Hoe de "moment" lijm van kleding te verwijderen?

Zeker in elk huis is er dezelfde superlijm die een kapotte vaas en een kapotte tafel kan lijmen. Zo'n wondermiddel is natuurlijk een onmisbaar ding in het huishouden. Maar het gebeurt dat hij willekeurig op kleding stapt. Is het mogelijk om de restanten van de lijm weg te vegen en de vlek eruit te verwijderen zodat het er weer perfect uitziet, hoe het juist te doen, zal in dit artikel worden besproken.

Kenmerken van de compositie

Lijm "Moment" is niet alleen lijm, het is een hulpmiddel met een speciale samenstelling, waardoor het zijn eigen ongewone supereigenschappen heeft.

In tegenstelling tot andere lijm, bevriest het bijna onmiddellijk.Het heeft een hoge sterkte en kalm weerstaat temperatuur- en vochtigheidsdalingen. Dat is waarom, als de lijm op de kleding is terechtgekomen, het verwijderen ervan niet zo gemakkelijk is.Na het drogen, en het gebeurt bijna onmiddellijk, blijft er een vlek op de kleding achter, die de gemoedstoestand bederft met zijn vreselijke uiterlijk.

Maar raak niet van streek, er zijn middelen en methoden die ervoor zorgen dat dit probleem kan worden opgelost.

Wat kan worden afgeleid?

Om de sporen van superlijm die op de kleding is gevallen te verwijderen, hebt u een oplosmiddel nodig. Laten we eerst kijken naar de chemische producten die in veel hardware- en hardwarevestigingen kunnen worden gekocht.

Nu kun je in winkels vaak een speciale tool vinden.die precies is ontworpen om de overblijfselen van een sterke lijm weg te wassen. Je hoeft maar een paar druppels van dit product op het besmette gebied te leggen, in de volksmond 'anticlust' genoemd, en na een paar minuten kun je het schoonmaken met een gewoon servet of een droge doek. Nadat het ding gemakkelijk te wassen is, en geen vlekken zullen verdwijnen.

Als er aceton in het huis is, dan is het heel goed mogelijk om het als een reinigingsmiddel te gebruiken. Het is voldoende om een ​​beetje wattenschijfje in deze vloeistof te bevochtigen en de vlek ermee af te nemen.

Nadat de lijmresten zijn verwijderd, wordt aanbevolen de kleding op de gebruikelijke manier te wassen. Op dezelfde manier kun je van de vlek af met benzine.

Maar er is één gevaar. Als de lijm op kleding van een delicate soort stof terechtkomt, moet u de bovenstaande hulpmiddelen niet gebruiken, omdat deze het product kunnen beschadigen en de vezels kunnen breken. In dit geval raden deskundigen aan om de meest voorkomende nagellakremover te gebruiken die elke vrouw in huis heeft. Verontreinigd gebied moet zorgvuldig worden behandeld met een wattenschijfje, eerder bevochtigd met de bovenstaande vloeistof. Om de vlek volledig te verwijderen, kunt u de kleding ongeveer twintig minuten laten staan ​​en daarna wassen.

Als het huis een acetonvrije nagellakremover heeft, is het ideaal voor het verwijderen van lijm. met producten van zeer delicate en wispelturige stoffen. In de regel blijven, na gebruik van een dergelijke vloeistof, kleine vlekken achter op het oppervlak van het weefsel die op vetvlekken lijken. Maar dat doet er niet toe. U kunt ze immers eenvoudig verwijderen met behulp van de eenvoudigste middelen die u gebruikt om af te wassen.

Methoden voor het reinigen van textiel

Naast methoden die chemicaliën gebruiken, zijn er andere methoden die meer goedaardig zijn. Jaar na jaar bedenken ervaren huisvrouwen onafhankelijk van elkaar effectieve methoden om met verschillende soorten vlekken om te gaan. Er zijn effectieve manieren die populair kunnen worden genoemd.

Als de lijmdruppels al bevroren zijn op het oppervlak van de kleding, kan deze veilig gedurende twee uur naar de vriezer worden gestuurd. Daarna zal de lijm gemakkelijk afvallen en kan de vlek worden weggeveegd.

Als de vlek nog vers is, is het aan te bevelen het vervuilde ding in het bassin met warm water onder te dompelen. Een uur later kunt u de vlek met een borstel wrijven en deze zal gemakkelijk verdwijnen. Door interactie met zeer warm water worden alle super eigenschappen van de lijm vernietigd.

Het meest voorkomende citroenzuur kan ook helpen om van dit soort vlekken af ​​te komen. Neem een ​​half kopje warm water en voeg een eetlepel citroenzuur toe. Wacht tot het volledig is opgelost. Vervolgens moet de vloeistof met een wattenschijfje op de vlek worden aangebracht en vijftien tot twintig minuten worden bewaard. Daarna kan de lijmvlek gemakkelijk worden verwijderd met een borstel of een stijve spons. Maar het is ook goed mogelijk om citroenzuur te vervangen door gewone tafelazijn.

Welke reinigingsmethode u ook kiest, u wordt aangeraden om het ding te reinigen na het reinigen van de vlek.

kleur

Met gekleurde kleding, zoals je favoriete broek, jas of jeans, moet je de lijm heel voorzichtig boenen. Als u bijvoorbeeld de vlek met een van de chemische agentia wilt wissen, bestaat de kans dat de kleur van de stof verloren gaat. Na zo'n reiniging kan er een lichtpuntje op de kleding achterblijven, omdat de verf van het materiaal er een beetje uit kan komen en bleek wordt. Daarom zijn er, om geen goede dingen te bederven, andere manieren die redelijk geschikt zijn om dergelijke vlekken thuis te verwijderen.

Het is goed mogelijk om zich te ontdoen van superlijmvlekken.door de meest gebruikelijke waszeep toe te passen. Het is noodzakelijk zodra de vlek op de kleding verschijnt en in warm water wordt gedrenkt. Jeans of shirt moeten onmiddellijk worden schoongeveegd en onderdompelen in water. Speciaal zorgvuldig aanbevolen voor het behandelen van met lijm besmette oppervlakken.

In het geval dat na het weken en wassen in een zeepoplossing de vlek niet is verdwenen, dan kunt u een kleine tafelazijn aan het bekken toevoegen met een oplossing. Wees niet bang om het te gebruiken in het geval van gekleurde dingen,als tafelazijn de verfstof kan versterken. Veel huisvrouwen voegen het zelfs toe als ze willen dat het wasgoed niet vervaagt tijdens het wassen.

Als de vlek erg groot is en opdroogt, kunt u er een beetje azijn rechtstreeks op gieten. Onthoud gewoon dat het tafelazijn moet zijn dat je eet. Als het een zuur met meerdere percentages is, moet het worden verdund.

wit

Het is ook niet erg moeilijk om de lijmvlek met de bovengenoemde middelen op een witte doek te verwijderen, als je een aantal geheimen kent. Voor witte producten is het heel goed mogelijk om een ​​van de chemische middelen toe te passen waar we het eerder over hadden. Ze zullen helpen om de restanten van de superfunctie gemakkelijk te verwijderen en daardoor kunt u het ding grondig van de vlek reinigen.

Witte stoffen hebben één bijzonderheid. U kunt de vlek wissen, de lijm zal verdwijnen, maar op zijn plaats kan een geel stipje verschijnen, dat niet gemakkelijk schoon te maken is. Daarom is het beter om "witheid" te gebruiken als je van de vlek op witte kleding af wilt. Deze tool moet direct op de vlek worden aangebracht. Plaats eenvoudig een paar druppels op het besmette gebied en wrijf het in met een wattenschijfje of tandenborstel.Na ongeveer tien tot vijftien minuten kunt u uw kleding veilig wassen.

U kunt dus gemakkelijk de lijmvlek verwijderen en de stof zal niet verslechteren. En ook voor witte producten kunt u de methode gebruiken met het gebruik van zeep en citroenzuur, die we hierboven beschreven hebben.

Het wordt afgeraden om de vlekken van witte weefsels te reinigen met behulp van aceton of benzine, omdat er vlekken kunnen achterblijven, die dan kunnen worden verwijderd.

Handige tips

En tot slot, nog enkele aanbevelingen en nuttige tips, die zeker nuttig voor je zullen zijn in de strijd tegen de vlekken van de Moment-lijm.

  • In dat geval, als de lijm is opgedroogd, moet u het volgende doen. Bevochtig het ding en loop rond het probleemgebied met een klein stukje boter. Lijm is erg onvriendelijk tegen vetten, dus de olie zal helpen om zijn deeltjes op te lossen. Wrijf over de vlek en je zult zien dat de lijm kapot gaat. Vervolgens kunnen de restanten van lijm worden verwijderd met een afwasmiddel.
  • Als de lijm op het wolproduct terechtkomt, moet u wachten tot deze volledig is opgedroogd en dan pas begint met reinigen. Dit kan het beste met benzine worden gedaan.
  • Probeer de vlek onmiddellijk kwijt te raken, totdat de lijm volledig droog is.
  • Lijm kan worden verwijderd van grof weefsel met behulp van scherpe voorwerpen zoals een dun lemmet.
  • Als de lijm op het leer of het suède oppervlak zit, kunt u deze verwijderen met een nagelvijl. Dit moet zeer zorgvuldig worden gedaan om het product niet te beschadigen. Licht indrukken, maak cirkelvormige bewegingen en zo geleidelijk verdwijnen de restanten van lijm.
  • Als de lijm op de kleding wordt achtergelaten, zal deze na een tijdje afbrokkelen. De vezels van de stof zullen instorten en er kan zich op de plek een klein gaatje vormen. Het ding zal volledig worden verwend.
  • Voordat u oude lijmvlekken kwijtraakt, moeten kleding in warm water worden gedrenkt. U kunt een beetje vloeibaar afwasmiddel, poeder of gewoon bakpoeder toevoegen. Kleding moet enkele uren worden bewaard en dan kunt u een van de geschikte reinigingsmethoden gebruiken.

Hoe je de lijm van de kleding kunt verwijderen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer