Hoe koud lassen te gebruiken?

De essentie van lassen ligt in de sterke verwarming van metalen oppervlakken en hun onderlinge verbinding terwijl ze heet zijn. Omdat de koeling van de metalen onderdelen nauw met elkaar zijn verbonden. De situatie is compleet anders bij koud lassen. Onder deze naam wordt ons een bepaalde stof aangeboden die niets met een lasmachine gemeen kan hebben.

Speciale functies

Het concept van "koud lassen" is een mooie marketingtruc die stevig verankerd is in ons dagelijks leven. Het geeft een grote hechtkracht aan, die kan worden vergeleken met een echte lasnaad. Met koud lassen wordt een sterke componentlijm bedoeld, die is gemaakt van epoxyharsen, versterkende poeders en verdikkingsmiddelen.

species

Voordat we toepassingsopties bekijken, U moet bekend zijn met de variëteiten van dit materiaal en de methoden voor de toepassing ervan.

  • Puntmateriaal wordt gebruikt om te werken met banden, handvatten, voeringen, die worden gebruikt voor de vervaardiging van koelelementen met vinnen.
  • Naadlassen wordt gebruikt in hermetische structuren. De omvang van de toepassing is enorm en divers. Dergelijk lassen is handig tijdens het werk en toont een hoge betrouwbaarheid van de verbinding. Werken met dit materiaal omvat het gebruik van contourponsen.
  • Butt-aanbrengmethode helpt bij de productie van ringen en het verbinden van de uiteinden van de draden.
  • T-vormige methode maakt het aansluiten van messing tapeinden en aluminium leidingen mogelijk, bijvoorbeeld van transformatorwikkelingen, rails van elektrische locomotieven.
  • Lasverschuiving helpt bij de reparatie van het verwarmingssysteem en de watertoevoer, in het geval van werkzaamheden met adapters in de spoorlijnen elektriciteit

  Een andere classificatie is gebaseerd op de consistentie en samenstelling van het materiaal.

  • Vloeibaar materiaal bestaat uit twee componenten die met elkaar moeten worden gemengd. Lijm en verharder worden gebonden voordat ze op het oppervlak worden aangebracht.
  • Plasticine materiaal wordt geproduceerd in de vorm van een bar. Het kan homogeen zijn of uit meerdere lagen bestaan. Voor het werk moet de bar worden gemengd en goed worden verzacht.

  De basis van de volgende classificatie is het doel van het materiaal.

   • Lassen voor het werken met metalen bevat een metalen onderdeel. Dit materiaal is geschikt voor het werken met metalen en verbindt ze net zo goed als bij conventioneel lassen.
   • Het materiaal voor de reparatie van auto-onderdelen bestaat uit een metalen onderdeel dat bestand is tegen hoge werkbelastingen, werkt bij hoge temperaturen en vorst.
   • Universele lijm kan zonder uitzondering alle materialen verbinden. Met dit voordeel is lassen minder duurzaam in vergelijking met eng gerichte opties.
   • Voor werkzaamheden onder speciale omstandigheden, bijvoorbeeld onder water, worden gespecialiseerde formuleringen geproduceerd.

   Waar kan ik solliciteren?

   Koudlassen is een uniek product, het kan in een groot aantal gevallen worden gebruikt. Toegegeven, er zijn enkele beperkingen, de lijm is tenslotte niet zo krachtig als we zouden willen.

    Overweeg de gevallen waarin het gebruik van een adhesieve epoxysamenstelling wordt aanbevolen.

    • Met dit lassen zijn metalen zeer goed verbonden. Zelfs ongelijksoortige materialen kunnen aan elkaar worden gelijmd met een hoge betrouwbaarheid.
    • Hard plastic is ook goed gefixeerd met innovatief materiaal. Waarom precies? De reden is het harde gewricht dat de las vormt na het stollen. De harde verbinding wordt niet gecombineerd met flexibele delen.
    • Keramische tegels perfect gefixeerd door vloeibaar koud lassen. Getest door ervaring: de spleet zal door de tegel gaan, maar niet door de naad. De met lijm behandelde plek blijft ongewijzigd.
    • Steen en glas stevig verlijmd op de basis en stevig vastgehouden voor meerdere jaren.
    • Het is gemakkelijk en betrouwbaar om de vloerbekleding (tapijt, linoleum, tapijt) door middel van koud lassen te bevestigen. Je kunt ze eenvoudig op de vloer lijmen of een mooie verbinding maken - in elk geval zal het goed zijn.
    • Het sanitair is de ideale voorkant voor dit materiaal. Koud lassen kan goed werken in contact met water. Deze omstandigheid heeft geen invloed op de hechtsterkte of duurzaamheid van de naad. Met deze functie kunt u lekken dichten zonder water te gebruiken.Dit feit wordt actief gebruikt in het geval van schade aan het verwarmingssysteem, de watertoevoer of de sanitaire voorzieningen.

    Met dergelijke reparaties kunt u niet alleen tot op zekere tijd stand houden (aan het einde van het stookseizoen, wereldwijde reparaties, het begin van de hitte), maar de naad blijft ook enkele jaren stevig vastzitten.

    • Het repareren van de auto-uitlaatdemper houdt niet in dat de storingen grondig worden verholpen, maar het werkt geruime tijd comfortabel. De lijm zal geen last hebben van de hitte, hij zal niet verkruimelen, maar voordat je hem koopt, moet je de temperatuur bestuderen waarbij je een vergelijkbaar materiaal kunt gebruiken.

    Koudlassen is een unieke uitvinding.die de hoogste graad van universaliteit heeft. In het thuisset van gereedschappen wordt dit adhesieve materiaal grondig voorgeschreven en zal het zijn positie niet verliezen.

    Hoe te gebruiken?

    Een deel van de populariteit en de vraag naar koudlassen wordt verschaft door het gemak en het gemak van het gebruik ervan. U hoeft geen vaardigheden te hebben om met complexe apparatuur te werken, u hebt ook geen professionele gereedschappen en dure benodigdheden nodig.Alles wat de gebruiker nodig heeft, is een gedetailleerde studie van eenvoudige instructies en naleving ervan in het proces.

    Bedrijfsregels

    • Werkbladen hebben een zorgvuldige voorbereiding nodig. Deze fase is belangrijk, het bepaalt het succes van het eindresultaat. De oppervlakken waarop de kleefstofsamenstelling zal worden aangebracht, moeten grondig worden gereinigd van vuil en worden behandeld met schuurpapier: ruwheid zorgt voor een hogere hechting.

    Ook moet het werkveld worden ontvet. Hiervoor kunt u aceton gebruiken. Bij deze voorbereiding kan als compleet worden beschouwd.

     • In de meeste gevallen blijft koud lassen aan de handen plakken, wat het maken van een soepele en mooie las ingewikkeld maakt. Je kunt dit probleem oplossen door je handen nat te maken. Dit heeft geen invloed op de uitvoering, maar de massa zal meer volgzaam zijn.
     • Wanneer u met een tweecomponentenmateriaal werkt, is het noodzakelijk om de lijm en verharder te mengen. Plasticine lassen wordt gemengd tot een homogene massa, in de vloeibare versie worden de twee componenten met elkaar verbonden. Het is noodzakelijk om dit te doen voor het aanbrengen, het duurt ongeveer drie minuten om te werken. Tijdens het mengen kan de massa warmte genereren.
     • Het voorbereide materiaal wordt aangebracht op het werkgebied ter plaatse van de toekomstige naad. De kleefmassa wordt verdeeld over het oppervlak, geperst en gladgemaakt. Het is noodzakelijk om een ​​maximale dichtheid te bereiken.
     • Wanneer vliegtuigen zijn verbonden, moeten ze worden gefixeerd met clips. In dit geval zal de naad veel sterker en veiliger zijn. Voor het werken met pijpen worden speciale vlechten gebruikt. Bij het lijmen van een vloerbedekking worden rolrollen toegepast.
     • De totale stollingstijd kan variëren, afhankelijk van de fabrikant, het type lijm en de dikte van de naad.
     • Nadat de lijm volledig is uitgehard, kunt u pleisteren, schilderen en andere reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

     Het is onmogelijk om de instructie te verbreken, dit kan leiden tot een kortere levensduur en minder karaktereigenschappen.

     Veiligheidsmaatregelen

     Bij koud lassen moet u zichzelf beschermen en beschermen tegen de schadelijke gevolgen van sommige componenten.

     Om dit te doen, moet u de voorzorgsmaatregelen strikt in acht nemen.

      • Handschoenen moeten op uw handen worden gedragen om uw huid te beschermen tegen hars (epoxy, amine), verschillende vulstoffen en verharders.
      • Na het voltooien van het werk moeten de handen grondig worden gewassen onder stromend water met water en zeep.
      • De kamer moet tijdens bedrijf worden gelucht. Als dit niet mogelijk is, moet de ruimte na het werk goed worden geventileerd en, in contact met lijm, persoonlijke beschermingsmiddelen voor het ademhalingssysteem gebruiken.
      • Als de lijm in contact komt met de huid of ogen, spoel ze dan onmiddellijk onder stromend water. U moet onmiddellijk een arts raadplegen.
      • Overtreed de regels voor het opslaan van de kleefstofsamenstelling niet. Gewoonlijk beveelt de fabrikant niet aan om de originele verpakking te verbreken, en het is noodzakelijk om de lijm op te slaan bij een temperatuur van +5 tot + 30 ° С.
      • Verpakken met lijm moet uit de buurt van kinderen worden gehouden.

      Handige tips

      Ten slotte raden we u aan om uzelf vertrouwd te maken met nuttige tips die het werk vergemakkelijken, fouten voorkomen en u in staat stellen om van de eerste keer een uitstekend resultaat te behalen.

       • Bij blootstelling aan warme lucht treedt massaharding sneller op. Om de verhardingstijd te verkorten, kunt u een droogkast of zelfs een gewoon huishoudelijk apparaat gebruiken. U kunt het oppervlak ook enigszins opwarmen voordat u de lijm aanbrengt, bijvoorbeeld linoleum.
       • Op het gebied van de toepassing, dat is verborgen voor de ogen, moet je heel voorzichtig handelen.
       • Als je een veelzijdig materiaal kiest, moet je onthouden dat het minder sterk is. Als u een nipt gerichte lijm kunt kopen, moet u deze kiezen.
       • Let bij het kiezen van een lijm zorgvuldig op de verpakking op integriteit en let op de productiedatum.

       Zie onderstaande video voor meer informatie over koudlassen.

       Comments
       auteur
       Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

       Inkomhal

       Woonkamer

       slaapkamer