Hoe Moment lijm op te lossen?

Lijm "Moment" is universeel. Mensen nemen vaak zijn toevlucht tot zijn hulp in het dagelijks leven, maar helaas vergeten ze soms de nauwkeurigheid. Het is beter om voorwerpen in oude kleding en rubberen handschoenen te lijmen. Maar als de lijm er nog steeds is waar hij niet was gepland (op goede kleding, op de handen van een meester of op sommige voorwerpen), moet deze worden gereinigd.

Verwijder de lijm zo mogelijk onmiddellijk voordat deze opdroogt. "Verse" vlekken lossen veel gemakkelijker op dan de oude. Als er geen aanbevolen product voorhanden is, kan het besmette gebied bevochtigd worden met water. De droogtijd van het gereedschap neemt dus toe en u heeft tijd om een ​​geschikte optie voor het verwijderen te vinden.

Anticlea

Deze speciale tool wordt in bijna alle bouwmarkten verkocht.Uiterlijk lijkt het op een tube lijm, maar het werkt diametraal tegenover elkaar. Lees voor het kopen zorgvuldig de instructies. Het is een feit dat antiqua een agressieve chemische stof is die niet geschikt is voor alle oppervlakken. Hoewel het kan worden gebruikt om vlekken op de vloer, meubels enz. Snel en effectief te verwijderen. Vergeet niet dat antiqua een giftige stof is, dus u moet voorzichtig zijn om het te gebruiken en het natuurlijk weghouden van kinderen.

Aceton en nagellak verwijderaars

Werk met aceton beter buitenshuis. Een wattenstaafje of doek wordt in het product bevochtigd. Ten eerste is het noodzakelijk om het effect van de vloeistof op het nauwelijks zichtbare deel van het oppervlak te controleren, omdat er een mogelijkheid is dat het materiaal kleur verliest.

Deze methode is geschikt voor het verwijderen van lijm uit vele coatings., inclusief metaal en hout. Wees echter voorzichtig met plastic en textiel. Aceton is schadelijk voor delicate stoffen (wol, fluweel, zijde), maar ook voor stoffen die acetaat bevatten. Nadat de lijm is verwijderd, moet het artikel worden gewassen of worden gewassen met een sopje.

Nagellak verwijderaars zijn veel minder "eetbaar" dan pure aceton.Het is echter ook beter om eerst te testen op interactie met het te reinigen oppervlak. De vloeistof wordt gedurende 15-20 minuten op de vlek aangebracht en vervolgens wordt de lijm verwijderd met de harde zijde van de afwasspons. Nadat dit ding op de gebruikelijke manier is gewist (of gewassen).

Benzine en terpentine

Deze vloeistoffen zijn ook agressief, dus ze kunnen het best worden gebruikt in de frisse lucht of in een goed geventileerde ruimte. Het werkingsprincipe is in dit geval vergelijkbaar met werken met aceton. Eerst wordt de interactie met het oppervlak gecontroleerd op een onopvallend gebied. Breng het product vervolgens voorzichtig aan met een wattenstaafje, verwijder resterende lijm en verzend het artikel in de was (of was het met zeepsop). White spirit-oplosmiddel wordt aanbevolen als een middel dat geschikt is voor het verwijderen van lijm uit ijzer en kunststof.

dimexide

Dit synthetische medicijn wordt verkocht in apotheken. Het lost de restanten van lijm op verschillende oppervlakken op, zowel vast als textiel. Het wordt aanbevolen door vakmensen om sporen van lijm te verwijderen van monitors van laptops, tablets en telefoons. Het werk verloopt op dezelfde manier: aanbrengen, wachten, schrobben, de overblijfselen van het product verwijderen met een servet.

Azijn en citroenzuur

Van azijn of citroenzuur is het ook mogelijk om oplossingen te bereiden voor het verwijderen van lijm. De resulterende samenstellingen zullen minder effectief zijn dan chemicaliën, maar milder.

Recept met citroenzuur: 25 g zuur wordt opgelost in een liter water. Recept voor azijn: azijnazijn moet worden verdund met twee delen water. In een van de oplossingen moet je een doekje vochtig maken met een doek, en dan kun je voorzichtig proberen de lijm weg te vegen.

Zeep oplossing

Deze methode is geschikt voor het verwijderen van vuil uit de stof. Het is noodzakelijk om een ​​"sterke" warme zeepoplossing te maken en de stof daarin ongeveer 20 minuten te laten weken, dan moet het ding worden gewassen.

In dit geval kan een oplossing van een reinigingsmiddel helpen. Natuurlijk lost het niet alle lijm in één keer op, maar zal het in staat zijn om het te verzachten, wat de verwijdering zal vergemakkelijken. Ondertussen ben je druk bezig met het voorbereiden van de zeepoplossing en worden je handen schoongemaakt als ze ook zijn bevuild met lijm.

Margarine, plantaardige olie

Lijmresten kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd van de huid van de handen met behulp van olie. Ze moeten het besmette gebied besmeren, 15 minuten wachten en de huid vervolgens met warm water uitspoelen. Ook met olie kunt u proberen de lijmvlekken van plastic en hout te verwijderen, maar deze methode is alleen geschikt voor behandelde of gepolijste houten oppervlakken.Het is het overwegen waard, anders zullen olievlekken worden toegevoegd aan de lijmvlekken.

Borstel, schuurpapier, scrub

Lijm van de huid is goed verwijderd met behulp van een cosmetische scrub. Was eenvoudig uw handen ermee en besteed bijzondere aandacht aan vervuilde sites. U kunt ook gebruik maken van een borstel of zelfs "schuurpapier".

bevriezen

Vervuild ding voor een uur in de vriezer geplaatst. Onder invloed van kou wordt de structuur van de lijm vernietigd. Daarna kun je het met een stijve borstel voorzichtig van je kleren afborstelen.

Methoden voor het verwijderen van lijm uit kleding worden duidelijk aangetoond in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer