Hoe tegels te lijmen: de details van het proces

De moderne markt van afwerkingsmaterialen is uitgebreid. Elke koper heeft de mogelijkheid om de juiste producten te selecteren voor een redelijke prijs. Een van de meest populaire en gewilde afwerkingsmaterialen is tegels. Het kan niet alleen op de vloer worden geplaatst, maar ook op de muren. Vandaag zullen we het hebben over de fijne kneepjes van het monteren van deze coatings.

Speciale functies

De tegel is het populaire en geëiste afwerkingsmateriaal. Dit komt door de esthetische kwaliteiten en een rijk assortiment. Vandaag is het mogelijk om materialen te kiezen met een passende stijl en schaduw voor elk interieur. Het is vermeldenswaard dat hoogwaardige tegels ook kunnen worden geplaatst in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid (in de badkamer, keuken, toilet).

De belangrijkste voorwaarde is een perfect vlakke en voorbereide basis voor het direct leggen van het materiaal. Als je dit werk verwaarloost, kan de tegel zorgeloos liggen.Om een ​​dergelijke basis te behouden, zal het niet voldoende betrouwbaar zijn.

Zet de bodem op verschillende manieren waterpas. Verschillende eigenaren wenden zich tot een verscheidenheid aan materialen. Het kan PVC-doek, hoogwaardig egalisatiepleister, multiplex of pleisterbekleding zijn. Dergelijke materialen zijn onmisbaar, vooral als het gaat om het aanbrengen van tegels op bakstenen of houten wanden, omdat deze bases zelf niet perfect glad zijn.

De meeste experts raden aan de basis te verdelen in verschillende afzonderlijke vierkanten of zones bij het plakken van tegels. Door deze populaire methode zal de installatie van afwerkingsmaterialen sneller en eenvoudiger zijn.

Een onderscheidend kenmerk van het werken met tegels is het feit dat het leggen met uw eigen handen kan worden gedaan, maar hiervoor moet u zorgen voor de hoge kwaliteit van de aangekochte materialen en voldoende uitlijning van de wanden. Tegels van lage kwaliteit zien er niet alleen arm uit, maar zijn ook dun: het blijft gemakkelijk beschadigd. Maximale zorgvuldigheid moet worden betracht bij de keuze van tegellijm, omdat een laagwaardige component geen tegels op de wanden zal vasthouden of zal, maar niet voor lang. Er zijn verschillende manieren om te betegelen.Als u geld wilt besparen, bent u zeker van uw capaciteiten, u kunt de muren of de vloer in de woning zelf afwerken.

Oppervlakte-uitlijning

Het nivelleren van de basis is een noodzakelijk proces als u van plan bent de muren of de vloer te betegelen. Voor deze fase van afwerking kunt u verschillende materialen gebruiken. Laten we kennis maken met de meest voorkomende van hen.

multiplex

Het leggen van tegels op multiplex is een van de meest voorkomende manieren. Met vellen van dit populaire materiaal kunt u snel en gemakkelijk onregelmatigheden en verschillende oppervlaktegebreken verwijderen. De tegel kan worden gelijmd op een multiplexplaat met een universele lijm of een speciale mortel die is ontworpen voor houtmaterialen. De tweede optie heeft vaak een meer vloeibare consistentie, dus is deze perfect verdeeld over het oppervlak van de bodem van de vloer of wand.

Experts raden het gebruik van dergelijke composities aan, omdat u na al het afwerken niet met een hamer op de tegel hoeft te kloppen.

Iets minder tegels op multiplex met vloeibare nagels of speciaal vloeibaar glas. Hun zeldzaam gebruik is te wijten aan het feit dat dergelijke gereedschappen onvoldoende kwaliteitsborging van adhesiematerialen kunnen bieden. Na verloop van tijd kan de tegel van de muur af bewegen.Daarom raden deskundigen aan voorkeur te geven aan speciale kleefstofmengsels.

Opgemerkt moet worden dat de tegel de afwerkbasis van multiplex niet kan lijmen, dus u moet enkele stappen nemen om de hechting van afwerkingsmaterialen te verbeteren.

Om dit te doen, raden deskundigen aan de multiplex-bekleding te behandelen met een speciaal antiseptisch en vochtbestendig mengsel. Deze werken moeten worden uitgevoerd, zelfs als u waterdichte platen multiplex hebt gekocht. Daarna wordt, om de hechting te verbeteren, een speciaal gaas (serpyanka) aan de egaliserende multiplexplaten bevestigd. Dit detail zorgt voor een betere en betrouwbaardere hechting van de voering aan de tegel, waterdicht maken van structuren.

gipsplaten

Bij het kiezen van een materiaal voor het nivelleren van de basis, geven consumenten vaak de voorkeur aan gipsplaat. Het is milieuvriendelijk en buigzaam. Met dergelijke grondstoffen kun je jezelf lang wachten, totdat de basis uitdroogt en je er tegels op kunt lijmen. Tijdens het installeren van gipsplaten blijft er geen stof en vuil achter, wat ook een belangrijk voordeel is van deze manier van uitlijnen.

Lichtgewicht platen gemaakt met speciale gipsvezels worden geproduceerd door semi-droog persen van een mengsel waarin gips, cellulosecomponenten en andere bindmiddelen aanwezig zijn. Er zijn geen gevaarlijke harsen en andere giftige stoffen in de samenstelling van dergelijke materialen, zodat ze veilig kunnen worden gebruikt in de decoratie van residentiële gebouwen. Drywall biedt uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Om de tegel op het oppervlak van de gipsplaat te lijmen, moet u hoogwaardige en betrouwbare lijm gebruiken.

Hiervoor passen de volgende composities:

 • Lijm met cement, dat is vaak behandeld op papierbasis.
 • Elastische tegellijm. Deze samenstelling wordt verkocht in droge vorm. Het moet onafhankelijk worden geroerd. Als u geen tijd aan dit proces wilt besteden, vindt u kant-en-klare oplossingen in winkels.
 • Vloeibare nagels.

Het voorbereiden van de kleefstofsamenstelling is noodzakelijk in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant, die in de regel op de verpakking aanwezig zijn. Als je alles volgens de instructies doet, zal de tegel netjes en veilig op de gipsplaat liggen, na verloop van tijd zal hij niet loslaten.Voordat u gipsplaatplaten plaatst, moet u metalen stroken (of geleiders) installeren. Er moet een onderlinge afstand van minimaal 40 cm zijn.Als deze parameter niet wordt gerespecteerd, zal de tegel uiteindelijk van de basis af bewegen en zullen de naden vervormd raken. Vellen gipsplaat worden bevestigd aan de geleiders met behulp van zelftappende schroeven of speciale beugels.

Als u Western-technologie volgt, is het de moeite waard om gipsplaat in twee lagen te installeren en pas daarna naar de afwerking van de basistegel.

gips

Vaak wordt gips gebruikt om de basis voor tegels te maken. Deze methode wordt als universeel beschouwd, maar het pleisteren van verschillende oppervlakken is niet zo eenvoudig en het kost veel tijd. Maar als alle uitlijnwerkzaamheden netjes en correct zijn uitgevoerd, dan kan de tegel vrij snel en gemakkelijk op zo'n ondergrond worden gelegd. Het ziet er esthetisch aantrekkelijk uit. Zelfs een onervaren gebruiker die niet professioneel tegel kan installeren, kan dit werk aan.

Het grootste nadeel van gips is dat het vrij moeilijk is om ermee te werken. Tijdens het aanbrengen op het substraat blijft er veel stof en vuil achter.Het gips droogt lang, dus je moet wat tijd verliezen voordat je de tegel aanbrengt. Als er aan de basis een eerder afwerkingsmateriaal is, is het noodzakelijk om er vanaf te komen.

breeuwen

Het wordt aanbevolen om de oppervlakken af ​​te plakken voordat de tegels worden gelegd in gevallen waar er geen significante onregelmatigheden of defecten aan zijn.

In dit geval moet de samenstelling enkele belangrijke kenmerken hebben, waaronder:

 • Vochtbestendigheid. Speciale gipspleister, niet bestand tegen vocht en vocht, kan alleen worden aangebracht in droge en warme ruimtes waarin er geen verschillen zijn in luchtvochtigheid.
 • Clutch. Stopverf moet goed blijven kleven aan de basis en mag de kwaliteitseigenschappen niet beïnvloeden. Bijvoorbeeld, voor de wanden van gas silicaat blokken of schuimblok produceren speciale mengsels, verschillende siliconen kalk-cement of silicaat basis.

Wanneer u een stopverf koopt, moet u overwegen voor welke oppervlakken u deze selecteert. Tegenwoordig verkopen winkels formuleringen voor buiten- en binnenhuisdecoratie, met verschillende kenmerken.

Vóór het directe werk moet de voet worden gereinigd van stof en vuil. Als er barsten en splinters op het oppervlak zijn, moeten deze worden gerepareerd met bouwschuim of gips.

Breng vervolgens een primer op het substraat aan. Primer is noodzakelijk om de basis te versterken en te beschermen tegen schimmel en meeldauw. Het zorgt voor een betere hechting met stopverf. Wanneer de grondlaag volledig droog is, kunt u overgaan tot plamuren. De laag stopverf mag niet meer dan 5 mm zijn. Er zijn gevallen waarin deze dikte niet voldoende is om de basis volledig uit te lijnen. Vervolgens kunt u verschillende lagen stopverf aanbrengen, die elk met een primer bedekt moeten zijn.

Het is onmogelijk om een ​​oppervlak te betegelen dat net is bedekt met een stopverf. Experts raden ten sterkste aan te wachten totdat de basis volledig is opgedroogd en behandel deze daarna opnieuw met een diepe penetratieprimer. Voordat u gaat betegelen, moet u ervoor zorgen dat er geen holtes onder de plamuurlaag zijn en dat deze stevig op de basis wordt ondersteund. Om dit te doen, tikt u op het oppervlak met een speciale rubberen hamer.

De voorbereiding van de wanden of vloer is een integraal onderdeel van het leggen van tegels.Zonder deze fase is al het werk nutteloos, omdat de afwerking niet van goede kwaliteit is.

Ruimte lay-out

Nadat u de voorbereidende werkzaamheden hebt voltooid, moet u doorgaan naar de volgende belangrijke fase - de indeling van de ruimte waarin de tegel moet worden gelegd. Dit is nodig om de benodigde hoeveelheid materiaal en de locatie nauwkeurig te berekenen. Het is noodzakelijk om een ​​markering van het gebied te maken voordat u doorgaat met het tekenen van een tegel. Dus de afwerking van verschillende oppervlakken zal veel gemakkelijker worden gemaakt en u zult in staat zijn om de volgorde van uw acties te bepalen.

Een belangrijke rol in de lay-out wordt gespeeld door de opstelling van decoratieve objecten in de kamer, evenals stoepranden.

Indeling van de vloer

Om de vloer kwalitatief te markeren, moet u de volgende eenvoudige apparaten inslaan:

 • heerser;
 • een potlood;
 • bouwniveau;
 • meetlint.

Markeer voor het markeren op het oppervlak van de vloer of wanden een nette contour waarlangs de tegel in de toekomst wordt geïnstalleerd. Door vast te houden aan de tekening, wordt het materiaal precies in de opgegeven volgorde aan de basis bevestigd.

standaard

De volgende typen kamerindeling zijn standaard:

 • Vanuit de zichtbare hoek van de kamer. Deze optie is geschikt voor rechthoekige lay-out. Met deze methode van markeren wordt de eerste tegel in de hoek van de beschikbare ruimte geplaatst en de volgende twee tegels worden er vanuit geplaatst, in verschillende richtingen gekeerd.
 • In de vlucht. Dit type tegelinstallatie is een goede oplossing voor rechthoekige ruimtes. Dergelijke afwerkingswerkzaamheden zijn echter behoorlijk ingewikkeld. Eerst moet je het midden van de ruimte berekenen waar de eerste tegels worden gelegd. Hierna worden verticale lijnen getekend vanaf het middelpunt van het eerste element en worden de tweede en derde tegels aan de linker- en rechterkant voor de volgende rijen geplaatst. Ze worden gevolgd door de derde, vierde, vijfde en zesde rij.
 • Loodrechte rijen. Deze lay-out is ideaal voor een kamer met een niet-standaard lay-out. In dergelijke gevallen is het ook noodzakelijk om het middelpunt van de ruimte te vinden voor het leggen van het eerste deel. Daarna worden twee loodrechte centrale strepen opgemaakt ten opzichte van deze tegel. Ze volgen ze, van muur tot muur, op elkaar.
 • Diagonaal. Als u de tegel diagonaal wilt leggen, moet u diagonale lijnen tekenen (met uitzondering van axiaal). Om deze elementen te bepalen, is het noodzakelijk om de tegenovergestelde hoeken van de kamer te combineren.
 • Ongebruikelijk. Als je van interessante en originele interieurs houdt, moet je je wenden tot niet-standaard markeringen, waarmee je de tegel in de vorm van interessante patronen, geometrische composities en mozaïeken kunt neerzetten. Om een ​​dergelijk uniek element te creëren, raden experts aan speciaal millimeter- of ruitjespapier te gebruiken. Op dergelijke doeken is het veel gemakkelijker en handiger om markeringen te maken, bijvoorbeeld van de vloer. De tekening kan onafhankelijk worden gemaakt, hoewel tegenwoordig veel eigenaren zich wenden tot ervaren ontwerpers om echt heldere en niet-triviale oppervlakken binnen te brengen.

Met behulp van de resulterende tekeningen en patronen, is het noodzakelijk om de vereiste materialen te berekenen, tegels te snijden, evenals decoratieve elementen, gebaseerd op de verhouding van de afmetingen van het stuk materiaal.

Muurmarkeringen

Het markeren van wanden wordt meestal uitgevoerd met behulp van een bellenniveau, aluminium geleiders (regels), een potlood en een meetlint, een brekerdraad, een hamer, stalen deuvels en een snijplank met een perfect gladde rand.

Nadat u alle benodigde hulpmiddelen hebt opgeslagen, moet u het volgende doen:

 • Op basis van de balk (parallel aan de te trimmen muur) wordt een regel (op de rand) gelegd. Daarna plaatste hij het niveau in een horizontale positie.
 • Tijdens deze procedure moet het hoogste punt op het oppervlak van de balk worden gevonden.
 • Op dit punt op de volgende muur moet je een markering in potlood zetten (het is 0).
 • Net boven het eerste merkteken (vertrekkende van 10 mm), moet je het tweede teken plaatsen en een lijn tekenen. U laat dus een extra marge over, gezien de dikte van de kleefstofsamenstelling en de tegel zelf.

Lijm kiezen

Vloer- of wandtegels moeten worden gelegd met behulp van hoogwaardige en betrouwbare lijm. Goedkoop afdichtmiddel biedt geen strakke retentie van de voering op basis van het feit dat dit na verloop van tijd kan leiden tot losraken van de tegel.

Je kunt tegels op de volgende composities lijmen:

 • goedkope siliconenkit (één component);
 • universele lijmoplossing;
 • vochtafstotende lijm;
 • zeer elastische tegellijm met een effect van verhoogde fixatie van de bekleding.

Volgens de kenmerken en samenstelling ervan is tegellijm onderverdeeld in de volgende typen:

 • epoxy;
 • dispersie;
 • gebaseerd op cement.

De duurste is de samenstelling van epoxy, dus koop het minder vaak. Het verschilt in de toegenomen kenmerken van duurzaamheid, waterdichtheid, vorstbestendigheid, duurzaamheid (barst niet en breekt niet na verloop van tijd). Dispersielijm is niet zo duur. Het heeft een verhoogde flexibiliteit van het geharde mengsel. Daarom wordt een dergelijke samenstelling het vaakst gebruikt bij het afwerken van tegels van kamers met oneffen oppervlakken (bijvoorbeeld wanden gemaakt van hout). Dispersielijm droogt snel en is zelfs geschikt voor geverfde oppervlakken.

Standaard is lijm met cementbasis. Deze samenstelling is goedkoop, wordt in veel winkels verkocht en heeft goede prestaties. Opgemerkt moet worden dat dergelijke kleefstofmengsels kunnen worden gekozen voor elke basis en tegel, hetgeen duidt op hun veelzijdigheid en gemakkelijke selectie. Cementlijm is gemakkelijk en snel aan te brengen. Zelfs een onervaren gebruiker kan ermee werken.

Hoe een tegel knippen?

Er zijn verschillende gereedschappen geschikt voor het zagen van tegels, die tegenwoordig gemakkelijk in veel winkels te vinden zijn. Deze apparaten moeten worden geselecteerd op basis van het volume en de onderscheidende kenmerken van de grondstoffen die aanwezig zijn in de tegelsamenstelling.

Meestal wordt dit afwerkingsmateriaal gesneden met de volgende handige gereedschappen:

 • glazen rollen snijder;
 • diamant glassnijder (vaak gebruikt voor het snijden van spiegeltegels);
 • elektrische tegelsnijder;
 • handmatige tegelsnijder;
 • speciale tangen voor tegels;
 • haakse slijper (of slijper).

Hoe gaten maken?

Om een ​​gat in de tegel te maken, kunt u verschillende methoden gebruiken. Verschillende tools zijn geschikt voor elk van hen. Beschouw ze in meer detail.

 • Boor voor keramische tegels. Geglazuurde tegels kunnen worden geboord met behulp van een speciale boor voor keramiek. Het is niet zo eenvoudig om met een dergelijk materiaal te werken, omdat op een dergelijke tegel er een betrouwbare toplaag (glazuur) is waarmee het bedekt wordt nadat het naar de oven is gestuurd en het doorloopt. Deze laag is glad, zodat de gebruikelijke boor in het werk met hem snel saai kan zijn en de taak niet aankan.Dit type boor heeft een speciale vorm van het snijelement, aangevuld met een carbide-inzetstuk met een puntige punt.
 • Hardmetalen boor voor beton. Het gebruik van een hardmetalen boor op beton is een van de meest populaire manieren om gaten in een tegel te maken. Zo'n ongecompliceerd apparaat is niet duur, het is niet moeilijk om ermee te werken.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van tegelboren met dit gereedschap is dat het nodig is om te werken met de minimale snelheid van het elektrisch gereedschap, anders kan het afwerkingsmateriaal worden beschadigd.

 • Kronen met een diamantafwerking. Deze methode wordt meestal gebruikt als je een holte voor stopcontacten moet bouwen, het verwijderen van kranen voor de installatie van de mixer en andere soortgelijke kleinigheden. Met behulp van dergelijke apparaten wordt het boren uitgevoerd door de kronen te draaien, op de geleideboor te plaatsen. De kwaliteit en esthetiek van het gat hangen grotendeels af van de kwaliteit van de afgezette toestand en de korrelgrootte van het gereedschap.
 • Cirkelvormige boor. Anders wordt dit item "ballerina" genoemd.De essentie van het boren van gaten met een dergelijk element is een beweegbaar snijwerktuig gemonteerd op een staaf en roterend in een elektrisch gereedschap samen met een geleideboor. Een dergelijke inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan elke boringdiameter (deze wordt alleen beperkt door de breedte van de staaf).
 • Boren van grote diameter. Als u gaten met een grote diameter op de tegel wilt boren, moet u de volgende techniek gebruiken:
 1. Markeer het midden en omtrek vervolgens de cirkel met de gewenste diameter.
 2. Plaats een speciale boor voor keramische tegels (of een eenvoudige boor voor beton) van kleine diameter in de elektrische boor. Met dit onderdeel moet u de nodige gaten uit de binnenkant van de cirkel boren. Ze moeten zo dicht mogelijk bij elkaar worden geplaatst.
 3. Daarna is het noodzakelijk om de geboorde binnenkant te verwijderen. Gebruik de kniptangen of tangen om de resterende bramen in het resulterende gat te verwijderen.
 4. Aan het einde van alle handelingen moet de diameter van de cirkel van binnenuit worden gepolijst met schuurpapier of een speciale schuursteen.

Hoe te lijmen?

Een goede verlijming van de tegel op het voorbereide oppervlak vereist zorgvuldigheid.Eerst moet u de basis van het vorige afwerkingsmateriaal verwijderen (behang, verf op waterbasis, linoleum, tapijt). Bepaal vervolgens de lay-out. Voor de vloer bijvoorbeeld, kunt u de originele decoratieve en mozaïeksamenstelling kiezen, als u een aanhanger bent van oude tradities, zou u de standaardopties moeten verkiezen. Daarna is het nodig om het oppervlak waterpas te maken, en het maakt niet uit wat het is (hout, beton, baksteen of bestaat uit MDF, OSB van de platen). Elke fundering moet soepel worden gemaakt en zelfs, zelfs als deze kleine gebreken vertoont.

Laten we eens nader bekijken hoe u tegels op muren en vloeren binnenshuis kunt lijmen.

voering

De decoratie van de muren moet voldoen aan het volgende werkplan:

 • Het is noodzakelijk lijm op een bepaald gedeelte van de muur of vloer aan te brengen met een spatel met kruidnagel. Weg met luchtbellen en holtes eronder. De dikte van de laag moet minimaal 5 mm zijn.
 • In overeenstemming met de markup, is het noodzakelijk om een ​​sticker van de eerste tegel te maken, en dan de resterende elementen vast te maken, bewegend van het startendeel naar boven. Je kunt de tegel ook vanuit het midden van de muur lijmen, als we het hebben over het afwerken van vloeren.Materialen moeten op de basis worden gedrukt, maar druk niet te hard. Klop de tegel lichtjes op met een houten hamer.
 • Na het bevestigen van het tweede deel moet een speciaal kunststof kruis in de naad worden gestoken. Dan is het noodzakelijk om op hetzelfde principe te handelen. Kleine kruisen gemaakt van PVC zijn nodig zodat de tegel niet beweegt, en u kunt voegen tussen verschillende delen aanbrengen.
 • De lijm die uitsteekt in de naden moet onmiddellijk worden verwijderd en niet worden uitgesteld, omdat de hoogwaardige kleefmiddelsamenstelling snel droogt.
 • Gebruik een tegelsnijder als u de resterende kleine gebieden moet bedekken (waar het gebied kleiner is dan de breedte van de standaardtegel).
 • Na al het werk moet je de kamer een dag open laten staan. Deze tijd is voldoende om de afwerkingsmaterialen volledig te drogen.

Voegen en wassen

Grout moet op de voegen van de tegels worden aangebracht. Gebruik hiervoor een rubberen spatel. Dit werk kan pas worden gestart nadat de tegellijm volledig is opgedroogd. Als we het hebben over een kamer met een hoge luchtvochtigheid, is het raadzaam om vochtwerende mortel te kopen.

Na het vullen van de voegen met mortel, verwijder de overtollige oplossing met een doek. Dit moet zo snel mogelijk worden gedaan. Kies een mengsel dat overeenkomt met de schaduw van de tegel. De mortel moet in porties worden verdund tot een zodanige consistentie dat deze niet door de coating stroomt, maar eruit ziet als een dikke pasta. Aan het einde van alle werkzaamheden veegt u het bekledingsmateriaal grondig af met een zachte doek en verwijdert u stof en vuil.

Handige tips

Als u besluit om uw eigen wanden of vloertegels te leggen, moet u enkele adviezen van experts in acht nemen:

 • Zorg ervoor dat u hoogwaardige, betrouwbare materialen en gereedschappen gebruikt. Bij het nastreven van lage prijzen loop je het risico van onbetrouwbare lijmtegels en ontdek je in de loop van de tijd afgevallen tegels.
 • Verwijder altijd de oude coating op de wanden of op de vloer, anders zal de kwaliteitshechting van afwerkingsmaterialen worden verbroken.
 • Gebruik niet te veel lijm. Dit kan ertoe leiden dat het na verloop van tijd zal gaan stratificeren en afbrokkelen.
 • De oplossing moet niet te klein zijn. Een onvoldoende hoeveelheid lijm kan ertoe leiden dat het lijmen van de basis met tegels niet betrouwbaar en duurzaam is.
 • Als de steen van de basis viel, raak dan niet in paniek. Laat geplaatste items moeten worden vervangen. Om dit te doen, moet u het oppervlak waarop de tegel zich bevond kwalitatief reinigen. Vervolgens moet u de kleefstof aanbrengen en het afwerkingsmateriaal op zijn plaats zetten.
 • Bij het kiezen van een tegel, vergeet niet dat een groot aantal verbindingen tussen de elementen kan leiden tot het binnendringen van vocht onder de tegel, dit kan het optreden van schimmel, schimmel en onplezierige rottingsgeur veroorzaken. Experts adviseren niet om te kleine tegels te kiezen: er blijven veel kwetsbare gaten tussen zitten.

Zie de volgende video voor meer informatie over het correct betegelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer