Oscar-glasvezellijm: kenmerken en specificaties

 Oscar-glasvezellijm: kenmerken en specificaties

De bouwmarkt staat niet stil, dagelijks verschijnen nieuwe materialen en toevoegingen. Aldus bestaat een milieuvriendelijk materiaal voor de onmiddellijke uitlijning van de wanden uit fiberglas filamenten, gedrukt zoals gebruikelijk papier. Speciaal voor dergelijke vellen, die ook "ragfijne" worden genoemd, werd Oscar-lijm ontwikkeld, die speciale eigenschappen en kenmerken heeft.

Speciale functies

De eigenaardigheid van glasvezellijm is dat deze samenstelling, in tegenstelling tot gewone behanglijm, op latexbasis wordt gemaakt. Door de gevormde elasticiteit kunt u het canvas rechtstreeks op de muur aanpassen.Lijm van Russische productie Oscar is gemaakt door Europese technologie en is vooral populair bij professionele vakmensen.

Oscar is een universele kleefmassa die geschikt is voor verschillende behanggroepen. De belangrijkste kenmerken van deze lijm zijn de volledige transparantie na het drogen.

De oplossing is ook handig voor opslag, omdat het zijn eigenschappen tot twee weken op een koele plaats niet verliest.

structuur

Zoals je weet, is zetmeel het belangrijkste onderdeel van elke lijm. Maak nu een gemodificeerd zetmeel, dat meer eigenschappen heeft dan normaal. Het heeft uitstekende adhesieve weerstand. Om de baan te reguleren, wordt latex tijdens het lijmen aan de samenstelling toegevoegd. Naast zetmeel en latex worden antiseptische en fungiciden aan de lijm toegevoegd om schimmel en meeldauw te voorkomen. De concentratie van deze stoffen is laag om mensen schade toe te brengen, maar is voldoende voor hoogwaardige pasta's. Methylcellulose houdt water vast. De samenstelling omvat enzymen voor sneldroging, en geeft ook de kleefsamenstelling vochtbestendigheid en vorstbestendigheid.

Formulier en soorten vrijgeven

Formulier vrijgeven

Droge mix

Klaar mix

Dry Oscar, 800 g (emmer)

Klaar Oscar, 10 kg (emmer)

Dry Oscar, 400 g (emmer)

Dry Oscar, 400 g (verpakking)

Klaar Oscar, 5 kg (emmer)

Droge Oscar, 200 g (verpakking)

Het droge mengsel wordt verdund met water en wordt binnen 5 minuten omgezet in een voltooide, maar er worden geen klonten gevormd. Voor het mengen van grote volumes wordt meestal een mixer of een boor met een speciale nozzle gebruikt. Een pakket van 400 gram is ontworpen voor 50 vierkanten van glasvezel.

Het droge mengsel is goedkoper dan kant-en-klaar, dus het wordt steeds populairder, zelfs onder professionals. Dry Oscar wordt als vrij zuinig beschouwd, 5 liter water is nodig voor 200 gram lijm, 11 liter voor 400 gram en 22 liter voor 800 gram. Het is noodzakelijk om het poeder tijdens het mengen in het water te gieten. Het gieten van water in het droge mengsel is verboden door technische parameters.

Het afgewerkte mengsel is ontworpen voor glasvezel of voor gewoon zwaar vliesbehang. Om de laatste oplossing te lijmen, moet deze worden verdund met water om een ​​minder dikke consistentie te verkrijgen. Het verbruik van de afgewerkte lijm is 1 kg per 5 m² spinneweb.

voordelen

Adhesive Oscar is bedoeld voor het lijmen van de "webben" op niet-absorberende oppervlakken, zoals beton, plastic, gipsplaten met primer. De lijmoplossing wordt aangebracht op het oppervlak van de basis, en niet op het canvas zelf, wat zorgt voor gemakkelijk plakken.

Net als vele andere professionele materialen, moet Oscar na het mixen 5-10 minuten worden bewaard, opnieuw worden gemengd en pas dan moet het worden gestart. Na lange perioden van inactiviteit moet de lijm grondig worden geroerd voordat deze opnieuw wordt gebruikt.

Lijm Oscar heeft de volgende voordelen:

 • milieuvriendelijk;
 • universeel, omdat het geschikt is voor glasvezel, zware soorten behang en andere materialen;
 • gebruikt voor natte ruimtes;
 • hardt uit binnen 10-15 minuten, waardoor u het behang op de muur kunt verplaatsen, waardoor de voegen worden gehaald;
 • transparant na drogen;
 • vorstbestendig

Berekening van de kosten

Een pak van 400 gram is voldoende voor 30 vierkanten van behang. In het geval van toepassing van de machine, zal het verbruik met 10-15% toenemen. Om het verbruik van lijm correct te berekenen, moet u het aantal vierkanten van de pasta vermenigvuldigen met 200 of 300 (dit cijfer is afhankelijk van de dikte van de lijm die u wilt krijgen). Het uiteindelijke cijfer is de uiteindelijke massa van de lijm. Water moet niet aan het afgewerkte mengsel worden toegevoegd, daarom is het noodzakelijk om het mengsel de eerste keer te verdunnen.

Als je Oscar als primer wilt gebruiken, is het verbruik 100-125 gram per vierkante meter.De samenstelling moet worden verdund met meer water dan voor de bereiding van lijm.

Gebruik van technologie

Een relatief vlak oppervlak moet worden geprimed. Oscar-fabrikant heeft een eigen priming-mixlijn die kan worden gebruikt. Nadat de muur volledig droog is, wordt een verbinding met een dikte van 1-1,5 millimeter aangebracht op de basis (plafond, muur, enz.) Met een roller of een grote borstel. Het met lijm behandelde oppervlak moet iets groter zijn dan de breedte van het canvas, waardoor een latere aanpassing direct op het oppervlak mogelijk is. Verder wordt glasvezel, net als andere achtergronden, geëgaliseerd met een spatel om overtollige lijm onder het canvas te verwijderen.

Experts raden het gebruik van Oscar-lijm aan om deze richtlijnen te volgen:

 • voor sterkere hechting moet de temperatuur in de kamer ten minste +10 graden, maar niet meer dan +23 graden zijn;
 • vochtigheid moet minder zijn dan 70%;
 • tijdens het plakken van oppervlakken, en ook het drogen van de mix in de kamer mag er geen tocht zijn;
 • sta niet toe dat de verpakking en afwerking in direct zonlicht komen;
 • houdbaarheid tot 2 maanden.
 • lijm droogt volledig na 2 uur.Voor de daaropvolgende kleuring is het noodzakelijk om een ​​dag in stand te houden.

Kosten van

Oscar is een vrij populair merk, dus het is gemakkelijk te vinden in elke winkel. Voor een doos van 200 gram moet je 150 roebel betalen. Een doos van 400 gram kan worden gekocht voor 240-300 roebel. Een emmer van 800 gram kost ongeveer 500-700 roebel. 10 kg afgewerkte lijm kost 950-1200 roebel.

beoordelingen

Professionals dringen erop aan om Oscar-producten te kopen, omdat de kwaliteit van de lijm voldoende is om zelf reparaties uit te voeren. Gebruikers van Oscar-lijm zijn ook tevreden met de eigenschappen en het gebruiksgemak. Deze lijm is ideaal voor hoogwaardige reparaties.

Om te profiteren van de uitstekende kwaliteit van de Oscar-kleefstof, wordt kopers geadviseerd om hun budget te sparen door droge lijm te kopen, omdat het niet moeilijk zal zijn om het mengsel met water te verdunnen, maar het bespaart ook een paar honderd-roebel.

Ook waarderen kopers de veelzijdigheid van dit product, omdat het geschikt is voor verschillende soorten behang.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u Oscarlijm op de juiste manier verdunt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer