Azori-tegel: kenmerken en ontwerp

 Azori-tegel: kenmerken en ontwerp

Italiaans aardewerk wordt als de beste ter wereld beschouwd. Veel mensen dromen ervan een badkamer met dergelijk materiaal te versieren, maar de prijs bijt op pijnlijke wijze. En het was nog leuker voor de koper om de Azori-keramische tegel op de markt te hebben van een binnenlandse fabrikant die in nauwe samenwerking met Italiaanse specialisten werkt.

Speciale functies

Het Azori-handelsmerk is gemaakt door de KeraMir-groep van bedrijven, die zijn reis meer dan 10 jaar geleden begon en zich sindsdien actief heeft ontwikkeld. Deze groep omvat twee productie-eenheden: installaties van CJSC KSP en CJSC Dekor-M en een eigen logistiek netwerk.

Beide fabrieken zijn uitgerust met de nieuwste Italiaanse apparatuur. "KSP" is verantwoordelijk voor de productie van wand- en vloertegels en "Decor-M" vormt een aanvulling op de collectie decoratieve componenten (randen, decors).De eerste Azori-merkproducten verschenen in 2006 en namen al snel een leidende positie in bij Russische fabrikanten van keramische tegels. Kopers waardeerden meteen de combinatie van prijs, design en kwaliteit.

Productontwerp "KeraMir" fascineert met een rijkdom aan kleuren en oppervlakken. Elke nieuwe serie is een weerspiegeling van modetrends zoals imitatie van patronen en oppervlakken van natuurlijke materialen, bloemmotieven, abstractie en strikte geometrische lijnen. Zowel Italiaanse ontwerpstudio's als jonge Russische talenten nemen deel aan de ontwikkeling van nieuwe decors.

"KeraMir" wordt gebruikt bij de fabricage van decors, waterstraalsnijtechnologie (Hydrojet). Gebruik een waterstraal met een schuurmiddel in de tegel en knip de uitsparing voor het decoratieve inzetstuk uit. Soortgelijke decoraties werden alleen gevonden in dure geïmporteerde collecties en nu zijn ze beschikbaar voor de gemiddelde consument.

Het patroon op de Azori-tegel wordt voornamelijk aangebracht met behulp van het "Rotokolor" -systeem, dat bijna de klassieke methode van plat schermbedrukking verdrong. Sommige series zijn gedecoreerd met digitaal printen.

Technische specificaties

Alle merkproducten (vloer en muur) worden vervaardigd volgens de staatnormen.

Het heeft de volgende kenmerken:

 • Dikte, afhankelijk van de maat - 7-9 mm.
 • Het vermogen om water op te nemen van een tegel voor wanden - tot 24%, voor een vloer - 4,5%.
 • De afwijking van de vorm van tegels (kromming) is niet meer dan 1 mm voor de muur. Voor vloertegels is dit cijfer niet groter dan anderhalve millimeter.
 • Afwijking van maten is mogelijk van 0,5 tot 1,5 mm.
 • Hittebestendigheid - tot 125 C voor monsters met gekleurd glazuur en tot 150 C - met wit.
 • Bestand tegen chemische aantasting, maar tijdens de verzorging is het wenselijk om producten op zuurbasis te vermijden die de toplaag van glazuur en decoratieve elementen kunnen beschadigen. Zeep, gebaseerd op organische vetten, is ook niet geschikt voor keramiek, omdat het de ontwikkeling van schimmel veroorzaakt door de vetfilm en de glans van de tegel vermindert.
 • Weerstand tegen mechanische schade voorwaardelijk. Het systematische gebruik van schuurmiddelen of metalen borstels zal het oppervlak absoluut beschadigen, wat vooral op glanzende tegels merkbaar is.
 • Klasse I slijtvastheid Dit geeft aan dat het alleen in gebieden met weinig verkeer kan worden gebruikt.

verzamelingen

Azori-catalogus verbaast met zijn verscheidenheid aan kleuren, texturen en decors.Elk jaar wordt het assortiment aangevuld met een nieuwe serie, of zelfs een paar. Op dit moment zijn er vijftien. De serie "Inspiration of colors", uitgebracht in 2006, werd debuut. Het bestaat uit 4 collecties: "Alize", "The Beast", "Aurora" en "Caprice", verzamelden in zichzelf alle kleuren van de regenboog:

 • "Alize" - Tegel lijn met reliëf textuur en patroon in de vorm van verticale strepen. Als decor worden kopers zeldzame florale inzetstukken en dezelfde stoeprand aangeboden.
 • In "The Beast" ontwerpers hebben zich gericht op het decor in de vorm van grote tulpen. De kleuren zijn oranje, blauw, groen en bruin.
 • Voor Aurora warme tonen van rijk oranje, blauw en bruin zijn karakteristiek, en dit alles is versierd met interliniëring van plantornamenten met koffiebonen.
 • "Caprice" - Dit is een abstracte fantasie over het thema beweging. Gladde, gebogen lijnen vloeien in elkaar over en creëren een gevoel van oneindigheid. Dit decor zal liefhebbers van beknopte ontwerpen aanspreken.

Het jaar daarop verrijkte hij het assortiment met de serie Harmony of Beauty, waaronder de collecties Origami, Radika, Karpet en Travertino. De serie is een verzameling tinten bruin: van licht tot donker.Ze is de belichaming van klassiekers, rust, harmonie en brengt enigszins verdriet.

Bruine melancholie veranderde felle kleuren. De serie "Stemmingskleuren" omvat de regel: "Jasmijn", "Tweed", "Fusie", "Kristal":

 • "Jasmine" doet denken aan de zomer dankzij rijke tinten en bloemmotieven.
 • "Tweed", zoals de naam al aangeeft, is een imitatie van een populair weefsel. Deze collectie heeft misschien de meest intense kleuren van de serie: bordeaux en oranje, die zijn ontworpen om de inserts die tapijten imiteren in evenwicht te brengen.
 • "Fusion" verleidt met ingewikkelde monochrome versieringen op licht- en kleurelementen. De accenten bestaan ​​uit veelkleurige randen en een ronde inzet van individuele lichte tegels.

Onderzoek van 2009 presenteerde de serie "Magie van kleuren" met collecties: "Alta", "Iris", "Twist" en "Atrium". De gebruikte verven zijn diep, maar kalm en ontspannend. De stijlen zijn anders: hier zijn de bloemmotieven van de Iris, en de gestructureerde patronen van het Atrium, en de strikte geometrie van de Twist.

De patroonreeks van 2010 wordt "Inspiratie in een patroon" genoemd. Het bestaat uit 10 opties, dus verschillend van kleur en stijl, maar toch fascinerend:

 • "Asti" - laconieke rechte lijnen, verdund met geometrische en plantaardige patronen.
 • "Estella" - natuurlijke tinten, matte oppervlakte, imitatie van hout en decors in de vorm van bloeiende appelbomen en bonsai lijken op een Japanse tuin.
 • "Savannah" - combineert de combinatie van houtachtig patroon en grove stof, mat oppervlak en glans.
 • "Alta" - en opnieuw imitatie van hout, deze tijd van berk en ornament in de rol van decor. Ingetogen en leuke verzameling.
 • 'Valkyrie' - verschijnt voor ons in twee versies: een strikte zwart-wit schaal en een gepassioneerde combinatie van rood en wit. Bloemmotief aangebracht met de embossingmethode.
 • "Damascus" - een andere in reliëf gemaakte collectie in oosterse stijl, die zijde imiteert.
 • "Caramel" - Exquise en rijke schakeringen van bordeauxrode en donkere chocolade, gekruid met bloemmotieven.
 • "Veletta" - zijn makers werden geïnspireerd door de elegantie van kant, die het parelspel verrijkte.
 • "Defile" - deze matte tegel kan een andere sfeer aan de kamer geven: soberheid en terughoudendheid in zwart en wit en een helder zonnig gevoel in witte en oranje tinten.
 • "Sparta" - het is een iriserend marmeren oppervlak met zwarte en witte kleuren met een laconiek Grieks ornament.

Het thema patronen bleef in het nieuwe jaar belichaamd in de serie "Magic in a Pattern". In de catalogus van 2011 vinden we een glanzend spiegelend oppervlak en een onopvallend patroon in de vorm van grote bloemen in het Solo-assortiment en het patchwork-decor in de Kamlot-collectie.

De glans is het thema van de serie van volgend jaar. Rotatie en digitaal printen en zelfs traditionele zeefdruk zijn gebruikt bij het maken van decors in deze serie. Bloemmotieven, Afrikaanse motieven, stadsgezichten op de achtergrond van lichte kleuren waren de volgende collecties: Sanmarco, Ethel, Gloss, Aliante, Attica.

Een reeks "Geometrie van de lijn" door de erkenning van de makers is ontworpen om de beweging naar voren te vangen, de verandering van seizoenen, modetrends. Hier zijn acht collecties die compleet van elkaar verschillen. Twee ervan zijn speciaal ontworpen voor de keuken - dit is "Vog" en "Loft". "Vog" wordt gekenmerkt door een reliëfstructuur van de hoofdelementen en kleurrijke inzetstukken in de vorm van stillevens en een koffiethema. "Loft" is een imitatie van een oude bakstenen muur met decors in de vorm van graffiti of veldbloemen, die alleen of in de vorm van panelen kunnen worden gebruikt.

De serie "Mood of Color" onderscheidt zich onder andere door twee onafhankelijke voorbeelden van vloertegels die geschikt zijn voor het interieur van de woonkamer: Maison en Chalet, als nabootsingen van parketvloeren.

Het meest productieve jaar voor het hele bestaan ​​van het bedrijf is 2015. Dit jaar werden maar liefst drie series geboren: "Dreams", "Melodies of Color" en Mariscos. Glanzende en matte, gestructureerde en gladde oppervlakken, nieuwe patronen en ornamenten, bloemmotieven en zelfs vlinders hebben een al niet slecht assortment verrijkt.

De reeks games van structuren en kleuren 2017 is een waanzin van kleuren, texturen en ornamenten. Bij dit alles lijkt hun combinatie niet grof, maar voegt ze integendeel karakter toe aan de kamer. De helderste verzameling van deze serie is misschien Eclipse in indigokleur.

beoordelingen

De feedback van klanten over het Azori-product is overwegend positief. Gebruikers noteren in de eerste plaats het ontwerp en de kleuren, die, hoewel ze helder en verzadigd zijn, toch niet vervelend zijn. De kwaliteit van de tegel overtreft de producten van vele concurrenten in zijn prijssegment. Het is duurzaam en, volgens de tegelzetters, gemakkelijk te gebruiken. Zonder problemen vatbaar voor snijden en stapelen.

Er zijn niet teveel defecte items.Een van de nadelen is de discrepantie tussen de afmetingen binnen een paar millimeter. Sommige gebruikers werden geconfronteerd met raznoton binnen dezelfde verzameling, het is waarschijnlijk dat ze monsters van verschillende batches hebben gepakt. Er was ook een verschil in de kwaliteit van de foto in verschillende series. Deze parameter is afhankelijk van de toegepaste methode voor het toepassen van de afbeelding: zeefdruk, rotatie of digitaal afdrukken.

Beoordeling van Azori-keramische tegels, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer