Tegellijm Litokol K55: eigenschappen en functies van de toepassing

 Tegellijm Litokol K55: eigenschappen en functies van de toepassing

Tegellijm is een droge mix die geweldig is voor binnen- en buitengebruik. De mix Litokol K55 is gemaakt op basis van wit cement. Litoplus produceert een volume van 25 kg. Dit product heeft veel positieve eigenschappen, waardoor het populair is bij kopers.

Speciale functies

Dit type droge lijmmix ontvangt alleen positieve feedback. Dit is niet verrassend. De kenmerken van dit product geven aan dat het een product van hoge kwaliteit is op het gebied van constructie en reparatie, wat ideaal is voor het leggen van tegels.

 • Lijm Litokol K55 is zeer elastisch en heeft een uitstekende hechting.
 • Het mengsel wordt snel gezet en droogt goed, wat bijdraagt ​​aan een sneller troffelwerk.Dit product is een lijm met verbeterde prestaties. Hierdoor kan het niet alleen worden gebruikt tijdens het leggen van conventionele tegels, maar ook voor de installatie van "warme vloer".
 • Een van de kenmerken van het materiaal is het feit dat de mortel interfereert met het glijden van de tegel op het moment van leggen. Dit is erg handig als de tegel op de muren wordt gelegd.
 • Bovendien is de betreffende kleefstof niet-toxisch en wordt deze als milieuvriendelijk erkend. Het zal de meester niet schaden tijdens het leggen en zal ook de gezondheid van het huishouden niet schaden. Consumptie van dit mengsel is economisch, wat dit product nog een belangrijk pluspunt geeft.
 • Betegelde lijm heeft een lange levensduur. Een reeds verdund mengsel moet binnen zes uur worden gebruikt. De aangebrachte laag en de gelegde tegel kunnen binnen een half uur worden gecorrigeerd. Nadat het materiaal begint te grijpen en aanpassingen doorvoeren is onaanvaardbaar.
 • Om de voegen te voegen, moet u precies 24 uur wachten. Op een dag kun je veilig over de betegelde tegelvloer lopen. "Warme vloer" kan slechts over een maand worden gebruikt (25-28 dagen). Meer informatie is te vinden in de instructies die aan dit soort lijm zijn bevestigd.De fabrikant geeft duidelijke aanbevelingen over het gebruik van lijm.
 • Litokol K55 is perfect geschikt voor alle soorten keramische tegels, mozaïektegels, analogen van natuursteen, zoals marmer of graniet. U kunt tegels van elke kleur en materiaal kiezen, inclusief glas.
 • Deze lijm verschijnt niet na het leggen en verandert de kleur van de gelegde tegel niet.
 • Het materiaal is vorstbestendig. Hierdoor kan het worden gebruikt voor gevelbekleding buiten gebouwen.
 • Dit product kan worden gebruikt tijdens het leggen van tegels voor het zwembad.
 • Dit mengsel wordt veel gebruikt voor cementdekvloeren, gipspleisters, prefab beton, gipsplaat.

Hoe te gebruiken?

Voordat u een van de geselecteerde tegels legt, is het raadzaam om het volledige oppervlak grondig te reinigen. Op basis hiervan mag er geen stof, vuil, kleine afval en alles wat interfereert met hoogwaardige koppeling. Nog een belangrijk punt - het oppervlak moet volledig droog zijn. Anders zal de hechting slecht zijn.

 • Als lijm gepland is om op het oppervlak van gips te worden aangebrachtmoet eerst worden geprimed. Gipsstructuur heeft de neiging om vocht te absorberen.En als er geen primer op het oppervlak zit, wordt het lijmmengsel eenvoudig geabsorbeerd, het resultaat van het leggen zal niet van hoge kwaliteit zijn. Bovendien moet het oppervlak van de pleister worden gemalen.
 • In dat geval als het leggen op een cement of ander poreus oppervlak moet worden uitgevoerd, de gebruikelijke primer voor de voorbereidende voorbereiding van de basis zal niet werken. Het wordt aanbevolen om een ​​mengsel van diepe penetratie te kiezen en dan pas de Litokol K55 te gebruiken.
 • Als lijm moet worden gebruikt voor het bekleden van het zwembadeerst moet je grondig waterdicht maken. Voor degenen die de tegel leggen tijdens de installatie van "warme vloer", is het raadzaam om te onthouden dat het mogelijk is om lijm op dergelijke vloeren pas in twee weken toe te passen.
 • Tijdens het leggen van conventionele keramische tegels, is het belangrijk om de lijm rechtstreeks op het oppervlak aan te brengen. Probeer het mengsel alleen op het gebied van het werkgebied aan te brengen, dat u in de volgende 10-15 minuten kunt nageven.
 • Als u buitenwerkzaamheden uitvoert, moet een kleine hoeveelheid lijm op de achterkant van de tegel worden aangebracht, ongeveer 60%. Voor buitenwerk moet het oppervlak van de tegel 100% bedekt zijn met het mengsel.

Er wordt een kleefstof op de achterkant aangebracht als er wordt gewerkt met:

 • grootformaat tegels;
 • een formulier om naar de binnenkant van het zwembad te kijken;
 • materiaal voor "warme vloer".

Voor het leggen van mozaïektegels zijn bijna alle bovenstaande aanbevelingen. Het oppervlak moet schoon en waterpas zijn. De samenstelling wordt aanbevolen om een ​​tandwieltool aan te brengen. De achterkant van de tegel zelf moet zorgvuldig worden gereinigd, waardoor een kwaliteitsresultaat kan worden verkregen. Wanneer u met Litokol K55 werkt, is het aan te bevelen te onthouden dat het mengsel op basis van cement is gemaakt.

Je moet uiterst voorzichtig zijn. Draag rubberen handschoenen en werkkleding.

Tips en trucs

Ten slotte hebben we een paar tips opgesteld om u te helpen het werk van hoge kwaliteit uit te voeren.

 • Verdun het mengsel met schoon water strikt volgens de instructies op elke verpakking. Het is het beste om de compositie te mengen met een oefening.
 • Na het eerste roeren, moet je de lijm laten staan, dan opnieuw mengen en doorgaan met de voering. Tijdens het gebruik wordt de lijm verschillende keren gemengd.
 • Werk met dit mengsel moet worden uitgevoerd in een ruimte met lage luchtvochtigheid, waar geen tocht is.
 • Als het werk buiten plaatsvindt, moet het weer helder en warm zijn.
 • Als het weer te winderig is tijdens buitenwerkzaamheden, zal de duurzaamheid van de verdunde samenstelling met een factor twee worden verminderd. Daarom wordt aanbevolen om het mengsel in porties te verdunnen.
 • Als u tegels wilt leggen voor plaatsen met een hoge luchtvochtigheid (in baden, sauna's, zwembaden), moet u een mengsel van Litokol K55 kiezen, dat is gebaseerd op een latexadditief.
 • Na het voltooien van het werk met lijm, is het beter om de gereedschappen onmiddellijk in het water te weken en te wassen, anders zal het erg moeilijk zijn om dit later te doen.
 • Het is gemakkelijk om met het materiaal te werken, maar het is nauwkeurigheid die bijdraagt ​​aan een beter resultaat.

Zie hieronder voor meer informatie over Litokol K55-tegellijm.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer