Lijm Plitonit C: doel en eigenschappen

 Lijm Plitonit C: doel en eigenschappen

Tegenwoordig vindt u op de bouwmarkt een groot aantal verschillende producten, waaronder lijm. Bekend bedrijf Plitonit produceert een verscheidenheid aan soorten lijm, die zijn ontworpen voor tegels, marmer en meer. Vandaag zullen we het hebben over Plitinit C-producten, de voordelen van het materiaal en zijn eigenschappen.

Speciale functies

Specialisten uit de bouwwereld spreken zeer positief over de producten van het merk Plitonit C. Dit product kan als universeel worden beschouwd, omdat het uitstekend is voor het leggen van bijna alle soorten bekledingsmateriaal. Het kunnen keramische tegels zijn voor installatie aan de muur of op de vloer, marmer, natuurlijke en kunstmatige steen en andere materialen. Bovendien wordt deze lijm vaak gebruikt tijdens de installatie van de zogenaamde vloerverwarming en tijdens het afwerken van de zwembaden.

Lijm van het bedrijf Plitonit manifesteert zich perfect tijdens de installatie.Door de speciale samenstelling van het materiaal is het vorstbestendig en waterbestendig.

Het is belangrijk op te merken dat, vanwege de plasticiteit, de lijm niet toelaat dat de tegel kruipt tijdens het leggen. Dit betekent dat u zelfs verticaal leggen van boven naar beneden veilig kunt uitvoeren en het resultaat perfect zal zijn.

In tegenstelling tot andere mengsels, laat deze lijm tijdens de voeringwerken niet toe dat het keramische oppervlak sterk wordt afgezet, waardoor de installatie zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk is.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze lijm heel goed te gebruiken is, zelfs voor werk met een ongemakkelijk oppervlak, bijvoorbeeld geverfd of met de resten van een of andere vloerbedekking. Het mengsel droogt vrij snel, dus tijdens de installatie wordt aanbevolen om rekening te houden met het feit dat je slechts een half uur nodig hebt om een ​​aanpassing aan te brengen.

De verdunde oplossing moet binnen de volgende vier uur worden gebruikt, daarna zal het zijn eigenschappen verliezen en het uiteindelijke werk zal niet van hoge kwaliteit zijn.

En na een dag kun je veilig grout beginnen en zelfs het oppervlak gebruiken, dat wil zeggen, je kunt zonder angst op de tegel lopen.

Als dit type mengsel uitsluitend werd gebruikt tijdens het leggen van een verwarmde vloer, kan het systeem pas na drie dagen worden gestart. Als je besluit het effect van de warme vloer eerder te controleren, zal het werk worden verwend. De duurzaamheid van de uitgevoerde reparatie hoeft niet te wachten.

types

Het is belangrijk op te merken dat de producten van het merk Plitonit C anders kunnen zijn. In de ijzerhandel vind je drie verschillende soorten lijm.

Houd voor het maken van de juiste keuze rekening met het doel, de technische kenmerken en eigenschappen van het mengsel.

 • Producten gemarkeerd "Easy" het heeft een laag verbruik tijdens het werk en is uitstekend geschikt voor complexe oppervlakken. Dankzij deze lijm kun je bovendien met elke willekeurige tegel werken. Dit type product heeft een uitstekende hechting, is economisch in gebruik, het is heel gemakkelijk om mee te werken. Het is vermeldenswaard dat, in tegenstelling tot mengsels met een andere samenstelling, dit product u tot 40% bespaart. Een dergelijke economische kost trekt veel bouwers en finishers aan.
 • Lijm, op de verpakking waarvan er geen symbolen zijn, dat wil zeggen, rechtvaardig Plitonit C, ideaal voor het werken met de meest complexe oppervlakken. Dit kan een oppervlak zijn dat is geverfd met alkalische verf, bestaande uit cementtegels, bekleed met oude tegels, enz. Dit product is een universele optie voor elk type tegel, vloerverwarming of zwembad.
 • Lijm met een vlek "Marble" ideaal, niet alleen voor een verscheidenheid aan tegels gemaakt van deze steen, maar ook voor mozaïeken. In de regel heeft deze compositie een witte kleur, waardoor deze zelfs tijdens het werken met glastegels gemakkelijk te gebruiken is. Na voltooiing van het werk vormt dit mengsel geen enkele plaque en verandert het de kleur van de gelegde tegel niet. Klei is plastic, het is gemakkelijk en aangenaam om ermee te werken. Experts raden aan dit product te gebruiken tijdens het leggen van de vloerverwarming en voor zwembaden.

Alle categorieën producten vervaardigd onder de merknaam Plitonit C, hebben hoge technische en operationele eigenschappen, waardoor het werk kwalitatief zal worden gedaan.

tips

  Als u van plan bent om in de nabije toekomst met dit mengsel te werken, dan heeft u waarschijnlijk enkele kleine aanbevelingen en tips over het gebruik ervan nodig.

  • Het verdunnen van het mengsel moet strikt in overeenstemming zijn met de instructies die op elke verpakking staan.Vergeet tijdens het werk niet om de compositie periodiek te mengen voor een betere kwaliteit van het werk en hechting aan het behandelde oppervlak.
  • Het is belangrijk om te onthouden dat het droge mengsel geleidelijk wordt ingebracht in schoon, eerder bereid water en niet omgekeerd.
  • Voordat u dit mengsel aanbrengt, wordt het aanbevolen om het oppervlak te primen met een speciale samenstelling van dezelfde fabrikant. Dit zorgt voor een betere afwerking.
  • Breng niet meteen lijm aan op een groot deel van het voorbereide oppervlak, aangezien u slechts dertig minuten hebt om de tegel te leggen.
  • Als er een tocht of verhoogde vochtigheid in de kamer is, wordt de correctietijd met een factor twee verminderd.
  • Als u te veel van het mengsel op het oppervlak hebt aangebracht en het is al korst beginnen te worden, is het raadzaam het mengsel te verwijderen en een nieuwe toe te passen.

  Clay Plitonit C ontvangt veel positieve feedback van klanten die de kwaliteit al hebben gewaardeerd. Let op de beschikbaarheid van het materiaal, hoge prestaties, gebruiksgemak en duurzaamheid.

  U kunt meer informatie over Plitonit C-lijm vinden in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer