de productie van een of ander kenmerkend product, dat een kenmerk en erfgoed van cultuur en geschiedenis wordt, omdat het zijn wortels in het verre verleden onthult, met de indrukken van een of andere periode en gebeurtenissen. Keramische tegels - een van deze producten, wat de echte rijkdom en prestaties van Spaanse ambachtslieden is.

Ontwikkelingsgeschiedenis

Spanje is al lang een van de belangrijkste leveranciers van keramiek in Europese landen. Volgens sommige bronnen werd dit land de eerste fabrikant van keramische tegels in Europa. Ongewoon, bijna alle bedrijven en ondernemingen die dit product produceren bevinden zich in hetzelfde gebied: in de provincie Castellón. 50% van de bevolking van deze stad (ongeveer 30.000 Spanjaarden) werkt in fabrieken en fabrieken.

De traditie van keramiek is enkele honderden jaren geleden ontstaan.toen in de streek van Castellón een afzetting van scharlaken klei werd ontdekt, waaruit christelijke monniken als eerste tegels begonnen te maken. Om te begrijpen hoe zij erin slaagden om het recept te reproduceren en de technologie te beheersen, is het noodzakelijk om terug te keren naar de geschiedenis van het oude Perzië, waar wetenschappers een soort keramische tegels vonden, die waarschijnlijk was afgezet met oude Perzische tempels, koninklijke paleizen en openbare gebouwen.

Alle kennis met betrekking tot de vervaardiging, de tempeliers in het geheim achtergelaten. Later viel een uniek recept in handen van de Europese monastieke orde, en studenten waren verbaal toegewijd aan het mysterie van het proces en de technologieën. Na verloop van tijd werd het recept echter onthuld en werden gewone mensen ook toegelaten tot het productieproces. Hierdoor werden twee richtingen gevormd - "Aristocratisch" en "Handwerk", waar de vertegenwoordigers van de eersten de monniken waren van verschillende katholieke ordes, die op de hoogte waren van alle details en subtiliteiten van de kwaliteitsproductie.

Ze gebruikten keramische tegels om kerken, tempels en huizen van de plaatselijke aristocratie te versieren. De deelnemers aan de "Craft" -trend waren mensen van de mensen die niet deskundig en verlicht waren in de productie en keramiektegels uit de middenklasse maakten die niet erg duurzaam en niet zo aantrekkelijk waren.

Provinciale leerlingen ontwikkelden zich uiteindelijk tot grootschalige productie en Spanje werd marktleider in productie op de Europese markt.

Speciale functies

Tegenwoordig is Spanje een van de wereldleiders in de productie van keramiek. Bij de bedrijven waar de nazaten van de eerste Spaanse ambachtslieden nu werken, zijn ze nog steeds gerespecteerd en meest gezinsvriendelijk. Volgens oude recepten worden moderne keramische tegels hier gemaakt en gemoderniseerd met de komst van nieuwe methoden en technologieën in de productie en de schilderkunst.

Het materiaal waaruit keramische tegels worden gekweekt, bestaat voornamelijk uit klei met een mengsel van natuurlijke additieven. Onder hoge druk wordt het materiaal onderworpen aan een pers en vervolgens geroosterd in een speciale oven. De bovenste laag van de tegel wordt "keramische glazuur" genoemd.

Het Spaanse product wordt gekenmerkt door duurzaamheid en stijfheid, de tegel kan zelfs bij zware belasting niet worden vervormd.Het is goed ervaren door de effecten van huishoudelijke chemicaliën, daarom wordt gebruikt in de decoratie van keukens in badkamers. De tegel is gemakkelijk schoon te maken en is volledig hygiënisch.

types

Spaanse tegels zijn van verschillende typen:

 • Tile. Deze tegel wordt gebruikt bij de decoratie van muren en vloeren van baden of keukens. Een betegelde versie is gemaakt van verschillende soorten klei, maar meestal van rood. Deze voorwaarde heeft ongetwijfeld invloed op zowel de kwaliteit als de prijsstelling van het product.
 • Klinker. Dit type keramische tegels is het meest duurzaam en bestand tegen allerlei schadelijke milieueffecten. Het product van dit type vereist geen speciale zorg, maar het dient voor een vrij lange tijd.
 • Porseleinen tegels. Een soortgelijk uiterlijk wordt gebruikt in de bekleding van openbare gebouwen. Vanwege de eigenschappen kunnen ze de gevels van gebouwen afwerken. Het materiaal heeft een sterke vorstbestendigheid, maar heeft tegelijkertijd een zeer glad oppervlak, waardoor het vaak wordt aangevuld met antislipbumpers.

Volgens de methode van gebruik is de tegel verdeeld in 2 types:

 • Wandmontage. Het heeft een poreus oppervlak. Hierdoor is het heel eenvoudig om op de muur van de badkamer te leggen.Door de speciale eigenschappen van de tegel is het in staat om vocht te absorberen.
 • Floor. In tegenstelling tot het poreuze oppervlak van wandtegels heeft de vloerversie een lage porositeitsindex. Dit product kan de vloer van de badkamer versieren, en het kan het gewicht weerstaan ​​en vereist geen speciale zorg.

De meest voorkomende maten zijn:

10x10, 20x10, 15x15, 20x20, 20x30, 25x40, 25x50, 20x50, 30x45, 25x50, 30x60, 30 x 90 cm.

Vloerplaten kunnen vierkant en rechthoekig zijn.

Standaardafmetingen van vloertegels zijn:

 • Vierkant: 48 x 48, 10 x 10, 15 x 15, 20 x 20 cm;
 • Rechthoekig: 20x10, 20x15, 30x15, 30x20cm.

Als u naar de keuken kijkt, kunt u best tegels van gemiddelde grootte gebruiken: 20x40, 20x45, soms 20 bij 60 cm.

Keramische producten hebben hun gebruik gevonden als bekledingsstappen en trappen in particuliere woningen, maar soms in grote appartementen. Heel vaak wordt een houten imitatietegel gebruikt voor het afwerken van trappen. Het ziet er spectaculair uit in grote buitenhuizen, waar een soortgelijk element de natuurlijke versiering in het huis warmte en zichtbaarheid kan geven.

Elk type keramische tegel van de Spaanse fabrikant heeft een absolute slijtvastheid, evenals een verscheidenheid aan kleurenoplossingen, waarmee de ontwerper zijn ideeën en fantasieën in al zijn glorie kan belichamen.

Bouwvakkers met ervaring en gewone kopers, die fabrikanten begrijpen, merken op dat keramische tegels, dankzij individuele combinaties, in elke stijl in het interieur passen en de decoratie en het zogenaamde "hoogtepunt" worden.

ontwerp

Het ontwerp van een keramische tegel verschilt in dynamiek uitgevoerd door en zeer artistieke registratie. Het uiterlijk van het product combineert de normen van de altijd relevante klassiekers, evenals de schakeringen van nieuwe trends in de moderne kunst, elementen van abstractie en naturalisme. Spaanse tegels zullen een uitstekende aanvulling zijn op het ingetogen en elegante interieur, evenals een eigenaardig, flitsende, heldere en moderne vormgeving. Smaakvol geselecteerde keramiek kan een element zijn dat de aard van de eigenaar onthult, praten over zijn voorkeuren en mentaliteit.

Het is onmogelijk om de techniek van heldere insluitsels op het oppervlak van het product, die op zichzelf een enkele kleur hebben, niet op te merken. Zo'n detail kan op absoluut verschillende manieren worden uitgedrukt. Dit kan een soort reliëfelement zijn, onverwachte kleurvlekken, vlekken, patronen, etnische patronen en andere interessante benaderingen.

De keuze van Spaanse keramische tegels verbaast textuur en tonale diversiteit. Er zijn bijvoorbeeld tegels die van buitenaf houtcoating, onyx, wit marmer, blauw opaal en andere natuurlijke materialen nabootsen. In de collecties van keramiek vindt u veel interessante, originele artistieke oplossingen. Het product is vaak versierd met ornamenten gemaakt van bloemmotieven. Soms wordt het aangevuld met kleine stoepranden, panelen en verschillende inzetstukken.

fabrikanten

 • Ceramicalcora - het bedrijf begon zijn activiteiten relatief recent, maar heeft al een grote naam weten te verdienen. Zoals de meeste keramische bedrijven, bevindt Ceramicalcora zich in de provincie Castellón. Bij de productie gebruikt het bedrijf het roosteren in twee fasen van het materiaal, wat de kwaliteit van het product aanzienlijk verbetert. Dankzij het gebruik van de nieuwste apparatuur komen de kleuren van de tegels duidelijk overeen met de opgegeven kenmerken. De oppervlakken zijn perfect vlak, de lijn van het vlak en de hoeken zijn perfect ondersteund.
 • Mapisa - Het bedrijf werd opgericht in 1973. Vanaf het begin van zijn werk was het zijn doel om producten van wereldklasse te produceren.Momenteel produceert het bedrijf ongeveer 12 miljoen vierkante meter tegels per jaar en is het ook lid van de industriële groep HATZ.
 • Grespania - op de markt van keramische tegelproducten is sinds 1976 in gebruik. Het beleid en het doel van het bedrijf is om producten algemeen toegankelijk te maken voor klanten van verschillende welvaartsniveaus, terwijl de kwaliteit op een hoog niveau blijft. Vanwege het flexibele prijsbeleid nemen de implementatie en productie-efficiëntie elk jaar toe. In aanwezigheid van een lijn gerelateerd aan de elite. Hierdoor kan de beveiligde koper een uniek ontwerp van keukens en badkamers vormen.
 • Atlantictilesprojects - een jong bedrijf dat in het productieproces moderne, innovatieve technologieën gebruikt. De tegel verschilt in ultramodern ontwerp. Speciale apparatuur en een goed gebouwde workflow maken het mogelijk om de verkoopprijs van het product te verlagen, waardoor de tegel van dit bedrijf een winstgevende acquisitie wordt voor verschillende lagen van klanten.
 • plein - Het bedrijf werd opgericht in 1962. In 1999 presenteerde ze de eerste briljante keramische collectie die het bedrijf naar de internationale markt bracht. Al meer dan 15 jaar produceert het keramische tegels met de toevoeging van graniet chips.Dankzij het zorgvuldige werk op het keramische oppervlak onderscheidt het product zich door zijn absolute speculariteit en weerstand tegen agressieve chemische invloeden.

Alle producten ondergaan het zogenaamde "droogslijpen", waardoor de hoeken van elke tegel perfect vlak zijn.

 • Porcelanosa - fabrikant van merk keramische tegels en porseleinen tegels. De collecties van het bedrijf houden gelijke tred met de modetrends van de moderne wereld. Producten voor vloeren en wanden die uitsluitend zijn gemaakt van witte klei worden geproduceerd. Het bedrijf werkt aan de fabricagetechnologie van porselein-aardewerk, dat extern verschillende natuurlijke materialen simuleert.
 • Mainzu - het bedrijf begon zijn activiteit in 1964, maar werd in 1993 gesloten. De reden was de wens van de fabrikant om het systeem van apparatuur en technologie volledig te upgraden. En nu, te oordelen naar de resultaten van verkoop en beoordelingen, kunnen we zeggen dat dit zijn positieve rol heeft gespeeld en het bedrijf heeft geholpen om de wereldarena van producenten van keramische producten te betreden.
 • Oset - Spaanse fabriek, opgericht in 1973. Het is een van de leiders onder bedrijven die keramische bekledingsproducten produceren.Echte professionals zijn betrokken bij de productie. Oset is vrij populair in Spanje en daarbuiten. De fabriek werkt alleen met milieuvriendelijke materialen. Verschilt in zijn technologie van het toevoegen van metaal aan een keramisch product.

Alle bovengenoemde Spaanse merken zijn niet alleen populair in het land, maar over de hele wereld, ook in de vraag op de Russische markt.

Tips om te kiezen

De meeste collecties Spaanse tegels behoren tot een duur assortiment. Het resultaat van een succesvolle aankoop moet een volledige transformatie van de ruimte zijn.

Anders, wat zeer zeldzaam is, zullen verkeerd gekozen producten in strijd zijn met het algehele beeld van de kamer en de reden zijn om geld en tijdverspilling te verspillen. Soms leiden dergelijke gevallen tot complicaties in het reparatieproces.

Problemen kunnen zich in elk stadium van het bouwproces voordoen. Het wordt moeilijker om fouten te corrigeren als de bekleding van de kamer wordt gemaakt in het laatste stadium van reparatiewerkzaamheden.

Bij het kiezen van tegels voor het leggen in de gebouwen moet rekening worden gehouden met enkele nuances:

 • U zou geen geld moeten besparen op het kopen van een echt product van hoge kwaliteit. U zou de beoordelingen van beproefde fabrikanten moeten bestuderen en een duidelijk beeld moeten vormen met een beschrijving van het product dat aan alle gestelde eisen voldoet. De optimale prijs voor Spaanse tegels van hoge kwaliteit is minimaal 1000 roebel. / m2. Te hoge prijzen - opslag van fabrikanten op de voorgestelde merken.
 • Het is het beste om de voorkeur te geven aan het kopen van een complete collectie tegelproducten.
 • Het matte oppervlak heeft een lager slippercentage. De glanzende wandbekleding wordt echter beter schoongemaakt en ziet er veel voordeliger uit.
 • In de productverzamelingen zijn er speciale grenzen, maar deze zijn niet wenselijk om te gebruiken bij de inrichting van kleine kamers.
 • Grenzen kunnen worden gebruikt als het nodig is om tegels van verschillende kleurschakeringen op een contrasterende manier van elkaar te scheiden. Meestal wordt dit element gebruikt voor grote kamers met minimaal meubilair. In de badkamers is er bijvoorbeeld niet zo veel ruimte, want hier is er dimensionale apparatuur die de toch al kleine ruimte in afzonderlijke secties verdeelt.Curbs in dit geval zijn absoluut nutteloze details.
 • De vloertegel van donkere tinten zal er aantrekkelijker uitzien en de muur moet lichte tinten bevatten. Dit schept de illusie van uitbreidende ruimte.
 • Donkere vloertegels zijn minder vies en gemakkelijker schoon te maken. De wanden moeten op een zodanige manier worden geconfronteerd met rijen donkere tegels dat de laatste rij 12-15 cm boven de rand van het bad uitsteekt.
 • Om het product op het oppervlak van de vloer of muren te plakken, moet u lijm van hoge kwaliteit kiezen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Merk Spaanse keramische tegels bevat een schat aan ervaringen uit het verleden en innovatieve ontwikkelingen van onze tijd. Wie weet hoeveel dit creatieve proces in de toekomst zal veranderen. Divers, niet vergelijkbaar met elkaar collecties keramische tegels worden voortdurend verbeterd. Dit maakt het mogelijk om te worden gerealiseerd door unieke ontwerpideeën, die hiervoor verschillende manieren vinden.

Het ontwerp van de tegel in de keukenruimte komt overeen met de meest trendy trends, en maakt de ruimte ook licht en modern, verfrist het uiterlijk en geeft de sfeer een positieve uitstraling.

Spaanse tegels binnen een moderne keuken.

Stijlbeslissingen in het ontwerp van de hal met behulp van keramische tegels zijn zo divers dat u een product kunt kiezen dat perfect past in het kleurenschema van de kamer en de algehele sfeer.

Je kunt meer over Spaanse tegels leren van de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer