Brick Tile: kenmerken en voordelen

 Brick Tile: kenmerken en voordelen

Bij het plannen van de afwerking van de kamer, is het belangrijk om te weten dat er materialen zijn die het best kunnen worden gebruikt voor buitenwerkzaamheden, en er zijn materialen die binnenshuis worden gebruikt. Tegel onder de steen - een universele remedie die zowel buiten als binnen het huis wordt gebruikt.

Dankzij dit decor wordt een geweldige sfeer gecreëerd en voelt de persoon zich in een kamer met echt metselwerk.

Speciale functies

Als u uw interieur speciaal wilt maken, is het belangrijk om de beschikbare ruimte op de juiste manier te gebruiken, zodat deze aangenaam en handig is om thuis te zijn.Om zo'n idee te realiseren, heb je misschien een interieurnieuwigheid nodig die de afgelopen jaren actief is gebruikt om een ​​interessant beeld van de ruimte te creëren.

Tegel "onder de steen" kan zowel de binnenruimte van de kamer als de buitenmuren van het gebouw versieren. Afhankelijk van waar precies de tegel zal worden gebruikt, kan deze van verschillende materialen zijn gemaakt. Imitatie baksteenpatroon stelt u in staat de ruimte te ordenen, waardoor het oppervlak glad en regelmatig wordt. In het huis kun je het vaakst een dergelijke ligplaats vinden in de gang, in de keuken of in de badkamer. Het is in deze kamers dat het belangrijk is om de muren te beschermen tegen de schadelijke effecten van vocht.

De tegel die een echte baksteen imiteert, ziet er ook fantastisch uit op de gevels, vooral als het huis erg oud is en de gevelbekleding al afbrokkelt. Een beetje reparatiewerk en je verbeeldingskracht - en het oude huis zal een nieuw leven vinden.

Een van de voordelen van dergelijk materiaal zijn:

 • milieuvriendelijkheid;
 • mogelijkheid van gebruik op verschillende oppervlakken;
 • lange levensduur;
 • geluidsisolatie;
 • vochtbestendigheid.

De nadelen zijn de duur van het werk en de noodzaak om de meester te bellen.Een echte professional zal het werk veel sneller doen en de kwaliteit van het metselwerk zal van de hoogste standaard zijn.

Natuurlijk dwingt niemand om de meester te roepen. Je kunt jezelf in je tegel leggen en een bakstenen muur imiteren. Om dit te doen, is het belangrijk om slechts een paar nuances te kennen.

Typen en kenmerken

Afhankelijk van waar u precies van plan bent om reparaties uit te voeren, en ook waar de decoratieve tegel "onder de steen" zal worden geplaatst, zal de materiaalkeuze en de textuur ervan afhangen. Als het gaat om de keuken of badkamer, is het voordeel om gladde oppervlakken te geven. Het glanzende oppervlak is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.. Keukentegels kunnen in verschillende kleuren worden gemaakt - het hangt allemaal af van de stijl van uw reparatie.

Keramische tegels zijn goed geschikt voor een badkamer waar het constant vochtig is, en water valt vaak op het oppervlak van muren. Degenen die gewend zijn aan een meer standaard type van dergelijke gebouwen hoeven dit soort materialen niet te gebruiken. Aanhangers van de klassiekers passen bij het betegelde oppervlak van de muren, wat niet minder is, maar iets afwijkende kenmerken heeft. Ze hebben voornamelijk betrekking op grootte.Als u een tegel van 20x30 cm kiest, kunt u deze binnen enkele dagen op de muur leggen, zelfs als de ruimte groot is.

Voor fans van ongebruikelijke ontwerpoplossingen en het oorspronkelijke uiterlijk van de behuizing is de beste keuze een tegeltegel van verschillende materialen. Baksteentextuur kan er echt uitzien.en je kunt moeilijk verschillen vinden met echt materiaal.

In plaats van zorgvuldig stenen te leggen om de gewenste sfeer in de kamer te creëren, kunt u een kunstmatige variatie van de steen gebruiken. Het voordeel is het gemak van het werken met tegels tijdens de installatie. Gezien de kleine omvang is het voldoende om alle elementen precies op de juiste manier op de muur te plaatsen, waardoor het ideale resultaat wordt bereikt. Wandtegels kunnen getextureerd zijn, dat wil zeggen, hebben ongelijke randen en moeten zo dicht mogelijk bij steen of baksteen liggen.

Voor degenen die gladde en gladde wanden willen zien, is het het beste om platen van natuursteen te gebruiken, die er zowel in de keuken als in de badkamer geweldig uitzien.

Plastic tegels kunnen in elke kamer worden gebruikt: in de keuken - in de buurt van het werkgebied, op de gang kan het worden gebruikt om het grootste deel van de kamer in de hal te versieren - een wand met een bank of een open haard, als deze bestaat. Het wordt aanbevolen om deze optie in de slaapkamer te weigeren vanwege het feit dat het geen ontspanning en rust creëert..

Liefhebbers van iets exclusiefs passen bij handgevormde tegels, die verschillende en meest bizarre vormen kunnen hebben die door de mens zijn gemaakt. Dit kan de stijl van uw kamer benadrukken, zijn unieke beeld creëren.

Afhankelijk van de materialen kunnen dergelijke tegels zowel binnen als als bekleding van gevels worden gebruikt.

Afwerking in dit geval zal niet moeilijk zijn, omdat het oppervlak ongelijk is en het niet nodig is om alles perfect, precies en correct te plaatsen.

Betontegel is precies de optie die meer geschikt is voor open ruimte en woningdecoratie, in plaats van de toepassing binnen, hoewel alles afhangt van de stilistische beslissing.

Beton zelf is een zeer duurzaam materiaal en kan daarom gemakkelijk alle klimatologische verschijnselen en temperatuurveranderingen weerstaan, terwijl het ongewijzigd blijft. Vanwege kracht ze geven er de voorkeur aan het te gebruiken voor het versieren van het onderste deel van een woonhuis, het omkaderen van het hek, treden en andere soortgelijke objecten.

Elk van de materialen heeft bepaalde voor- en nadelen die u zeker moet weten.

Als we het hebben over klinkers, die worden gebruikt voor interieurwerkzaamheden, dan werd de originele steen alleen gebruikt voor buitenbekleding. Nadat we alle voor- en nadelen hadden afgewogen, besloten de ontwerpers en degenen die reparaties maakten wijs dat binnen dit soort tegels veel interessanter lijkt, waardoor bepaalde ontwerptaken kunnen worden opgelost.

Het plaatsen van dergelijke "stenen" is heel eenvoudig en het kan op elke ondergrond worden gedaan, wat een onbetwistbaar voordeel is. Ultraviolette stralen zijn geen vreselijke klinkertegels, dus het kan aan de zonnige kant worden aangelegd. niet bang voor materiële schade. Elke bacterie die de façade van het huis kan beschadigen, zal de look niet bederven. In het geval van constante of periodieke wrijving of andere mechanische belastingen, verliezen veel materialen hun aantrekkelijkheid, maar dit geldt niet voor klinkertegels, dus wordt het gebruikt bij het ontwerp van de ruimte bij de deuren.

Het oppervlak van dit materiaal is extreem duurzaam, dus als u het gebruikt, kunt u niet bang zijn dat de tegel wordt gebroken of vervormd.Dit maakt het installatieproces eenvoudig en gemakkelijk. Nadat het werk is voltooid, is het eenvoudig om het afgewerkte metselwerk te reinigen tegen vuil, stof en vuil. Het vermogen om water te absorberen, stelt u in staat om de fundering en wanden te beschermen tegen het binnendringen van vocht, wat het uiterlijk van schimmels met zich meebrengt.

Het lijkt erop dat de klinkertegel alleen maar voordelen heeft, maar er zijn enkele nuances.

 • Als de platen zich op een plaats bevinden waar scherpe en krachtige slagen mogelijk zijn, zullen ze hoogstwaarschijnlijk worden vervormd en gebarsten. Het is beter om ze op plaatsen te plaatsen die niet onderhevig zijn aan sterke mechanische belasting.
 • Een andere belangrijke factor die uw beslissing om klinker te kopen kan beïnvloeden, is de prijs ervan. Deze tegel is veel duurder dan gewone tegels, omdat niet iedereen het kan betalen.

Als je nog steeds besluit tegel uit klinker te kopen, moet je weten dat er verschillende opties zijn:

 • technisch. Gebruik voor het regelen van paden en trottoirs op straat;
 • waterbestendig. Vereist bij hydraulische faciliteiten;
 • geconfronteerd. Voor het uitvoeren van externe en interne reparatiewerkzaamheden in het huis.

Het oppervlak van dergelijke tegels kan zowel mat als glad zijn, en de kleurvariëteit kan elk idee belichamen.Er is zelfs een verschil in de texturen, dus het is belangrijk om precies te weten wat u precies van plan bent te doen, welk eindresultaat u wilt zien. Dan is de keuze van klinkertegels een stuk eenvoudiger.

Het volgende materiaal om over te praten is gips, waaruit tegels "onder de steen" worden gemaakt. Dit materiaal gebruiken u kunt een slaapkamer of een andere woonkamer regelen en het effect zal aangenaam zijn. Als de kamer een open haard heeft, gips - dit is precies wat het moet kaderen, toewijzen in het interieur.

Het is belangrijk dat u na het leggen geen extra werk hoeft te doen: het materiaal is helemaal klaar.

Desgewenst kunt u de textuur van de steen selecteren met behulp van kleur, waarvoor het voldoende is om het pleisteroppervlak in de gewenste tint te schilderen.

"Under the brick" kan en gewone keramische tegels maken. Door het gebruik van zand en klei in de juiste verhoudingen, blijkt het milieuvriendelijk materiaal dat veilig in elke woonwijk kan worden gemonteerd. Naast afwerking in het huis, kunt u het buiten gebruiken.

De textuur van de tegel is glad, omdat de aldus ontworpen wand zo dicht mogelijk bij de echte steen wordt verkregen.Het voordeel van tegels is de mogelijkheid om goed te combineren met verschillende oppervlakken. Combinaties met een boom of behang zien er interessant en ongewoon uit, terwijl de ruimte harmonischer wordt gemaakt. De kleurenoplossing kan in dit geval elke zijn: als monofoon en met echtscheiding of afdrukken.

De keuze van de optie hangt af van de smaak van de persoon die de reparatie uitvoert en van de algemene functionele taak van de kamer.

Een ander type tegel is grade cement, dat is gemaakt van gemalen zand, cement en zeeschelpen. Het voordeel van deze coating is installatiegemak, ademend vermogen, oppervlaktetextuur.

Onder de minnen wordt vaak onderscheid gemaakt tussen fragiliteit. Zelfs het vervoer van een dergelijke tegel is problematisch als de machine niet is uitgerust met schokdempers van voldoende hoge kwaliteit, of als er veel gaten in de weg zijn. Tijdens het leggen kun je gemakkelijk de "baksteen" breken. De benodigde hoeveelheid materiaal zal dus aanzienlijk toenemen.

Een van de moderne materialen is flexibele tegels. Cement, acrylpolymeer en pigment worden gebruikt om het te maken. Een kenmerk van het materiaal is het vermogen om het te buigen zoals vereist door het oppervlak.Het is gemakkelijk om overlay met een flexibele tegel ronde en halfronde constructie-objecten. Om zachtheid te bereiken, moet je het gewoon opwarmen. Hiervoor kunt u een gewone of gebouwde föhn gebruiken.

Flexibele tegels als afwerkmateriaal heeft zijn voordelen:

 • warmte- en geluidsisolatie;
 • eenvoudige installatie, geen speciale vereisten voor het werk;
 • bouwgemak;
 • minimale hoeveelheid afval en afval na het werkproces;
 • voor de bevestiging is het niet nodig om een ​​speciale mortel te kopen: de tegel kan worden geplant op cement;
 • het is niet veeleisend voor omgevingscondities, het is niet bang voor temperatuurdalingen en vochtigheid;
 • flexibele tegel heeft een mooie textuur, je wilt hem aanraken.

Onder de tekortkomingen van dit materiaal kan slechts één worden genoemd - een extreem hoge prijs.

Kleur oplossingen

Als u van plan bent om de kamer binnen met een tegel "onder de baksteen" te versieren, dan moet u niet alleen beslissen met het type van dit materiaal, maar ook met de kleur. De meest voorkomende is het roodbruine kleurenschema, dat bij u thuis het gevoel van echt metselwerk creëert. Om de lichtheid van het interieur te geven, is het het beste om wit te gebruiken.Hij zal de objecten in de kamer benadrukken en tegelijkertijd de aandacht op zichzelf vestigen.

Kleine kamers in dit ontwerp lijken veel groter en met een goed geplande indeling van meubels en andere objecten, kunt u de ruimte aanzienlijk uitbreiden.

Een alternatieve optie is het contrast van verschillende kleuren. Een deel van de ruimte kan in één schaduw worden gemaakt en de andere in de volledig tegenovergestelde. Je kunt de ruimte verdelen in de boven- en onderkant en voor elk onderdeel om iets specifieks, thematischs te plannen.

Om een ​​interessant effect in de kamer te creëren, kunt u een tegel met een ongebruikelijke kleur kiezen die verschillende kleurenschema's combineert. Het kan een baksteenrode versie zijn, bruin en zijn tonen, grijs, beige of zandig. En ook:

 • Rode of bruine tegels kunnen worden gebruikt in klassieke, Engelse, Amerikaanse, Franse stijlen en in de Provence. De tegel wordt gebruikt bij het ontwerp van de deur, raamruimtes, voor wandbekleding.
 • Fans van retrostijl moeten een kunstmatige steen oppakken, die wordt afgebroken, gaten en andere speciaal gemaakte gebreken.
 • Witte kleur en gladde textuur zijn geschikt voor moderne high-tech stijl.
 • Minimalisme wordt ook gekenmerkt door lichte kleuren en een kleine afstand tussen de naden, wat wenselijk is om niet te benadrukken.

Als u zich niet aan één richting en stijl wilt houden, kunt u met succes kleurenschema's combineren. De keuze van de kleuren hangt dus af van de stijloriëntatie van de ruimte waarin de reparatie wordt uitgevoerd, en van de taken die de ontwerper zet.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de verlichting van de ruimte:

 • Voor donkere kamers is het beter om lichte opties te kiezen;
 • in ruime en zonnige kamers kunt u niet bang zijn om heldere en soms donkere accenten te maken.

Zwarte tegels worden niet vaak gebruikt, in kleine hoeveelheden. Ze kan de gewenste objecten of zones met succes schaduwen.

Blauwe en witte tegels zien er geweldig uit in de badkamer, maar beige zal de bewoners van de slaapkamer bekoren. Bruine decoratie zal geschikt zijn op de loggia, in de hal bij de open haard, in de gang en op plaatsen waar iemand niet veel tijd doorbrengt.

afmeting

Als u besluit om de afwerking "onder de steen" thuis te doen, maar u moet weten wat de afmetingen van het tegelmateriaal zijn om de vereiste hoeveelheid correct te berekenen. Ongeacht de fabrikant zijn tegels van deze soort in slechts twee formaten te vinden:

 • enkele elementen;
 • aangelegde rijen.

De dikte hangt af van de textuur van het product. Dikte kan van 8 tot 14 mm zijn, als we het hebben over klinker of keramische versie. Voor betontegels kan de dikte 24 mm bereiken. Om het decoratieve element er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, zijn de afmetingen aangepast aan de standaard baksteen.. De lengte van de platen is dus 25 cm, maar de breedte kan verschillen. Als de steen single is, dan is de breedte 60 mm; als anderhalve - 70 mm; voor dubbele baksteen is deze 120 mm.

Niet iedereen streeft ernaar een baksteen als zodanig te imiteren. Veel net als deze afwerking, en daarom is er een reeks niet-standaard maatproducten. Dit kunnen "stenen" zijn met afmetingen van 240x52 mm of 240x88 mm. Om perfect in uw leefruimte te passen, berekent u de afmetingen, bepaalt u welke optie qua lengte en breedte voor u optimaal is en met welke afmetingen u de tegels snel kunt opmaken.

Het is belangrijk om het leggen zo te plannen dat u zo weinig mogelijk afval en resten heeft.Dit bespaart uw budget dat is toegewezen voor reparaties aanzienlijk.

Overzicht fabrikanten

Om ervoor te zorgen dat de reparatie succesvol is en het resultaat u beviel, is het belangrijk om een ​​goed en kwaliteitsproduct te kiezen. De markt heeft nu een enorme selectie van gevarieerde tegels en het is moeilijk om met al deze diversiteit te navigeren. In dit verband is het de moeite waard de beste fabrikanten te overwegen, waarvan de producten tegenwoordig populair zijn. Onder hen zijn bedrijven uit Spanje, Oekraïne en Italië.

Oekraïense tegels in de wereld worden vertegenwoordigd door bedrijven als Golden Tile, Inter Cerama, Zeus Ceramica en Atem. Het ontwerp van een tegel van een bedrijf onderscheidt zich door originaliteit en frisse oplossingen, en de hoge kwaliteit van grondstoffen waaruit bouwmaterialen worden geproduceerd, maakt ze vergelijkbaar met wereldmerken. De technologische uitrusting verbetert jaarlijks, wat de groei van de productkwaliteit mogelijk maakt, zodat deze de hele tijd competitief blijft.

Golden Tile Company gelegen in Kharkov. Het is goed voor ongeveer 30% van de totale output van porselein in het land. Het heeft zijn eigen middelenbron, goede en hoogwaardige apparatuur, de beste ontwerpers met een enorme ervaring.Elk product moet voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, terwijl de kosten van goederen optimaal blijven.

Als we de Dnepropetrovsk overwegen Inter Ceramadan kun je erachter komen dat het gebruikmaakt van de technologieën van de Spaanse en Italiaanse industrie, in een poging om ze allemaal te evenaren. Het werk gebruikt de hoogste kwaliteit klei, op basis waarvan alle producten worden vervaardigd. Hier maken vloer, wandtegels, opties voor keukens, badkamers, woonkamers. Vooral onderscheidende collecties "onder de boom", "gemarmerd" en "onder de natuursteen"

Elk bedrijf wil de koper geven waarnaar hij op zoek is. Elke gril, ontwerpbeslissing, fictie moet worden voorzien en voldaan zodat de vraag naar producten stabiel blijft. Het is volgens deze principes dat ik Oekraïense bedrijven werk, met succes hun producten ver buiten de grenzen van hun moederland distribueer.

Volgende zou Spanje moeten overwegen. Het is in dit land dat de hoogste kwaliteit tegels en porseleinen tegels worden geproduceerd. Spaanse normen worden al lang als standaard beschouwd en zijn gelijk aan iedereen die de hoge kwaliteit van zijn producten, een lange levensduur en originaliteit van decoratieve oplossingen wil bereiken.Producten van Spaanse merken worden gemonteerd in dure hotels en hotels, in luxe appartementen, in eenvoudige appartementen die eigendom zijn van mensen die weten wat kunst is.

Spaanse tegels kunnen een decoratie zijn van elke kamer in het huis, waardoor een verscheidenheid ontstaat met behulp van een ongebruikelijke textuur en een aangenaam patroon.

De meest populaire bedrijven zijn Absolut Keramica, Albaidar, Alcalaten Ceramicas, Alnera Ceramica en vele anderen. U kunt de producten van deze merken vinden in gespecialiseerde winkels en winkels, waar u meer in detail kunt kennismaken met de belangrijkste kenmerken van elk merk.

Favoriet allemaal beschouwd als Italiaanse tegel. Zij is het al vele eeuwen. is een constant kenmerk van stijl en kwaliteit. Tradities die zo vereerd zijn in Italië, helpen om meesterwerken van ontwerpideeën te creëren op basis van moderne technologieën. Jarenlange ervaring en moderne ontwikkeling vormen een opvallende combinatie die Italië in staat stelt de leidende positie in de productie van keramische tegels over de hele wereld te behouden.

Producteigenschappen omvatten de volgende kenmerken:

 • de tegenoverliggende tegel bezit een hoge vochtbestendigheid;
 • vloeropties zijn slijtvast;
 • de baksteentegel is vorstbestendig en hittebestendig;
 • porseleinen aardewerk is niet minderwaardig aan natuursteen;
 • steen, glas, keramische mozaïeken worden geproduceerd. Er zijn zelfs monsters van edelstenen.

De Italiaanse tegel staat bekend om zijn duurzaamheid, omdat hij twee keer wordt gebakken. Dit maakt het zelfs sterker dan gewapend beton. T

Dit product heeft ook een hoge stijfheid, dat is waarom het is in geen geval vervormd. Met vuurvaste eigenschappen kunt u deze materialen in de buurt van vuurplaatsen gebruiken: een open haard of een kachel. Ze houden ook toezicht op de naleving van alle milieunormen voor producten, zodat ze geen giftige en schadelijke stoffen afgeven. Vanwege de vochtbestendigheid, kunt u niet bang zijn voor een elektrische schok.. Bovendien verandert de structuur van het materiaal niet van blootstelling aan water of reinigingsmiddel.

De meest populaire bedrijven zijn Atlas Concorde, Imola. en anderen. Wat betreft de producten van het eerste bedrijf, onderscheidt het zich door een hoge esthetiek. Dit maakt het gebruik van tegels in gewone appartementen en in grootschalige openbare gebouwen mogelijk.

De tegel van het tweede merk wordt gekenmerkt door het feit dat de productie ervan gebruikmaakt van de Color Definition System-technologie.Dit maakt het mogelijk om verbazingwekkende grafische objecten toe te passen op keramische exemplaren.

Hoe te kiezen?

In het geval u besluit om "onder steen" tegels in het interieur van uw huis te gebruiken, moet u nadenken over welke optie beter is om te kiezen en waar u op moet letten. Niet iedereen deelt de mening dat het gebruik van dergelijk materiaal voor interieurdecoratie goed en mooi is, en in onbewogen handen is dit inderdaad het geval. Als je echter alle elementen op hun plaats plaatst en accenten plaatst, dan zal je kamer glinsteren met nieuwe kleuren, een heel ander karakter krijgen.

Om een ​​bepaalde kamer af te werken, hebt u het juiste materiaal nodig en moet u kiezen tussen de klinker- en gipstegels. Klinker wordt vaker als gevel gebruikt., maar je kunt haar binnenshuis ontmoeten. Met zijn hulp kunt u een spectaculaire focus op de open haard of kachel maken, als dergelijke items in het huis zijn.

Afhankelijk van de grootte, de verlichting en het algemene ontwerp van de kamer, kunt u kiezen uit opties in neutrale tinten of licht en kleur.

Het is belangrijk om de bakstenen "stenen" uit één verzameling, één batch en één release te bestellen.Anders kan dezelfde look van een andere kleur, textuur, verschillen door andere kleine details die merkbaar zullen zijn na de installatie. Het is het beste om tegels op een beproefde plaats of bij een bekend bedrijf te bestellen, om zeker te weten dat de kwaliteit van het product uitstekend zal zijn en dat uw reparatie nog vele jaren relevant zal blijven.

De kleur en textuur van porseleinen tegels moeten overeenkomen met de plaats waar deze wordt geplaatst, en goed worden gecombineerd met de materialen die zich al in de kamer bevinden als u ze niet gaat veranderen. In het geval van tegels is het beter om geen geld te sparen, maar om kwaliteit te kopen voor een matig hoge prijs. Goedkoop zal veel minder dienen, en tijdens het leggen kan het moeilijk zijn.

Voor de gang kunt u opties van verschillende kleuren en structuren gebruiken, omdat deze kamer niet veel betekenis heeft. Je kunt niet hetzelfde zeggen over de woonkamer, waar er altijd veel mensen zijn. Het is belangrijk om alle gezinsleden te plezieren door een aangename en gezellige sfeer in de kamer te creëren. Als de woonkamer letterlijk de hele baksteen "onder de baksteen" kan bedekken, dan is het in de andere kamers aan te raden om slechts één muur voor dit doel te verwijderen, met de nadruk erop.

Keramische tegels zijn een van de meest betaalbare en populaire. Het wordt gebruikt voor het afwerken van de hele kamer, bijvoorbeeld: een badkamer of een keuken. Je kunt de kamer gedeeltelijk decoreren met keramiek om de open haard of keukenschort te versieren. In het tweede geval is het belangrijk alleen vuurvast materiaal te gebruiken, zodat het sterk genoeg is. Dit komt door thermische effecten. De polymeertegel is goedkoop, het is snel en gemakkelijk om mee te werken.. Vanwege de lage kwaliteit van een dergelijk materiaal kan ver van overal zijn. De kleurvariëteit is niet te groot, maar ook getextureerd, maar als je wilt, kun je altijd iets geschikt vinden.

Wat betreft de "bakstenen" gipstegel, deze optie is erg fragiel en daarom kan alleen een professional ermee werken. Een van de voordelen is het lichte gewicht van "stenen", het gemak van het werken met hen onder de voorwaarde van zorgvuldige bediening. Dit materiaal ziet er mooi uit in het interieur. "Native" kleur is wit, maar tijdens het herstelproces kunt u de afgewerkte muur in elke gewenste kleur schilderendie je leuk vindt, of aan degene die past bij de stijl van de kamer.

Als je zelf het materiaal voor je pand kunt kiezen, dan is het proces van voorbereiding op de reparatie en zal hij snel voorbijgaan, plezier geven.In het geval dat u problemen ondervindt, is het beter om advies in te winnen bij een professional. Het is raadzaam van te voren na te denken over alle mogelijke moeilijkheden om het risico van het optreden ervan tot een minimum te beperken.

Verzorgingstips

Elke coating die in het huis is geïnstalleerd, moet worden onderhouden, schoongemaakt of gereinigd. Om het decoratieve metselwerk niet te bederven, moet u weten hoe u ervoor moet zorgen. Verschillende materialen hebben verschillende zorgmethoden nodig. Bijna alle soorten tegels moeten worden gereinigd, wat wordt gedaan met droge en natte methoden. Het is belangrijk om geen vocht op de "stenen" toe te staanomdat het de eigenschappen van de coating negatief beïnvloedt.

Een stoflaag afvegen met een vochtige doek is de meest correcte manier om voor het oppervlak te zorgen. Na een dergelijke reiniging wordt de tegel afgeveegd met een droge doek zodat deze volledig droog wordt. Een andere reinigingsmethode wordt alleen gebruikt voor materialen die oorspronkelijk zijn opgesteld in badkamers of in de buurt van de gootsteen in de keuken, omdat ze helemaal niet bang zijn voor vocht.

Als er vuil op de decoratieve coating terechtkomt, moet dit onmiddellijk worden behandeld, anders zakt het in de ondergrond en is het onmogelijk om het op te ruimen.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen., omdat de schurende structuur en actieve chemicaliën de integriteit van het oppervlak van het product zullen breken. Als de installatie correct is uitgevoerd, is het veel gemakkelijker om de muren of delen ervan met decoratief metselwerk te reinigen. Vuil en stof blijven niet achter in de groeven en verbindingen en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een droge of vochtige doek.

Mooie voorbeelden in het interieur

Afhankelijk van wat je precies in je huis wilt zien, kun je niet alleen verschillende materialen gebruiken die gestileerd zijn als stenen, maar ook stilistische technieken gebruiken. Met de loft-stijl kunt u de kamer gedeeltelijk of volledig inrichten met metselwerk, waardoor een uniek beeld ontstaat.

Een woonkamer of een kamer ziet er het beste uit als u slechts één muur selecteert met behulp van metselwerk en alles anders met een andere kleur, maar met dezelfde materialen, of tegels met behang of verf mengt. Meubels in een dergelijk interieur moeten expressief zijn, een soort gekleurde vlek creëren in een vrij uniforme ruimte.

Voor de keuken, bijvoorbeeld, zou het heel toepasselijk en interessant zijn om tegels in de hele kamer te gebruiken.De loftstijl creëert hier een unieke sfeer, geeft een gevoel van warmte en comfort, wat best moeilijk is met kale bakstenen muren.

Tegels leggen "onder de steen" in de gang is een vrij algemene techniek, en daarom kun je in de kamer verschillende kleuren en structuren gebruiken. Omdat de gang vaak een slecht verlicht gebied is, is het het beste om een ​​lichte tegel met een interessante textuur te kiezen. Dus je kunt de ruimte groter maken, de ruimte is ruimer. Om originaliteit toe te voegen, kunt u onafgemaakte leggen gebruiken, waardoor het kleedgebied en de rest van de gang worden gescheiden.

Voor de decoratie van de slaapkamer wordt "onder de steen" zelden gebruikt. Gewoonlijk wordt een bakstenen muur door één gemaakt, waarbij een ligplaats op de achtergrond wordt geplaatst om het belang ervan te benadrukken. Met het oog op deze opstelling, interfereert dit element van het decor niet met de juiste rust. In welke stijl u ook besluit uw slaapkamer te maken, u zult het zeker niet verwennen met metselwerk.

Het belangrijkste is om een ​​dergelijk element correct in te voeren en ook te raden met het aantal tegels. Kleuroplossing kan elk zijn: van natuurlijke baksteenkleur tot wit en beige.

Een aanvulling op het ontwerp van de kamer met behulp van decoratieve tegels "onder de steen" is een interessante en universele oplossing, geschikt voor diegenen die een gezellige, maar tegelijkertijd dynamische omgeving willen creëren.

Hoe je een steen onder je steen kunt maken met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer