Hoe de "moment" lijm uit de handen te verwijderen?

 Hoe verwijder je het lijmmoment ermee?

Lijm "Moment" is ontworpen om verschillende materialen veilig aan elkaar te bevestigen. In sommige gevallen bevindt een dergelijke kleefstof zich echter op de handen (evenals op schoenen, kleding en andere oppervlakken) en moet u nadenken over hoe u deze kunt verwijderen. Er zijn veel verschillende methoden om dergelijk materiaal thuis van de huid te verwijderen.

Kenmerken van de compositie

De lijmsamenstelling "Moment" heeft zich opmerkelijk bewezen, het is erg populair bij consumenten. Deze lijm verbindt zeer verschillende oppervlakken met elkaar. Het kan zelfs de kleinste scheuren binnendringen, omdat het erg vloeibaar is.Bij het werken met superlijm wordt het aanbevolen om handschoenen te gebruiken: het verwijderen van dergelijke verbindingen van de huid gaat gepaard met aanzienlijke problemen.

Als u het "moment" gebruikt, rekening houdend met alle voorzorgsmaatregelen en gericht op belangrijke regels voor het werken met vergelijkbare compositieser zullen geen problemen ontstaan. Door onvoorzichtigheid te tonen, zult u veel ongemak ondervinden. Eenmaal op de huid veroorzaakt deze lijm een ​​onaangenaam gevoel van strakheid, de aanwezigheid van iets dat vreemd is aan de handen.

Een dergelijk ongemak is al heel lang voelbaar, maar u kunt het probleem oplossen door zeer effectieve middelen te gebruiken om de lijm van uw handen te verwijderen.

Wat kan worden gewassen?

Om de lijm van de vingers te verwijderen, moet u de meest effectieve in een bepaalde reinigingsmethode kiezen.

De volgende opties zijn mogelijk:

  • mechanische methode;
  • gebruik van speciale middelen.

De hierboven genoemde methoden zijn geschikt voor zowel gezamenlijk als afzonderlijk gebruik. In sommige gevallen, verwijder onmiddellijk de lijm van de huid niet, en dan moet je deze methoden combineren.

Reinigingsmethoden

Om de lijm op de huid van de handen te schrobben, kunt u helemaal vanaf het begin afpellen.Deze methode kan nuttig zijn als de kleefstofsamenstelling niet te sterk is. Als u merkt dat de stukjes huid loslaten met de coating (of gewoon een sterk ongemak voelt), stop dan onmiddellijk met het proberen uw handen schoon te maken met een afpelmethode. Er zijn andere methoden om de lijm snel te verwijderen: het is de moeite waard de meest populaire te overwegen.

aceton

Met acetoacetische middelen kunt u de Moment-lijm vrij snel uit uw handen verwijderen. Houd er echter rekening mee dat aceton ernstige irritatie van de huid kan veroorzaken. Om het gewenste resultaat te bereiken, moet de verdamping van aceton worden vertraagd, omdat deze stof zeer vluchtig is.

Voeg water toe aan aceton om de vluchtigheid te minimaliseren en de minste schade toe te brengen. (ongeveer in de helft). Het is ook de moeite waard om olie of glycerine aan dit product toe te voegen. Om uw handen te reinigen van de kleefstofsamenstelling, kunt u ook nagellakremover gebruiken, die aceton bevat. Meestal zijn er al stoffen die schade minimaliseren. Behandel het gebied met een wattenschijfje of spons gedrenkt in aceton. De huid moet heel voorzichtig worden geschrobd.Was na het reinigen uw handen met een sopje.

Je kunt ook aceton aanbrengen met een tandenborstel (die niemand gebruikt voor het beoogde doel). Bevochtig het met aceton en begin met schoonmaken.

Houd er rekening mee dat aceton een sterke geur heeft en vrij schadelijk is voor de gezondheid van de mens. Om deze reden is het aan te bevelen om een ​​dergelijk hulpmiddel uitsluitend buitenshuis te gebruiken.

azijn

U kunt de Moment-lijm uit uw handen vegen met azijn. Wat water moet in een aparte container worden verwarmd. Doe er azijn in (enkele druppels zijn voldoende). Deze methode is niet geschikt in gevallen waar de huid enige schade heeft.

Nagelvijl of puimsteen

Het is perfect mogelijk om deze apparaten te gebruiken om lijmcomposities uit handen te verwijderen, maar dit zal met de grootste zorg moeten gebeuren. Als je te ijverig bent, kunnen er wonden verschijnen, pijnlijke gevoelens. Wrijf de huid is niet erg moeilijk. Deze methode werkt goed wanneer de lijm volledig droog is.

Zeepwater

Was de lijm af met water en zeep als je je handen onlangs vuil hebt.Was je handen zo snel mogelijk met warm water. De kleefmiddelsamenstelling, die slecht is gedroogd, zou vrij snel moeten zachter worden.

moisturizer

U kunt een vochtinbrengende crème aanbrengen. Hij splitst snel de lijm. U kunt een dergelijke remedie gebruiken: vochtinbrengende crème voor het lichaam, hand, gezicht enzovoort. Het is noodzakelijk om de crème op uw handen aan te brengen en deze intensief in te wrijven. Na enige tijd zou de lijm van de huid moeten scheiden. Als dit niet gebeurt, moet u even wachten: de substantie wordt zachter als de crème wordt opgenomen. Daarna kan het zonder noemenswaardige moeilijkheden worden gereinigd.

"Dimexidum"

"Dimeksid" - een hulpmiddel dat wordt verkocht in apotheken. Dit medicijn is antibacterieel. Het wordt in verschillende vormen geproduceerd, maar om de lijm te verwijderen, is het beter om de keuze op de vloeistoftool te stoppen. Een zalf of gel is echter prima. Dit medicijn is ook effectief bij pijn in de gewrichten, spieren, ontstekingen, wonden.

Terpentine

White Spirit wordt gebruikt als oplosmiddel voor verven en vernissen. Met deze tool kun je de lijm ook van de huid schrobben. Wrijf de white spirit zachtjes in de vlek met een doek of spons.De huid mag niet worden beschadigd, anders kan irritatie optreden. Met deze methode kunt u ook sporen lijm van de stof verwijderen.

schrobben

Veel vrouwen hebben een scrub. Zo'n cosmetisch product is ook goed geschikt om de lijm van de handen te verwijderen. Om dit te doen, kunt u elke scrub kiezen: voor het lichaam, voor de benen, voor de handen. Het belangrijkste is dat zo'n tool elementen bevat die de huid exfoliëren.

Breng een kleine hoeveelheid scrub aan op je hand en wrijf het in een cirkelvormige beweging. De zelfklevende film zal geleidelijk inklappen en u kunt deze verwijderen. In plaats van deze cosmetica, kunt u fijn zout gebruiken, het effect ervan zal vergelijkbaar zijn. Na een dergelijke procedure kan irritatie op de arm optreden. Gebruik een verzorgende crème om dit te voorkomen.

Anticlea

Anti-lijm is een hulpmiddel dat samen met de lijm zelf in de winkel kan worden gekocht. Het wordt meestal verkocht in een kleine tube. Het gebruik van antikleya is een methode die zeer effectief is. Deze tool is enkele minuten geldig.

Knijp een beetje uit en breng het aan op lijm, wacht dan een beetje.Neem een ​​servet en veeg je hand ermee af, en was dan de huid met zeep en niet erg heet water. Met behulp van antiklei kunt u de kleefmiddelsamenstelling niet alleen van de huid verwijderen, maar ook van de stoffen, van de tafel, enzovoort.

De olie

Olie gebruiken om lijm uit handen te verwijderen is een van de eenvoudigste methoden. Wrijf plantaardige olie in het oppervlak, wacht een beetje. Het gereedschap moet goed worden geabsorbeerd. Om de lijm van de huid te verwijderen, kunt u een wattenstaafje gebruiken: week het in plantaardige olie en wrijf met uw hand. Was dan de huid met niet erg heet water, gebruik zeep. Het moet ook in het bevlekte gebied worden ingewreven.

Deze methode is voor iedereen beschikbaar, zodat u in de kortst mogelijke tijd goede resultaten behaalt. Het is echter alleen geschikt in gevallen waar de hechtlaag niet erg dik is. Als er veel lijm is, zal de olie heel langzaam werken of helemaal niet helpen.

Waspoeder

Verwijder de lijm van de huid met behulp van detergent. Neem het poeder (1/4 kop) en water (één kop), meng ze grondig. Breng het resulterende product op de hand aan, waar er een kleeflaag is, en wacht ongeveer twintig minuten.Houd dit mengsel niet te lang vast, anders kan huidbeschadiging optreden.

vaseline

Vaseline is bij veel mensen. Een dergelijk hulpmiddel is zeer geschikt om lijm van de huid af te spoelen. Het is ook vermeldenswaard dat vaseline in veel hygiënische lippenstiften verkrijgbaar is, daarom zijn ze ook heel geschikt om lijm van handen te verwijderen.

  • Wrijf het product een paar minuten in het gekleurde oppervlak. Beweging moet rond en glad zijn. De procedure moet worden voortgezet totdat de zelfklevende film verdwijnt.
  • Als je klaar bent om de lijm met vaseline te schrobben, was je je handen met zeep en niet erg heet water.

zout

Zout is een prachtige tool die heel goed geschikt is om Moment-lijm thuis van je huid te verwijderen.

Je moet zout en water bereiden.

  • Zout (een paar lepels) moet in de hand worden gegoten. U kunt hiervoor gejodeerd zout kiezen.
  • Maak een plak. Dit kan gedaan worden met behulp van water (het zou best een beetje moeten zijn). De substantie is vrij dik.
  • Met dit mengsel, boen je de huid ongeveer een minuut.
  • De helft van het product met stromend water afspoelen.
  • Blijf het mengsel in het bevlekte oppervlak wrijven.
  • Dit moet worden gedaan totdat de kleeffilm volledig uit de handen verdwijnt.

Deze methode heeft een extra voordeel. De huid wordt niet alleen volledig gereinigd, maar krijgt ook zachtheid, tederheid. Er zijn echter bepaalde nuances. Het gereedschap moet zo intens mogelijk worden gewreven: alleen in dit geval zal de zelfklevende film volledig uit de handen verdwijnen.

Er moet ook rekening mee worden gehouden dat deze methode niet te vaak mag worden gebruikt. Anders kunnen er problemen zijn met de huid op de handen.

Andere effectieve methoden

De hechtende film wordt broos onder invloed van lage temperatuur. Neem ijsblokjes, bevestig ze aan het bevlekte gebied op de arm en wacht ongeveer tien minuten. Verwijder daarna de film met een rubberen spatel of tandenborstel.

Een tamelijk effectieve methode is om spray-freeze te gebruiken.Met behulp waarvan de weefsels worden afgekoeld voor blauwe plekken. Dit gereedschap moet op de zelfklevende film worden gespoten. Schraap hierna de lijm weg.

Lijm kan ook met cologne uit de huid worden verwijderd. Veeg om de vijf minuten hun vervuilde plek schoon.Spoel het daarna af met water en breng de crème aan. Men dient echter in gedachten te houden dat, samen met de hechtende film, de oppervlaktelaag van de huid ook zal worden beschadigd.

Handige tips

Op welke manier dan ook, om sporen van kleefstofsamenstelling te verwijderen, stop je met kiezen. Na het reinigen moet je je handen grondig wassen en smeren met een voedende crème. Anders wordt de huid geïrriteerd en droog.

Sommige lijmverwijderingsmiddelen zijn behoorlijk agressief. Ze kunnen de huid ernstig beschadigen. Om deze reden mogen dergelijke middelen niet worden misbruikt, anders kunt u ernstige irritatie of brandwonden krijgen. Als het mogelijk is, wordt het aanbevolen om de keuze voor goedkopere methoden te stoppen - vooral als het om het kind gaat.

Sommigen geven er de voorkeur aan geen middelen te gebruiken, maar wachten gewoon. Omdat de skin zeer snel wordt bijgewerkt, kan deze binnen enkele dagen afzonderlijk worden gereinigd. De zelfklevende film verdwijnt in maximaal een week. Deze optie is echter niet voor iedereen geschikt: maar weinigen zijn het erover eens om het ongemak van gedroogde lijm gedurende verscheidene dagen te verduren.

Zie onderstaande video voor het verwijderen van superlijm uit de handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer