Het gebruik van universele lijm "Moment"

 Het gebruik van universeel lijmmoment

Er zijn veel soorten lijmen, ook die welke al meer dan een halve eeuw worden gebruikt. Maar relatief recent verschenen lijm "Moment" gaat vol vertrouwen met hen mee en is zelfs nog beter bekend bij veel mensen. Zoals de praktijk laat zien, gaat het niet alleen om marketingbewegingen: deze chemische samenstelling werkt echt. Ons artikel is gewijd aan het gebruik van deze universele lijm.

Speciale functies

Allereerst is het de moeite waard om te benadrukken dat er meer dan één "Moment" -lijm is, het is een hele constellatie van verbindende materialen, elk bestemd voor een specifieke taak.

Ongeacht hun specifieke toepassing, verschillen ze:

 • lange periode van werk;
 • immuun voor binnendringend water;
 • uitstekende weerstand tegen oververhitting;
 • mechanische sterkte;
 • stabiliteit van de gevormde lijmlijn.

Wanneer de kleefstofsamenstelling hard wordt, wordt deze niet breder en krimpt niet (en dit zijn de belangrijkste redenen voor het vroegtijdig falen van naden). Zelfs als er oplosmiddel of motorolie in het mengsel komt, blijft de prestatie volledig behouden. De hechting tussen de oppervlakken gebeurt erg snel, het is niet nodig om lang te stoppen met de gebruikelijke dagelijkse zaken.

Maar hoge kwaliteiten en de daarmee verbonden populariteit maakten van "Moment" een constant doelwit van vervalsers. De kwaliteit van hun producten kan niemand garanderen.

Wat betreft de onaangename geur, het is een dodelijke eigenschap van bijna elk hechtingsmengsel, dus er zit niets specifieks in.

types

Beschouw de meest populaire variëteiten van universele compositie.

"Classic" Hij bewees zichzelf van de beste kant in het repareren van verschillende dingen en in het samenstellen van vele ontwerpen en onderdelen. Een belangrijk voordeel van dit materiaal is het vermogen om stoffen in de meest bizarre combinaties te combineren.Lijm brengt stil contact met water over, de werktemperatuur van de naad is van -40 tot +110 graden.

Met deze compositie kunt u:

 • combineer hout en leer, metaal en PVC, rubberproducten en natuurlijke kurk (in verschillende combinaties);
 • lijm decoratief laminaat en meubelproducten aan de basis van natuurlijk hout en houtmaterialen;
 • om het fineer vast te houden;
 • postforming uitvoeren;
 • doe-het-zelf panelen met verbeterde geluiddempende eigenschappen of met speciale akoestische parameters;
 • verhoog de dichtheid van de randen van multiplex en houtproducten en bedek ze tegen water.

De "Moment" -lijm van deze modificatie helpt niet om voorwerpen van polystyreen, polyethyleen en polypropyleen, producten van weekgemaakt polyvinylchloride aan elkaar te lijmen. Het is om hygiënische redenen onaanvaardbaar om het te gebruiken om voorwerpen in contact met voedsel en medicinale grondstoffen te herstellen.

Kleefstof voor alle doeleinden aantrekkelijk omdat het heel gemakkelijk is om mee te werken en de naad droogt snel: oppervlakken behandeld volgens alle regels kunnen volledig worden gebruikt, slechts 24 uur na het aanbrengen van de samenstelling.Ontwikkelaars zijn erin geslaagd om zulke indrukwekkende eigenschappen te bereiken door het gebruik van een verscheidenheid aan componenten en het continu testen van voorlopige monsters.

Bij de productie worden rosine (zuivere en in verbindingen met ethers), additieven die beschermen tegen de werking van oplosmiddelen, rubber en polyatomaire harsen toegevoegd aan het mengsel. Als u een heel huis moet bouwen of veel dingen moet repareren, is het raadzaam om verpakkingen in 1 liter te kopen, dit is voordeliger.

Ter informatie: andere soorten "Moment" -lijm kunnen als universeel worden beschouwd, zelfs als ze niet zo worden genoemd.

"PVA Joiner" Het werd veel gebruikt, zowel bij vakmensen uit de houtsector als bij ambachtslieden. Het is deze mix die het best geschikt is wanneer het nodig is meubels te monteren of de integriteit ervan te herstellen.

Met de hulp van "Joiner" kunt u verbinding maken:

 • papier;
 • multiplex van verschillende dikte;
 • plastics;
 • meubelen producten;
 • textiel details.

Een sterke chemische binding verbindt de gewenste items na 5 minuten.

Waterdichte contactlijm het is goed omdat het transparant is en er geen sporen zijn tijdens het werken, maar er ontstaat een vrij elastische naad.Deze samenstelling is handig wanneer u PVC, organisch glas, polystyreen moet combineren. Met natuurlijke materialen zoals hout, papier of metaal doet het het goed. Maar polyethyleen, polypropyleen en alle dingen die in contact komen met producten zijn verboden. Het is belangrijk om te onthouden dat deze lijm niet alleen giftig is, maar ook ontvlambaar, daarom moet hij worden bewaard uit de buurt van vuur en bronnen van sterke hitte.

Behanglijm "Moment" verdeeld in een aantal soorten (voor elk type achtergrond). Hoe dan ook, het bevat speciale componenten die de ontwikkeling van schimmels stoppen. Het is mogelijk om lang over individuele soorten te praten, maar het is tijd om te zeggen over belangrijker dingen - praktische eigenschappen.

Technische specificaties

Lijm "Moment" universal wordt geleverd in blikken van 750 ml, in blikken van 10 liter; kleinere verpakking - 30, 50 en 125 ml (in tubes). Er is ook een universele "Moment-1" 125 ml. De verschillende materialen van een meubelmaker worden verkocht in een verpakking van 3 kg, omdat het werken met meubels en houten constructies een aanzienlijke hoeveelheid verbruik vereist.

Een buis met een capaciteit van 400 g is meestal de "Moment Installation Superstrong MV-70".Met dit mengsel kunt u wandpanelen, vensterbanken, plinten en decoratieve ontwerpen van verschillende soorten lijmen.

Als u een zeer sterke lijm moet kopen, is het beter om het "Moment 88" te kiezen. Het brengt kalm de effecten van koude en vocht over, kan zelfs karton verbinden met glas, kurk met beton of plastic met rubber. Maar polystyreen en individuele polymere materialen kunnen niet met een dergelijke samenstelling worden gelijmd.

Transparante universele lijm "Moment", te oordelen naar de reviews, bevat perfect verschillende materialen, waaronder gips. Het wordt actief gebruikt door de makers van verschillende handwerken en thuiswerkers: dankzij de onopvallende naden lijken de gemaakte objecten solide, soms is het moeilijk om te raden dat lijm überhaupt is gebruikt.

De witte samenstelling van de universele PVA 250 g is aantrekkelijk omdat het geen slechte geur geeft; Vaak wordt een dergelijke samenstelling geassocieerd met beroemde vloeibare nagels.

afspraak

Als we uitgaan van de vereisten van GOST, helpt het transparante universele "Moment" om verbinding te maken:

 • de huid;
 • glazen oppervlakken;
 • PVC;
 • een boom;
 • porselein;
 • plastic.

Assembleren versie te oordelen naar de beoordelingen, niet slecht omgaat met het repareren van raamkozijnen, spiegels; in tegenstelling tot de transparante modificatie is het ook geschikt voor het werken met metaal, polystyreenschuim.Meer gedetailleerde instructies kunnen worden verkregen in de instructies voor een bepaald monster.

Instructies voor gebruik

Elke lijm moet op een speciale manier worden aangebracht. Het is raadzaam om het gebruik van een mix van "Moment Installation" te overwegen - een van de meest populaire in de bouw.

 • Op het moment van aanbrengen, is het vereist om de verbonden oppervlakken sterk tegen elkaar aan te drukken, deze kracht, en niet de duur van de druk, is vooral belangrijk. Als er geen speciale roller is, kunt u flessen of andere langwerpige voorwerpen gebruiken om een ​​gelijkmatige druk uit te oefenen.
 • Als u de lijm laat liggen voor opslag, moet u ervoor zorgen dat deze goed is gesloten en dat de temperatuur niet lager is dan -20 en niet hoger dan +30 graden. Afhankelijk van bevriezing met toegestane koude lijm, moet deze voor gebruik worden gemengd.
 • Voordat u het mengsel gebruikt, moet u vetafzettingen en afzettingen op de behandelde oppervlakken (met benzine of aceton) verwijderen en na het plaatsen van een dunne laag van de substantie 15-20 minuten alleen laten (daarna persen).
 • Als er een teveel aan lijm is, moet u wachten tot het gedeeltelijk is gedroogd en handmatig verzamelen in een kleine bal, die vervolgens in de prullenbak wordt gegooid.Van het oppervlak van kleding wordt het hechtmiddelmengsel verwijderd door een eenvoudige wassing met een standaardprogramma.

Meer informatie over de universele lijm "Moment-1", zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer