Een pistool kiezen voor vloeibare nagels

"Liquid Nails" (Liquid Nails) - bouwlijm, die geschikt is om allerlei dingen aan elkaar te lijmen door ze te lijmen. Het wordt zo genoemd omdat, wanneer het wordt gebruikt, delen en oppervlakken zeer stevig aan elkaar zijn gelijmd, alsof nagels zijn verbonden. "Vloeibare spijkers" zijn een mengsel van polymeren en rubber. Ze worden op de markt gebracht in de vorm van buizen met verschillende capaciteiten van 200 tot 900 ml. Voor gebruiksgemak en uniforme dosering raden deskundigen aan een bouwpistool te gebruiken. Hoe je het goed kunt kiezen en waarnaar je moet zoeken, wordt in het artikel besproken.

Hoofdtypen

Geweren voor "vloeibare nagels" zijn 2 soorten:

 • voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld voor samenstelling met 2 componenten;
 • voor huishoudelijk gebruik (mechanische versie).

De eerste zijn onderverdeeld in:

 • batterij;
 • elektrische;
 • gebaseerd op pneumatiek.

draadloze apparaten zijn goed voor hun autonomie. Ze werken met een Li-Ion-batterij. Dankzij de handgreep is de uitvoer van de lijm voorzien en kan de snelheid ook worden aangepast - hoe harder u drukt, hoe meer lijm eruit komt. Het enige negatieve is dat je vaak de batterij moet opladen of van batterij moet wisselen.

Elektrisch pistool Het verschilt alleen van de draadloze analoog als er geen batterij is. De rest van de functionaliteit is hetzelfde. Breng ze aan, een kleefstof wordt snel en economisch verkregen. Meestal worden dergelijke apparaten gebruikt door specialisten. Er is veel van zo'n eenheid, dus voor gebruik thuis, als er geen grote hoeveelheid werk is, is de aankoop ongepast. Plaats de compositie in het pistool is ook vrij moeilijk.

Wanneer u de trekker onder de druk van de lucht indrukt, komt de lijm uit het pneumatische pistool. Dergelijke eenheden zijn erg ergonomisch, zijn uitgerust met sloten en controllers, dus de output kan een platte strook lijm van de vereiste breedte zijn.Zijn [pistool] kan aan bijna elke cartridge worden bevestigd. Gebruik deze tool voornamelijk in de bouw.

Daarom wordt er voor een kleine hoeveelheid installatiewerk vaker gewerkt. mechanische pistolen, die uit 3 typen bestaan:

 • half open;
 • skelet;
 • buisvormig (in de vorm van een spuit) gereedschap.

De eerste variëteit is het meest budget van allemaal. Er zijn echter nadelen: de kwetsbaarheid en het ongemak van gebruik. Genoeg mechanisme voor slechts 2-3 cilinder. De steun voor de buis is niet groot genoeg, daarom wordt [buis] tijdens gebruik vaak verschoven ten opzichte van zijn positie, en dit voorkomt dat de staaf soepel beweegt.

Maar ervaren vakmensen hebben een oplossing voor dit probleem gevonden - de container moet met plakband in de gereedschapsdoos worden bevestigd en de ballon ernaast met het handvat omwikkelen. Het belangrijkste is dat de integriteit van het etiket van de apparaatfabrikant behouden blijft, aangezien het apparaat onder de garantie valt en kan worden geretourneerd in het geval van een storing.

Skelettype is het populairst onder kopers. Het is een beetje duurder dan het vorige, maar het maakt een buis met lijm betrouwbaarder, waardoor de toepassing van "vloeibare nagels" uniformer is.Gebruik voor betrouwbare bevestiging van de cartridge ook kleefband, omdat de behuizing van goedkope wapens is gemaakt van aluminium en het niet mogelijk is om de buis voldoende te beveiligen.

De meest praktische optie is het buisvormige type. Het bevestigt de cartridge stevig en wordt niet alleen gebruikt voor het aanbrengen van "vloeibare nagels", maar ook voor verschillende soorten afdichtmiddelen.

Pistolen zijn een vel of een frame. De laatste optie is betrouwbaarder, omdat daarin de cartridge stevig aan het platform is bevestigd. De tool kan worden uitgerust met een flyback-functie: voor thuisgebruik is deze optie erg belangrijk. Dankzij het omgekeerde is het mogelijk om de tube met lijm te vervangen door een container met een te dichten substantie. In het geval dat de optie afwezig is, wordt het gereedschap gebruikt tot volledige verwoesting.

Wat is het montagepistool

De belangrijkste componenten van de tool:

 • platform voor het bevestigen van de buis;
 • handvat (in sommige modellen met rubber);
 • landing arm;
 • rod;
 • een schijf (zuiger) die aan de staaf is bevestigd;
 • tong om te vergrendelen (fixeren).

De volgorde van werken met het mechanisme is als volgt: eerst wordt de buis op het platform geïnstalleerd en gefixeerd, na het indrukken van de trekker wordt de stang bediend, die vervolgens de zuiger duwt.Hij legt druk op de bodem van de patroon en drukt de lijm door het gat in de punt op het oppervlak.

Bij dure variaties na het laten zakken van de haak wordt de stang enigszins teruggeschoven. Dit vermindert de druk in de cilinder en minimaliseert het risico van lekkage van overtollige lijm.

Voor- en nadelen van een pistool

Als positieve punten bij het gebruik van deze tool, kan het volgende worden vermeld:

 • uniforme toepassing van lijm op het oppervlak;
 • het vermogen om lijm aan te brengen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen;
 • gebruiksgemak, zelfs een beginner kan het aan;
 • Het speciale ontwerp voorkomt dat de "vloeibare nagels" op de huid en andere oppervlakken komen.

Ondanks de voordelen heeft de unit ook nadelen:

 • de hoge kosten van een kwaliteitsgereedschap, bijvoorbeeld elektrisch of batterij;
 • na voltooiing van de installatiewerkzaamheden moet het apparaat constant worden gereinigd, daarom is een speciaal reinigingsmiddel nodig;
 • Wanneer u met een batterij werkt, moet u deze regelmatig opladen of de batterijen vervangen.

Beschrijving van de werking van het apparaat

Eerst moet je uitzoeken hoe je de fles op de juiste manier kunt plaatsen met 'vloeibare nagels'.Het is onaanvaardbaar dat de dichtheid van de verpakking werd verbroken in geval van onjuiste installatie, anders zal de lijm uitdrogen en is het onwaarschijnlijk dat deze zal worden gebruikt.

Voordat je het pistool gebruikt, moet je de volgende dingen voorbereiden:

 • cilinder met "vloeibare nagels";
 • puntig mes;
 • bril en handschoenen ter bescherming;
 • ademmasker, als u van plan bent om een ​​zelfklevend mengsel te gebruiken;
 • droge doek om overtollige lijm te verwijderen;
 • oplosmiddel, vanwege het feit dat de lijm per ongeluk op de huid of op een oppervlak terecht kan komen.

Het bedieningsprincipe van het gereedschap is vrij eenvoudig - nadat de druk op de cilinder mechanisch is ontvangen, "verlaat" de kleefstof de cilinder. De druk wordt geleverd door een stang die in actie komt door op de trekkerhendel te werken. Bij pneumatische montage-eenheden wordt de druk door de lucht geleverd. Moeilijkheden ontstaan ​​wanneer u de juiste lijm moet vinden. Fabrikanten gebruiken in de regel dezelfde normen, dat wil zeggen dat je voor elk pistool lijm kunt oppikken.

Als u een skelet of een halfopen pistool gebruikt, vindt het verwijderen van het slot snel genoeg plaats. Controleer eerst of er een speciale beperkende bodem op de fles is met "vloeibare nagels". Als dit het geval is, wis het dan.

Trek vervolgens de stang uit het apparaat, oefen voor dit doel mechanisch op de hendel en verwijder de stang. Installeer in plaats daarvan een buis en 2-3 keer met een beetje inspanning, druk op de hendel om de ballon te versterken.

Doorboor een gat in de tank, hierdoor stroomt er lijm naar de punt.

Als u besluit een buisvormig gereedschap te gebruiken, wordt het anders bijgevuld. Ten eerste is het noodzakelijk om een ​​gat in de fles te maken met "vloeibare nagels". Het is noodzakelijk om de cilinder te fixeren met kleefmiddelen, zodat het gesneden einde van de cilinder naar de punt wordt gericht, vanwaar de lijm "naar buiten" zal komen. Voordat de cartridge in de tool wordt geïnstalleerd, moet de steel worden verwijderd.

In de regel wordt de set geleverd met verschillende spuitmonden met tips, waarvan er één de cilinder ronddraait. Als er geen gat op de punt zit, moet je een heel klein deel met een mes in een hoek van 45 graden snijden.Druk daarna voorzichtig op de hendel en rijd de lijm op de vooraf aangebrachte markering. Als u een skelet of een halfopen hulpmiddel gebruikt, moet u eerst de hendel in de dop een aantal keren vullen en vervolgens de acties soepel uitvoeren.

In elektrische mechanismen en op batterijen werkt, drukt u op de hendel om de mate van afgifte van de kleefstof te regelen. Als u dus nog nooit zo'n complexe eenheid in uw werk hebt gebruikt, is het beter om te beginnen met onopvallende plaatsen.

Vóór het lijmen, moeten de oppervlakken gereinigd en ontvet worden. Breng vervolgens de "vloeibare nagels" aan met een dunne laag of stippen. In het geval dat de hechtoppervlakken een groot oppervlak hebben, bijvoorbeeld keramische tegels, is het noodzakelijk om een ​​kleefmiddel daarop aan te brengen in de vorm van een slang of een rooster. Nadat de gelijmde oppervlakken op elkaar moeten worden geperst, als dat nodig is, is het de moeite waard om ze met speciale ontwerpen te bevestigen. Platte onderdelen kunnen onder de pers worden geplaatst. Sommige soorten lijm grijpen binnen 1-2 minuten in.

In de regel vindt volledige hechting van oppervlakken plaats na 12 uur, soms elke 24 uur.

Voorzorgsmaatregelen bij het werken met de tool

Handelingen met het pistool moeten heel voorzichtig gebeuren, zodat de lijm niet op de huid of op een oppervlak terechtkomt. Breng "vloeibare nagels" aan in een kleine hoeveelheid vooraf gemarkeerde gebieden.

Als de lijm het mechanisme raakt, moet het onmiddellijk worden gewassen, niet wachten tot het droogt. Om te voorkomen dat de lijm uitdroogt, bedek de patroonpunt met een beschermkap. Als dit niet meteen na het aanbrengen wordt gedaan, wordt het gereedschap zeer snel onbruikbaar en moet u de gedeeltelijk gebruikte ballon weggooien.

Aan het einde van het werk, haal de container uit het pistool en spoel het mechanisme in een sopje en laat het drogen. Om de gebruikte ballon te verwijderen, klikt u op de blokkeringstongen en trekt u aan de stang met de zuiger. Verwijder vervolgens de container.

Als de lijm op uw handen komt zonder te wachten tot deze is gedroogd, moet u deze onmiddellijk verwijderen. De organische lijm reinigt de white spirit en aceton goed, op het water is het voldoende om met veel water te spoelen.

Welk mechanisme is beter om te kiezen?

Voordat u een montagepistool kiest, moet u eerst het gebied van toekomstige wijzigingen bepalen.Als u bijvoorbeeld een klein gedeelte moet lijmen, volstaat een skeletgereedschap. Als de taak moeilijker is, bijvoorbeeld, ga je reparaties door de hele kamer uitvoeren, dan is het raadzaam om een ​​mechanisme op pneumatische basis te kopen. Het is beter om een ​​kaderpistool te kiezen, omdat in dit geval de fles met "vloeibare spijkers" beter aan het platform kan worden bevestigd. Let ook op of er een reverse-functie is.

Wie geeft om de snelheid van uitvoering en de nauwkeurigheid van de toepassing, kijk dan naar het elektrische gereedschap of werk vanuit de batterij. Houd voordat u koopt het mechanisme in uw handen en controleer of het in de toekomst gemakkelijk te gebruiken zal zijn en of details storen. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de trigger, uit welk materiaal het is gemaakt. Bij voorkeur als van aluminium. Wanneer u een merk kiest, moet u eerst kijken naar de producten van die fabrikanten die door de meeste gebruikers worden vertrouwd. Wees niet verkeerd om beoordelingen op internet te lezen.

Op basis van het voorgaande kunnen de volgende conclusies worden getrokken:

 1. Het montagepistool is een onmisbaar ding bij het aanbrengen van "vloeibare nagels".Het proces kost minder tijd dan wanneer u de kleefstof zonder gereedschap aanbrengt.
 2. Bij het kiezen van is het de moeite waard zich te concentreren op de schaal van de aankomende installatie- en constructiewerken. Als het klein is, is het beter om een ​​mechanisch pistool te gebruiken.
 3. Tijdens het werken met "vloeibare nagels" is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, om een ​​veiligheidsbril en handschoenen aan te trekken.
 4. Over het algemeen kan zelfs een beginner begrijpen hoe het mechanisme werkt. In extreme gevallen wordt er altijd een handleiding meegeleverd.

Over het kiezen van het juiste pistool voor vloeibare nagels, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer