Liquid nails "Moment Installation": kenmerken en voordelen

Vloeibare spijkers "Moment Installation" is een universeel hulpmiddel voor het bevestigen van verschillende onderdelen, elementen van decoratie en inrichting zonder het gebruik van schroeven en spijkers. Gebruiksgemak en esthetisch resultaat lieten bij veel soorten reparatiewerkzaamheden lijm toe.

Technische specificaties

Vloeibare nagels bestaan ​​uit een groot aantal fijnkorrelige vulstoffen. Dit maakt het niet alleen mogelijk om te lijmen, maar ook om de scheuren te dichten. Ze maken hout, gipsplaat, gips, keramiek en kurkoppervlakken perfect vast. Sommige soorten gelijmd glas, steen, metaal.

De vloeibare nagels "Moment Installation" op de compositie kunnen worden onderverdeeld in twee grote groepen: gebaseerd op synthetische hars en polyacrylaat-waterdispersie.Dit heeft direct invloed op de eigenschappen van de lijm, de technische kenmerken en toepassing ervan.

"Moment Installation" op basis van synthetische harsen bevat rubber en organische oplosmiddelen. Dankzij de laatste heeft het een scherpe onaangename geur en is het licht ontvlambaar tot het uithardt. Rubberen nagels moeten worden behandeld in goed geventileerde ruimtes. Ze zijn alleen geschikt voor constructie- en installatiewerken.

Kan niet worden gebruikt voor het monteren van PVC- of schuimpanelen. De samenstelling is bestand tegen vriestemperaturen tot 200ºС. Deze optie is gemarkeerd met MP.

Technische kenmerken van rubberen nagels:

 • naden zijn bestand tegen langdurig contact met water;
 • perfect gladde en niet-absorberende oppervlakken perfect vastmaken;
 • kan als afdichtmiddel worden gebruikt;
 • vanwege de elasticiteit van de lijm zijn de naden bestand tegen trillingen;
 • overtollig mengsel wordt alleen met een oplosmiddel verwijderd;
 • los het plastic op.

Nagels op basis van polyacrylaat-waterdispersie zijn chemisch neutraal. Ze kunnen worden gebruikt voor interieurreparaties: het lijmen van PVC-panelen, kunststof plinten, baguettes, plafondtegels. En hoewel de geharde naad bestand is tegen negatieve temperaturen,De lijm zelf wordt opgeslagen en ingesteld op een temperatuur van +5 tot + 300ºС. Het staat op de verpakking van MB vermeld.

Technische kenmerken van acrylnagels:

 • geen scherpe onaangename geur hebben;
 • kan worden gebruikt om hiaten te vullen;
 • bestand tegen atmosferisch vocht, maar is niet bestand tegen langdurig contact met water;
 • na droging kan worden geverfd met dispersieverven;
 • universeel;
 • minstens één van de oppervlakken moet water goed absorberen;
 • overtollige kan gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek.

"Moment-installatie" kan worden gedeeld door het type materiaal, bijvoorbeeld alleen voor plastic. Nagels zijn verkrijgbaar in wit of transparant (markering een kleine letter "p"). De keuze van vloeibare nagels is afhankelijk van de beoogde omvang van het werk. Als de naden in contact zijn met water en de oppervlakken glad zijn, niet hygroscopisch, de elementen groot zijn, is het beter om lijm te kiezen op basis van synthetische harsen. Als u de plastic elementen van decoratie, decor, reparatiewerkzaamheden in woonkamers wilt lijmen, is het beter om acrylnagels te gebruiken.

Als de lijm hoog is of is verlopen, wat 1,5 jaar is, wordt het als gewoon huishoudelijk afval verwijderd.In geen geval mag niet worden afgetapt in het riool. De samenstelling van vloeibare nagels is uiterst giftig voor vissen.

types

De regel "Moment-installatie" heeft ongeveer zestien producten. Afhankelijk van de materialen en de complexiteit van het komende werk, kunt u eenvoudig de meest geschikte kleefstofsamenstelling kiezen. Het wordt bepaald door de juiste labels (MB en MP). Getallen naast elkaar betekenen de initiële instelsterkte (kg / m²).

 • "Moment-installatie - Express" MV-50 gebruikt voor alle soorten werk. Het bevat geen oplosmiddelen, is vochtbestendig, geschikt voor het monteren van houten, PVC en isolerende panelen. Het kan worden gebruikt om plinten, deurkozijnen en decoratieve elementen te bevestigen.
 • "Eén voor alles. Super sterk gefabriceerd door Flextec-technologie. De lijm heeft een elastische structuur, één component. Het heeft een brede toepassing, hoge initiële sterkte (350 kg / m²), en is daarom ideaal voor grote en zware constructies. Geschikt voor alle oppervlakken, ongeacht de porositeit. U kunt de opening opvullen, de statische verbinding afsluiten. Uitharden vindt plaats onder invloed van vocht, kan worden toegepast op natte oppervlakken.Blijft op beton en bakstenen muren, lijmt natuursteen. Niet geschikt voor oppervlakken van glas, koper, messing en PVC.
 • "Eén voor alles. transparent " heeft dezelfde eigenschappen als Superstrong. Het wordt vaak gebruikt voor het dringend afdichten van naden onder water, maar is niet geschikt voor permanente onderdompeling. Het heeft een kortere houdbaarheid, slechts 15 maanden.
 • "Moment-installatie - Express" MV-50 en "Decor" MV-45 verschilt in snelle plakken, het wordt gebruikt voor het bevestigen van elementen van een decor uit verschillende materialen. De beste hechting zal zijn bij hygroscopische oppervlakken.
 • "Moment installatie. Waterbestendig "MV-40 gekenmerkt door vochtbestendigheidsklasse D2 en veelzijdigheid, biedt een sterke verbinding met alle materialen.
 • "Moment installatie. Supersterk "MVP-70 Transparent lijmen snel genoeg, met een belasting tot 70 kg / m². Het wordt gebruikt voor het monteren van wandpanelen en decoratieve elementen. Beschikbaar Superstrong CF-70 wit.
 • "Moment installatie. Superstrong Plus "MV-100 het heeft dezelfde technische kenmerken als de Superstrong MV-70, alleen de instelsterkte is veel groter - 100 kg / m².Voor het bevestigen van zware elementen zijn geen steunen en klemmen nodig.
 • "Moment installatie. Extra sterkte "MR-55 Gepresenteerd op basis van rubber, geschikt voor zware constructies, bevestigt alle materialen.
 • "Moment installatie. Universele "MR-40 Gepresenteerd op basis van synthetisch rubber, gemakkelijk af te wassen. Het is geschikt voor het bevestigen van houtvezelplaten, betonnen muren, metselwerk gemaakt van marmer of natuursteen, polystyreen panelen voor het bad, glasvezel, glazen oppervlakken. Snelle lijmen, betrouwbaar. Kan worden opgeslagen bij temperaturen onder het vriespunt tot -20 graden.
 • "Moment-installatie voor panelen" MR-35 speciaal ontworpen voor het monteren van polystyreen of schuimpanelen. Het verzegelt dezelfde materialen als de Universal MP-40, wordt gekenmerkt door duurzaamheid, maar kan gemakkelijk worden afgespoeld voordat het wordt verhard.
 • "Moment installatie. Direct begrijpen "MR-90 perfect grijpt vanaf de eerste minuten van gebruik, lijmt oppervlakken die geen vocht opnemen. Het bevestigt perfect polystyreen, schuimplastic, baksteen, multiplex en steen.
 • "Moment installatie. Transparante greep "MF-80 gebaseerd op Flextec-polymeer, snel in te stellen.Het kan worden gebruikt als afdichtmiddel, is transparant en bevat geen oplosmiddelen. Het is geschikt voor gladde, niet-absorberende oppervlakken.
 • "Moment Fix. Universal "en" Expert ". De bevestiging is bijna onmiddellijk, het vermogen is 40 kg / m². Alleen gebruikt voor binnenwerk. Als de lijm niet van toepassing is, moet deze noodzakelijkerwijs gesloten worden gehouden, omdat deze snel een film vormt. Het is bedoeld voor de installatie van plafondtegels, vloersokkels, houten en metalen decoratieve elementen, contactdozen, aan de muur bevestigde houten panelen, evenals voor het opvullen van openingen tot 1 cm.
 • "Moment installatie. Polymeer "naarLeu is een samenstelling op basis van een acrylische waterdispersie, het is geen vloeibare nagel. Het heeft een uitstekende hechting, wordt transparant bij het drogen en wordt gebruikt om diepe openingen te vullen. Ze kunnen papier, karton, schuimplastic, hout, parketmozaïek, polystyreenschuim, PVC aan elkaar kleven. Verkrijgbaar in flessen.

afspraak

Vloeibare nagels - dit is een speciale sterke lijm die is gemaakt voor mechanische bevestigingen. Lijmkracht kan schroeven en spijkers vervangen, vandaar de naam.Geweldig voor het monteren van tegels, panelen, plinten, friezen, platbands, vensterbanken, decoratieve elementen. Tijdens het werk is het gebruik van percussie-instrumenten niet vereist, maar voor het bevestigen van zware structuren kunnen bevestigingsmiddelen nodig zijn. Met "Instant Battle" kunt u snel alle installatiewerkzaamheden uitvoeren. De polarisatietijd is ongeveer 15 minuten, gedurende welke tijd u onderdelen kunt verplaatsen, de richting kunt aanpassen.

Vloeibare nagels beschadigen de werkbasis niet en vernietigen deze niet na verloop van tijd. De naad roest niet, rot niet, is bestand tegen vocht en vorst. Lijm voldoet aan alle eisen van GOST. Meestal verkrijgbaar in patronen van 400 g.

Rubberverbindingen worden gebruikt voor de installatie van zware constructies, waar een hoge luchtvochtigheid heerst. Geweldig voor wallpapers gemaakt van natuurlijke bamboe, tegels en spiegels. Voor kunststofelementen, PVC en polystyreen is het beter om vloeibare nagels op acrylische waterdispersie te gebruiken. Ze zijn veelzijdiger, minder gevaarlijk en hebben geen chemische geur. Deze lijm kan worden gebruikt in kinderkamers en andere woonwijken.

Hoe om te gaan met de compositie?

Voordat de lijm wordt aangebracht, moet het oppervlak worden gereinigd en ontvet.Nagels worden aangebracht op een afstand van 2 cm van de rand, zodat de lijm niet uit de naad komt wanneer deze wordt samengedrukt. Als het oppervlak ongelijk is, breng dan een punt aan. Voor kleine oppervlakten kun je uitlijnen om meer stijfheid te krijgen en de instelkracht die je met een slang aanbrengt te vergroten. Voor plafondtegels kunt u bijvoorbeeld een ononderbroken lijn rond de omtrek toepassen, voor wandpanelen - in kleine segmenten.

Breng lijm aan volgens de instructies. Als je acryl nagels gebruikt, breng dan lijm aan en druk, houd een paar minuten vast, totdat het vastklikt. Als de nagels rubber zijn, breng dan lijm aan, verbind het oppervlak en scheid onmiddellijk, zodat de oplosmiddelen verdwijnen, de hechting beter is. Houd 5-10 minuten vast en sluit tenslotte op, druk op. Als de constructie zwaar is, gebruik dan rekwisieten.

Om te voorkomen dat de lijm uit de verbinding komt, kunt u een tandenstoker erin doen. Ze zal als een limiter fungeren en de dikte van de naad instellen.

Als het overschot nog steeds wordt gemaakt, kunnen ze, totdat ze droog zijn, worden verwijderd door met een plastic kaart als een spatel te schrapen. Acrylnagels kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek, rubberen nagels worden verwijderd met een oplosmiddel. Als het oppervlak poreus is, zullen dergelijke manipulaties het uiterlijk bederven.In dit geval is het beter om te wachten tot de overtollige lijm opdroogt en zorgvuldig af te snijden.

Nieuwkomers op de notitie

 • Om met vloeibare nagels te werken, moet je een bouwpistool aanschaffen. De patroon wordt erin geplaatst, dan moet je de tip openen of afsnijden. De samenstelling wordt geëxtrudeerd met behulp van een trigger. Als grootschalige reparatiewerkzaamheden gepland zijn, is het beter om geen geld te sparen en een kwaliteitspistool aan te schaffen. Doe goedkope modellen snel mislukt trigger. Het pistool zelf is veelzijdig en nuttig voor het werken met kit.
 • Als de betonnen muren vers zijn, is het nodig om minstens een maand te weerstaan. Dit is nodig om het oppervlak goed te laten drogen, en het beton zelf worstelde. Nadat u door kunt gaan met installatiewerkzaamheden. Als PVC-panelen op geverfde wanden moeten worden geplakt, dan is het noodzakelijk ze te schuren. Acrylnagels hechten niet goed op oppervlakken die niet worden geabsorbeerd. Volgens talrijke beoordelingen kunt u bovendien een primer aanbrengen.
 • Om de hechting op polystyreenschuim te verbeteren, kan het oppervlak worden gecoat met houtlijm verdund met water (1: 1). Zodra de "primer" droog is, kunnen spijkers worden aangebracht. Onderdelen worden snel met vloeibare nagels vastgezet,maar het kost meer tijd om volledig te genezen. Droogt lijm van 12 tot 24 uur.

Wat te kiezen, lijm of vloeibare nagels, zie de volgende video:

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer