Kenmerken van TechnoNICOL-lijmschuim voor geëxpandeerd polystyreen

Bij het uitvoeren van bouwwerkzaamheden gebruiken experts verschillende formuleringen voor het fixeren van bepaalde materialen. Een van dergelijke middelen is TekhnoNIKOL-lijmschuim. Het product van het merk is erg in trek vanwege de kwaliteit en de hoge prestatiekenmerken waar de fabrikant in zijn segment om bekend staat.

Functies en specificaties

Lijmschuim "TekhnoNIKOL" is een één-componenten polyurethaan kleefstofsamenstelling, waarmee de installatie van polystyreenschuim en extrusieplaten plaatsvindt. Het wordt gekenmerkt door hoge adhesiesnelheden, waardoor het gebruikt kan worden voor beton en houtsubstraten. Door speciale additieven is het montageschuim brandveilig.Het kan worden gebruikt voor het verwarmen van oppervlakken met isolatieplaten en afdichtingsvoegen ertussen.

Montage brandbestrijdingskleefstofschuim voor polystyreen kenmerkt zich door het gebruiksgemak en de kortere tijd voor isolatie. Het is geschikt voor werken met cellenbeton, gipsplaat, glas-magnesiumplaten, gipsvezel. Dit materiaal wordt geproduceerd in metalen flessen met een capaciteit van 400, 520, 750, 1000 ml. Consumptiesamenstelling houdt rechtstreeks verband met het volume van het bindmiddel. Bijvoorbeeld, een professioneel lijmvolume van 1000 ml, het is 750 ml.

Merklijm is bestand tegen vocht en schimmel, verkleurt niet na verloop van tijd en is ontworpen voor buiten- en binnenwerk. Het kan worden gebruikt voor muren, daken, kelders, vloeren en funderingen, van toepassing op nieuwe en gereconstrueerde gebouwen.

De eigenschappen van de kleefmiddelsamenstelling zorgen voor tijdelijke bevestiging van XPS- en EPS-platen. Het voorziet in fixatie om gips, minerale oppervlakken, spaanplaat, OSB te cementeren.

De technische kenmerken van het kleefschuim zijn als volgt:

 • Het verbruik is afhankelijk van het volume van de cilinder en is 10 x 12 vierkante meter. m met een volume van 0,75 liter en 2 x 4 vierkant. m met een volume van 0,4 l;
 • het verbruik van materiaal uit de cilinder - 85%;
 • tijd om te pellen - niet meer dan 10 minuten;
 • de initiële polymerisatietijd (stolling) is 15 minuten;
 • volledige tijd toegestaan ​​om te drogen, tot 24 uur;
 • optimale vochtigheidsgraad tijdens het werk - 50%;
 • de dichtheid van de samenstelling na het uiteindelijke drogen is 25 g / cm3;
 • hechtingsniveau met beton - 0.4 MPa;
 • niveau van thermische geleidbaarheid - 0.035 W / mK;
 • De optimale temperatuur voor het werk is van 0 tot +35 graden;
 • hechting met polystyreenschuim - 0,09 MPa.

Opslag en transport van de cilinder gebeurt uitsluitend in een rechtopstaande positie. De opslagtemperatuur kan variëren van +5 tot + 35 graden. De garantieperiode waarin lijmschuim kan worden opgeslagen is 1 jaar (in sommige gevallen tot 18 maanden). Gedurende deze tijd kan de temperatuur worden verlaagd tot -20 graden gedurende 1 week.

types

Tegenwoordig produceert het bedrijf een reeks varianten van montagelijmschuim voor een montagepistool, terwijl het ook een schoner product biedt dat helpt de verbinding te verwijderen.

De overwogen samenstelling is een professionele tool, hoewel iedereen deze kan gebruiken.

 • Professionele samenstelling voor cellenbeton en metselwerk - Lijmschuim van een donkergrijze tintter vervanging van cement houdende mengsels. Geschikt voor dragende wanden en blokken. Het heeft hoge kleefeigenschappen. Verschilt in hoge treksterkte, is geschikt voor het bevestigen van keramische blokken.
 • "TechnoNIKOL" universal 500 - kleefmateriaal, onder andere om decoratieve panelen van massief, plastic en tin te bevestigen. Geschikt voor droogbouwtechnologie. Het heeft een blauwe tint. Het gewicht van de container is 750 ml.
 • TechnoNICOL Logicpir - een soort blauwe tint, ontworpen om te werken met fiberglas, bitumen, beton, PIR-platen F. Zorgt voor de aanpassing van de behandelde oppervlakken gedurende 15 minuten. Geschikt voor buiten- en binnenisolatie.

Een aparte liniaal toegewezen huishoudinstallatieschuim, waaronder 70 Professional (winter), 65 Maximum (hele seizoen), 240 Professional (brandwerend), 650 Master (hele seizoen), brandwerend 455. Producten bieden voor gezamenlijk gebruik, elk van hen heeft een certificaat van naleving van veiligheidsnormen en kwaliteit met een indicatie van het testrapport. De documentatie van de stofzuiger is een certificaat van registratie van de staat.

Voor- en nadelen

We noteren kort de voordelen van het merk zelfklevende schuim:

 • het is ongevoelig voor schimmel en voorkomt condensvorming;
 • afhankelijk van de gebruiksaanwijzing wordt gekenmerkt door kosteneffectiviteit;
 • TekhnoNIKOL-lijmschuim heeft een lage thermische geleidbaarheid;
 • vanwege zijn samenstelling reageert het praktisch niet op negatieve omgevingsfactoren en temperatuurdalingen;
 • de producten van het bedrijf hebben een democratische kost waardoor het werk zonder sparen mogelijk is;
 • het wordt gekenmerkt door hoge cijfers van professionele meesters op het gebied van constructie en reparatie;
 • in vergelijking met andere voorbereidingen voor installatie, met kleefeigenschappen, wordt het langer bewaard;
 • de samenstelling wordt gekenmerkt door vuurvastheid en gebruiksgemak;
 • Het merk produceert een grote hoeveelheid lijmschuim, dus dit product kan in bijna elke ijzerhandel worden gekocht.

Het enige nadeel van adhesief isolatiemateriaal op basis van polyurethaan, volgens kopers, is het feit dat het niet geschikt is voor minerale wol.

Instructies voor gebruik

Aangezien elke samenstelling verschilt in de toepassingsmethode,Het is noodzakelijk om een ​​paar nuances van gebruik te kennen, aangegeven door het handelsmerk, dat een afzonderlijke technologie voor het lijmschuim heeft verschaft.

Om de taak te vereenvoudigen, en tegelijkertijd het gebruik van de compositie, geven de specialisten een gedetailleerde beschrijving van het werk.

 • Om het werken met lijmschuim niet te ingewikkeld te maken, is het in eerste instantie noodzakelijk om de startprofiel fixeerder op de te bewerken basis te fixeren.
 • De cilinder met de samenstelling moet op een vlak oppervlak worden geïnstalleerd, zodat de klep zich aan de bovenkant bevindt.
 • Vervolgens wordt het in een speciaal montagepistool gestoken, verwijdert u de beschermkap en combineert u de klep met de brug van het gebruikte gereedschap.
 • Nadat de ballon is ingebracht en gefixeerd, moet deze goed worden geschud.
 • In het proces van het aanbrengen van lijmschuim op de basis met behulp van een pistool, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ballon constant in een rechtopstaande positie staat, naar boven.
 • Om ervoor te zorgen dat de coatingsamenstelling uniform is, moet dezelfde afstand tussen het paneel en het montagepistool worden gehandhaafd.
 • De lijm die wordt gebruikt voor geëxpandeerd polystyreen wordt meestal aangebracht rond de omtrek van de plaat, op een afstand van ongeveer 2-2,5 cm vanaf de rand.
 • De breedte van de schuimstrips moet ongeveer 2,5-3 cm zijn.Het is vooral belangrijk dat een van de aangebrachte kleefstrips strikt langs het midden van de plaat loopt.
 • Nadat de lijm op het substraat is aangebracht, moet het de tijd krijgen om uit te zetten en de plaat een paar minuten laten staan. Het is ten strengste verboden om de isolatieplaat onmiddellijk te lijmen.
 • Na 5-7 minuten wordt het paneel op de basis gelijmd en drukt het licht in deze positie totdat de lijm vastklikt.
 • Nadat de eerste plaat is vastgelijmd, worden er andere aan gelijmd om scheuren te voorkomen.
 • Als tijdens de fixatie een naad van meer dan 2 mm wordt verkregen, moet een aanpassing worden uitgevoerd waarvoor de master niet meer dan 5-10 minuten nodig heeft.
 • Soms zijn de gaten bedekt met schuimplastic sneden, maar het is beter om het werk eerst kwalitatief te doen, omdat dit de vorming van koude bruggen kan beïnvloeden.
 • Na het definitieve drogen van de samenstelling van het schuim op de uitsteeksels moet worden gesneden met een constructie mes. Voer zonodig het slijpen van naden uit.

Waarop moet u letten bij het kopen?

De kosten van lijmschuim in verschillende winkels kunnen variëren. Let op de afgiftedatum die op de cilinder staat: na het verstrijken van de levensduur verandert de samenstelling van de samenstelling, wat de kwaliteit van de basisisolatie kan beïnvloeden.Een goede samenstelling, die het waard is om te kopen, heeft een hoge dichtheid. Als het te vloeibaar is, kan het het verbruik verhogen, wat extra kosten met zich mee zou brengen.

Kies een variëteit die bij verschillende temperaturen kan worden gebruikt. Bijzonder gewaardeerd lijmschuim met vorstbestendige eigenschappen. Om aan de kwaliteit van de compositie te twijfelen, vraag de verkoper om een ​​certificaat: het is voor elk type van deze compositie.

beoordelingen

Beoordelingen van bevestigingslijmpinnene "TekhnoNIKOL" let op de hoge kwaliteitsindicatoren van deze compositie. De opmerkingen geven aan dat het werken met dit materiaal geen bepaalde kennis vereist, daarom kan iedereen het doen. Kopers merken op dat het gebruik van de compositie de tijd om de basen te verwarmen verkort, terwijl er geen noodzaak is voor een zorgvuldige nivellering van het oppervlak. De kosteneffectiviteit van het lijmverbruik en de minimale secundaire uitzetting zijn aangegeven, waardoor het werk kwalitatief kan worden uitgevoerd zonder verspilling van samenstelling.

Videobeoordeling op Lijmschuim "TechnoNIKOL" zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer