Mapei-lijm: productsoorten en specificaties

 Mapei-lijm: productsoorten en specificaties

Vaak vereisen constructie- en reparatiewerkzaamheden het gebruik van kleefstoffen. Daarom bieden veel fabrikanten klanten een breed scala aan lijmen, waaronder universele en gespecialiseerde samenstellingen. Mapei lijm, een product van dezelfde naam, Italiaans bedrijf, al vele jaren vertegenwoordigd op de Russische markt, wordt al jarenlang beschouwd als een van de leiders in het gepresenteerde kleefmiddel.

Speciale functies

Mapei - een bedrijf dat al meer dan 70 jaar actief is op de bouwmarkt. Het assortiment van zijn producten, waaronder kleefstoffen, blijft constant toenemen, waardoor de hoge kwaliteit van alle geproduceerde materialen onveranderd blijft. Naast de uitstekende productkwaliteit, bevestigd door ISO 9001, De onbetwiste voordelen van Italiaanse kleefmiddelsamenstellingen omvatten verschillende factoren.

 • Milieuvriendelijkheid. Alle componenten die bij de productie worden gebruikt, zijn veilig voor mens en milieu.
 • Veelzijdigheid. Merklijm is evengoed geschikt voor grote objecten en particuliere laagbouwwoningen.
 • Gebruiksgemak. Om Mapei te gebruiken, is het niet nodig om uitgebreide ervaring in de bouw te hebben. Ze kunnen met dezelfde efficiëntie worden gebruikt door professionals en mensen die voor de eerste keer zelfherstellingen uitvoeren.
 • Economy. Het volstaat om een ​​kleine hoeveelheid van de samenstelling toe te passen voor een hoogwaardige hechting van de twee oppervlakken, waardoor de kosten van reparatie- en afwerkingswerkzaamheden aanzienlijk worden verminderd.
 • UV-bestendigheid en verhoogde sterkte. Het materiaal verliest zijn eigenschappen niet met de tijd.
 • Snel genoeg om uit te harden (binnen 4 dagen) en het vermogen om de maximale belasting te weerstaan. Dit maakt het mogelijk om zelfs zware materialen mee te lijmen.
 • Waterafstotende eigenschappen. Een bijkomend voordeel van Italiaanse kleefstoffen is eenvoudig en snel verwijderen van overtollig materiaal van verschillende oppervlakken.Tegelijkertijd worden afwerkingsmaterialen niet beschadigd en krassen ze niet.

  Nadelen, volgens de beoordeling van meesters op het gebied van constructie, nr. Bij het kopen moet u echter waakzaam zijn om geen nepproduct van een veelgevraagde fabrikant te kopen.

  Toepassingsgebied

  De eigenschappen van Mapei-bouwlijmen maken het mogelijk om ze te gebruiken voor afwerking:

  • muren, plafonds en vloeren in woon- en kantoorgebouwen;
  • externe gevels van gebouwen;
  • zwembaden;
  • baden en sauna's.

  Houd ermee vast:

  • verschillende soorten tegels en mozaïeken;
  • PVC-panelen en andere plastic elementen;
  • alle soorten vloeren (parket, kurk, linoleum, tapijt), inclusief verwarmd;
  • decoratieve elementen van graniet;
  • textiel, vinyl wandbekleding;
  • allerlei soorten elastische coatings;
  • rubberen sportvloeren.

  Geschikte lijm van de fabrikant en werken met verschillende soorten isolatie. Tegelijkertijd kan het warmte-isolatiemateriaal worden verlijmd op beton en houten ondergronden.

  assortiment

  Totaal bedrijf Mapei biedt consumenten enkele tientallen verschillende lijmen, waarmee u de beste optie voor elke zaak kunt kiezen.Alle lijmproducten van Mapei zijn verdeeld in verschillende groepen. De eerste groep - in samenstelling. Het bevat lijmen:

  • cement gebaseerd;
  • op basis van synthetische hars;
  • reactieve polymere samenstellingen.

   Volgens hun doel zijn de composities bedoeld voor keramische tegels en vloeren. De opties voor de vloer kunnen variëren, afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt voor de registratie. Elk zelfklevend merk van het Italiaanse merk heeft zijn eigen "fans", maar een aantal behoren tot de meest gewilde.

   Keralastic t

   Universele lijm voor het monteren van keramische tegels en steen op dekvloer, gepleisterde wanden, beton, asfalt, hout, metaal en kunststof panelen, versterkt polyester, gips, gipsplaat en andere oppervlakken. Het is mogelijk om structuur aan te brengen bij het afwerken van binnen- en buitenmuren.

   De samenstelling van Keralastic T is een twee-componenten polyurethaanlijm, waarin geen water en oplosmiddelen aanwezig zijn. De componenten van de lijm worden direct voor gebruik gemengd en vormen een dikke elastische pasta, waarvan de levensduur 30-40 minuten is, waarna het begint te harden en te drogen.

   Ongeacht het materiaal van de basis en de zwaartekracht van de tegel, glijden de sierelementen niet naar beneden. De lijm zelf hardt uit zonder krimp en bevestigt twee verschillende oppervlakken stevig. Het is mogelijk om een ​​twee-componenten kleefstofsamenstelling te gebruiken bij een omgevingsluchttemperatuur van +10 tot + 30C. Keralastic T is geïmplementeerd in metalen bussen. Elke kit moet een polymeer (component A) en een hardingsmiddel (component B) bevatten. Het gewicht van de set kan 5 of 10 kg zijn.

   Keraflex maxi

   Behandelt lijmstructuren op cementbasis. Gebruik het voor het plakken van tegels (meestal grootformaat) of steen op verschillende oppervlakken. In dit geval is het lijmen van deze samenstelling toegestaan ​​op oneffen wanden zonder voorafgaande uitlijning. Keraflex Maxi is een grijs of wit poeder, dat cement, zand, korrelgrootte, synthetische harsen en speciale additieven bevat.

   Een aantal stoffen toegevoegd aan het mengsel werden ontwikkeld in het onderzoekscentrum van het bedrijf. Vóór gebruik wordt droog poeder verdund met water. De instructie schrijft voor dat de bereide oplossing binnen 8 uur moet worden gebruikt.Het is mogelijk om dit type structuur op alle oppervlakken toe te passen bij een temperatuur van + 5 tot + 35.

   Granirapid

   Snel uithardende kleefsamenstelling met twee componenten. De basis van de eerste component is kwartszand, de tweede - synthetische latex. Grondig gemengd voor gebruik, geven deze componenten de kleefstof hoge kleefeigenschappen en elasticiteit, wat de toepassing en installatie van afwerkingsmaterialen vereenvoudigt.

   Dergelijke lijm houdt goed keramische tegels van verschillende groottes, natuurlijke en kunstmatige steen. Hiermee kunt u de rubberen elementen op het betonoppervlak bevestigen.

   Ultramastic III

   Dit is een tegellijm die in gebruiksklare vorm wordt verkocht. Het wordt gebruikt voor de installatie van elke soort tegel of mozaïek op de muren, vloer of plafonds in de kamer, evenals voor de buitenkant van de gevels van gebouwen. Hiermee kunt u thermische en geluidsisolatiematerialen, decoratieve plafondpanelen, blokken schuimbeton monteren.

   De basis van de kleefmiddelsamenstelling omvat speciale acrylharsen, gefractioneerd mineraal aggregaat en andere componenten.

   Het temperatuurbereik van toepassing is van +5 tot + 35C.Omdat water deel uitmaakt van de lijm, verhardt het pas na de verdamping van vocht en hangt het af van het vochtpercentage in de omgeving.

   Eporip

   Lijmsamenstelling voor het onderling verbinden van producten van gewapend beton en betonelementen of met metalen oppervlakken. Wordt ook gebruikt om scheuren in beton te vullen. Dit is een epoxylijm, bestaande uit twee componenten, waarvan er één wordt gebruikt om het kleefstofmengsel uit te harden. Vanwege de consistentie (indien goed geproportioneerd), kan het worden aangebracht op horizontale en verticale oppervlakken. De toepassing van lijm wordt uitgevoerd bij een temperatuur niet lager dan + 5 ° C.

   Zie de volgende video voor het aanbrengen van Mapei-lijm met airless.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer