Polyurethaan houtlijm: selectie- en gebruikstips

Het evalueren van verschillende soorten kleefmateriaal, het is moeilijk om de juiste optie te kiezen. Dit geldt vooral voor het werken met houten oppervlakken. Houd bij het kiezen van de beste optie rekening met de eigenschappen van het hout zelf en met de eigenschappen van het materiaal waaraan het zal blijven plakken. Het is ook noodzakelijk om te weten over de belastingen die deze naad moet weerstaan.

In dit geval zou het gebruik van polyurethaanlijm volledig gerechtvaardigd zijn. Dit type compositie is al lang in alle Europese landen gebruikt en wint alleen maar aan populariteit in Rusland.

Speciale functies

Polyurethaanlijm is een uitstekend hulpmiddel voor het werken met hout, rubber, metaal, steen, marmer, PVC, MDF en mozaïek. Het onderscheidt zich tussen de analoge uitstekende afdichtingskwaliteiten.In bevroren vorm is een dergelijke samenstelling een goede warmte- en geluidsisolatie. Bovendien, met zijn hulp, vindt de binding van verschillende materialen vrij snel plaats.

Polyurethaanverbindingen worden vaak gebruikt voor binnenhuisdecoratie: in keukens, badkamers, toiletten en balkons. In het exterieur - voor gerichte gevels of daken. In industriële gebouwen wordt dergelijke lijm minder vaak gebruikt.

Het belangrijkste voordeel van polyurethaanlijm:

 • hoog hechtingsniveau;
 • bestand tegen grote temperatuuramplituden;
 • hittebestendigheid;
 • gemakkelijk te gebruiken op poreuze oppervlakken;
 • vochtbestendigheid.

  Bij het werken met polyurethaanlijm moet het oppervlak worden gereinigd van stof en vuil. De aangebrachte laag mag niet meer dan 5 mm zijn. Bij bevriezing is het het beste om het element iets naar het oppervlak te drukken.

  Polyurethaan-kleefstofmengsels zijn een- en tweecomponenten. Het is noodzakelijk om het verschil tussen deze composities te kennen. Het effect van een tweecomponentenlijm begint onmiddellijk na het mengen van alle componenten. Het nadeel is dat een speciale mengtank nodig is. Compositie van één component is klaar voor werk.Het begint niet meteen hard te worden, maar slechts een half uur na het openen van het pakket - dit geeft tijd voor voorbereiding, dwingt de meester niet om te haasten. Dergelijke lijm begint te worden gevangen onder invloed van vocht of luchtvochtigheid / oppervlak.

  species

  Bij het kiezen van een lijm moet er rekening mee worden gehouden dat er veel verschillende soorten lijmmengsels op de markt zijn. Ze hebben verschillende eigenschappen en kwaliteiten, dus je moet aandacht besteden aan de meest populaire.

  Sar 306

  Sar 306 is een een-componentformulering voor het werken met rubber of leer. Grijpt snel en is bestand tegen elke temperatuur.

  Wanneer het wordt gebruikt met speciale additieven, verbetert het de hechting op moeilijk hechtbare oppervlakken.

  Ur-600

  Ur-600 - universele waterdichte samenstelling. Het wordt zowel in het leven als bij productieobjecten gebruikt. Verkocht volledig klaar voor gebruik. Het wordt gebruikt bij het werken met bijna alle materialen - universaliteit en verklaart de populariteit ervan. Na harden vormt het een elastische naad die bestand is tegen lage temperaturen of de effecten van benzine.

  Het is vermeldenswaard dat deze lijm absoluut veilig is voor mensen.

  Soudal

  Soudal is een lijm die is ontworpen voor het werken met schuimplastic en gipsplaat. Het heeft een hoge droogsnelheid, een laag verbruik en een hoge hechting op hout of beton.

  Titebond

  Titebond is een lijm die speciaal is ontworpen voor houtbewerking. Er is een grote verscheidenheid aan formuleringen en additieven van deze fabrikant, die het mogelijk maken om met hout een samenstelling te kiezen die volledig geschikt is voor uw werkomstandigheden.

  smelt

  We moeten ook polyurethaan hotmelt lijmen overwegen. Ze zijn ontworpen om te werken met moeilijk te lijmen materialen en oppervlakken. Deze lijm droogt snel, hoeft niet te worden geperst. Ideaal voor het werken met olieachtig hout.

  De keuze van polyurethaanlijm voor hout kan geen moeilijk proces worden genoemd. Onder de grote verscheidenheid kunt u altijd de samenstelling kiezen die aan uw behoeften voldoet.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer